Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Magia (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=16)
-   -   Gdzie najlepiej afkowac? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=24367)

Sherber 27-01-2005 19:56

Gdzie najlepiej afkowac?

Niewiedziałem gdzie umieścić tego posta, wiec wcisnąłem go tutaj...Chciałem się zapytać gdzie jest najbezpieczniej afkować, żeby nie zabili mnie pk ani nic innego poprostu rzeby było bezpiecznie ( chodzi mi o thais, bo stamtąd jestem :p ale każdy może pisać co chce, może to się przyda także innym osobom). Pozdruffkaa!! :]

ro0t 27-01-2005 20:01

Krotko i na teamat, w dp :)

Midarth 27-01-2005 20:02

<brump, dump> (odgłos spadania z krzesła)

A nie sądzisz, że jak opisz parę afk spotów, to pk się na nie nie przejdzie?? Takie rzeczy odkrywa się samemu...

xemmoe 27-01-2005 20:05

lol?
To niezgodne z tibia rules!
Ale już Ci powiedzieli: W DEPO.

Kiedy skończy się ta seria głupich tematów?
A może dzisiaj taki dzień? :)

SQsek 27-01-2005 20:06

Tam gdzie nie ma PK

Ja gram na infernie i mam kilka miejsc do AFK :) Po prostu musisz znaleźć miejsca, gdzie nikt nigdy [lub prawie] nie chodzi. Piwnice w jakims domku, gdzie nic nie ma, albo wyzsze pietro jakiegos domku. Musisz pogłówkować sam :)
I nikt ci nie napisze gdzie dokładnie bo potem każdy zacznie tam łazić :P
Editos:
Czy AFK jest nielegalne względem regulaminu tibii ?

Tiligus 27-01-2005 20:09

Napisz na Gamemaster board Topic: "Where is the best spot for afking?" potem wpisz Ctrl+r i napisz swój problem. powinno pomóc.
Z takimi tematami się nie wyjezdża na forum~
Edit:
Tak afking jest zabroniony, Można się chyba domyśleć skoro po 15 minutach Cię wywala? Jeżeli kogoś nie ma przy kompie to nie gra i tylko zajmuje miejsce innym.

Welshaire 27-01-2005 20:27

Najlepiej na PoH... Albo w Annihilator Room...
AFK jest zabroniony, koniec tematu

Sherber 27-01-2005 20:41

aHa, sorka niewidzialem :p :o

Witifi 27-01-2005 21:00

Afk ??= jakis noob naciska ctrl+r i mowi nick afking = ban :P

Toowreck 27-01-2005 21:31

ale chyba inna jest sytuacja jesli jestes afk bo robisz runy zrac zarcie i czekasz na mane nie?? to chyba nie jest nielegalne bo co jakis czas wchodzisz zeby wklepac runki
ja w carlin afkuje na statku jak robie uhy drutem..
raz mnie pk na 11 lvl zabil z sd jak bylem afk i lipa

japa21 29-01-2005 08:57

Afk

Najlepiej AFKować na non-PvP... a tak btw ja nie mam idealnego miejsca. Zawsze musi się mi napatoczyć koleś ze red/whit skullem i mnie zabić. Dlatego zaprzestałem AFK.

Mlody Kojot 29-01-2005 09:04

Heh, wlasnie dlatego staram sie nie AFK-owac. Podchodzi jakis gosc, standardowa gadka i nie zyjesz. ;)

Dudek_13 29-01-2005 09:24

tya ja wczoraj dedlem niby za AFKowanie ale tylko se czytalem forum to i filmy szuklalem patrze i you are dead :/

PiXik 29-01-2005 09:37

DLACZEGO!?wciskacie nieprawdę ludziom??dlaczego??gówno prawda afk jest legalne po tylko musisz coś zrobić co 16minut ...Makro jest nielegalne... i train na exit ale to chyba zlikwidowali<<

Elrendell 29-01-2005 10:37

:p Najlepszymi miejscami do afkowania (robienia runow) moim zdaniem sa wlasnie gorne pietra domkow,piwnice lub okolice wybrzeza morza,tam gdzie nikt prawie nigdy nie chodzi..musisz je sam poodkrywac :p
powodzenia :)

Tomciog 29-01-2005 11:56

W pobliżu Thais najlepsza jest wieża koło wejścia do mont sterum (od strony Thais), a w Ab pomieszczenie w którym jest gość sprzedający czary ofensywne (patrz: waszeporadniki> Jak i Gdzie kupować czary w Ab?)

Kellrok 29-01-2005 12:11

LOL.....wogole co to za pytanie...? 1. z twojego pytania wynika ze jestes cheaterem.... bo skoro szukasz miejsca na afk... to znaczy ze szukasz miejsca na AFK z macro ! i tylko kolejne noobki, ktore nie umieja czerpac przyjemnosci z normalnej gry odpowiedza ci na to pytanie... znaczy pomijam tu posty graczy, ktorzy nie mowia o takich miejsca, bo to swiadczy ze tez sa cheaterami !... w kazdym razie... najlepiej nie graj jesli masz tylko zabierac miejsce ludziom, ktorzy chca normalnie pograc :/

Voltar 29-01-2005 12:30

Najlepiej afkowac przed depo w carlin :)

Marshal 29-01-2005 12:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kellrok
LOL.....wogole co to za pytanie...? 1. z twojego pytania wynika ze jestes cheaterem.... bo skoro szukasz miejsca na afk... to znaczy ze szukasz miejsca na AFK z macro ! i tylko kolejne noobki, ktore nie umieja czerpac przyjemnosci z normalnej gry odpowiedza ci na to pytanie... znaczy pomijam tu posty graczy, ktorzy nie mowia o takich miejsca, bo to swiadczy ze tez sa cheaterami !... w kazdym razie... najlepiej nie graj jesli masz tylko zabierac miejsce ludziom, ktorzy chca normalnie pograc :/

Z Twojej wypowiedzi za to wynika, że masz bujną wyobraźnię ^^

@topic
Najlepsze są dachy na które można wejść tylko po parcelach -> wchodzisz na góre, zastawiasz brzeg dachu parcelami i już FACC PK nic Ci nie zrobią :) Gorzej jak przyjdzie PACC z Levitate... no ale nie ma nic idealnego:)

Venderer 29-01-2005 14:16

Chwilowe afk jest chyba legalne???
Jak mi sie paprzykład zachce do toalety na 3 minuty to co?? mam wyłacząc gre?? A jak wróce znowu mam być 2 setny w kolejce?? -,- chyba nie...

A tak wogóle to sry za of topic ale co oznacza MACRO??

(Eh troche n00bowskie pytanie, ale jakoś się musze dowiedzieć....)

Dowizul z Inferny 29-01-2005 14:49

@venderer
macro to nielegalny program ktury robi za ciebie runy, UH`a cie, łowi ryby i takie tam

Bikstopa Reaktywacja 30-01-2005 12:53

najlepiej sie afkuje na Annihilator'ze
dlaczego ?

wkoncu jedyne wejscie jest zagrodzone trapem
1. bramka lvlowa 100
2. 6 demonow
nikt ci tam niewejdzie mozesz afkowac do woli na nowych servach

aaa noo i najlepiej sie jeszcze afkuje na rooku i w pz xD

ro0t 30-01-2005 14:14

Sprostujemy... Macro jest to program ktory powtarza dana czynnosc co jakis czas, np. wkladanie runy do reki i wypowiadanie zaklecia, lowienie ryb itp.

Qrczaq 30-01-2005 15:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bikstopa Reaktywacja
najlepiej sie afkuje na Annihilator'ze
dlaczego ?

wkoncu jedyne wejscie jest zagrodzone trapem
1. bramka lvlowa 100
2. 6 demonow
nikt ci tam niewejdzie mozesz afkowac do woli na nowych servach

aaa noo i najlepiej sie jeszcze afkuje na rooku i w pz xD

jesli mówiles prawde to chyba głupi jestes :D, zanim dojdziesz do annihilator room to cie monki, etc. zabiją, jeśli sobie żartowales to sorry xD

Myshacheq 30-01-2005 16:09

Najlepsze miejsce do AFk'owania lub treningu jest Wasp Cave koło Ab'dendriel. Włazisz na wysepkę na małym jeziorku w dolnych częsciach jaskini. Włazisz na wysepke, wchodzisz do dzióry i jest tam dzwignia. Klik na dzwignie i mostek się chowa, za razem zamykając jedyne wejście na wysepke, nie da się tam wejść, jeżeli nikt z wewnątrz nie otworzy mostka. Raz tam wpadłem i malo nie dostalem deda od trenujacych 100lvli.

Mlody Kojot 30-01-2005 16:37

Moj kumpel z RL, ktory jest moim runemakerem potrafil AFKowac na macro od poludnia do poznych godzin wieczornych na dachu swojego domku. Nie zaliczyl ani jednego deada, nie bylo zadnych interwencji GMa. ;)

Gobod 30-01-2005 18:01

Ja mam parę miejsc ale ci nie powiem.
Mówicie że afk jest nielegalne?
AFK JEST LEGALNE POD WARUNKIEM ŻE AFKUJESZ MNIEJ NIŻ 15 MIN (więcej sie nie da) bo gdy afkujesz wiecej (afk- jesteś logged in ale nie ma cię przy kompie) to znak że używasz macro a to już jest nielegalne.

HELPER 30-01-2005 19:32

Taaa a mamusia i tatuś wie że synek afkuje? NO nie ładnie ale jeżeli już to przed DEPPO

Chopkers 30-01-2005 20:44

moim zdaniem najlepiej sie afkuje na IoK (isle of the kings)
ale najlepiej to mi sie afkuje kilka pieter pod dp w veno gdzie jest sala treningowa z osmioma dziurami na ktore sie przepcha.
takie zapasy.
to sie samemu wpada w dziure i tam stoi :P

Willy The Dark Druid 30-01-2005 20:57

boshe nie grajcie na PvP to niebedzie problemow...

Benitez 30-01-2005 21:04

Najlepszym miejscem do afk jest stanie przed depo. Nikt cie nie zabije, bo skull wyskoczy. A jak sie ukryjesz, tam gdzie nikt niechodzi, lub prawie nikt niechodzi, wkoncu ktos przyjdzie, zobaczy ze afk, poprzesuwa, zabije, i bedzie czekal w tym samym miejscu 15 min. Ja afkuje zawsze przed depo, przynajmniej na Pytherze nigdy mnie niezabili :). Pozdro~

japa21 31-01-2005 08:22

=)

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dudek_13
tya ja wczoraj dedlem niby za AFKowanie ale tylko se czytalem forum to i filmy szuklalem patrze i you are dead :/

No właśnie, miałem identyczną sytuację. Wchodzę na forum, napiszę kilka postów, przełączam na Tibie a tu gość we mnie ładuje z bełtów. Red hp miałem i nie było szans :P. Ale to mnie uczy, że jednak nie warto AFK-ow. Nie wiadomo kiedy napatoczy ci się debil ze skullem ~hi .... ~afk? i później dead. Już około 5 deadów zaliczyłem na AFK.

Wielki MarIuSzzo 31-01-2005 11:09

ja najczesciej afkuje przed dp w thais i jeszcze nikt mnie nigdy nie zabil (i mam nadzieje ze to sie nie zmieni)

drizztpl 31-01-2005 14:02

Ja czekałem na manę czytając coś na tibia.pl włączam Tibię a tu obrywam od kolesia i ledwo co żyję zacząłem spieprzać ale mnie dobił. Okazało się że to za afk'owanie (taaaa, jasne, uciekałem przecież, także jak mogłem być afk? :/ ).

Drizzt Do'Urden 31-01-2005 14:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez drizztpl
Ja czekałem na manę czytając coś na tibia.pl włączam Tibię a tu obrywam od kolesia i ledwo co żyję zacząłem spieprzać ale mnie dobił. Okazało się że to za afk'owanie (taaaa, jasne, uciekałem przecież, także jak mogłem być afk? :/ ).

"za afkowanie"

NIE GINIE SIE ZA AFKOWANIE - można najwyżej zostac zPKowany przez to ze cie nie bylo przy kompie i nie mogles sie bronić, ale nikt cie nie zabije "ZA" AFKowanie

A pozatym nie kradnij nicka

Pereziusz 31-01-2005 14:44

Afkowanie nie jest złe tylko trzeba wiedziec gdzie sie afkuje. Są takie miejsca gdzie nikt nie przyjdzie tam w przeciągu 3 godzin :P
Ja znam takich kilka koło venore, ale ich nie zdradze sam sobie szukaj :D. Dla ułatwienia dodam że dobrze jest afkować pod ziemia lub na jakimś budynku :P

wielki90 31-01-2005 15:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pereziusz
Afkowanie nie jest złe tylko trzeba wiedziec gdzie sie afkuje. Są takie miejsca gdzie nikt nie przyjdzie tam w przeciągu 3 godzin :P
Ja znam takich kilka koło venore, ale ich nie zdradze sam sobie szukaj :D. Dla ułatwienia dodam że dobrze jest afkować pod ziemia lub na jakimś budynku :P

A ja znam miejsca koło Venore gdzie można dobrze AFK'ować :P Nawet na powierzchni są takie miejsca. Poprostu trzeba głęboko gdzies wejść przez trawe. Żadko się zdaża żeby ktoś tam chodził :P a jak juz to góra 12 lvl...

nawigator 31-01-2005 15:52

Afkujcie na rl. Nikt was nie spekuje, mozecie nawet wejsc pod ziemie do kanalów. Doslownie wszedzie... w domu, w pracy, w szkole, na wakacjach...

i nie musicie sie martwic ... jezeli zobaczycie napis you are dead to nie bedziecie sie wogóle martwic o afk xD

Btw... dlaczego na rl nie ma gmów? Przeciez politycy tak cheatuja... :(

Gromexor 31-01-2005 16:17

Moim zdaniem:

NIGDZIE!

tak, czy tak Cię spk'ują...

Tzn. a jeżeli już chcesz to w pustyni lub za orc fortress :D

error błąd 31-01-2005 16:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Willy The Dark Druid
boshe nie grajcie na PvP to niebedzie problemow...

taaaa :P a jak ktos zluruje GS ? :P to co bedzie? wiesz?
blablabla...=xx(x)lvl he killed by a ...

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:52.