![]() |
Koniec Facebooka? Grupa Annonymous znowu atakuje!
Znana grupa hacktywistów Annonymous zapowiada atak na Facebooka. Ma się on odbyć 5 listopada bieżącego roku. W swoim oświadczeniu grupa Annonymous zamierza zaatakować najpopularniejszy serwis społecznościowy - Facebook. Podobno za Facebookiem stoi CIA, a tenże "projekt" ma na celu wykradać dane osobowe do szpiegowania ludzi. Jak wiemy Annonymous ma za sobą udane ataki na Playstation Network, oraz na PayPal i znane nam wszystkim Visa i Mastercard. Czy teraz też im się powiedzie? Data 5 listopada nie jest wybrana przypadkowo, gdyż upamiętnia ona rocznicę nieudanego zamachu na króla angielskiego Jakuba I przez Guya Fawkesa. "Anonimowi" także noszą maski zakrywające twarz przedstawiające właśnie Guya. Najprawdopodobniej grupa Annonymous zaatakuje atakiem typu DDoS. W tym celu prosi was o pomoc. Jak wiemy, "Anonimowi" to grupa wielu tysięcy ludzi rozmieszczonych po całym świecie. Dlatego, aby atak miał większe powodzenie, musicie 5 listopada odpalić komputer i zaatakować Facebooka właśnie atakiem DDoS. Jest to nielegalne, ale jeżeli atak się powiedzie, możesz być dumny z tego, że uczestniczyłeś w akcji zniszczenia najpopularniejszego portalu społecznościowego. Oświadczenie można obejrzeć na youtube.com w wersji angielskiej i hiszpańskiej. Tutaj macie tłumaczenie: Warto wspomnieć, że Facebook od teraz płaci 500$ za wykrycie każdego błędu na ich stronie. Czy ten atak się powiedzie? Czy to fake? Co o tym sądzicie? źródło: napisane własnoręcznie przeze mnie, pożytkowałem się dwoma obrazkami z portali CzerwonyKiel oraz prawda2, oraz niektórymi informacjami zawartymi w różnych portalach. |
haha. Juz to widze. Jakby naprawde planowali atak na Facebooka, to po co podaja date? Ale jak im sie to uda, to bede pod ogromnym wrazeniem.
|
Cytuj:
|
ale nie powiedzieli, że tego nie zrobią, tylko że mają na razie w planach inne potęgi ;s. Zresztą, chciałbym widzieć miny moich koleżanek z klasy gdy się o tym dowiedzą, haha :D
|
Witam wiele osób kontaktowało się we wszelako różne sposoby prosząc nas grupę Anonymous o nie dewastowanie tej strony bowiem jest to ich luba strona.
Przyswoiliśmy to sobie i rozważając wszystkie za i przeciw mimo wszystko zaatakujemy strony nie liczcie na żadne zahamowania z naszej strony! POZDRAWIAMY! Anonymous |
Tylko nie rozumiem jednego. Po co oni zapowiadają takie coś, zamiast zrobić owy atak po cichu i dopiero po wszystkim przyznać się.
|
Cytuj:
|
@n0_name prowokacja? :wasabi:
|
Cytuj:
Pragniemy, aby każdy zaczął powoli oswajać się z tym co się wydarzy, nie mamy pojęcia gdzie pochowają osoby które popełnią samobójstwo po zniszczeniu FB, sądzimy iż na WAWELU miejsca nie starczy. Niech każdy domknie swoje sprawy na FB ustawią status na WOLNY lub wstawią nowe fotki z imprezy. My Anonymous też mamy uczucia niech ludzie powoli się przygotują. Pozdrawiamy Anonymous |
@no_name
Won. Wszystkim sceptykom przypominam, że to oni właśnie włamali się do bazy danych pentagonu, jeśli to było możliwe - nic nie jest niemożliwe. BTW. Wy srsly nie czytacie 4chana i musicie wrzucać to na tibia.pl ? :/ |
Cytuj:
Masz wjazd na tibie pasztecie. Pozdrawiamy Anonymous |
Omg no_name twoje teksty mnie zadziwiają (czyt. rozsmieszają) :wasabi:
Zresztą, dowiedziałem się o tym z mistrzów, dlatego tu o tym napisałem ;d. |
Cytuj:
|
@
To nie są amatorzy. Facebook płaci 500$ za znalezienie luki w ich systemie :D |
Fajny komentarz na ten temat dziś widziałem. Coś w stylu "Zniszczenie facebooka zahamowałoby narastającą epidemię 'dzióbków' ".
|
@UP - Czytałem to :D. 'Zniszczenie Faceboka zahamowało by trwały paraliż twarzy znany jako "dzóbek". '
|
Cytuj:
http://chzragecomics.files.wordpress...untitled17.jpg |
ale no name ma najebane w bani. co ty bierzesz ? moze sie podzielisz hah ;d
|
Cytuj:
|
Czyli jednak według was zaatakują Facebooka? ;s
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Ten temat to najgłupsza rzecz jaką zdarzyło mi się czytać w ciągu ostatnich kilku miesięcy. A czytałem nawet kilka postów joha asadziury.
|
Cytuj:
|
Co to się narobiło na tym świecie, łuhuhu.
Cześć Ryba. |
Ryba - dzięki tobie jestem autorem najgłupszego tematu w ciągu kilku miesięcy :wasabi::wasabi::wasabi:
|
Jeśli usuną faceoobka to będę bardziej szczęśliwy niż smutny. Portal nawet fajny, ale raz udostępniane dane już stamtąd nie wychodzą. Nie można usunąć konta z tego portalu (no właściwie można, ale potrzebny jest dokładny link. Nie można tego 'wyklikać').
Jeśli masz coś na sumieniu to policja może szybko sprawdzić z kim się ostatnio kontaktowałeś, o czym rozmawiałeś itd. Osobiście nie czuję się z tym komfortowo mimo, że jestem czysty. |
właściwie to powinni jednak ten skok wykonać. Prawda prawdą - śmierdzi fake'm na odleglosc, ale 5 powinien byc szczegolnie zapamietany. Anonymous ma na swoim koncie kilka udanych operacji, min. Wlamanie sie do jednego z serwerow NATO, shackowanie Apple, Sony, Mastercard, Paypal, strone brytyjskiej policji, kilka stron rządowych. Kazdy zapowiedziany skok wykonali, licze, że tym razem nie zawiodą. Pamiętaj Pamiętaj 5 listopada. Oby ten 5-ty dał godnie o sobie znać.
|
Ja też jestem za tym, aby go usunęli. Właściwie mnie nie przeszkadza, ale przez niego szerzy się fala trolli, których nie cierpię.
|
Przecież były już oficjalne oświadczenia od Anonymous, że to nie ich nagranie. Zatem osoby odpowiedzialne za akcje z paypalem (i inne głośniejsze) nie mają z tym nic wspólnego.
Prawdopodobnie była to zapowiedź jakiejś mniejszej grupki wannabe Anonymous, która nie ma do tej pory żadnych większych osiągnięć. |
Cytuj:
|
Ooo, supcio, fejsika zniszczą :D
A tak na serio, to mi się zdaje, że niestety nie uda im się :/(chociaż w sumie to i nie wiem, czemu mam się cieszy ze zniszczenia facebooka :O), aczkolwiek mocno na nich liczę, bo jestem ciekaw, co zrobiłoby całkiem spore grono osób uzależnionych od tego portalu. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:26. |