Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   PACC, jak to zrobic... (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=25235)

Dj Nekro 05-02-2005 23:12

PACC, jak to zrobic...

Co mówicie rodzicom jeżeli chcecie PACCa?
Bo jak ja bym powiedział to mama mówi że wydaje na durnoty...
Mam u niej 100zł, i niewiem co jej powiedzieć żeby sie zgodziła mi kupić PACCa albo chociaż dać to 100zł.
Pomóżcie :):P

Dabek 05-02-2005 23:14

80, nie 100 tak brzmi lepiej. Możesz też spróbować tłumaczyć, że to wychodzi złotówka dziennie za grę, to już naprawdę brzmi dobrze:)

Vanhelsen 05-02-2005 23:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dabek
80, nie 100 tak brzmi lepiej. Możesz też spróbować tłumaczyć, że to wychodzi złotówka dziennie za grę, to już naprawdę brzmi dobrze:)

Gorzej będzie jak rodzice przypomną sobie, że rok ma 365 dni :P

Dowizul z Inferny 05-02-2005 23:21

ja bym powiedzial ze ittemy z tibii na allegro niezle stoja (szczegulnie z nowych serwow) a pacc pomoze ci je zdobyc wiec zarobisz na tym;) i wersja debka tez jest dobra mozesz to troszeczke skzyzowac i napewno bedziesz mial pacca

Dj Nekro 05-02-2005 23:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dowizul z Inferny
ja bym powiedzial ze ittemy z tibii na allegro niezle stoja (szczegulnie z nowych serwow) a pacc pomoze ci je zdobyc wiec zarobisz na tym;) i wersja debka tez jest dobra mozesz to troszeczke skzyzowac i napewno bedziesz mial pacca

Mam mamie powiedzieć że na tym zarobie?:(
Więcej cemontów proshe:)
Może coś wymyśle...

hoomik 05-02-2005 23:31

to sa twoje pieniadze i mozesz je wydac na co tylko chcesz (oczywiscie w granicach zdrowego rozsadku), nawet na durnoty.

Dj Nekro 06-02-2005 09:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez hoomik
to sa twoje pieniadze i mozesz je wydac na co tylko chcesz (oczywiscie w granicach zdrowego rozsadku), nawet na durnoty.

A ona powie że woli mi dać te pięniądze na coś innego czego ja niechce:(

Ashlon 06-02-2005 10:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dj Nekro
A ona powie że woli mi dać te pięniądze na coś innego czego ja niechce:(

Dobra rada na przyszlosc - nie dawaj jej wiecej pieniedzy :P

PiXik 06-02-2005 11:04

ad.1nigdy nie dawaj mamie pieniędzy bierzesz kase mówisz ze idziesz do sklepu a idziesz wysłać paca etc.moja mama jest raczej przekonana że dalej mam kase.gdy jej powiedziałem że ide sobie qpić coś przez neta.zaczeła wrzeszczeć,wyszłem kupiłem i już nie mówie że to kupuje tylko kupuje.
Ale zamieszałem ;)

Dj Nekro 06-02-2005 12:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez pawelekthedruid
ad.1nigdy nie dawaj mamie pieniędzy bierzesz kase mówisz ze idziesz do sklepu a idziesz wysłać paca etc.moja mama jest raczej przekonana że dalej mam kase.gdy jej powiedziałem że ide sobie qpić coś przez neta.zaczeła wrzeszczeć,wyszłem kupiłem i już nie mówie że to kupuje tylko kupuje.
Ale zamieszałem ;)

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nekromanta
Dobra rada na przyszlosc - nie dawaj jej wiecej pieniedzy

No właśnie ona dostała te pieniądze od babci:P i babcia zawsze mówi mamie żeby nam dała te pieniądze na coś... a gdy ja mówie że chce sobie coś kupić to ona namawia mnie do kupna czego ja niechce i nawet mi niechce dać tych pieniędzy... bratu ostatnio już dała 70zł na Impreze:(
A ja siedze grzecznie w domu i się nudze a tak to bym sobie grał w Tibie z PACCem ;(

Koronowany rycek 06-02-2005 12:47

HMM.. ostatnia rada powiedz ze bedzesz sie pilnie uczyc albo zebys co tygodniowo dostawal po 10 zl no jezeli nie poskutkuje i jak twoja mamuska nie zna waluty euro to powiedz zeby dala ci 20 euro {te 3 rady pownny poskutkowac
} :D

Ashlon 06-02-2005 14:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Koronowany rycek
HMM.. ostatnia rada powiedz ze bedzesz sie pilnie uczyc albo zebys co tygodniowo dostawal po 10 zl no jezeli nie poskutkuje i jak twoja mamuska nie zna waluty euro to powiedz zeby dala ci 20 euro {te 3 rady pownny poskutkowac
} :D

1. A jak mu uwierzy, to bedzie musial sie pilnie uczyc ;)
2.Jakby mu "dawkowala", musialby czekac 9 tygodni = 2 miechy.
3. Jesli tak, na pewno sprawdzilaby, ile kosztuje euro...

Dj Nekro 06-02-2005 16:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nekromanta
1. A jak mu uwierzy, to bedzie musial sie pilnie uczyc ;)
2.Jakby mu "dawkowala", musialby czekac 9 tygodni = 2 miechy.
3. Jesli tak, na pewno sprawdzilaby, ile kosztuje euro...

No właśnie on ma racje.
Więc pomóżcie ;(

Marcomarco 06-02-2005 17:07

No właśnie ja mam ten sam problem. Co zrobić żeby rodzice sie nie dowiedzieli, że chce kupić PACa. Czy da się te wszystkie formalności załatwić bez ukończonych 18 lat? A jeśli tak to jak? help me too plx :(

Kele 07-02-2005 15:51

Hehe

Sam nie mam pacca bo stary sie zgadza od razu..ale wymyslilem kilka sposobow...:
1.
-Mama daj na Pizze
-a jaką
- moją ulubioną
- a ile kosztuje?
-nie wiem...ale 30 zlotych wystarczy bo jeszcze musze kupic napoj

2.
Powiedz że jeżeli dostaniesz 5 z klasówki to niech ci da

3.
Idz do babci i powiedz ze mama Ci nie chce dac:P

4.
Zrób takie fajne oczy jakbyś błagał o przebaczenie i poproś kilka razy. :P

Meeen1991 07-02-2005 16:04

Mam ten sam problem :(((

Mam taki sam problem..narazie negocjuje ze starą ...mysle ze wygram wojne ale i tak pacca dopiero kupie w czerwcu bo beda sie zblizac wakacje...:D
a wtedy juz nawalac do nocy...:D

K-ostry 07-02-2005 16:48

Powiem wam jak ja to zrobilem sluchac...

Kwiecien 24 Sobota

Mam urodziny, przychodza goscie, ciocia daje mi do ręki 100 zl starzy nic nie widzą, chowam do kieszenie i dziękuje... :D

Kwiecien 25 Niedziela

Zamawiam na allegro PACC od razu kontaktując sie ze sprzedajacym przez mail, wszystko OK, podaje mi numer swojego konta bankowego.

Kwiecien 26 Poniedzialek

Starzy w pracy, biore stówke i ide do banku.

- Dzien dobry
- Chcialbym prosic BLANKIET
- Wypelniam go zgodnie z podanym kontem oraz jesgo adresem przez allegrowicza. http://members.lycos.co.uk/kamilacid/skanuj.jpg <- blankiet
- Wypelniony blankiet daje babce place za pacc oraz za przesylke okolo 3-5zl
- Dziekuje, dowidzenia.

Dj Nekro 07-02-2005 21:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez K-ostry
Powiem wam jak ja to zrobilem sluchac...

Kwiecien 24 Sobota

Mam urodziny, przychodza goscie, ciocia daje mi do ręki 100 zl starzy nic nie widzą, chowam do kieszenie i dziękuje... :D

Kwiecien 25 Niedziela

Zamawiam na allegro PACC od razu kontaktując sie ze sprzedajacym przez mail, wszystko OK, podaje mi numer swojego konta bankowego.

Kwiecien 26 Poniedzialek

Starzy w pracy, biore stówke i ide do banku.

- Dzien dobry
- Chcialbym prosic BLANKIET
- Wypelniam go zgodnie z podanym kontem oraz jesgo adresem przez allegrowicza. http://members.lycos.co.uk/kamilacid/skanuj.jpg <- blankiet
- Wypelniony blankiet daje babce place za pacc oraz za przesylke okolo 3-5zl
- Dziekuje, dowidzenia.

Eeee, ale ja urodziny mam za pare miechów (dokładnie we Wakacje 18 Sierpnia) :P
Więc może ktoś mi coś poradzi;(

Arthus Drag'Tail 08-02-2005 16:11

Mojej starszej też nie za bardzo podobał się pomysł z PACC'em....
Przydałaby się jakaś dobra taktyka.... :D

Dj Nekro 08-02-2005 18:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Arthus Drag'Tail
Mojej starszej też nie za bardzo podobał się pomysł z PACC'em....
Przydałaby się jakaś dobra taktyka.... :D

No to widze że większośc osób chyba ma ten problem.
Więc prosimy o pomysły forumowiczów:P)

Makilili 08-02-2005 20:22

Hmmm...

Ciężki orzech do zgryziena... :(
A może by tak zachęcić szanowną Mamusię do grania w Tibię. Założyć konto, zrobić postać i oczywiście przekonać kolegów, by dobrze się zachowywali (tylko w jej obecności :D), przygotować kilku kolegów z zagranicy (by pokazać jakie są możliwości nawiązania kontatktów i nauki języków obcych :D). U mnie by tak napewno wypaliło:D.

Dj Nekro 09-02-2005 10:46

Lol

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Makilili
A może by tak zachęcić szanowną Mamusię do grania w Tibię. Założyć konto, zrobić postać i oczywiście przekonać kolegów, by dobrze się zachowywali (tylko w jej obecności :D), przygotować kilku kolegów z zagranicy (by pokazać jakie są możliwości nawiązania kontatktów i nauki języków obcych :D). U mnie by tak napewno wypaliło:D.

Ona nawet niema czasu coś pisać na kompie, a co dopiero Tibia:P
To co napisales odpada.
Prosze o inne pomysły;(

Thomas 10-02-2005 22:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Makilili

taa... a pozniej mamusika caaly dzien przed kompem i juz gowno da ci ten PACC jak bedziesz mial 24h zajetego kompa....:D

Tasior 11-02-2005 13:38

powiedz że nie będziesz jadł słodyczy (w tym chipsów itp.) przez miesiąc albo więcej może za działa

fil0nson 11-02-2005 13:49

Ale macie problem...

Ja wpadam do domu, kopa na jape i mówie "Matka, dawaj kase bo jak nie to bęcki" i mi daje miesięczną wypłate.

A tak na serio musisz poważnei porozmawac z Mamą. Musisz jej udowodnić że jesteś odpowiedzialnym człowiekiem.

Obierz czasami kartofle do obiadu, posprzątaj bezinteresownie, i kiedy Mama będzie miała dobry humor i zaśnie ty wtedy... cap z portfela 100 zł.

A tak na serio pytasz się Jej.

Shinjix 11-02-2005 13:53

-Mamo daj mi 100 zł
-Po co ci?? Swojej kasy nie masz??
-Mam ale ostatnio kupiłem extra koszulke Rammsteina!!
-A po co ci??
-Aaaa, na gierke....
-Po***any jesteś?! 100 zł na gierkę?????
-To dasz???
-No masz ale kiedyś jak będziesz pracował to się zastanowisz: "Jak mogłem tak głupio zmarnować 100 zł?"
-Dzięki.

Dj Nekro 11-02-2005 15:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Taśkwa
powiedz że nie będziesz jadł słodyczy (w tym chipsów itp.) przez miesiąc albo więcej może za działa

To już nwet dobre, ja co jakiś czas prosze Mame o kase na karte do telefonu... No, no pgadam z nią:)

Więcej prosze ! :)
Forumowicze pomóżcie ! :P

MatuS 11-02-2005 15:23

a ja bym nic nie powiedzial jakbym mial 100 zeta qpuje sobie sam ;)
A JA MAM PACCA ;)
A jak dla niekumatych jak wyslac prosto i szybko pieniądze bez rodziców...
Zamawiacie pacca formą płatnośći przez poczte.
Dostajecie adres na mailu ktory podaliscie.
Jak dla jeszcze bardziej niekumatych to jest adres:
Publisher:

CipSoft GmbH
Bismarckplatz 8
93047 Regensburg
Germany

Customer information:
I tu tutaj sa informacje o tobie :)

Dostaniemy na mailu terz reference numer (BARDZO WAŻNE!!!!!)
Idziemy na poczte bierzemy ze sobą 20 euro (odrazu mowie ze w 1 banknocie)
Bierzemy kartke a4 piszemy na niej "Reference number : xxxxxxxx <-twoj numer" i wkladamy tam 20 euro i skladamy jak najlepiej zeby nie przeswitywala kasa przez koperte , podchodzimy do okienka bierzemy kartke z priorytetem i wpisujemy tam swoje dane i dane gdzie wysylamy dajemy koperte na ktorej jest twoj adres i adres firmy dla facia/kobitki w okienku i prosimy zeby wyslal poleconym wsumie bedzie do nas kosztowalo 7-8 zł za wyslanie.
I za 4 max 5 dni cieszymy sie paccem ;)
A i jeszcze cos jak po tych 4 dniach nie bedzie dzialac wam serwer login to znaczy ze zakladają wam pacca :evul:

Dj Nekro 11-02-2005 15:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MatuS
a ja bym nic nie powiedzial jakbym mial 100 zeta qpuje sobie sam ;)
A JA MAM PACCA ;)
A jak dla niekumatych jak wyslac prosto i szybko pieniądze bez rodziców...
Zamawiacie pacca formą płatnośći przez poczte.
Dostajecie adres na mailu ktory podaliscie.
Jak dla jeszcze bardziej niekumatych to jest adres:
Publisher:

CipSoft GmbH
Bismarckplatz 8
93047 Regensburg
Germany

Customer information:
I tu tutaj sa informacje o tobie :)

Dostaniemy na mailu terz reference numer (BARDZO WAŻNE!!!!!)
Idziemy na poczte bierzemy ze sobą 20 euro (odrazu mowie ze w 1 banknocie)
Bierzemy kartke a4 piszemy na niej "Reference number : xxxxxxxx <-twoj numer" i wkladamy tam 20 euro i skladamy jak najlepiej zeby nie przeswitywala kasa przez koperte , podchodzimy do okienka bierzemy kartke z priorytetem i wpisujemy tam swoje dane i dane gdzie wysylamy dajemy koperte na ktorej jest twoj adres i adres firmy dla facia/kobitki w okienku i prosimy zeby wyslal poleconym wsumie bedzie do nas kosztowalo 7-8 zł za wyslanie.
I za 4 max 5 dni cieszymy sie paccem ;)
A i jeszcze cos jak po tych 4 dniach nie bedzie dzialac wam serwer login to znaczy ze zakladają wam pacca :evul:

Ale mi chodzi o pomysły jak przekonać rodziców żeby mi dali tą 100-ówkę...
A ty piszesz jak wysłać kase na PACCa (I tak ten sposób niejest najszybszy).
Ja znam sposób co w 24h jest PACC po wysłaniu Kasy...
FORUMOWICZE prosze o więcej rad :)

MatuS 11-02-2005 15:44

Powiedz ze wszyscy koledzy to mają a ja chce być mistrzem i żuc sie na szyje rodzicom z jękiem "Cartmana" z South Parku - napewno się nie oprą temu ! HA !

]v[ichal 11-02-2005 16:13

mi sie udało przekonać.
Hmm kilka porad?
1. Zacznij od wytłumaczenia co to tibia. (Nie mialem problemow , starszy gra w Heroes III i rozumie na czym polega system LVLowania).
2. Powiedz ojcu/matce ,że bardzo Ci zalezy , koledzy kupują i ty im troche zazdroscisz , i chodz widziales u nich , i jeszcze bardziej chcesz.
3. Powiedz jakie są zalety posiadania PACC , ze mniej czasu przy kompie , bo mana szybciej rosnie itd.
4. Potem powiedz jak to kupić i cene (najgorzej to wyjasnic)
5. Powiedz ze juz dawno chciales , bo wiedziales ze sie nie zgodzą (mozesz powiedziec : "ale wiem ze wy sie zgodzicie".
6. Obiecaj , że bedziesz grzeczny / wiecej czasu poswiecal na nauke/nie bedziesz bil brata/siostry itp.
7. I zalatwione.

ja musialem troche prosic, gdyz rodzice hmm , jakby to powiedziec , jezeli wg nich cos kupujesz przez internet to jest złe, nielegalne itd.
Na szczescie ostatnio na moje urodziny byl moj chrzestny , i rozmawiali o korzysciach aukcji/sklepow internetowych , wiec jakos sie udalo.

I hope You buy pacc soon. ;)

Draxolini 11-02-2005 19:29

hehe Pomozcie tez mam taki Problem ;/

Ichal :D:D udalo ci sie a ja ;/ niemoge niewymyslaj takich glupot itp wes przestan mam 50złotych urodziny 15 lipca co robic??
Chce pacca ostatnio widziałem ze koledzy maja pacca i tak lv trzepia ze hey 50k na godzine takie miejsca maja na ank.....(tam gdzie piramidy)
przedtem niechcialem kupywac , ale jakos to mnie wciaglo co robic??
co powiedziec rodzica??

Lilitha 12-02-2005 12:05

Najleprzym sposobem na zdobycie kasy jest poprostu praca mozna zaczac od roznoszenia ulotek i mycia szyb w samochodach albo jeszcze coś innego (praca ni chańbi a uczy odpowiedzialności). Ewnetualnie mozna sprzedac rzeczy któ juz nam nie są potrzebne (ksiażki , sprzęt itp.).

Gesundheit 12-02-2005 16:01

Ja mam najlepszy pomysł :) posłuchajcie:

-Mamo...dasz mi 100 zł na Pacca w moją gre ekonomiczno-naukową?

-100 zł ocipiałeś?! a co to jest wogóle ten pacc?

-No dzięki temu mam tak zwany mini-naukę mam wszystkow 1 pigułce Francuski,Angielski,Niemiecki matematyke itp.

-A jak to się wysyla?

-(I tu mówisz jak się wysyła pacca do CipSoftu ;))

-Ta ta ta jasne -_- ty im wpłacisz 100 zł a oni nie prześlą ci tego pacca i będą mieli 100! <wkurzona>

-Mamo jesteś chyba na tyle inteligetną i rozumną istotą że chyba nie trzeba ci mówic? :)

-DO czego zmieżasz igor?

-Ta firma Tibia jest już od 1997 roku ;) a ludzie z Całego świata kupują ten pacc jużod 8 lat! więc gdyby ich oszukali to napewno by zbankrutowali i by musieli zamknąć serwis z powodu oszustwa..

-No dobrze masz tego pacca na urodziny (czyli 2 marca xDD)

Mi to pomogło..

Dj Nekro 12-02-2005 18:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gesundheit
Ja mam najlepszy pomysł :) posłuchajcie:

-Mamo...dasz mi 100 zł na Pacca w moją gre ekonomiczno-naukową?

-100 zł ocipiałeś?! a co to jest wogóle ten pacc?

-No dzięki temu mam tak zwany mini-naukę mam wszystkow 1 pigułce Francuski,Angielski,Niemiecki matematyke itp.

-A jak to się wysyla?

-(I tu mówisz jak się wysyła pacca do CipSoftu ;))

-Ta ta ta jasne -_- ty im wpłacisz 100 zł a oni nie prześlą ci tego pacca i będą mieli 100! <wkurzona>

-Mamo jesteś chyba na tyle inteligetną i rozumną istotą że chyba nie trzeba ci mówic? :)

-DO czego zmieżasz igor?

-Ta firma Tibia jest już od 1997 roku ;) a ludzie z Całego świata kupują ten pacc jużod 8 lat! więc gdyby ich oszukali to napewno by zbankrutowali i by musieli zamknąć serwis z powodu oszustwa..

-No dobrze masz tego pacca na urodziny (czyli 2 marca xDD)

Mi to pomogło..

Niezabardzo mi się to podoba, ponieważ:
1) Jak zaczne mamie mówić że tam jest Francuski I Angielski w pigułce to może mi nieuwieżyć
2) Jak zaczne mamie mówić że tam jest Francuski I Angielski w pigułce to jak się brat dowie to mamie powie że to kłamstwo chociaż niegdy niegrał w tą Tibie tylko ją widział ze 1 metra;)

Ale spróbuje z mamą pogadać...
Ale przydałoby się więcej pomysłów od Forumowiczów ! ;)

KoSiNeK 12-02-2005 18:31

co wy z tymi 100 zl? 240 odrazu!(240/4= 60euro=pacc na 12miechow:D)

ja tez zaczynam pracowac nad starymi...najgorsze ze ja nonstop siedze i gram....moze pomoze jak zaczne mniej "siedzieć i grac" hym....

Dj Nekro 13-02-2005 11:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez KoSiNeK
co wy z tymi 100 zl? 240 odrazu!(240/4= 60euro=pacc na 12miechow:D)

ja tez zaczynam pracowac nad starymi...najgorsze ze ja nonstop siedze i gram....moze pomoze jak zaczne mniej "siedzieć i grac" hym....

Mi mama nigdy by na PACCa niedała 240zł:baby:
Najwyżej 100zł... Ale kombinuje żeby mi dała to 100zł:P

FORUMOWICZE ! Macie pomysł jak przekonać rodziców żeby dali na PACCa?:D
Napisz !!! ;)

Scream 13-02-2005 12:02

a moze sam sobie zarob?-.- to naprawde nie takie trudne. roznoszenie ulotek, zbieranie puszek, pomoc sasiadowi, koszenie trawnikow, i masa inych zeczy. A jesli mama ma twoja kasa - to powiedz ze jestes na tyle dorosly i samodzielny, ze mozesz sam przechowywac swoje pieniadze. i jak dostaniesz kase kup se pacca ^^

KoSiNeK 13-02-2005 12:38

Cytuj:

a moze sam sobie zarob?-.-
hmm..tylko nie jest to takie latwe jak sie mieszka w miescie w bloku bo koszenie trawnika automatycznie odpada. co do ulotek to ...hm....masz moze adres firmy ulotkowej do której mozna sie zglosić?:P co do zbierania puszek....przes miech zbieralem kiedyś, z 5 kg wyszlo...i zgadnij ile dostalem? 3zł z groszem:/
alternatywą moze być praca jako "sprzątacz" w McDonaldzie ale 15 latek trza mieć. hm...to chyba wszystko co do "zarabiania" na pacca....a co do rodziców....to złórz jakąś obietnice że bedziesz sie regularnie uczył czy sprzątał pokuj i wynosił śmieci. oczywiście bedziesz to musiał porobić przez to miech "bezinteresownie" by ci rodzice uwierzyli ze bedziesz zlorzoną obietnice wykonywal. I wtedy sie moze uda:D

Dj Nekro 13-02-2005 14:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez KoSiNeK
(...) oczywiście bedziesz to musiał porobić przez miesiąc (...)

Ja niechce Miesiąc czekać :P
More plx !
Moze ktos cos jeszcze wymysli ? :baby:

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:44.