![]() |
PACC, jak to zrobic...
Co mówicie rodzicom jeżeli chcecie PACCa?
Bo jak ja bym powiedział to mama mówi że wydaje na durnoty... Mam u niej 100zł, i niewiem co jej powiedzieć żeby sie zgodziła mi kupić PACCa albo chociaż dać to 100zł. Pomóżcie :):P |
80, nie 100 tak brzmi lepiej. Możesz też spróbować tłumaczyć, że to wychodzi złotówka dziennie za grę, to już naprawdę brzmi dobrze:)
|
Cytuj:
|
ja bym powiedzial ze ittemy z tibii na allegro niezle stoja (szczegulnie z nowych serwow) a pacc pomoze ci je zdobyc wiec zarobisz na tym;) i wersja debka tez jest dobra mozesz to troszeczke skzyzowac i napewno bedziesz mial pacca
|
Cytuj:
Więcej cemontów proshe:) Może coś wymyśle... |
to sa twoje pieniadze i mozesz je wydac na co tylko chcesz (oczywiscie w granicach zdrowego rozsadku), nawet na durnoty.
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
ad.1nigdy nie dawaj mamie pieniędzy bierzesz kase mówisz ze idziesz do sklepu a idziesz wysłać paca etc.moja mama jest raczej przekonana że dalej mam kase.gdy jej powiedziałem że ide sobie qpić coś przez neta.zaczeła wrzeszczeć,wyszłem kupiłem i już nie mówie że to kupuje tylko kupuje.
Ale zamieszałem ;) |
Cytuj:
Cytuj:
A ja siedze grzecznie w domu i się nudze a tak to bym sobie grał w Tibie z PACCem ;( |
HMM.. ostatnia rada powiedz ze bedzesz sie pilnie uczyc albo zebys co tygodniowo dostawal po 10 zl no jezeli nie poskutkuje i jak twoja mamuska nie zna waluty euro to powiedz zeby dala ci 20 euro {te 3 rady pownny poskutkowac
} :D |
Cytuj:
2.Jakby mu "dawkowala", musialby czekac 9 tygodni = 2 miechy. 3. Jesli tak, na pewno sprawdzilaby, ile kosztuje euro... |
Cytuj:
Więc pomóżcie ;( |
No właśnie ja mam ten sam problem. Co zrobić żeby rodzice sie nie dowiedzieli, że chce kupić PACa. Czy da się te wszystkie formalności załatwić bez ukończonych 18 lat? A jeśli tak to jak? help me too plx :(
|
Hehe
Sam nie mam pacca bo stary sie zgadza od razu..ale wymyslilem kilka sposobow...:
1. -Mama daj na Pizze -a jaką - moją ulubioną - a ile kosztuje? -nie wiem...ale 30 zlotych wystarczy bo jeszcze musze kupic napoj 2. Powiedz że jeżeli dostaniesz 5 z klasówki to niech ci da 3. Idz do babci i powiedz ze mama Ci nie chce dac:P 4. Zrób takie fajne oczy jakbyś błagał o przebaczenie i poproś kilka razy. :P |
Mam ten sam problem :(((
Mam taki sam problem..narazie negocjuje ze starą ...mysle ze wygram wojne ale i tak pacca dopiero kupie w czerwcu bo beda sie zblizac wakacje...:D
a wtedy juz nawalac do nocy...:D |
Powiem wam jak ja to zrobilem sluchac...
Kwiecien 24 Sobota Mam urodziny, przychodza goscie, ciocia daje mi do ręki 100 zl starzy nic nie widzą, chowam do kieszenie i dziękuje... :D Kwiecien 25 Niedziela Zamawiam na allegro PACC od razu kontaktując sie ze sprzedajacym przez mail, wszystko OK, podaje mi numer swojego konta bankowego. Kwiecien 26 Poniedzialek Starzy w pracy, biore stówke i ide do banku. - Dzien dobry - Chcialbym prosic BLANKIET - Wypelniam go zgodnie z podanym kontem oraz jesgo adresem przez allegrowicza. http://members.lycos.co.uk/kamilacid/skanuj.jpg <- blankiet - Wypelniony blankiet daje babce place za pacc oraz za przesylke okolo 3-5zl - Dziekuje, dowidzenia. |
Cytuj:
Więc może ktoś mi coś poradzi;( |
Mojej starszej też nie za bardzo podobał się pomysł z PACC'em....
Przydałaby się jakaś dobra taktyka.... :D |
Cytuj:
Więc prosimy o pomysły forumowiczów:P) |
Hmmm...
Ciężki orzech do zgryziena... :(
A może by tak zachęcić szanowną Mamusię do grania w Tibię. Założyć konto, zrobić postać i oczywiście przekonać kolegów, by dobrze się zachowywali (tylko w jej obecności :D), przygotować kilku kolegów z zagranicy (by pokazać jakie są możliwości nawiązania kontatktów i nauki języków obcych :D). U mnie by tak napewno wypaliło:D. |
Lol
Cytuj:
Ona nawet niema czasu coś pisać na kompie, a co dopiero Tibia:P To co napisales odpada. Prosze o inne pomysły;( |
Cytuj:
|
powiedz że nie będziesz jadł słodyczy (w tym chipsów itp.) przez miesiąc albo więcej może za działa
|
Ale macie problem...
Ja wpadam do domu, kopa na jape i mówie "Matka, dawaj kase bo jak nie to bęcki" i mi daje miesięczną wypłate. A tak na serio musisz poważnei porozmawac z Mamą. Musisz jej udowodnić że jesteś odpowiedzialnym człowiekiem. Obierz czasami kartofle do obiadu, posprzątaj bezinteresownie, i kiedy Mama będzie miała dobry humor i zaśnie ty wtedy... cap z portfela 100 zł. A tak na serio pytasz się Jej. |
-Mamo daj mi 100 zł
-Po co ci?? Swojej kasy nie masz?? -Mam ale ostatnio kupiłem extra koszulke Rammsteina!! -A po co ci?? -Aaaa, na gierke.... -Po***any jesteś?! 100 zł na gierkę????? -To dasz??? -No masz ale kiedyś jak będziesz pracował to się zastanowisz: "Jak mogłem tak głupio zmarnować 100 zł?" -Dzięki. |
Cytuj:
Więcej prosze ! :) Forumowicze pomóżcie ! :P |
a ja bym nic nie powiedzial jakbym mial 100 zeta qpuje sobie sam ;)
A JA MAM PACCA ;) A jak dla niekumatych jak wyslac prosto i szybko pieniądze bez rodziców... Zamawiacie pacca formą płatnośći przez poczte. Dostajecie adres na mailu ktory podaliscie. Jak dla jeszcze bardziej niekumatych to jest adres: Publisher: CipSoft GmbH Bismarckplatz 8 93047 Regensburg Germany Customer information: I tu tutaj sa informacje o tobie :) Dostaniemy na mailu terz reference numer (BARDZO WAŻNE!!!!!) Idziemy na poczte bierzemy ze sobą 20 euro (odrazu mowie ze w 1 banknocie) Bierzemy kartke a4 piszemy na niej "Reference number : xxxxxxxx <-twoj numer" i wkladamy tam 20 euro i skladamy jak najlepiej zeby nie przeswitywala kasa przez koperte , podchodzimy do okienka bierzemy kartke z priorytetem i wpisujemy tam swoje dane i dane gdzie wysylamy dajemy koperte na ktorej jest twoj adres i adres firmy dla facia/kobitki w okienku i prosimy zeby wyslal poleconym wsumie bedzie do nas kosztowalo 7-8 zł za wyslanie. I za 4 max 5 dni cieszymy sie paccem ;) A i jeszcze cos jak po tych 4 dniach nie bedzie dzialac wam serwer login to znaczy ze zakladają wam pacca :evul: |
Cytuj:
A ty piszesz jak wysłać kase na PACCa (I tak ten sposób niejest najszybszy). Ja znam sposób co w 24h jest PACC po wysłaniu Kasy... FORUMOWICZE prosze o więcej rad :) |
Powiedz ze wszyscy koledzy to mają a ja chce być mistrzem i żuc sie na szyje rodzicom z jękiem "Cartmana" z South Parku - napewno się nie oprą temu ! HA !
|
mi sie udało przekonać.
Hmm kilka porad? 1. Zacznij od wytłumaczenia co to tibia. (Nie mialem problemow , starszy gra w Heroes III i rozumie na czym polega system LVLowania). 2. Powiedz ojcu/matce ,że bardzo Ci zalezy , koledzy kupują i ty im troche zazdroscisz , i chodz widziales u nich , i jeszcze bardziej chcesz. 3. Powiedz jakie są zalety posiadania PACC , ze mniej czasu przy kompie , bo mana szybciej rosnie itd. 4. Potem powiedz jak to kupić i cene (najgorzej to wyjasnic) 5. Powiedz ze juz dawno chciales , bo wiedziales ze sie nie zgodzą (mozesz powiedziec : "ale wiem ze wy sie zgodzicie". 6. Obiecaj , że bedziesz grzeczny / wiecej czasu poswiecal na nauke/nie bedziesz bil brata/siostry itp. 7. I zalatwione. ja musialem troche prosic, gdyz rodzice hmm , jakby to powiedziec , jezeli wg nich cos kupujesz przez internet to jest złe, nielegalne itd. Na szczescie ostatnio na moje urodziny byl moj chrzestny , i rozmawiali o korzysciach aukcji/sklepow internetowych , wiec jakos sie udalo. I hope You buy pacc soon. ;) |
hehe Pomozcie tez mam taki Problem ;/
Ichal :D:D udalo ci sie a ja ;/ niemoge niewymyslaj takich glupot itp wes przestan mam 50złotych urodziny 15 lipca co robic??
Chce pacca ostatnio widziałem ze koledzy maja pacca i tak lv trzepia ze hey 50k na godzine takie miejsca maja na ank.....(tam gdzie piramidy) przedtem niechcialem kupywac , ale jakos to mnie wciaglo co robic?? co powiedziec rodzica?? |
Najleprzym sposobem na zdobycie kasy jest poprostu praca mozna zaczac od roznoszenia ulotek i mycia szyb w samochodach albo jeszcze coś innego (praca ni chańbi a uczy odpowiedzialności). Ewnetualnie mozna sprzedac rzeczy któ juz nam nie są potrzebne (ksiażki , sprzęt itp.).
|
Ja mam najlepszy pomysł :) posłuchajcie:
-Mamo...dasz mi 100 zł na Pacca w moją gre ekonomiczno-naukową? -100 zł ocipiałeś?! a co to jest wogóle ten pacc? -No dzięki temu mam tak zwany mini-naukę mam wszystkow 1 pigułce Francuski,Angielski,Niemiecki matematyke itp. -A jak to się wysyla? -(I tu mówisz jak się wysyła pacca do CipSoftu ;)) -Ta ta ta jasne -_- ty im wpłacisz 100 zł a oni nie prześlą ci tego pacca i będą mieli 100! <wkurzona> -Mamo jesteś chyba na tyle inteligetną i rozumną istotą że chyba nie trzeba ci mówic? :) -DO czego zmieżasz igor? -Ta firma Tibia jest już od 1997 roku ;) a ludzie z Całego świata kupują ten pacc jużod 8 lat! więc gdyby ich oszukali to napewno by zbankrutowali i by musieli zamknąć serwis z powodu oszustwa.. -No dobrze masz tego pacca na urodziny (czyli 2 marca xDD) Mi to pomogło.. |
Cytuj:
Niezabardzo mi się to podoba, ponieważ: 1) Jak zaczne mamie mówić że tam jest Francuski I Angielski w pigułce to może mi nieuwieżyć 2) Jak zaczne mamie mówić że tam jest Francuski I Angielski w pigułce to jak się brat dowie to mamie powie że to kłamstwo chociaż niegdy niegrał w tą Tibie tylko ją widział ze 1 metra;) Ale spróbuje z mamą pogadać... Ale przydałoby się więcej pomysłów od Forumowiczów ! ;) |
co wy z tymi 100 zl? 240 odrazu!(240/4= 60euro=pacc na 12miechow:D)
ja tez zaczynam pracowac nad starymi...najgorsze ze ja nonstop siedze i gram....moze pomoze jak zaczne mniej "siedzieć i grac" hym.... |
Cytuj:
Najwyżej 100zł... Ale kombinuje żeby mi dała to 100zł:P FORUMOWICZE ! Macie pomysł jak przekonać rodziców żeby dali na PACCa?:D Napisz !!! ;) |
a moze sam sobie zarob?-.- to naprawde nie takie trudne. roznoszenie ulotek, zbieranie puszek, pomoc sasiadowi, koszenie trawnikow, i masa inych zeczy. A jesli mama ma twoja kasa - to powiedz ze jestes na tyle dorosly i samodzielny, ze mozesz sam przechowywac swoje pieniadze. i jak dostaniesz kase kup se pacca ^^
|
Cytuj:
alternatywą moze być praca jako "sprzątacz" w McDonaldzie ale 15 latek trza mieć. hm...to chyba wszystko co do "zarabiania" na pacca....a co do rodziców....to złórz jakąś obietnice że bedziesz sie regularnie uczył czy sprzątał pokuj i wynosił śmieci. oczywiście bedziesz to musiał porobić przez to miech "bezinteresownie" by ci rodzice uwierzyli ze bedziesz zlorzoną obietnice wykonywal. I wtedy sie moze uda:D |
Cytuj:
More plx ! Moze ktos cos jeszcze wymysli ? :baby: |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:44. |