![]() |
100 lvlkow w 2 miechy
Weszlem sobie na stronke tibianews i zaskoczyl mnie artykul o Marolla Kaelthas z pythera gosciowa lub gosciu zrobil w 2 miesioce 100 lvl kurde takie cos jest nieemozliwe moim zdaniem chyba ze to postacio gra kilka osob ,a na dodatek CIP soft kasujo jej postac i do tego nie podali przyczyny.Moim zdaniem kasacja postaci bez podania przyczyny jest niesprawiedliwa.
Tu jest link do artykulu http://www.tibianews.net Napiszcie co o tym sodzicie. |
Na pewno za share acc, tyle ze nie mieli dowodow, to nie ma i powodu.
Ale zrobic 100 leveli w tak krotki okresie czasu, to dziwne :/ jakies 500k expa dziennie, bo zobaczcie na jego deady :/ (musial nadrabiac) Chyba mial 10 dostarczycieli boltow i runow do kopalni, a sam zrobil tunele z jednej do drugiej :/ Typowy dialog z tym co przyszedl poexpic "Hello, how long u gonna stay here" "till level 100" "ok, can i wait up?" "sure -.-" Coz, na 100% share acc, bo inaczej by koles nie wyrobil :) |
To dziwne ze nie podali powodu, ale jesli ktos robi taki lvl w 6 tygodni to nie jest normalne [ma juz 101 lvl...] . Innym problemem jest to co taki PG moze robic w Tibii... Przejecie wladzy na servie ? Masakra ? Jesli nie moze grac jak inni 'normalni gracze' tylko bije lvl za lvlem to niech pokosi w Diablo albo MU Online... tam i tak nikt z nikim nie gada i ludzie tylko expia -.-
PS: I tak prawdopodobnie dzielil konto i musial miec Runemakerow [to mag jesli sie nie myle...] zeby zdobyc 100 lvl [na 18 lvl expil na guardach co NIE jest normalne...] @ up: Wyprzedziles mnie o minute... |
Cytuj:
Co do tematu miał uhmakerów, dzielił konto tak, że zawsze był online przez pierwszy tydzień bez przerwy skillował, sprzęt przez runemakerów dostał i expil, expil......cały czas. Expiąc bez przerwy całe 24 godziny możliwe jwst wyrobienie nawet więcej niż 500k expa dziennie.... Pozdro Shinjix |
I skoro grając na kilku ownerow, mozna osiagnac taki wynik, a grając solo, to raczej nie mozliwe... to skasowali :) tyle...
|
100 lvl w 2 miechy to jest możliwe ale tylko jeśli ma się sztab przyjaciół którzy po pierwsze grają na swoich charach i na tej głównej. Nad taką postacią PRACUJE ;/ cały sztab ludzi robiących runy, kase donoszących [dla pala] bolty czy [dla knighta] GFB\explo\UHy. Postać musiałe być 24h online trenują na początku i expiąc po dorobieniu się skili. Osobiście podziwiam owneów Atnaza z Galany [przynajmniej tych z pierwszych 3 miechów, bo tyle zajeło im zrobienie 100 lvla] bo expienie knighta jest o wiele kosztowniejsze niż pala. Ale widać że CIPy w końcu się budzą bo na Galanie knight 80\80 i 6 mlv zrobił w przeciągu niecałego miesiąca i wszyscy udawali że nic się nie stało chociaż 24h online głównie afk... Ale teraz to się staje powszechne, nowy serverek, wpada grupa doświadczonych graczy i leci w PG kosmicznym tempem, no ale kto by nie chciał mieć chara któremu nikt nie podskoczy? :p
|
Myślę, że dołoby radę zrobić, dla przykładu Sossar w ciągu 2 i pół tgodnia zrobił pallem 55 lvl, miał zajefajny chatę nie używał żADNYCH programu pomocniczych, a pozatym byli lepsi od niego... Więc na Tibia MC gdzie ma się 5 runemakerów, skilluje się całymi dniami, a potem expi i expi i... To da radę zrobić...
EDIT: "Level 100 in 6 weeks" No to nie jest 2 miesiące... "12.01.2005 18:46:59 CET" Argh. Gdybym mógł to "odbanował" bym chara, a odpowiedzialnemu za skasowanie dałbym jakieś "mocne" ostrzeżenie! A czemu nie skasują 95 lvl, który jest 2? A czemu Stzer Gamblera nie wywalą?! No **** mać! Co oni bali się, że prześcignie Bubble? Mają jakieś dowody? Żeby to od razu kasować, a nie zbanować za naprzykład macro? Dla mnie to jest chore, aż odechciewa mi się grać w tibię, CipSoft to Szmacia.rze jeżeli skasowli to bez żadnych konkretnych dowdów, a jeżeli jest dowód to wszystko cofam, chociaż nie wierzę żeby był... |
Thero: Popieram
nie maja zadnych dowodów :/ a moze gosc byl niezle :P nakręcony:P?? bo dla Cipów bubble musi byc the best :/ bo jest mężem GM=/ to jest nie sprawiedliwe i kropka aa jakie on ma skile ten typek?? znaczy mial :/ |
Ehhh, za nic tej postaci nie skasowali, nie zastosował się do Tibia Rules -> kasacja, proste. A, że nie chcą napisać co zrobił to ich sprawa, ale coś musiał zrobić. Za darmo takiej postaci się nie kasuje. A co do skilli to tak trudno wejść na Tibia.com i zobaczyć w statistics?
|
ale wes przestan 100 lvl w 6 tygodni to nie tylko 24/h i 5 uhmackerow to juz totalna fabryka run nad tym musialo pracowac sporo ludzi kazdy po 2-3 uhmackerow ktos do loota ;> jakis mul do belt i wogule w 6 tygodni jezu w miesiac samemu trudno sie w 40lvlach wyrobic
|
Cytuj:
Tu jest błąd ponieważ jest ona ŻONĄ Gma... Thero, też cie popieram... |
Cytuj:
2. Skad wiesz ze nie uzywal zadnych programow pomocniczych ^^? Jeden owner expil a reszta robila runy na rune makerach |
Sossar (Kestro)
Sossar to byl (bo dostal hacka) PA :D:D:D i na szczescie nie gra jush na AZURA
|
Mnie to nie obchdzi Azurka :] u nas byl hack 127 i ma teraz 60 :/ stracil d-helmet magic sword :/ tepic hackerow
X( |
Cytuj:
2. A skąd wiesz, że używał? Dowodów nie masz, hack to mógł być choćby kumpel z rl. Btw. Mi się wydaje durne to, załapał się na świetnego chara i zamiast choćby zpeczyć, choćby okraść to zjechał do 42 lvlu... Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
PS. Takie hacki(bez pk, zbijanie lvlu) to chyba przez "kumpli", którzy pierw dają ci super program, oczywiście działa on do póty, dopóki nie osiągniesz czegoś... A potem taki "kumpel" może powiedzieć, że to nie jego wina... PS2. A kto mnie poprze w tym, że nazbyt wysokie lvle (bardzo szybki exp*) używają zapewne programów pomocniczych? A pomyślcie co to może być jeśli samemu zmontujesz takie zabawki jak tibia MC, wtedy rządzisz... ========= * - Kesto(Sossar- wydanie na Galanie) w tydzień z 8 zrobił 50+ lvl... |
@Leweracja
"Średni" [omg jak to brzmi w tym przypadku] wynik na 1 miech to aktualnie [na każdym nowym servie] to 60 lvl. 40 się robi w 2 tygodnie :o i można nawet na legalu...ale tżeba być ostro chorym na Tibie. 60 w miech to minimum 3 ownerów 1 gra reszta runki+dostawcy. A CIPy mają klapki na oczach już dłuższy czas... Wszyscy mają sobie za nic reguły... Ale całkowity PA i server "dla siebie" kusząca perspektywa :evul: |
Rzeczywiście coś musieli mieć na niego...
Cytuj:
A 500k expa to nie jest aż taki problem. Grając non-stop to jest 20k na godzinę - żaden problem. Grając ok 12h dziennie to jest 40k expa na godzinę, co na początku mogło być trudne, ale z dobrymi skilami bezproblemowe. Ktoś musiał mieć wyjątkowo dużo czasu ;) Ofkoz, mówimy o czystym expieniu. Widać, że jest to mocno podejrzane... Jestem ciekaw, czy GameMasterzy podadzą jakiś jasny oficjalny powód tej kasacji konta |
Brak (:
mógł zrobić taki lvl w tyle czasu pewka miał jakiś ownerów i uh makerów
BYĆ MOŻE TO PRAWDA ŻE SKAOWALI JEGO POSTAĆ DLATEGO ŻE JAK JUŻ WCZEŚNIEJ POWIEDZIANO BUBBLE TO ŻÓONA GM-A i nic dziwnego że gm-y nicniepiszą na temat skasowania tej postaci pewnie koleś się wkurzył że mu skaasowali taką fajną postać ;( |
@2Up
:/ Nie przeczytałem dokładne posta:P... @Up Gdyby Gm pomagał Bubble i nie chcieli żeby był ktoś lespzy to już dawno dali by jej lepszy mlvl etc. A tak nie jest żeby to kasowali z obawy przed wyprzedzeniem mimo wszystko, tylko co oni mogli na niego miec? Jeżeli nic to równie dobrze mógłby powiedzieć, że jego kumple z rl tam grają i mu robią runy... |
100 lvl w dwa miech jest całkowicie mozliwe jeśli sie gra 20 godzin na dobe. Pewnie tą postacia graja 3-4 osoby i sie wymieniają i jest to do zrobienia
|
da sie zrobic - 0 snu 0 szamy 0 wszystkiego tylko tibia
dzban kawy na godzine i kilka kresek amfy dziennie |
To nie było uczciwe w 100% ale najlepsza jest linia obrony nie nie robie tego taa gp...Na każdym nowym servie powinna być kontrola:PAmfa ma pomóc w graniu hmm ciekawe jak
|
Moim zdaniem 1 osoba nie jest w stanei zrobic 100lvl w 2 miechy ale kilka ownerus na spokuj i slusznie dostal bana ;)
|
Cytuj:
A chara zniszczyl bo pewnie poklocil sie z ktoryms z ownerow. |
nie tylko on ma 100 lvl w 3 miechy. Sarandi z aureii tez zrobil 105 lvli w 2 miechy !! 8o
|
Cytuj:
Cytuj:
PS. Czy to prawda, że Ambellyn, Sossar i jeszcze jeden elder drut znają się w rl i wsyzscy są chłopakami? :P PSS. To gópi musiał być żeby nie zmieniać hasła, nie zmienić recover keya, nie spalić mu kompa, nie pogodzić sie szybko, cokolwiek mógł przecież spróbować zrobić... PSS. A skoro było kilku ownerów to całkiem możliwe te lvle. @Topic Oni chyba nie mogli nic innego zrobić jak zobaczyć go na macro, bo co jeszcze by mogli? Chyba nie stał by w stadzie swoich ownerów robiących runy. Całkiem ciekawe czemu taka WIELKA kara. |
Cytuj:
a po 2 bez cheatow ;> |
Rozumiem, że ci inni ownerzy pracowali zmianami przy jednym kompie? Bo jak nie, to cipowie mogli po prostu zauważyć zdumiewające zmiany IP zależnie od pory dnia/nocy i już mają wyraźną poszlakę.
|
Cytuj:
|
haha patrzcie co mam:
BUBBLE: Level: 201 no i magiczna bariera złamana :] |
100lv w dwa miechy to ok 261k exp na dzien. na guardhac w 1h mozna nawet 50k wyciagnac. no ale nie mogl od poczatku na guardach expic, takie wyniki sa na wiekszych lvlach. wiec zauzmy ze robil 20k exp/h ( to na prawde malo, ja sorcem na rotach mam ~10kexp/h jak dosc dobry spawn), czyli ok. 8h gry, no ale zauzmy ze kupowanie run, beltow, eqp itp. wiec zauzmy ze gra 10h dzien. jesli nie parcuje, nie ma szkoly, to nie jest to taki trudny wynik, i uwazam ze na wakacje jak gral bym palem sam bez wiekszych problemow zrobil bym 100lv( ale bede mial owiele ciekawsze zajecia i nie chcialo by mi sie tyle grac wiec nie zrobie :P )
|
Ban i kasacja konta bez podania powodu jest chyba sprzeczne z Tibia Rules, czyzby Cipowie lamali wlasne zasady?
|
1.Dostal bana za to ze mial 8 ownerow
2.Za to ze byl online 24h na dobe 3.Bo mial juz 2 cryminal record Wiem to bo znam polowe jego rodzinki ze starych serwerow i prosze was nie mowice ze Cip Soft nie mial zadnego powodu na banowanie go skoro i tak wiecie ze nie dali byscie rade zrobic w 2 miechy 100 lvlu bez kogos kto by was zmienial w kopalni (chodzi mi o dzielenie konta). p.s:22.01.2005 01:00:31 CET Killed at Level 125 by Mahrdis again.... |
Cytuj:
Powodem kasacji jego konta w takim razie mogło być tylko przyłapanie na macro, a nie bycie zalogowanym ;p. PS. My tu mówimy o tym charze, a gracz/gracze zrobił/zrobili już kolejnego zapewne ;p. |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
To, że ta postać jechała na kilku ownerach to jest pewne, kto byłby wstanie wytrzymać 6 tygondni/24h nadobę bez snu grając i expiąc tylko. Ta postać jak i większość rodziny Kaelthlas jechała na kilku ownerach od samego początku (zawsze w top 10 1-5 miejsc jakiś kaethlas). IMO CIP Soft chciał pokazać, że nie daje przyzwolenia na cheatowanie, i kasacja konta była pokazem, że za łamanie tibia rules można nie tylko stracić bana, ale odrazu dostać kasację konta.
|
Ehhh zrobic 100 lvl w 2 miesiace jest bardzo łatwo.. zwlaszcza knightem czy palkiem.
Grajac z kumplem na spółe paladynem na nowym serwie (wiec o sprzecie nie bylo mowy) zrobilismy 64 lvl w 3 tygodnie. A i tak dla rozwjania tajemnicy -.- Na nowych serwerach, cala czołówka to ludzie dzielący konta. Zawsze tak jest i będzie a Tibia Rules nie ma tutaj nic do gadania. Wykryc shareing wcale nie jest latwo jak ktos to umiejetnie robi. |
...
Czy wy uważacie że Bubble czy jakiś tam Cacherro jest bogiem ?
Przecież każdy (prawie) może być od nich lepszy ! Nie traćcie czasu na gadanie czy bubble ma czy nie tylko bierzcie miecz (rune) w dłoń i jazda ! Pokażcie że możecie być lepsi. Ja w 3 dni nabiłem 9 lvli (28-37) Gdyby każdy z was miał chęci może bć lepszy. (To moje zdanie) ;) |
Jeżeli postać siedzi w grze 24h/dobe to wiadomo, że coś jest nie tak. Jeżeli nawet koleś by nie dzielił konta to CIPSoft kasując to konto uratował mu 'realne' życie o ile koleś takowe miał.
re down: Pogdybać sobie nie można .. zakładam taką możliwość czysto teoretycznie nieważne, że jest ogromnie mało prawdopodobna lub wręcz niemożliwa. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:01. |