![]() |
Druidzi, a Sorcererzy!!
Czesc!!
Gram druidem i zastanawia mnie fakt dlaczego magowie maja magie na tak wysokim poziomie magi czyli 25 (chodzi o sd) a druidzi nie:((( , oczywiscie mowa o darmowym account. Dlaczego tak jest? Iczy można to zmienic by było choć troche sprawiedliwie? :( |
magowie druidzi
Druidzi maja na 28 poison storm a na 35 paralyze, co prawda to dla pacc ale jest. Mowisz ze to niesprawiedliwe, ale wez pod uwage to ze druidzi maja mozliwos tworzenie runów leczacych a magowie nie. Druidom latwiej zarabiac bo na runy leczenie zawsze jest popyt a na SD tylko czasami. |
Ja gram sorcem(ETERNIA), po kazdym skonczonym bp sd daje msg do Xulodue, parcel i mam 4k... bardzo latwo jak znajdziesz jakiegos highlevelowca(najlepiej sorc/druid) i msg do niego ze masz uh'y/sd'ki...
|
Przecież to gorzej dla magów - dłużej musza robić mlvl aby mieć dobre runy, a druid UH ma szybko.
|
ja jestm na ruku i nie jestem pewien kim być chce być albo magiem albo druidem. I mam dylemat bo mag ma więcej czarów defensywnych ale mają też do atkowania a drudzi tworzą runy lecznicze nie mam pojęcia który jest lepszy może mi coś poradzicie ?( kubek13[/b]
|
Ja uważam że magowie i druidzi są równi. Powiedzmy że taki mag będzie walczył z druidem, mag walnie go z SD a druid się UHnie. Więc walka wyrównana. 8)
|
Walka tym bardziej jest równa, że sorc może kupic uhy, a druid sd :D . Ale jak mag ma ultimate eksplozion...
|
o boze i co ze sorc ma UE. wiem ze niby moze jednym strzalem zabic druida o tym samym lvlu ale i tak nie pusci takiego UE w miejscu gdzie jest pelno ludu, tak samo jak druid nie pusci ppoison storm, chodziaz paraliz jest spoko gdyz mozesz zatrzymac typka w miejscu przez 10 sek
|
Ja gram sorcem.
Mag ma niższe skille ale lepsze czary, Druidy mają większe skille ale nie są lepsi niż sorcy. To moja opinia |
@Re up: Drudom i Sorcom skille rosną w tym samym tempie
Wydaje mi że mimo wszystko lepszy jest sorc, ma wiecej spontanicznej magi ofensywnej (F-Wave, E-Wave, E-Beam i inne), Druid z czarów ofensywnych ma tylko runy |
re: wizzard
paraliz dziala dosc krotko a pozatym przestaje dzialac po uleczeniu sie (czarem) nawet light healing (przynajjmniej tak wyczytalem na jakiejs stronce) re: zeus sd maga moze zabrac jakies 100-200 hp a uh druidka wyleczyc 2x wiecej (zobaczcie na kalkulatorq) gdyby te prosfesje walczyly (powiedzmy 60lvl i 50 mlvl) to sytuacja wygladala by (chyba:P) tak: -oboje mana shield (okolo 1600many) -druidek z hmm ;/ a sorcerek sd :D (mofie o czarach ktore sami se moga tworzyc) -mag moglby walic 2x ue co by lacznie zabralo 800-900 obrazen max; teraz mag ma 0 many a druid okolo 700; mag jako ze niema juz many jest latwym celem dla druida ktory go moze zabic paroma hmm(mozliwe nawet ze 2 runkami:D) wersja#2 -mag wali caly czas z sd oszczedzajac mane ktora mu wolno uplywa (druid wali tylko z hmm [okolo 50 obrazen z jeednego strzalu] po "odebraniu" calej many duidowi(okolo 8-9 sd) prawdopodobnie ma mane na ue:D i po druidq jest jeszcze wiecej sposobow walki tych ludqw ale mi sie pisac niechce ehh ze mi sie pisac chcialo (niebadzcie zbyt ostrzy jak cos jest zle, kazdy sie moze mylic:P) |
UH
Jaka jest w miare rossądna cena za UH ? ?
Bo nie chce przepłacać :) |
Gram na Isarce. Sytuacja jest taka :
W Carlin ludzie sprzedaja tylko za 2,5k nie mniej(raczej też nie więcej) A ogólna cena z tego co wiem (na tej kraince - na innych napewno to samo) to 2-2,3k za bp ;) PHP Kod:
|
A właśnie o co chodzi z poziomkiem runek?
|
Cytuj:
Na szczęscie druid nie ma explozji jak i mag....tak czy siak druid by miał sd a mag uh:P |
to prawda, ta magia w druidzie i sorcu jest troche niesprawiedliwa, pozatym co z tego, że druid moze robic runy lecznicze (Uh stoi 2k)...
mając sorca masz mocniejsze czary, może gdyby w tibi nie było PK to druid by byl najodpowiedniejszym magiem ;) |
Druid by zaczac zarabiac konkretna kase potrzebuje 11 lvl i 11 mlvl. Dorc by zaczac zarabiac konkretna kase potrzebuje 15 lvl i 25 mlvl.
Druid na bp UH potrzebuje 2000 punktow many i taki bp sprzeda za 2,2 - 2,5 k. Sorc na bp SD potrzebuje 4400 punktow many i taki bp sprzeda za 4. Zatem wyraznie widac ze druid zaczyna sie bogacić wcześniej i szybciej w stosunku do sorca. Kiedy druid lata juz w dobrym sprzecie, i swiezo zakubionym skullstufem zabija rota/krasnala na 4-5 strzalow, sorc jeszcze dlugo klepie biede expujac na marnych trollach. Mowiac krotko druid jest postacia latwiejsza do rozwiniecia i bogatszą - ale tym kosztem pozbawiona silnych czarow ofensywnych. Tak mniej wiecej to wygląda, i jest dla mnie sluszne. |
Moim zdaniem druid jest lepsza postacia, może robić runy lecznicze a takze runy ofensywne (hmm, explozje) wiec jesli idziesz na zwykłego hunta to nic ni muszisz kupowac bo masz uha i hmm. Kazdy ma inny zdanie bo bedzie mowil ze jego postac jest lepsza, porownywalem druida i maga na 18 lvl, i wyszło na to ze sprzedawanie sd jest mnie opłacalne niz uh, tzn 1 runo uh 100 many (10 min bez pacca) 1 runo sd 220 many (22min bez pacc) 1 runo uh - 125gp 1 runo sd 225 wiec sprzedajac bp of uh za 2.5 k i bp of sd 4.5k wiecej zyskamy sprzedajac uszki (ceny ze swiata antica)
|
Zamierzm...
właśnie jestem na roku i zamierzm wziąć kturąś z tych postaci, ale chyba wezme druida. :D
|
No tak, ale mag ma summon, a druid convice. Mag zsummonuje potwora, a drid bedzie po niego biegl? :P
|
Cytuj:
chłopie zastanów sie co mówisz,,,, |
Wybaczcie jetem niewtajemniczony w temat ale dla mnie mag rzondzi!!
---- Jak by to bylo gdyby... |
Eeeech tak na powaznie sorc sie rozni od druida tylko tym ze sorc ma sd a druid uh-gadka moze sie ciagnac w nieskonczonosc...
SD jest troche mniej oplacalny, prawda-ale na wysokim mlvlu tak j*nie ze nie ma co zbierac i nawet UH nie uratuje bo szanujacy sie druid pusci mana shielda a many UHem nie zregeneruje no nie? A jak nie ma mana shielda to 1 strzal z sd i nie ma... No dobra-moze i wiecej ale wskaz mi goscia z zerowym lagiem i takim refleksem zeby sie uhnac zanim dostanie drugiego strzala...I juz leci na czerwonym, a sorc jak juz chce PKowac to na jakiegos highlvla to raczej jeszcze wezmie kogos do pomocy no nie(DT:))) wiec po sdku dobiegnie knight 2 strzaly i druid nawet sie nie zorientuje co go walnelo... No a jak druid zaatakuje sorca to co najwyzej z hmmow zacznie walic(jak nie mzoe robic sdkow to ich chyba marnowac nie bedzie) a kazdy hmm zada okolo 80-90 (max)obrazen wiec sorc sie bedzie na biezaco leczyl spontanicznym uhem nawet nie muszac puszczac mana shield... A UE poison storm i paralyze to kompletnie chybione pomysly-UE uzywaja tylko do testow(bierze za duzo many), paralyze leczy byle exura a PS...Jeszcze nie widzialem kogokolwiek kto by tego uzywal... Jednak druid ma pewne przewagi-skille rosna mu jednak troche szybciej(kiedys gralem druidem teraz gram sorcem i JEST roznica) no i jak powiedzial Magus juz gdzies na 12-13 lvlu(albo nawet na 11) moze zarobic tyle kasy ze biega w k-secie, skullstafie i wszystkim co se zazyczy... |
@Eustachy
moj blad, niedoczytalem ;( |
Jam mam takiego i takie, ale ostatnio zaczołem nowego druidka SZKOLIĆ ma on 11 lv. i 26 mlv. i nie jest to żaden UH-maker, ćwicze min ciągle mlv. żeby później jak najmniej HMM na polowanie szło(slimy,ghule, i inne), a mag treni sobie normalnie ma 13 lv. i 24 mlv.(brat nabija mlv.) i też jest fajnie.
|
tak to jest troche niesprawiedliwe i slabo zrobione podzial miedzy drudiem i sorciem . roznia sie tylko kilkoma czarami a wedlog mnie to sorc wiecej czarow ofensywanych a druid summony i te summony to powinny razem za gosciem do dziur wchodzic i same sie ropowac
takie ejst moje zdanie |
Cytuj:
a przy okazji to jest druid i jest sorc gdyby nie bylo miedzy nimi roznicy to mielibysmy tylko jedna postac poprostu maga. chcesz powaznie grac magiczna postacia wez jednak sorca jest to mag bardziej ofensywny od druida, masz znajomych np knightow chcecie razem chodzic na hunty mozesz grac druidem bedziesz robil dla nich uhy i dostaniesz protekcje. |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Alemag nie ma wild grow:D |
UE ma duze znaczenie i to jest glowny powod dla ktorego mag przewyzsza druida.Owszem kosztuje to duzo many, ale od tego sa mana fluidy.Kto sledzil wojne na Ruberze ten wie ze wymiatali sorcerzy, nei widzialem tam zadnego druida w roli glownej.
|
wszystkie profesje sa mniejwiecej rowne
mam drobne pytanko troche off topic: dlaczego wlasciwie nie polepszaja summonow? mam na mysli wchodzenie do dziur i do gory no i sposob poruszania sie jes jakis sposob zeby summon szedl pierwszy i przyjmowal ataki? |
wyobrazcie sobie wojne 50 sorc tyle samo druidow
sorce lvl 100 magic 100 skille 30/30 druidzi tak samo tylko skille 40/40 bitwa trwa druidom skonczyl sie mana shield(SD swoje robi...) jeden sorc jedzie przez tlum na chama inni czyszcza mu droge SD'kami (wlsnie skonczyl sie mana shield czarodziejom wycieto czesc duidow) teraz ten sorc co jechal na cham puszcza jedno male UE wojna skonczona wygrali magowie 8o |
po pierwsze przy takiej walce SD , gfb itp bardzo szybko powalilyby wikszosc walczacych
po drugie 50 postaci chyba mosialo by byc poza obszarem 1 UE po trzecie UE ma to do siebie ze nie rozpoznaje wrogow (zabiloby magow tez) po czwarte w sytuacjach gdy lvl magii i lvl druida/maga sa rowne to decyduja umiejetnosci gracza to ze UE zwykle konczy walke 1 vs 1 to inna sprawa EDIT : po piate : nie uwzgledniles fire elementali i innych summonow ktore zrobilyby rzez |
Rzeczywiście między druidem a sorkiem jest bardzo mała różnica. Przecież palka i knight'a nie da się porównać, a sorca i druida jak najbardziej. Różnice można wymienić na palcach jednej ręki :)
Ja jestem jednak zdania, że jak czarować to czarować na całego. Przewaga druida w postaci szybciej rosnących skilli jest wręcz nieistotna, bo i tak bez czarów to głównie rotwormy może bić. Różnica w postaci UH kantra SD jeste też nieistotna, gdyż runki można zawsze kupić. Największa różnica więc, to czary spontaniczne sorc'a - to tylko ich różni i nie mówcie mi, że UE to tylko do hit tesdtów się nadaje. Popatrzcie na ss'y, jak jakiś tam sorc (nie pamiętam imienia) wali 4 demony z UE i one dostają ponad 1k każdy. Spoko nie !!! Druid tego nie potrafi :) |
Dokładnie. Zarówno druid przecież kupuje sdki, jak i sorc uhy. To chyba nie problem.
+zgadzam się z Magusem A ten sorc jest z Danubii i nazywa się Raistlin Mejere II. Na chwilę obecną ma 109 lev i niesamowicie wymiata :) BTW, rozmawiałem na gg z gościem, który twierdził, że Raistlin jest jego sąsiadem. Podobno rl ma ponad 30 lat i jest adminem lokalnej sieci, a w Tibię gra w kawiarence internetowej, którą prowadzi. |
Boże widzisz i nie grzmisz... ponad połowa postów to stek bzdur... nawet nie będę się wypowiadał... dodam tylko kilka uwag odnośnie części tych które są coś warte:
@$moku na Eternii sprzedajesz bardzo łatwo SD po 4k/bp i to Xulo... gratuluje zmysłu handlowego bo Xulo jak ma podesłane/dostarczone pod nos SD płaci z pocałowaniem ręki 4,5k @Magus: jeśli chodzi o ceny na Eternii to bp UH 2-3k, bp SD 4-5k, ale mam nadzieję że to szaleństwo się skończy jak najszybciej. @Kaczor: dokładnie, tylko na serwie non-pvp druid dorówna czarodziejowi, a i to nie w pełni, bo nie ma takich możliwości czyszczenia końcowych pokojów w questach nie mogę znaleźć posta gdzie był wspomniany mag walący UE za 1000+, w każdym razie ja ze swoim skromnym lvl 73 i maglvl 63 przy farcie UE za 1000 pociągnę, więc jakieś niewiarygodne osiągnięcie to to nie jest. offtopic: Raynold, gratz odkąd tu ostatnio zaglądałem zostałeś modkiem :) |
ja mam druidka na 25lvl (bardzo czekam na 27 :D )i mam skile 20/22 i bardzo dobrze mi sie gra,czasami kupuje sd-ki isprzedaje uh.
moim zdaniem to mag jest troszeczke lepszy od druida bo ma sd.moze skile ne rosna mu szybciej ale mag i tak rozwala potwory z czarow wiec skile sie tu praktycznie nie licza... |
@Sephiroth
A dziękuję, dziękuję :> Jakoś tak wyszło :D A Raistlin Mejere II... już szukam. Jak znajdę, to tu rzucę, bo warte obejrzenia, jak naraz rozwala chyba 5 demonów 8o |
Bądźmy ze sobą szczerzy nic nie zmienia faktu , że sorc bez pacc to lipna postać , a druidem bez pacc da się pograć. :D
|
Druid jest najlepszy do zarabiania kasy. Często wykorzystywany jest jako UH maker. Napoczątku ma latwo, ale póżniej zaczyna się nudzić.
A sorc odwrotnie. Na początku ma ciężko, ale póżniej jest lepsza zabawa (SD, UE). Dla mnie lepszy jest sorcek, ponieważ ma więcej czarów ofensywnych. |
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:14. |