![]() |
Czy Cipsoft maskuje sprawę Spike sworda?
Npc nie odpowiadają już na żadne zagadnienia o spike swordzie,i chyba nawet Amber nie jest tak rozmowna o swoim życiu na Mainie.Jak myślicie co chciał zrobić Cipsoft?
|
Nic ? A czy rząd amerykański maskuje latające wieloryby ? Jak można maskować coś, czego nie ma/ nie można tego zdobyć. To jest zwykły miecz na wysepce, a nie żaden cel tej wyspy, jakaś ultrazagadka, jakiś quest.
|
Po co nowy temat mało ich masz..?
|
Według mnie Cipsoft zaciera ślady RPG, które były dostępne - o Spike Swordzie, czy o innych tajemnicach NPC. Teraz to tylko mieczyk, który leży na wysepce..
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Questa nie ma, tylko kompletni idioci ekscytują się jakimś mieczykiem otoczonym płomieniami, jak chcecie się pobawić w lore, to idźcie pograć w Wowa, a nie szukacie go na siłę tam gdzie go nie ma. A jeśli na dole w bibliotece jest quara, to znaczy że jest też na rooku? Omg! Genialnie! Wymyśliłem nowy quest! A może to ma coś wspólnego ze spajk słordem ?!!11! Ubij Quarę i wypada spike sword! |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
To zawsze był pokaz na wyspie, pokaż mi dowód kiedy było inaczej.
|
To po ciula znikanie miecza? Po nic? Skrypt napisany przez przypadek? Połykanie miecza przez Wielkie Latające Wieloryby?
|
Cytuj:
|
@Up - To jest bug? 0o. Ja myślałem że to celowy napisany skrypt, zresztą sam miesiąc temu myślałem że to bug :D. Ale niektórzy z mojego tematu mnie naprowadzili ;s
|
Cytuj:
|
Weź dowiedz się kurwa czegoś, zanim zaczniesz pisać, te miejsca są na mapie wykradzionej przez hakerów i dzięki temu w ogóle ktoś się dowiedział o możliwości zniknięcia spike sworda -.-.
|
Cytuj:
|
Podpisuję się pod panem @up
|
Cytuj:
Kto tu jest cwaniakiem? W dupie byłeś i gówno widziałeś ? A może zdobyliście już spike sworda że tak się do mnie wyrażasz, albo jakikolwiek dowód na to, że spike sworda da się zdobyć (mam na mysli racjonalny dowód). @Verm Masz może cytat? Z tego co pamiętam to było przypadkowo odkryte, no ale mogę się mylić. |
Mapa jest ogólnie dostępna w internecie, mam ją. Mogę podesłać screeny, jak nie wierzysz.
|
@up - dobry pomysł, bo ja też chętnie obejrzałbym screeny, więc wrzuć w tym temacie. A co do mapy - te dwa pola do znikania SS są jakoś oskryptowane, czy nie masz wglądu do skryptów?
|
Jednak zuploadowanie 2mb screena na internecie radiowym to nadludzki wysiłek =/. Wglądu do kodu skryptów mapy nie ma, wiadomo tylko, które sqmy są oskryptowane (jest tam puste miejsce). Z pewnego forum mam też skrypty NPCów autorstwa Cipsoftu, nie ma w nich nic ciekawego, nie wliczając tego, że nie ma skryptu Amber. Mogę wam podrzucić ewentualnie link do mapy na pw, jeśli gdzieś się znajdzie w internecie - sami sobie sprawdzicie.
|
Tak.... raczej nie ma dowodu że ktoś ma Spike Sworda jednak coś takiego jak jego znikanie to NIE może być bug. Aha. I spike znikano już w 2004 roku.
|
@up - Co z tego że Spajka znikano już w 2k4 roku? Równie dobrze można by go znikać w 1888 roku i gówno z tego by wyszło... Dodatkowo to UDOWADNIA, że przez 7 lat nic w tej kwestii nie ruszyło - ot, spajk sobie znika od 7 lat i tyle.
|
Spike znikał w ~2004 roku, lecz był to przypadek. Dopiero po wykradzeniu mapy poznano sposób.
|
Spike sword jest to element jedynie fabularny. Od czasu dodania owego kawałka wyspy, na której znajduje się miecz minęło trochę czasu, w którym to wyspa wielokrotnie została przekopywana, sprawdzana, a NPC zanudzani setkami bezsensownych prób rozmów. Wielu graczy wyłącznie dla własnej pociechy i samozadowolenia podsycali pewne wątki, jak widać jeden z nich istnieje do dzisiaj i z tego co zauważyłem od kilku lat nie brak w nim różniej maści teorii spiskowych. Sam poświęciłem kawał mego "tibijskiego życia" żyjąc złudzenien możliwości posiadania miecza, lecz wraz z każdą próbą pole poszukiwań zawężało się do tego stopnia, że musiałem pogodzić się z własną przegraną. Znam wielu graczy, którzy rzekomo posiadają spike sword manipulując opinią publiczną, jednakże są to tylko poławiacze znikomej i krótkotrwałej sławy, dysponujący wyłącznie dobrymi fejkami screenów, a nie mieczem furii. |
Ja posiadałam prawdziwego spajka, więc nie wszyscy kłamią!
|
Mojej uwadze nie uszedł fakt dotyczący pewnej pomyłki jednego z CMów, który przeteleportował pewnego gracza znajdującego się jeszcze wtedy na rooku, na pewną wyspę skąd następnie owy gracz znów znalazł się na rooku ze sporym zasobem mainowych itemów. Powszechnie wiadomo, że jednym z nich był Spike Sword. Nie wiedziałem tylko, że Ty to Potty On Harmonia lub ktoś z najbliższego otoczenia owego gracza.
|
Teleportowano Saritu... coś tam czyli moją postać (ciekawe, czy jeszcze istnieje ;p), Pottemu tylko ten mieczyk dałam do zabawy.
|
Szkoda tylko, że Potty nie Potrafił dochować tajemnicy i cieszyć się swym nieocenionym skarbem.
Mogłabyś mnie uświadomić jakie jeszcze itemy udało Ci się przetransportować na Rooka? |
W sumie to ja też tego chciałam. Na co był nam ten mieczyk na serwerze, na którym nawet nie graliśmy?
Teraz nie pamiętam, ale w necie jest o tym sporo: Steel Helmet, Blue Robe, Plate Legs, Dark Shield, Spike Sword, Dragon Slayer, Golden Ring, Crystal Ring and Brass Armor. |
CipSoft jebie juz tibie ;(
|
e tam , spike sword to po prostu kolejna z bezsensownych zagadek tibi :D
|
Cytuj:
|
Może jestem archeologiem ale też wielokrotnie się napalałem na te historie o Spike Swordzie i to wszystko. Prawda jest jednak banalnie prosta. Jak już tutaj oponenci wyżej powiedzieli jest to część RPG. Mógłbym kontemplować nad tym godzinami ale poszedłem krok w przód i postanowiłem napisać maila do Cipsoftu. Prosiłem w tym mailu, żeby odpowiedzieli tylko na jedno pytanie: Czy quest istnieje czy nie? Odpowiedź dostałem. Osoba z obsługi, która mi odpisywała skrupulatnie starała się uniknąć odpowiedzi na moje pytanie, jednocześnie delikatnie mi sugerując, że niektóre elementy gry są pozostałościami starych questów, które są zamknięte/zablokowane, jeszcze inne są zwyczajnie niedokończone i z pewnością będą rozbudowywane w przyszłych update'ach. Myślę, że nie muszę stawiać wniosków, bo są one oczywiste.
|
UP@: Dokładnie. A więc prawdziwym "humble" będzie ten kto dotrwa do momentu update'a questu na miecz furii. Będzie to gracz ze stażem 10+ lat grania... :P
PS: Sunrise znowu maniaczy ;P |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 04:09. |