![]() |
A co by było gdybym.... zabił GM'a?
no wiec tutaj piszcie o przezyciaz z gamemasterami np czy widzieliscie jakiegos, romawialiscie z nim lub zaatakowalicse itp. Mnie tylko zastanawia jedno. zalozmy jest na jakims serwrze jest GM z 30 lvl a ja mam 60 lvl. noi podchodze do niego i mowie np
-Gamemaster's is sux, lags too i go zabijam. czy dostalbym wtedy bana? EDIT: fajnie by bylo gdyby ktos wkleil ss'a na ktorym jest GM, bylbym bardzo wdzieczny. |
Cytuj:
za zabicie bez powodu też... Jak miałby skulla to byś nie dostał bana :) bez skulla też byś nie dostał-od tego jest system czaszek... |
Zacznijmy od tego ze bys nie zabil gm'a!! tez se tak kiedys myslalem alepo 2 dniahc mi przeszlo bo to jest niemozliwe
|
Cytuj:
|
Ale chetnie za***ie tego co dal mi dzis bana!! Moze byc na rl :]
|
Cytuj:
|
No moze duzo zeczy np. delete konta i sie pozgenaj z swoja postacia:D
|
Cytuj:
|
Śmiać mi się chce z niektórych wypowiedzi. Postaci Gamemastera nie da się zaatakować, a tym bardziej zabić. Można co prawda zabić jego normalnego chara.
|
GM jest jak wieczny rook, nie ruszac plejerow
|
Muwilem ze nie mozna ubic ****a :P
|
To ma ktos jakies ss'y z GM'ami??? :blazen:
|
Cytuj:
|
Ehh czy to tak naprawde trudno zrozumiec GM's nie mozna zabic poniewaz to jest człowiek do pilnowania pozatku w tibi gdyby go mozna bylo zabic to po co on by mial tam siedziec? nic by to nie dalo tylko o jednego frajera wiecej ;)
Wiec GM's ma po pierwsze 1 lvl i mu nic nie rosnie ma prawo dawac bany i kicki jest niesmiertelny (wyroznienie ktorego inni gracze nie maja) i moze sie teleportowac gdzie chce... |
Cytuj:
"rat i gm" |
GM ma zawsze 2 lvl, a do tego gdy go zabijesz to bana nie może dac bo to zwykłe pk, a on jest normal playerem tyle ze z better zasadami
|
i po co ich zabijac ?
za bana ktory byl sluszny ? zal mi was .. |
Ah ludzie.Ile to akcji było ,że jak ktoś zabił chara od gma (zwykłego playera)kończyło się banami choćby nie miał powodu zbanuje cię zrobi fake etc i lecisz ...a tego GM 2lvl nie można zaatakować :)
|
Dobra może najpierw ustalcie o jaką postać GM'a Wam chodzi. Czy o postać GM'a, która ma 2lvl, w nicku GM i może się teleportować. Czy postać GM'a, która służy do normalnej gry i ma takie same prawa jak inni gracze. Bo tej pierwszej zabić się nie da, a tą drugą zabić się da. I uważam, że nawet jakbyś go zabił to nie powinieneś dostać bana, bo od zabijania są czaszki, ale jakiś złośliwy GM bana by Ci pewnie dał.
A tu ss: http://img.photobucket.com/albums/v1...GameMaster.jpg |
Po pierwsze, postać GM jest nietyklana: nie można jej zranić, nie atakują jej potwory, ma 2 lvl a biega szybciej niz 200. Za zaatakowanie GMa otrzymujesz banana za przeszkadzanie w czasie pełnienia funkcji służbowych - kiedyś była taka akcja przy jakiejś wojnie, jak GFB zahaczyło GMa.
Natomiast normalna postać GM to inna bajka- można robić co chcesz, zabijać bez powodu itd. GM nie ma prawa dać ci z to bana. |
Cytuj:
|
Ja ostatnio widzialem na tibia.com jakiegos GM'a z 30 lvl nie byla to normalna postac tylko GM normalny wiec skoro potwory go nie atakuja to moze isc na demona a on go nie zatakuje takjaby byl niewidzialny?
|
Ta na bank po zabijesz GMa.Powodzenia.Jak bys go tknal(o ile to mozliwe) to bylyb BAN.Przynajmniej tam mysle. :evul:
|
nie dobijajcie mnie prosze... gma nie da sie zabic, jak zrobil ze ma 30?? nie expowal, to mozna w bazie danych ustawic, pobawcie sie ots to duzo zagadnien rozwiazecie. Czemu nie mozna bic gm?? bo ma ustawione nie smiertelnosc, nie ma ekhaust, nie traci many, biega jak 200+ to wszystko na temat gm, i prosze nie sprzeczajcie sie ze jak macie 100lvl to zabijecie na luzaka gm'a na 2 bo to jest zalosne -_-'
|
Cytuj:
Jeszce raz powtorze GM nie chodzi jak 200lvl |
no to juz obojetnie jak chodzi, niewiem nie scigalem sie z nim, ale wedle tematu, zabic sie go nie da a skoro wszystko jasne to mozna zamknac temat...
|
po pierwsze e tibi jak w prawdziwym swiecie jak masz znajomości z Gm to możesz robić co hcesz ( jak moj kumpel zabił ponad 90 osób ale ma w gildji GM oraz 3 Censoulerów i jakoś nie ma bana ) ,po drugie jak bys zabił GM to jak myślisz co by sie stało??, po trzecie skoro ten GM ma 30 to zanczy że to jego 10 postać i loguje sie na nią tylko jak ktoś go woła albo jak ma kaprys
|
oj...następne głupie pytanie "a co by było gdybym..." chyba będzie jakas seria tego...
|
teoretycznie GM to ma 2lvl chyba ze gra jakims rl char ale tym ktory sie pojawia to 2 niewiem czy da sie go bic ale czemu nie
tylko ze ban jest 100% wkoncu to zlamanie rules bo atakowales gamemastera ;P |
No i poco każdy co chwile pisze to samo nie czytając wcześniejszych post'ów?
|
Cytuj:
a moj zloty slon znosi jajka... omg chlopaku to co mowisz (po 1 jest niemozliwe) ale jezeli juz nawet to tlyko na swiatach z wymuszonym pvp pozniejwaz gm nie obsluguje systemu czaszek i za zabicie ponad 90 osob(zalezy w jakim terminie oczywiscie) dostal by bana i jakbyscie mogli to piszcie czy chodzi wam o postac gm-a ktora ma jego przywileje i ZAWSZE 2 LVL I NO VOC czy o tibijska postac ktora zdobywa lvle itp veryyyy up nie gm nie pojdzie na demony pozniejwaz nie jest on do tego uprawniony i stracilby status gm-a i blagam nie piszcie ze a ja widzialem jak gm zabijal rata albo cos takiego albo czy gm moglby sam ani~~ zrobic GM JEST OD PILNOWANIA PORZADKU(i tak srednio im to idzie ale to inna bajka) a co do tematu GMA NIE ZABIJESZ I KONIEC NIE PYTAJCIE WIECEJ |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
ja to mówił $orcerer pare stron wcześniej...
gm jest nietyklany, ale jego normalną postać możesz zabić i gm nie ma prawa ci dać za to bana... ale zawsze możesz dostac bana 2 dni później np. za "destructive behavior" albo "Insulting statement" :) |
nie rozumiem takich ludzi PO JAKA CHOLERE WY POWTARZACIE CZYJES POSTY??
|
GM'a nie da sie zaatakowac !!!!!!!!
|
olol
GMowi gowno zrobisz!! on ma cos takiego jak "kill" zamiast atak, i na dodatek przywola ci jakiegos super potwora i nic nie bedzie musial "robic" :]
|
Krąży jakaś opinia, że GM może wszystko. Wcale tak nie jest ! On jest rozliczany z każdego bana a nie jak tu ktoś napisał " zabijesz go to ci konto delete " .. nie bądźcie śmieszni. Byly wypadki, że GM nadużywał swojej pozycji ale to są pojedyńcze zdarzenia i kończyły się wyciągnięciem konsekwencji w stosunku do GM'a
|
Cytuj:
|
Widać że większość z was nie miała za wiele do czynienia z GMami. Gma(2lvl) da się zaatakować, atakowaliśmy go wraz z Nawigatorem na teście dokładniej knightmarea i tylko teleport do templa(bez deada:) ). A co do zabijania prawdziwej postaci gma..... taka jest brutalna rzeczywistość gmowie mszczą się jak tylko potrafią w większości i banują ostro. Żeby było gorzej najczęściej online są zwykle ci "bad" gmowie bo ci "good" zwykle się logują raz na miecha, albo tylko na sekundę żeby pracy nie stracili ;]
Powiem więcej nawet nie za zabicie, ale pamiętam jak treniłem z Nawigatorem(teraz ma jakoś 102/101 skilla) i Nawigator prześcigał skillami gma, to gm codziennie sprawdzał nasze training place;] I oczywiście nie czekał oficjalnych 15 minut na sprawdzanie czy ktoś jest afk, ale po 2-3 minutach banował - wiele osób z którymi trenowaliśmy dostało bana;) |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 07:32. |