![]() |
Pytanie o beholdery
Mam pytanie kiedy moge iść spokojnie z łukiem paladynem na beholdery ? I ile uhów mi przy tym pójdzie ? I jeszcze jedno. Czy stać z daleka od niego czy jak najbliżej ??
|
Wszystko zależy od twoich skilli. Napisz jakie masz.
|
Ja mam 41/36 ale to nie kłopot je powiększyć, napisz tylko do ile zrobić skille i któyr level zrobić. Z góry dzieki
|
podciagnij dista do 55 najlepiej i wtedy bedzie w miare bezpiecznie, w sumie skille sa tu najwazniejsze, moze byc nawet nizszy lev ale bedziesz mial mniej zycia czyli wiekszy stres i mozliwe ze w koncu sie uhnac nie zdazysz, ja na dosc niskim lev na nich expilem ale w miare bezpieczny i oplacaalny jest ten 20 lev, i skille kolo 55, przy mniejszym dist zejdzie ci wiecej uh czyli zabijanie stanie sie nieoplacalene, a z bh mozna loot calkiem przyzwoity wyciagnac ( kasa leci, nawet czasem 1 k w 15 min jak nie mniej zlootujesz), jak bedziesz mial skille tak 60 to juz z boltow zdarzy ci sie po 105hp nawet hitnac wiec wtedy kasa leci jak szalona i z 1 uh na 3 bh nawet a szasem na wiecej...
|
Ja tylko powiem, że beholdera najlatwiej zalatwić postaciami magicznymi(Mag i Druid) wrazie czego weź bronze amulet(albo kup)który chroni przed mana drain. ;)Beholdera najłatwiej bić w miejscach gdzie można schodzić w wchodzić (np. Trangle tower lub ten beho koło kazoo) wtedy UH'y potrzebne nie beda, ale weź je gdyby cię zjechał do red hp bo łowienie ryb było by żmudne ;)
|
A co z knightem? Na jakim lv i z jakimi skilami można solować BH?
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Dzięki za te wszystkie rady i na pewno z nich skorzystam , a co do tego knighta to mój kolega spokojnie solował bez uha przy skilach 50/50 na 13 lv i zostawało mu żółte hp :p
|
Mozna zawsze solowac Beholdera wczesniej - np, ja zabilem do tej pory 2 Beholdery, wtedy miejac Lv19 51/20 Paladynem i kusza/belty. (Z pierwszego beho wypadl mi Beholder Shield!) Ale drugi z tych dwoch zjechal mi HP z 295 do 112.. Lecz ani jeden UH nie poszedl przez Beholdera.
Trzeba tez uwazac na jego summony :) |
beholder to pikus
Ale wasze rady na temat solowania w moiejscach takich jak kazz i traingle :O ten koles ma biegac od kazz do wiezy? solujac za kazdym razem 1 beholdera?? Ja mam pytanie , gdzie mozna na nich masowao expic(czyli gdzie jest kilka naraz lub gdzie jest dzuzo pojedynczych) |
Odbiegając od tematu. Gdzie jest bezpieczny resp dla Palla bo sie pacc wlasnie skonczyl i scaraby odpadaja^^". Fibula tam chyba tego dużo ale nie wyskoczy mi 3 na raz?
|
Pod thias jest kilka mozna tam chyba
|
jezeli chodzi o mnei to ja lalem bez problemowo na 15 levie... tyle tylko ze mialem wtedy skille 75/75. taktyka na jednego beho? nei ma nic prostrzego dla knighta. full attack, follow , wchodzimy na gore ( kolo kazo ) albo zchodzimy na dol ( t-tower ) i klikamy na beho. na niskich levelach goraco odradzam atakowanie wiecej niz jednego beho na raz. i nie dajcie otoczyc sie porzez szkielety bo moze byc ciezko. szkielety sa wolne raczej i nie dogonia was.
|
:d
Beholdera mozesz solowac ze skillami 55/55 tak jak radzili inni bo loot calkiem orzyjazny. beho jest potworem raczej dla postaci maicznych i palladynow, knihtem sie nie oplaca bo summonu beho moga go otaczac zanim dojdzie d beho a on go zawala. Wiec knightem mozna sobie odpuscic, ty zrob skille 55/55 i soluj beho bo si oplaca uhow moze zleciec nawet malo, przy szczesciu mzoe sie zwrucic i jesszcze dosyc duzo zostac... To moja rada sam solowalem beho 22 druidem i nie bylo porblemow
|
A mogłby ktos podac w miare dokladne namiary na jakis resp beholderow, jak w podziemiach to zeby mozna bylo palladynem uciekac ??
|
:p
Ja bym radzil ci isc nad thais kawalk nie znam dokladnej nazwy tego miejsca :P tam zchodzisz w dziure i sa 2 Beho jeden u gury jeden na dole, nie trudno jest raczej uciekac bo walczysz pojedynczo z nimi i zawsze mozesz uciec drabina w razie niebezpieczenstwa :)
|
......
Ja zauwarzylem cos dziwnego a mianowicie to:
Jak sie stoi to beho cos mniej strzela, a jak biegasz to puszcza comba.I jesazcze jedno:ja huntowalem behy apllem lvl 17 skille 50\50 i mi sie za kazym razem zwracalo bo uzywalerm vitek spontanicznych:P:P:P |
Heh
Dużo jest prawdy w tym temacie zgadzam się że trzeba uwazżc na skielety bo nawet dla wysokopoziomowcow może byc problem wystrczy troche szczescia a becho bedzie dla nas tzn swiętym mikolajem i bedzie nas w beho shieldy zaopatrywal:D :)
|
Belhoder super sprawa gdy byłem chory ja 14 knight i 20 socier wtedy chodziliśmy na taki mały huncik zabijalismy tak 10 belhoderow i te ghule wyzej.Jakiś niezywkły loot z tego niebył no ale było kilka super akcji np wymian ciosów moja z belhoderem ja mu z hmm a on mi z zielonego hp do czerwonego hp no ale udało nam się go zabić.Dlatego radze brać zesobą na wszelki wypadek uh hmmm jedzenie no i dużo capa:)
|
Ja spokojnie na 16 lvlu moim sorcem chodzilem na Beho z plecakiem Gfb i z paroma uhami na respik kolo thais na tych bagienkach!!Teraz biore pare Sd (2 Sd na jednego Beho) i jest spoko!!! B) B) B)
Imie xxxx Serwer Lucera Level 18 Magic Level 29 Skille 18/21 Profesja Sorcerer >>>>>>>>>BEST SORCERER OF LUCERA<<<<<<<<<<< :mag: :mag: :mag: :mag: :mag: |
Cytuj:
|
doktor, magister (no co? no tytuł dałem XD)
Mówiąc o solowaniu beho nie można powiedzieć że przy skillach 50/50 i 20 lvlu można spokonie solować ponieważ ja na takim lvlu i z takimi właśnie skillami czasami miałem problemy. Beholdery są bardzo nierówne, jeden schodził na 4 hity a inny na 10, niektóre przywoływały szybko skeletony więc traciłem na nich dużo HP a inne nawet jednego nie zsummonowały. Jednak gdy chodzi się w dwie osoby najlepiej pall i knight jest najlepiej ponieważ żaden beho ni wytrzymuje więcej niż 10 sekund (serio serio). A i loot niezły z nich się trafia czasami. Ktoś wspomniał wcześniej że beho można sobie knightem odpuścić, nie wiem dla czego tak myślisz. Przecież knight zjedzie beho w miarę szybko więc sklel za dużo mu w tym czasie nie zrobią kiedy mnie obsiadło 5 skele to zabierały nie więcej niż 7hp i nie zawsze trafiały więc przy 5 skele można stracić 50 hp a często dużo mniej, a to wiele niejest (no chyba że dla knighta na 12 lvlu XD).
Takie jest moje zdanie a jak ktoś się niezgadza to podać konkrety i nie bluzgać plz. |
Ja wczoraj próbwałem solować beholdera 11 pallkiem przy skillach 42/35 8o i nawet dobrze mi szło tylko że za loot sie nie wrócił bo 2 uhy na 15 gp i longsword to nie jest dobre :/
|
a ja mam pytanie : a mianowicie dlaczego beholdera solować z beho shieldem ??
|
Cytuj:
|
:/
No wiec tak Kolutib/liado napisales ze nie wiesz dlaczego mowie ze knightem jest gorzej niz palladynem czy postacia magiczna - otorz uwazam ze aby chodzic na beho knightem trzeba miec troszke wyzszy lvl chociaz ten 20 wystarczy ale trzeba miec bardzo dobre skille. Ze slabymi skillami moga go otoczyc szkielety i zanim sobie poradzi beho moze go zabic, lecz czasami jest tak jak ktos napisal ze czasami beho nie zsummonuje nic albo baardzo malo, wtedy nie ma problemu. Ja tak uwazam, ale jesli wam sie udalo to zrobic z niskimi skillami to zwracam hinor knightom B)
|
:d
:cup: Wedlug mnie ten pomysl, ze szkielety podczas walki z beho maga otoczyc przeciwnika. Trzeba na nie uważac, wiec najlepiej walczyc z nim postacia magiczna z runami ofensywnymi i palladynem z kusza (luk tez mzoe byc ale przy lepszych skillach). :cup:
|
Cytuj:
ponizej 40 lvl behy są dla magów BAARDZO niebezpieczne, no chyba ze z summonami to idą jak roty. Ale nie polecam magom solować tych bestii. Ze względu na małą ilość hp. I ssają mane ale na to jest sposób. Najlepiej radzi sobie z nimi knight z dobrymi skilami i palek na wyzszym lvl. |
Cytuj:
max ile w sumie stracilem na beho to bylo cos okolo 80 hp i kolo 20 many. nie wiem czemu mam wrazenie ze one wala z sd. poza tym z beho jest jak z kazdym innym potworem. jedne sa slabsze drugie mocniejsze... . |
@up:
mu chodzilo o to ze BH z sumonami ida jak solo rotki :) |
Cytuj:
|
Cytuj:
a jeśli zabrał ci 80 hp to miałeś fuksa Mnie zjechał do red zanim zdązyłem kliknąć na drabine I one wałą z SD ale słabiutko (50max) |
Ja na 21 lvl knightem bralem 4 beho na klate i zatluklem z serpent sowrda i z hmm ale 1 uh mi poszedl
|
Bh Shield
Powturze czujes pytanie niby dlaczego z bh shieldem na bh??
mi sie wydawalo ze na potwory magiczne w ogole tarczy nie trzeba 8o |
@Up
Też tego nie rozumiem :/ poco komu tarcza i do tego Beho shield jak on wali z magii? :/ Chociaz czasami Beho uderza z SD co jest atakiem fizycznym i jego SD czasami przechodzi na tarczę i wogule nie trafia. Miałem juz wiele takich przypadków ze SD zatrzymał się na mojej tarczy. Ale najlepiej jednak brać behy GS , DLance lub WH. |
po co tyle wywodów?
Naprawde beho to jeden z banalniejszych potworów a loot idzie spoko. Ja je biłem na 15 lvlu ze skillami 50/35 i bez zadnych problemów, średnio szedł 1 uh!! B)
Pallanie musi nawet miec za duzo przestrzeni aby przed nim uciekać, jak jest pojedynczy resp to położy go w trymiga!! B) Gorzej jak są dwa lub trzy, wtedy może się troche szkieletów namnożyć i warto zaopatrzyć się z gfb i troche uhów B) |
nie chce zakładac nowego tematu bo po co? ok teraz do zeczy
Mój LvL 21 Skils 65/65 Profesja : Knight Czy Jak Pujde Na Solo z Beho PoKonam Go?? Wole Sie Spytac Żeby Nie Padnąć :) |
nie, raczej nie, wez ekipe
btw. skoro najci na 10 lvlach ze skilami 35/35 daja rade i wychodza z tego calo (przewaznie yellow hp) to powinienes dac rade |
Cytuj:
A co do beho shield to podobno (nie sprawdzałem) kiedy mamy na sobie tą trczę podczas walki z beho to otrzymujemy mniej obrażeń od jego magii. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 07:49. |