![]() |
Dyskusje polityczne wszelakie
Druga tura wyborow zostala zakonczona, wiec dyskusja powinna sie przeniesc z tamtego tematu do watku o bardziej poprawnej nazwie :) Zapraszam do wymiany pogladow.
|
Tamten temat był ładniejszy, ten jest brzydki. Ja chcę do starej piaskownicy!!!!
|
Też mi się wydaję, że tamten był ładniejszy :(
To, że druga tura się skończyła nie oznacza, że nie można miesiąc po zakończeniu dalej o niej dyskutować i komentować wyniki ;) |
Tak wracając
Cytuj:
Z innych detali - zanim katole się dobrali do europy to zjawiska homoseksualne były równie normalne co heteroseksualne - przykładem jest starożytna grecja. I to bynajmniej nie ona wprowadziła 1000 lat ciemnoty i zabobonu do europy ;) Zaraz pewnie jakiś trep wyskoczy z "Ale homoseksualizm jest nienaturalny!" Więc... Cytuj:
Przykład? Cytuj:
A potem tak jak KK zmienił Europę zabory zmieniły nas. I powstały takie organizacje jak ND i inne bzdety, które przekreśliły kulturalny dorobek dziesiątek pokoleń naszych przodków i do tego uznawały się za <sic!> patriotów czy prawdziwych Polaków. A nasze wspaniałe "Gośc w dom, Bóg w dom" jest niczym innym niż pustym sloganem. Sorka, ale ja tego nie zaakceptuję. |
Cytuj:
|
Nie wolno komentowac. Jak glosisz ze rzad lub prezydent zle pracuja to jestes nie-patriota i zdrajca narodu.
Cytuj:
Cytuj:
Co do przekonan i orientacji, oczywiscie wypada tolerowac rowniez te niekonwencjonalne. Jezeli chodzi o prawa do zwiazku lub adopcji to juz sprawa otwarta, pozostaje do ludu i rzadu aby zdecydowac. Co do narzucania swoich praw wiekszosci, chcialbym zebys dokladniej przedstawil o co ci chodzi, bo jakos nie pamietam zeby geje i lesbijki probowaly narzucac reszcie spoleczenstwa homoseksualizm. |
Cytuj:
Polecam poszukanie w stosownym słowniku znaczenia słowa "dyskryminacja", tudzież w internecie informacji na temat tego, co można uznać za "wartości". |
@Ashlon
Jeśli stawiasz homoseksualistów na równi z przestępcami, to albo celowo koloryzujesz, albo, jeśli tak myślisz, nie mamy o czym rozmawiać. Przyjmijmy tylko, że twoją twarz uznam za objaw dewiacji, a jak znajde kilka osób myślących podobnie, możemy Cię zmusić do chodzenia w masce bądź zostania w domu? @Oerciak A odnoszenie się do Dmowskiego, który pierwszy postulował wprowadzenie polityki antyżydowskiej, też jest moją gimnazjalną pomyłką, czy też wybieracie sobie autorytety kawałkami, zapominając o mniej przyjemnych częściach życiorysów? A to, że MW odcina się od takich ekscesów wcale mnie nie dziwi. Ciężko żeby przyznawała się do przestępstwa. Ale fakt, że sam jej założyciel się od niej odciął, o czymś chyba świadczy, nie? |
Cytuj:
K.Jay |
ile jeszcze tych tematow o polityce zomg...
|
Cytuj:
Wyślij mi wiadomość na pw w postaci <font color=#RRGGBB><b>tytuł jaki chcesz mieć</b></font> Kolor fontu podaj w hexie plx(nie może być czerwony ani czerwono-podobny) Gratuluje trafnych szacunków, może kariera analityka Cię czeka? ;p PS. Po miesiącu przerwy, gdy cały świat stał w miejscu i z zapartym tchem obserwował co się dzieje w Polsce ludzie dookoła świata mogą odetchnąć i wrócić do swoich normalnych zajęć. Podobno nawet plama oleju w zatoce meksykańskiej przestała wyciekać na ten okres, aby nie zaburzać polskich wyborów. Amerykanie wystosowali już list do narodu polskiego o kolejne wybory, bo jesteśmy skuteczniejsi w zatrzymywaniu światowych wydarzeń niż spece z BP... Przynajmniej takie wrażenie odnoszę wchodząc na polskie serwisy informacyjne. Dobrze, że są jeszcze zagraniczne na światowym poziomie, bo inaczej to można odnieść właśnie takie wrażenie jak wyżej opisałem. :/ |
Cytuj:
Czy pijani kierowcy czynią krzywdę innym? Czynią. Czy mordercy czynią krzywdę innym? Czynią. Czy złodzieje czynią krzywdę innym? Czynią. Czy wandale (?!) czynią krzywdę innym? Powiedzmy, że tak. Wsadzenie kłamców do tego worka jest prawie tak żałosne, jak umieszczenie tam homo. Czy pedofile czynią krzywdę innym (zwłaszcza dzieciom)? Czynią. A co, boli cię myśl, że posuwam kogoś w kakao? Poza tym o jakim narzucaniu się mówisz? Jasne, parady nie są za dobrym pomysłem, ale o ile mi wiadomo, to geje i lesbijki nie porywają w swój tłum heteroseksualistów i nie robią im prania mózgu. Jak to jest, że hetero, którzy bliżej poznają homo, nie mają absolutnie nic do jego/jej orientacji? Dyskryminowany to się czuję tylko przez ludzi o takich poglądach jak ty, którzy uważają mnie za strasznego grzesznika, podczas gdy sami szerzą Sodomę i Gomorę. To taki mały offtop, ale musiałem odpowiedzieć na te bzdury. |
Cytuj:
Cytuj:
Dodam tez, ze stosunki homoseksualne sa potepiane rowniez przez zydow, islamistow, prawoslawie, a takze przez koscioly reformacji. 2. Czy takie poglady nie zostaly przemyslane? Ciezko okreslic, jednakze ostatnio w kosciele anglikanskim zezwolono na zwiazki homoseksualne, co zaowocowalo zauwazalnym odplywem ludzi z tego kosciola do kosciola katolickiego - czyli jednak ludzie z tymi pogladami sie utozsamiaja. 3. W cytacie sugerowane jest, ze homoseksualizm wystepuje rowniez u zwierzat - jednak warto sie zastanowic, czy u zwierzat nie moga wystepowac roznego rodzaju zaburzenia? Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
@spider-bialystok z tamtego tematu
Odkąd czytam twoje posty stwierdziłem, że jesteś naprawdę głupim kretem. Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Lasooch:
Jesteś typowym zlewaczałym ateistą-antyklerakałem, któremu piana z ust już wylatuje i chce dowalić za wszelką cenę. Z mojej strony powiem tylko o zmartwychstaniu Jezusa jako tym niezaprzeczalnym dowodzie, bo dyskusja z tego typu osobami prowadzi do nikąd i jest bezcelowa. Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Powtórzę to jeszcze raz i zarazem ostatni. To że paru debili ze swastykami przyszło na manifestację, nie znaczy, że nalezą oni do MW. Istnieje takie coś jak cały Ruch Narodowy, który dzieli się na różne organizacje (np. Obóz Narodowo-Radykalny, Narodowe Odrodzenie Polski, Zadruga, czy też Młodzież Wszechpolska), oraz niezależnych, tak zwanych Autonomicznych Nacjonalistów. Do tego wałku ze swastyką podejrzewałbym Zadrugę, bo oni mają nie pokolei w głowie, oraz dziwną manię na punkcie pewnego malarza z wąsem. A ciągłe oskarżanie MW o tego typu incydenty to jednak spora ignorancja. Cytuj:
Uff, ale się rozpisałem. Ale jak zawsze moje drogie forum tibia.pl i jego użytkownicy w większości dają mi nie opisany ubaw, gdy popisują się swoją głupotą :-). Lasooch, Hakuoh i ponczus- nie trudźcie się i nie odpisujcie na tego posta. Z trollami forumowymi nie zwykłem gadać. Thx&bye. |
Cytuj:
Cytuj:
|
Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym > Dyskusje polityczne wszelakie
Proponuje przemianowanie na "Temat dyskryminacji homosiuw". |
Cytuj:
Cytuj:
|
@Oerciak
Każdego, kto cię nie powiera nazywasz debilem? To tobie widzę piana z ust wypływa pod presją silnego ciśnienia. Polacy najzwyczajniej widzą, że poglądy nacjonalistyczne są gówno warte, chociażby pokazuje (a raczej i nie pokazuje) że w sondażach partyjnych LPR nie ma żadnego (bądź ułamki w skali 0 do 0,5%) poparcia wśród obywateli. Innymi słowy - wiedzą, że to jest po prostu nienormalne. Prędzej czy później powtórzysz te słowa. |
kurde zalozylbym se parte polityczna i zaczal rzadzic krajem. pomozecie?
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
Porownaj to tak. Ty lubisz pic Tigera, bo ten nowy napoj ci smakuje. Wiekszosc polski pije Coca Cole. Prawo nie bierze pod uwage pijacych Tigera bo to nowy drink i nie byl zdefiniowany. Ale ze ty go pijesz nagle sie okazuje ze nie mozesz wziasc slubu, pracowac jako nauczyciel lub glosowac w wyborach. Nie czulbys sie uciskany? Nie wyszedlbys paradowac na ulice kiedy wszystki petycje do rzadu sa olewane? Mozna oczywiscie okreslic ze jestesmy krajem chszescijanskim wiec jak decydujesz byc homo to rownoznacznie decydujesz ze nie chcesz prawa do dzieci i legalnych zwiazkow. Ale staram sie pokazac perspektywe homoseksualistow na ta sprawe. Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
Parady są organizowane po to, żeby parę osób miało szansę zaistnienia medialnego dzięki kontrowersjom z paradami związanymi. Cytuj:
i jeszcze coś co mnie szczerze rozbawiło: Cytuj:
|
http://wybory.gazeta.pl/wybory/1,106...ory_przez.html
Kastracja dla poniektórych zwolenników PiSu to za mało, żeby Kaczyński wygrał. xDD |
Cytuj:
Cytuj:
To tak, jakbym dorosla osoba poszla do ZOO i domagala sie biletu dla dziecka - wprawdzie dzieckiem nie jest, ale ona chce, bo w przeciwnym wypadku nie bedzie rownosci. Bardziej łopatologicznie sie tego wytlumaczyc nie da. Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
A co do MW to przecież wyrzucali z niej ludzi za faszyzowanie, jeżeli tylko zrobiło się o tym głośno. To mają sympatie czy nie mają sympatii? @Ashlon Cytuj:
Widzisz a mnie wkurza kiedy siedzę na rynku, sączę piwko w ogródku i nagle przez środek wędruje mi jakaś sekta, czcząca żyda zombie. No proszę cię, w środku dnia, jak popijam zimne piwko. Przychodzi mi strażnik miejski i mówi że muszę wejść do środka bo moje zimne piwko obraża uczucia wyznawców żyda zombie. |
Cytuj:
I rzeczywiście szkodzą, bo przez to np. ja jestem porównywany do parad i później pojawiają się takie komentarze, jak twoje, np. "póki cię nie widzę". EDIT: Cytuj:
|
Cytuj:
Z Dmowskim to rozumiem był drugi żart, ten jednak mniej smaczny. Każdy (wykluczając oczywiście nacjonalistów, co wynika z kontynuacji) człowiek myślący wie, że Romuś był niesamowitym kretynem i jego antysemityzmem nie można nic tłumaczyć (człowiek, który w swojej niechęci do Żydów doszukał się globalnego żydowskiego spisku nie mógł racjonalnie argumentować swojej nienawiści). |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
------------------------------------------ Proponuje zakonczyc temat homosiow i porozmawiac o muzulmanskiej zarazie, ktora za kilkadziesiat lat przejmie wladze w Europie Zachodniej, wprowadza tam szariat i nikt nawet nie pomysli o tolerancji dla homosiow;) http://www.youtube.com/watch?v=6-3X5hIFXYU http://www.youtube.com/watch?v=IvnrdQR6l8E |
Cytuj:
|
Cytuj:
btw. Panowie pragnę zauważyć że wasza kłótnia przeradza się w flejmwar, a wsze za i przeciw homosią to te same argumenty co kilk postów wcześniej tylko oprawione w inne słowa... Dajcie se siana bo to nie ma sensu, mówię tu o dyskusji o hetero, homo czy muzułmanach i absurdalnym stwierdzeniu o ich "podbijaniu" Europy... |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
http://www.youtube.com/watch?v=wvJPfCokwmQ Prosze, ty dajesz link z jakiegos nieznanego zrodla zrobiony w sposob tak dramatyczny ze mozna sie posrac, gdzie wszystkie "fakty" to podroba. Ja ci daje link do BBC Radio 4. |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
@down Ten ostatni argument to akurat prowokacja była. A co do adopcji, to dlaczego w takim razie zamiast już uchronić dziecko przed społeczeństwem, to trzeba je zaadoptować, żeby się meczyło? |
Cytuj:
Cytuj:
Aha i mówi się pedałowanie, a nie pedalenie. I nie zauważyłem, żebyśmy schodzili na tematy rowerowe. Nienazywanie rzeczy po imieniu to ucieczka od własnych lęków, czyżbyś bał się homoseksualistów? EDIT: Cytuj:
|
Później odpowiem na post Ashlona i w ogóle, ale...
Cytuj:
Cytuj:
|
@up
No, nie lada zaskoczenie. Poza tym, mówię o dzieciach ze związków męskich. @sorbet Cytuj:
|
Wy tu o homosiach, a Komorowski nie chce się wyprowadzić z Powiśla, heheczki.
|
Wyczytalem dzisiaj w internecie ciekawy cytat:
"Na to, by w danym kraju zapanował socjalizm, wystarczy wprowadzić w nim demokrację." Kto go wypowiedzial? Nie korzystac z pomocy google'a :) |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:00. |