Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Trzy nowe światy wystartowały. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=26416)

$corcerer 16-02-2005 19:16

Trzy nowe światy wystartowały.

CIPSoft znów zaskoczył wszystkich graczy uruchamiając z dniem dzisiejszym aż trzy nowe światy:
  • Danera zlokalizowana w USA, z normalnym trybem PVP
  • Elera również umiejscowiona w USA, z normalnym systemem PVP
  • Iridia w Niemczech, z normalnym trybem PVP
Tak jak zawsze, początkowo tylko posiadacze PACC mogą wejść na nowe serwery, aby utrzymać ilość postaci na rooku w przyzwoitych granicach.

Tibia.pl życzy Wam dobrego startu i udanej gry na nowopowstałych światach.

WoJaAnn 16-02-2005 19:18

heheh widzialem wczesniej nawet chcialem temat zrobic ale nie moglem :P Wiec tylko odpowiedzialem na jakis temat piszac to (lekko offtopujac:D) szkoda ze pacca nie mam :/

Qrys 16-02-2005 19:20

No nareszcie o tym napisaliście. Przynajmniej dali jakies dos fajne nazwy. Ja zamiezam spróbowac na tym niemieckim serwku. Czekalem na jakis Niemiecki PvP. Dobrze ze dali serwery bo inne nie beda takie przpelnione.

Tomciog 16-02-2005 19:21

Coś dziwnie sie CIPy zachowują :confused:
Ciągle nowe servy 8o

-=HuRu=- 16-02-2005 19:23

Jejejejejejejejejeje wbijam na Iridie i gram od NoVa :D PS: jak by co to mój nick ( Qki'Ziom ) :D

K-ostry 16-02-2005 19:23

Iridia fajna nazwa, w ogole CipSoft się rozkręca ostatnio heh spox

Witifi 16-02-2005 19:29

spoko ze dali nove servy ale mogli by poprawicv te ciagle lagi i okolicznosciwe kicki i dac wiecej najazdów na julere :P bo troche nudno jak narazie wiem ze byla plaga rat w thais

Pacek 16-02-2005 19:31

czy oni zupełnie powariowali z tymi serverami, ale w sumie to dobrze bo ludzie mają gdzie grać

pciom 16-02-2005 19:38

:)

lol znowu nowe swiaty... a zreszta ci co pisali przedemna nie wiem czy kogokolwiek inteeresuje gdzie zamierzacie grac ;)

Bebilon 16-02-2005 19:39

Jaka jest roznica miedzy trybem a systemem PvP ?

dubros 16-02-2005 19:45

poje***

no co ich poje*
ledwo 30gmow jest a swiatow robia i robia na arcani gram 3 miechy i raz widzialme tylko gma............. 50% gmow antica a co z innymi swiatami i jeszcze lagi zrobili by cos pozytewcznego a nie nowe swiaty i banowanie gmow.
np zmienijsznie lagow nowe monsteyr wiecje miejsca dla expa kupili by nowy sprzet dla swerov a nie tylko ciagnac kase za pacc i nowe swiaty

Maksiu 16-02-2005 20:06

*up
no to masz fajnie ja gram conajmniej rok i ani razu go nie widzialem...najwyrazniej nie lamie przepisow wiec mi nie uskutecznia swoich praw i obowiazkow...

Caer 16-02-2005 20:18

Za przeproszeniem, co wy *******icie o tym ze nie przeciwdzialaja lagom? Przeciez po to sa nowe serwery, zeby odciazyc starsze. Ludzi beda sie na nowe swiaty przerzucac, no nie? I to tez jest dobre dla FACC. W ten sposob CipSoft chce doprowadzic, zeby FACC nie musiali tyle czekac w kolejkach, bo ludzie beda rownomiernie rozrzuceni po serwerach. Wiec nie stekajcie, tylko sie cieszcie! :)

@Thero :
Taaa... Jasne, a servery to sa tanie jak barszcz. A poza tym, przeciez ta gra istnieje po to zeby mieli kase, no nie? Ty, na ich miejscu, tez chcialbys na tym zarobic. Jak wszyscy. Nie po to sie mecza, zeby nic z tego nie miec.

Nigi Leen 16-02-2005 20:20

spoko spoko nowe swiaty moga B)

Tymczasowy 16-02-2005 20:25

Znowu??

Heh znowu nowe swiaty :D Przeciez jest juz tyle do wyboru, ale z drugiej strony to mniejsze zaludnienie 8o Lepiej niech zrobia nowe expowiska B)

Knight-->lvl25-->Skills 70/70-->eq: v shield, boh, crown arm, crown legs, crus helm, bright sword, giant sword :evul:

Groszek 16-02-2005 20:26

Narescie nowe światy :D Może wkoncu zmniejszy sie ilość ludzi na innych bo sie nie da expić :p

Micek 16-02-2005 20:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Qrys
Dobrze ze dali serwery bo inne nie beda takie przpelnione.

Hehe, nie wiem czy zauważyłeś, ale CIPy już od dwóch miesięcy dodają po dwa, trzy servy, a na starszych servach to nie pomaga.

A tak nawiasem mówiąc, to mogliby naprzykład powiększyć starsze servery, n.p. lunare, novą albo anticę. Powiedzmy do 1,500 osób pojemności.

Xeltix 16-02-2005 20:44

bardzo dobrze Cipsoft zrobil wkoncu nie bede musial chyba czekac w kolejce jak zawsze tak dlugo , ale nowe expowiska tez by sie przydaly szczegolnie dla FACC

Angel of Death 16-02-2005 20:45

I bardzo dobrze że powstały kolejne światy :) Niech będzie ich coraz więcej i moze starsze swiaty nie beda już takie przeludnione ;) Szybko kupuje pacc i dołączam sie do kumpli którzy zaczeli grać na Iridia

Bucik 16-02-2005 20:46

.....

Ej no nie nerwić mnie bo ja niewytrzymie a tak na serio to Cipsoft chyba szajby dostał ?? ajba ajba ajba ajba :D ostro leca z tymi nowymi servami ale cóż conajmniej nie będzie takiego tłoku :)

Thero 16-02-2005 20:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez SHIZ
Jaka jest roznica miedzy trybem a systemem PvP ?

Inne litery :S..

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tomciog
Coś dziwnie sie CIPy zachowują :confused:
Ciągle nowe servy 8o

A zauważ, że Cip"Soft jak najszybciej stawia nowe servery, ponieważ za każfym razem kiedy pojawia się nowy świat ze starcyh ubywa.. Ze 100 graczy? A ile się pojawia na nowo powstałych...

Cytuj:

W ten sposob CipSoft chce doprowadzic, zeby FACC nie musiali tyle czekac w kolejkach, bo ludzie beda rownomiernie rozrzuceni po serwerach. Wiec nie stekajcie, tylko sie cieszcie!
Jedna z większych głupot jakie czytałem, jasne, Cipowie w nosie mają kasę, większą popularność. Oni chcą tlyko tego żeby facce mogły się szybciej logować! :D

@Tymczasowy
Wejdź w panel kontrolny użyszkodnika --> Podpis --> Nie musisz pod każdym postem pisać swojego lvl, eq itd.

Cytuj:

A tak nawiasem mówiąc, to mogliby naprzykład powiększyć starsze servery, n.p. lunare, novą albo anticę. Powiedzmy do 1,500 osób pojemności.
Jednak to jest największa głupota:D:D!! Jasne, że by mogli, oni mają najmocniejsze servery na świecie i lagi itd. to wsyzstko do jasnej choler.y oni robią żeby wam przeszkadzać, gdyby chcieli to mogli by zrobić i 2,000 pojemności, ale ledwo co by sie wcisnęło 910 i zaczęły by sie przeogromne lagi, kicki, deady, beznadziejne tematy na forum, popsuły by im się stosunki z graczami itd. ... Jakby było tak jak ty myślisz, to ja bym zrobił otsa i umożliwił wejście 317203418274081 osobom, napewno działał by tak samo jak przy 10...

Shinjix 16-02-2005 21:19

Zdecydowanie za dużo już tych światów.....

Roni 16-02-2005 21:53

tez prawda ShinJinx dobrze napisal ja bym postawail nowe servy na okolo jakies pol roku kiedy jest tak sobie przeciazon serv , ale mniej noobow , mniejsza kolejka no nie ? :D :D

Misio_bobo 16-02-2005 22:03

Ej a keidy Face beda mogly sie logowac? Bo kusi mnie gra od nowa

Uncle Warrior 16-02-2005 22:04

44 swiaty... blisko do 50 a pozniej juz tylko do setki? :P Moze za pare lat :D

Mepamoadek Elysia 16-02-2005 22:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Micek
Hehe, nie wiem czy zauważyłeś, ale CIPy już od dwóch miesięcy dodają po dwa, trzy servy, a na starszych servach to nie pomaga.

jakby powiekszyli do 1,5 k ludzi to wtedy by byly jeszcze wieksze lagi i nie dalo by sie expic wiec lepiej niech tak zostanie bo i tak zaczyna brakowac miejsca na expienie

OnlyM(PL) 16-02-2005 22:52

fajnie by bylo jakby zrobili jakis serv w Polsce a nie ciagle w usa albo u szwabow

dragono 16-02-2005 23:08

No to już przesada. Za mało GM jest na tyle światów.Jak brakuje ludzi chętnych na GM to mogę ewentualnie nim zostać;). JA i tak Gram na pandori spox świat.

Misior92 16-02-2005 23:09

Dziwne...

No seryjnie dziwnie się zachowują :confused: No ale cuż poradzić.W sumie to dobrze ale teraz delematy na jakim servie grać :baby: !!

Misio_bobo 17-02-2005 08:16

Ej prosze powiedzcie za ile Face bada sie mogly logowac?

Scream 17-02-2005 08:28

@czyjes tam wypowiedzi
nie moga tak bardzo zwiekszyc graczy online, nawet jesli nie bylo by lagow. dlaczego? tibia jest poprostu zbyt mala, zupelnie nie bylo by gdzie expic, a spawny byly by straszliwie szybkie, co oznaczalo by ze expila by tylko czesc osob, ale za to bardzo szybko. a co by to spowodowalo? ze np. czolujaca gildia pozajmowala by se najlepsze expowiska i oni mieli by np. po 100lv a reszta serwera max 50 mimo ze grali by tyle samo czasu
@topic
jaka lipa :( w czwartek tydzien temu zamowilem pacc bo chcialem zaczac gre na nowym swiecie a tu pacca jeszcze nie ma :( i bede musial czekac kolejny miech na nowy serwer :(

Gangrel 17-02-2005 08:57

Tendencja do serwerow co miesiac to przesada. Kiedy zaczynalem z tibia bylo ~15 serwerow. Teraz dochodzi to do 40 :/ Zdecydowanie przesada.

Lenin komunista 17-02-2005 09:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Witifi
spoko ze dali nove servy ale mogli by poprawicv te ciagle lagi i okolicznosciwe kicki i dac wiecej najazdów na julere :P bo troche nudno jak narazie wiem ze byla plaga rat w thais

Swiete slowa trzeba wiecej najazdow na julere.
A tak jesli chodzi o serwy to juz sa o dwa amerykanskie pvp wiecej od niemieckich pvp.Wogule o jeden serwer amerykanski jest wiecej od niemieckich. B)

B@rY 17-02-2005 09:33

Dzienki tworzeniu nowych serverow Cip starają się zwienkszyć grywalnośc i
poleprzyć standard grania, nowe swiaty do bardzo dobra zecz gdyz mozna szybko zrobic hight lvl bo expowiska puste jesli bendzie sie 1 na mainieto byzniej exp idzie jak z płatka.......
Polecam granie na nowym serverze jeśli niemasz dobrej postaci na starym.

Raiderek 17-02-2005 10:33

Znow nowe swiaty i ponownie dylemat czy przejsc an nowy serv...czy zostac na arcani... Co mi byscie poradzili?? LVL: 19

BadDuck 17-02-2005 10:53

Coraz lepsze nazwy serverow zaczeli dawac, ale najlepsza nazwa to Arcania i tyle wam powiem :P

Xeltix 17-02-2005 11:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez B@rY
Dzienki tworzeniu nowych serverow Cip starają się zwienkszyć grywalnośc i
poleprzyć standard grania, nowe swiaty do bardzo dobra zecz gdyz mozna szybko zrobic hight lvl bo expowiska puste jesli bendzie sie 1 na mainieto byzniej exp idzie jak z płatka.......
Polecam granie na nowym serverze jeśli niemasz dobrej postaci na starym.

muahhaah naucz sie pisac

Pantryk 17-02-2005 13:18

No i na to czekałem aż... 2 dni bo mi się hiberna znudziła :P, będę grał na Iridii jak coś to mój nick: Wofion (-.-)...

Luckq 17-02-2005 13:45

Ja gram na Irdi (nick: Kalinas). Jeżeli chcecie zacząć tam grać, to polecam narazie uzbierać kasy na jakieś EQ (mace, studded arm, brass shield) a expić z samego rana (05-08 am) bo teraz to ~150exp/h. Do tego jak na każdym niemieckim pvp można spotkać dużo Polaków, a BRa tylko jednego widziałem :)
Narazie tyle mogę powiedzieć. Życzę powodzenia.

Pozdrawiam.

Kierowca Wiodmo 17-02-2005 14:26

Amsterdam

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez dubros
no co ich poje*
ledwo 30gmow jest a swiatow robia i robia na arcani gram 3 miechy i raz widzialme tylko gma............. 50% gmow antica a co z innymi swiatami i jeszcze lagi zrobili by cos pozytewcznego a nie nowe swiaty i banowanie gmow.
np zmienijsznie lagow nowe monsteyr wiecje miejsca dla expa kupili by nowy sprzet dla swerov a nie tylko ciagnac kase za pacc i nowe swiaty

Kup sobie neostrade to może się zmniejszą!! Bez kitu wiekszego debila nieslyszalem " zrobcie cos zeby zmniejszyc lagi" to chyba do rodzicow.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:52.