![]() |
Jak podgrzać mleko?
Chciałem sobie dzisiaj zrobić płatki z mlekiem, nalewam mleka do miski i podgrzewam w mikrofalówce. Wyjmuję, a on jest zimne jak na początku;/ Podgrzewam więc jeszcze raz i sytuacja się powtarza. I tak kilka razy;/ Co się może dziać?
EDIT: Sorry, okazało się, że jest włączone na odmrażanie, przełączyłem na podgrzewanie trzeciego stopnia i już wszystko działa dobrze! RE DOWN i DOWN DOWN: Zawsze podgrzewałem w mikrofalówce i działało, a dzisiaj nie, ale ja wiem, że można na kuchence. |
Cytuj:
|
Ozez ty w morde i nozem... A wiesz co to jest garnek mistrzu? Mianowicie, bierzesz garnek, zapalasz gaz, jesli nie umiesz spytaj sie rodzicow. Nalewasz do garnka troszke wody, ale ociupinke. Czekasz az sie zagotuje i zacznie skwierczec. Wlewasz mleka i czekasz az ugotuje. Trudne no nie?
|
SPERMAmen dowcipny jak zwykle :P
Edit: Superman (13:20) dałem report bad post Superman (13:20) 'Ten niewychowany użytkownik mnie obraża' Buhehehehe... |
>Superman (13:20)
>Ten niewychowany użytkownik mnie obraża Muahahahahahahaha! Super, ja nie wiem, ale ja Cie kocham normalnie :D. Ty masz takie poczucie humoru, bueh! Za mocno! ;S |
a ja pije zimne mleko.
od cieplego dostaje sraczki, tak jak ciemne dropsy popijajac ogorki kakaem. p.s. dobra jest QQrydza z piwem, polecam!! |
"Oda do moda"
Miły modzie O wielkiej urodzie Mądry i silny I w pracy pilny Skasuj posta mego O właśnie tego |
Cytuj:
|
Hmm, ja bym próbował podgrzać w frytkownicy, ale dobra:P Albo możesz jeszcze ognisko rozpalić i próbować w szklance podgrzewać:] Ewentualnie kup nową mikrofalówkę... Ale i tak Garnek rządzi!
|
Mueh!
Widzę, że dobry temat tu jest. Może w końcu moderatorzy zejdą na ziemię i pozwolą userom sobie pogadać na luzie, wprowadzić trochę humoru (oczywiście bez przesady). ;) |
Eee... No bo ten... Gonzo czemu ty no... Znaczy ty chyba tu napisałeś już jednego posta, a ten wygląda, jakbyś temat zobaczył pierwszy raz... A w ogóle co tu mody nie zaglądają, jeszcze nie skasowali z tego tematu jednego posta co napisałem w nim, żeby go skasowali [wierszem!].
|
Cytuj:
|
uwielbiam takie chore tematy:)
to może pij zimne? p.s. ładny wierszyk. gratuluję talentu poetyckiego :cup: |
Co do mleka.. ja zawsze, jesli jem "kulki z mlekiem", to jem z zimnym mlekiem.. mimo, ze mam uczulenie na mleko i kicham po tym ;) A jak juz musze podgrzac (np. kuzynce, co ma 4 lata), to wrzucam do mikrofalowki.. mleko sie nie gotuje, ale jest cieple ;)
A co do tematu.. powinno byc takich wiecej, ale z umiarem.. fakt, moze to byc smieszne i wogole, ale jak zaczna powstawac setki tematow typu "Czy jak zamykam lodowke, to swiatelko gasnie?", to sie znudzi i nikt nie bedzie sie smial, tylko mamral ;) |
Cytuj:
|
Zimne mleko jest fe:P Chociaż znam wiele osób co je lubi i wolą od ciepłego, ale to przechodzi z wiekiem. A zimne kakao to już w ogóle porażka by była.
EDIT: Piszcie jakie mleko wolicie, ciepłe czy zimne. I głosujcie. |
Zależy do czego to mleko. Samego mleka nie naiwdzę, ale z płatkami to tylko ciepłe, nie rozumien wogóle ludzi, którzy lubią na zimno, a znam takich. -.-
|
Superman, śmierdzisz stary:P A co do mleka wole ciepłe(ale kakao tylko na zimno)
|
Raul, ja też nie rozumiem ludzi, którzy lubią zimne mleko. Ono jest takie dziwne;/ A do płatków to już w ogóle, takie okropne uczucie w ustach.
|
zimne mleko + platki = ble tak jakos w gebie nie swojo :D
cieple mleko + platki = pyyyyyycha :D i nienawidze mleka z korzuchem po podgrzaniu ;( |
@SuPeRMAN
A jak się jeszcze zrobi kożuch to już wogóle chce się rzygać. :/ |
Za to kożuchy są dobre na budyniu.
|
jak ja po podgrzaniu mam korzuch to go zbieram lyzeczka :D a potem przelewam mleko do innej miski/kubka :D
|
Mleko i takie i takie
Cytuj:
|
ja lubie zimen i cieple ;) z platkami cieple do picia zimne ;d;d
jakie zaintersowanie tematem;d;d |
Re: Czopkers
hehe jeszcze nie widzialem ani nie czytalem ani nie slyszalem zeby ktos sraki od cieplego mleka dostawal :D a moj ojciec je czosnek , ogorka i chleb ze smalcem i popija to kakaem :D |
Ciepłe mleko z płatkami?! Fuuuuuuuj :P Ja w ogóle nie lubie ciepłego mleka, a od kożuchu żygać mi sie chce ;] Ale jak pije bardzo szybko mleko z lodówki, to mnie głowa zaczyna boleć :/
|
y kto to tam non toper w sadzie grzebie ????
|
Scor, bo go prosiłem. Poprzednia sonda nie odzwierciedlała by waszych upodobań co do mleka.
|
ja piję tylko zimne UHT, samo i do płatków, moim zdaniem na upał nie ma nic lepszego niż mleko z lodówki (UHT ofc). Ciepłe pijam tylko z kakao, oczywiście bez korzucha <bleee>.
|
Ja preferuje tylko zimne mleko.. i to do wszystkiego.. kakao, czy platki z mlekiem.. na zimno..
Korzuch jest bardzo dobry i nie wiem, czemu nie lubicie.. |
Cytuj:
|
Cytuj:
A i do wsyzstkiego zimne mleko chybe ze z midoem to cieple |
To, ze mleko ma 0% to nie oznacza, ze to biala woda.. przeciez mleko to nie jest tluszcz+woda, tylko jeszcze duzo wiecej substancji..
|
o co znaczy UHT??
że ma uszy(uchate)?? ja mam w omu mleko 0,5% 1,5% i 3,2%. to jest chyba tłuszczów albo czegośtam. jakie wy wolicie mleko?? jeśli rozróżniacie. ja najbardziej lubię 0,5%:) nowa buźka na forum: :mleko: :) |
Ja pijam zimne (importowane z lodówki =P) 3,2%
Do płatków (kiedy ja ostatnio jadłam płatki? nie pamiętam nawet ^^') też zimne. I wcaaaaale nie choruję przez to. ^.- A jak mam się zabrać za jakieś chudsze niż 3,2% to odnoszę wrażenie jakbym dolała do niego wody. Poprostu przyzwyczaiłam się do tego smaku i nie przerzucę się na 2%, o niższych nie wspominając. @UHT To chyba oznacza, że mleko było poddawane jakimś tajemniczym procesom w mleczarni i nie trzeba go gotować, aby je wypić. Ps. Nie gotuję mleka. Nie lubię kiedy zapach spalenizny odrywa mnie od komputera. =P |
Ja lubie zimne mleko bo jak podgrzeje to są te okropne skóry a takrze traci zaje****y smak kiedy jest ciepłe
|
Mleko? tylko ciepłe, kozie :> Najlepiej prosto z dojenia (w lato może być jedynie przecedzone, bez gotowania) - takie jest najzdrowsze i ma najwięcej walorów :>
|
Kozie ma jakieś mniejsze ciałka mleka czy coś takiego i dlatego jest zdrowsze. Ja lubię kozi ser z dżemem. A tak btw to owcze mleko można pić tak normalnie?
|
Cytuj:
pewnego razu, ze zjawiska braku naturalnych bodzcow, zwanych potocznie nuda, poszlismy od kuchni. zobaczylismy stojaca kolo lodowki rure od odkurzacza i dwuletnie kuleczki nesquik. postanowilismy sie ich pozbyc w bardzo niekonwencjowalny sposob wyrzucania kuleczek. zrobilismy to przez rure od odkurzacza,..... prosto do kibla 8o xD najlepsze bylo to ze musielismy potem 20 razy spuszczac wode, bo kuleczki nie chcialy splynac do rur xD THE END!! :P |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:16. |