Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Rammstein czy Iron Maiden? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=27338)

Dowizul z Inferny 25-02-2005 19:25

Rammstein czy Iron Maiden?

co tu sie rozpisywac prowadze wojne z kumplem co lepsze on ze jakis dziwny iron maiden a ja mowie ze rammstein wiec aby dowiesc co lepsze robie sonde

P.S prosze niemowic ze niesluchacie rammsteina bo niepodoba wam sie np. america mi tez sie america niepodoba ale prosze posluchac np. Ich Will, Mein Teil lub Du Hast

Dr.Unknown 25-02-2005 19:29

Nie porównywałbym osobiście tych dwóch zespołów. Oba są dobre, w innej kategorii.

Sorcerer The Pucek 25-02-2005 20:32

no wlasnie... oby dwa sa dobre ale wole ironow!

Wiślaczek 25-02-2005 21:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dr.Unknown
Nie porównywałbym osobiście tych dwóch zespołów. Oba są dobre, w innej kategorii.

Krotko,dobrze i na temat.Mi sobiscie bardziej odpowiada rammstein.Chyba dlatego ze slyszalem wiecej piosenek ramenstein.

TheNatoorat 25-02-2005 21:39

Ja tam nie lubię Rammsteina... głównie przez język niemiecki stosowany w ich utworach i bardzo niski głos wokalisty. Bardzo podoba mi się ich utwór - Amerika. Gdyby tylko zamieniono angielski na niemiecki i wpuszczono wokalistę, który będzie mógł trochę rozpromienić utwór... może niedługo wpadnie jakiś remix?
Iron Maiden - też raczej nie lubię tego zespołu, sam nie wiem dlaczego. Jakoś nie mogę doszukać się w ich utworach melodii, która przykułaby do głośnika jak magnez pinezkę.

Mam małe pytanie i wydaje mi się, że nie warte jest ono zakładania nowego tematu - jak wiadomo kiedyś powstał utwór Linkin' Parka - Numb. Niedawno powstał Numb/Encore, wynikający z połączenia ww. zespołu z Jay-Z'em. I tu jest pytanko: czy ten drugi utwór można nazwać remixem czy bisem? A może jest jeszcze jakaś inna nazwa odpowiadająca temu zagadnieniu?

@re down: dzięki za pomoc.
A co do nika - po prostu Denaturat (w skrócie Denat).

Dowizul z Inferny 25-02-2005 21:58

@the natorat (dziwny nick wymawia sie ten nick razem wiec pisze ze spacja)

mozna powiedziec inna piosenka;)

$corcerer 25-02-2005 22:02

Ironi maja u mnie wielki plus za teksty, za to co soba prezentuja. Minus oczywiscie za "The number of the beast".

Co do Rammsteina i niemieckiego wokalu- uwazam ze swietnie pasuje do sposobu ich grania- jak dla mnie bardzo duzo jest tam takich "ciezkich" partii gitarowych, z którymi świetnie współgra taki ostry i szorstki język niemiecki :>

Shinjix 25-02-2005 22:04

Rammstein!!! Im a big fan of Rammstein!!! Iron maiden tez słuchałem ale od Rammsteine jestem uzależniony.... Poza tym Iron Maiden to inna kategoria... To tak jakby porównywać skoki narciarskie i slalon gigant w obu są narty na nogach ale to co innego....
Z utworów Rammsteina polecam jeszcze Mein Herz brennt, keine lust, "reise, resie" i Sonne...

khazad 25-02-2005 22:11

w sondzie powinna byc jeszcze 3. opcja: oba. oddalem glos na rammsteina, poniewaz w tym roku juz bylem na rammsteinie, a ironi dopiero w maju :). posiadam cala plytoteke zarowno ironow jak i rammsteina ( i innych zespolow rowniez ). osobiscie bardzo lubie muzyke ciezka, natomiast przepadam za muzyka czarna i muzyka trupow :)

Patimrok 26-02-2005 11:15

niestety, jeszcze nie słyszałem żadnej piosenki Ironów :<, a Rammstein'a jestem wielkim fanem, więc na nich zagłosowałem

Ma$ter MatiK 26-02-2005 11:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Patimrok
niestety, jeszcze nie słyszałem żadnej piosenki Ironów :<, a Rammstein'a jestem wielkim fanem, więc na nich zagłosowałem

Podobnie jak ja.Mimo tego ze słucham HH to lubie Ramensteina.A za Ironami nie przepadam.

Dowizul z Inferny 26-02-2005 16:36

bardzo mnie cieszy ze glosujecie na rammsteina;) ciekawe co moj kumpel powie jak zobaczy ta sonde:]

Morohard 26-02-2005 17:51

Jasne Ze Rammstein! Jestem Jego Fanem! SŁucham Go Od 3 Lat! :d

Starkey 26-02-2005 19:25

Oczywiście, żw Iron Maiden, ponieważ: to klasyka :) , ciekawe teksty, humorystyczne teledyski( Run to the Hills), Eddy :evul: .

Gtyk 26-02-2005 21:07

Zdecydowanie Iron Maiden...

Chociaz musze przyznac ze za zadnym z tych 2 zespolow nie przepadam specjalnie ;) Glos wokalisty zarowno IM, jak i Rammstein nie odpowiada mi...
Ale za to pod wzgledem utworow: zdecydowanie przewage ma Iron Maiden...
Posluchajcie sobie 'Hallowed be thy name' a zrozumiecie o co mi chodzi :P

Brave 26-02-2005 21:50

Up the Irons!

ludmo 28-02-2005 22:44

No nie, niektórzy tu chyba przeginają z ta sondą. Rammstein przy dokonaniach IM może się schować jedynie. Genialne solówki, świetny dickinson, często b.rozbudowane utwry jak wymieniane tu "Hallowed By Thy Name, czy Rime Of The Ancient Mariner". Nie wiem co ktoś miał do "The Number Of The Beast", jeden z najlepszych utworów wszechczasów ( płyta tak samo ;) ). Ktoś tu pisał że w Ironach nie czuje melodii wpadajacej w ucho - to nie pop, chcesz melodii posłuchaj Ivana i Delfina....

Dobra podsumowując bo się wzburzyłem : dlaczego ludzie poniżej 16 w większośći wyzej oceniają Rammstein niż IM :D moze częsciej Ich w TV puszczają?

djkuter 01-03-2005 16:35

Jakoś się nie moghę przkonać do Maidena, wole Rammsteina

spider-bialystok 01-03-2005 20:10

Rammstein...Ponieważ ma ciekawe, zróżnicowane utwory np. 'Ich will' brzmi zupełnie inaczej od 'Amerika'. A pytanie sondy powinno brzmieć 'jaki zespół lubisz bardziej', a nie który lepszy...

Gangrel 01-03-2005 20:48

Zdecydowanie maiden. Maja o wiele dluzsza i ciekawa historie, teksty. O ile plyty ciezko porownac to koncert to juz inna bajka...widzialem koncerty obu (niestety tylko w tv/video). Na rammstainie goscie siedzieli i trzepali glowami a na maiden...tego sie nie da opisac. Rock in Rio, 250 tys ludzi, kilka godzin skakania i zabawy non-stop...Zreszta, koncerty maiden od poczatku byly legendarne, przez lata niewiele stracili, a wiele zyskali.

Sa mniej popularni bo od poczatku nie robili niczego dla kasy...dlatego telewizja ich nie lubi. Rammstain wyrusl (zreszta jak wiele innych, jak np. Metallica) na ich legendzie i poszedl zarobic. Ciezko powiedziec kto wyszedl lepiej.

Shinjix 01-03-2005 21:11

@Gangrel666
Chyba nie widziałeś koncertu w Katowicach :D

PS: Rammstein na koncertach ma lepszy "show"

]v[ichal 01-03-2005 21:33

jak juz bym mial wybierac to IM.Niemieckie piosenki to nie moj klimat ;p

Gewof 01-03-2005 21:50

Wiekszosc ludzi wybiera Rammstein poniewaz ich muzyka jest "latwiejsza" i szybciej wpada do ucha. Natomiast do Ironsow, jak to moj kolega powiedzial, trzeba dorosnac... Irosni graja dosc specyficznie i "trudno". Trzeba wsluchac sie melodie, tekst, zrozumiec slowa i uslyszec granie gitary. Wtedy mozna czerpac przyjemnosc w sluchaniu ich, i zostac "przyciagnietym do glosnika jak pinezka do magnezu"... Osobiscie wybral bym Ironsow...

Shinjix 01-03-2005 21:57

@up
Ja widocznie jestem w mniejszości :D
słucham rammsteina od Sehnsucht :)
Mysle, że w Ramstenie nalezy sie wsluchac w perkusje-przynajmniej to mnie najbardziej kreci :)

Co do Ironsów i dorastania - to kwestia gustu :)

hoomik 01-03-2005 22:14

Cytuj:

PS: Rammstein na koncertach ma lepszy "show"
igzakli. Polecam obejrzec chociazby koncert z Berlina '99. Masakra. Taki klimat na koncertach jak Rammstaino to malo ktora kapela potrafi wytworzyc.

A co do wyboru Ramm vs Maideni - nie wiem... kazdy z tych zespolow moze pochwalic sie utworem, ktory mnie mocno wciagnal, ale mimo wszystko nie potrafie wybrac miedzy nimi. I tak wole Papa Roach :P

Fr3$h.ßeef 02-03-2005 21:12

Lubie te dwa zespoły prawie tak samo. "Prawie", bo Rammstein wydaje mi się jednak lepszy. Teksty są śpiewane w ich ojczystym języku, po Niemiecku (a nie po Angielsku, jak często bywa u innych zespołów zagranicznych). A poza tym często nagrania Rammstein'a mają jakieś przesłanie. I oczywiście ciężkie granie (równiez jak i Iron Maiden). A więc Rammstein jest troche lepszy od Iron'ów. Ale to oczywiście wedłóg mnie. :]

Zyraf 02-03-2005 22:01

Oczywiście Iron Maiden

Tak wogóle to 29 maja koncert Irona Maiden jest ^^
o to info:
http://www.mystic.com.pl/mystic/koncert_iron.htm

Dowizul z Inferny 03-03-2005 07:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez gangrel666
Zdecydowanie maiden. Maja o wiele dluzsza i ciekawa historie, teksty. O ile plyty ciezko porownac to koncert to juz inna bajka...widzialem koncerty obu (niestety tylko w tv/video). Na rammstainie goscie siedzieli i trzepali glowami a na maiden...tego sie nie da opisac. Rock in Rio, 250 tys ludzi, kilka godzin skakania i zabawy non-stop...Zreszta, koncerty maiden od poczatku byly legendarne, przez lata niewiele stracili, a wiele zyskali.

Sa mniej popularni bo od poczatku nie robili niczego dla kasy...dlatego telewizja ich nie lubi. Rammstain wyrusl (zreszta jak wiele innych, jak np. Metallica) na ich legendzie i poszedl zarobic. Ciezko powiedziec kto wyszedl lepiej.

eee.. wiesz moze w berlinie sie nieruszali ale fajnie wszysko wygladalo np. miotacze ognia to cos od iskier tysiące osob i dotego ich muzyka

error błąd 03-03-2005 17:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dowizul z inferny
bardzo mnie cieszy ze glosujecie na rammsteina ciekawe co moj kumpel powie jak zobaczy ta sonde

powie ze przekupiles wszystkich :P
on topic: iron maiden :) z rammstain lubie tylko america ;) a z iron maiden: cala plyta brave new world,cala dance of death a za reszta tylko kawalki ;P

Gangrel 03-03-2005 22:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fr3$h.ßeef
Lubie te dwa zespoły prawie tak samo. "Prawie", bo Rammstein wydaje mi się jednak lepszy. Teksty są śpiewane w ich ojczystym języku, po Niemiecku (a nie po Angielsku, jak często bywa u innych zespołów zagranicznych). A poza tym często nagrania Rammstein'a mają jakieś przesłanie. I oczywiście ciężkie granie (równiez jak i Iron Maiden). A więc Rammstein jest troche lepszy od Iron'ów. Ale to oczywiście wedłóg mnie. :]

A pojakiemu twoim zdaniem maja spiewac anglicy?

Lord Arro 04-03-2005 19:42

Ja na przyklad nie slucham Metalu. Ale mam kumpla ktory sluha, a czasami pusci mi tez Irona, lub Rammsteina. Lecz wole Irona (powod: znam wiecej piosenek:P)

Nosferatu 06-03-2005 09:23

Iron Maiden i tyle

Boryna 08-03-2005 14:53

Rammstein.... ironi jakos mi "niewchodzą" ( o osobiście... Metallica rox )

Averus 08-03-2005 15:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Morohard
Jasne Ze Rammstein! Jestem Jego Fanem! SŁucham Go Od 3 Lat! :d

Jesteś JEGO(??!!) fanem? Rammstein to zespół! PROFANACJA! Pozatym masz 12 lat więc, 3 lata to lekka przesada. Chociaz fakt, mi też Rammstein kojarzy sie jedno-osobowo. No i w sumie forma jest prawidłowa w pewnym sensie, ale brzmi dziwnie.

Głosuje na Rammsteina! Hehehe, a zaraziłem się od... Taty :)

KoZioL 08-03-2005 22:09

Tak jak wczesniej mówiono nie można porownywac tych dwóch zespołów
1 najgłówniejsza różnica:
Iron Maiden - śpiewaja po angielsku
RAMMSTEIN - śpiewają po niemiecku

Ja osobiście wole RAMMSTEINA ponieważ lubie język niemiecki ale pozatym też slucham Ironów, i innych różnych zespołów. Jednakże jak pierwszy raz uslyszalem Rammsteina a bylo to b.dawno, to od razu wiedzialem ze to jest zespół ktory najbardziej mi bedzie pasowal. Pozatym to każdy zespól metalowy ma swój chrakterystyczny sposób grania a zwracając uwage że rammstein i Irony maja b.odmienne style przezto sie tak bardzo różnią.

PS.
Glosowalem na RAMMSTEINA :P

Survivor 15-06-2005 18:04

Rammstein

A teraz jazda na Metal Millitia. -.-

TiTuS 15-06-2005 21:53

niewiem jak możecie porównywać dwa zupełnie inne zespoły. Oba zespoły są dobre,ale w troszeczke innym gatunku....Ale wole Iron Maiden :P :P (Iron Maidem mam 5 płyt, a Rammestein tylko jedną najnowszą i to całkiem przypadkowo :P)

Ashlon 15-06-2005 22:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Survivor
Rammstein

A teraz jazda na Metal Millitia. -.-

Ja nie naleze, a chetnie sie wypowiem. Wiec? Zreszta, to OWION jest.

@topic : Jestem za rammsteinem. Czemu? Bo to jedyny "metal", ktory mi sie podoba i ktorego slucham :) Reise, reise wymiata wrecz :)

Galarion 15-06-2005 22:48

Ja wole Iron Maiden za teksty, te solowki gitarowe, wokal, czasem niektore utwory dodaja energii np. jak uslysze "Flight of Icarus" to mi sie humor poprawia :). Czasem maja lekko satanistyczne teksty pisoenek, wiec powinny mnie "razic" jako katolika :P, ale przeciez nie musze sie do nich stosowac xD. Rammstein moge czasem posluchac, podoba mi sie kilka piosenek "Wollt ihr das bett in flammen sehen", "Der Meister" i kilka innych(pisze z plyty i chociaz prawie nie kapuje o co chodzi to niezle graja)... Mam ze 3 plyty Rammstein, bo moj tata czasem(teraz rzadko) slucha.

Ing 15-06-2005 23:05

"Kawa, czy herbata?" dajcie spokój...

"De gustibulus non disputantum est" (o gustach się nie rozmawia). Obserwowanie schnącej farby jest bardziej emocjonujące -.-

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:40.