![]() |
Hackowanie postaci
Denerwują mnie hakckerzy którzy haclkują postacie (przeważnie lvl 20+) i je rookują. Mój kumpel zrobił sobie knighta 21 lvl miał super skile i stuff i jakiś debil hacker zhackowal mu tą postac. Gdy wkońcu udało mu się zalogować tą postacią zobaczył ją na 8 lvl ze skilami po 21/17 tak sie wkurzył że rozpiep.... klawiature z nerwów. X( Ostatnio stoje sobie pod dp i postac która miała 42 lvl (elite knight[nicku nie podaje]) i hacker biega i mówi zeby go zabić. Wkońcu jak z kumplem zobaczyliśmy że ta postać ma już 31 lvl sie wkurzyliśmi i biegliśmy z nim żeby go nikt nie zabił ale wkońcu gość zwiał .
P.S. Wyazy współczucia dla posiadacza tej postaci :( |
Wiesz mi się wydaje że hakerzy chcą jak najwieksze lvl hakować a potem nie maja co robic z postacia to rookują , red skulla robia . lub zaciągają długi :P ale nie zawsze im sie to udaje jak ktos np : na kompie nie na antywira to się nie dziwie :] a tak wogule 20 lvl mial twój Qmpel i rozwalil krawiature lol ?
( 20 lvl w tydzien morzna nabic ) :P |
wg mnie to w ogóle tego nie nazwal bym hakowaniem, ale tylko wylawianiem naiwnych, albo jakos jeszcze inaczej, bo w 99% to nie hakerzy tylko jacos niedzielni nastolatkowie sie bawia i szukaja naiwnych 20 kilku lvleach, potem ich nagabuja az uzyskaja potrzebne informacje, albo jeszcze inaczej komus ktos daje haslo, tamten innemu, inny jeszcze komus i po sprawie, albo jeszcze inaczej komus podpatrzyl ktos jak sie logowal passy i po sprawie, jak juz mowisz o hakowaniu jego "swietnej" 20 lvlowej postaci pomysl troche - to nie boli
|
Cytuj:
|
Zasada jest prosta wystarczy nie używać nielegalnych programów ani nie ściągać podejrzanych plików. W kompie mieć zainstalowanego i dobrze skonfigurowanego firewalla i antywira i to wystarczy aby w wielkim stopniu uniknąć hacka mimo wszystko jednak jakies prawdopodobieństwo zawsze istnieje.
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
$orcerer ma rację. Taki co kradnie postacie to poprostu złodziej nie hacker -.-
|
Umiejętności Tibijskich 'hakerów' ograniczają się do zrobienia stronki pseudo tibia.com i naciągania ludzi na wpisywanie haseł i numerów kont albo ładowania keyloggerów do nielegalnych plików typu TibiaGG i innych nagminnie uzywanych przez graczy tibia-hacków. Jak ktoś jest na tyle głupi aby dać się nabrać na coś takiego ... Na szczęście większość tych osób zasługuje na hacka bo sami się o niego proszą instalując TibieGG itd. szkoda mi tylko tej małej grupy newbe, którzy nie umieją grać, nie znają zasad i zagrożeń i dają się nabrać na fałszywą pomoc innych graczy.
|
@pebe83
tak, znam to ;). Moj kolega sie zalogowal na taka strone i co?Zgadnijcie... :D Topic: Tibijski "hacker"(sacker?)- jest to polaczenie nooba ktory nie umie postaci zrobic, o wiekszym "umysle" (umie dawac KL :) ). Ten "hacker" to nieodloczona czesc gry, bo kazdy NIE lubi np. Pk,Hackerow,noobow, newbie(tylko niektorzy) jest to wrodzone w tibii, po prostu :P . |
Usuniete. Usuniete. Usuniete.
|
Cytuj:
|
Wiesz ja polecam AVG free edition możesz go ściągnąć na underpl.org
Link: http://underpl.org/main.php?d=1&cat=109&dfile=2507 Niema keyloggera :P ani virka bo niezaliczam się do tych "graczy" Wykrył już kilka keyloggerów na kompach moim i kolegów, problemem jest to że prawie codziennie się atualizuje przez 1-2 min przy włączeniu kompa |
Dude, ludzie sa hackowani z wlasnej glupoty przez keyloggery, ktore sami sciagaja z neta, dlatego nie szkoda mi ich -.-'
|
Macie racje ''hackerzy'' hackuja najwieksze lvle. Ale tez macie racje z tym ze hacker to znaczy co innego ci co hackuja postacie to po prostu zlodzieje i nooby!!! Strzerzcie sie noobow!!! Mam postac 25 knighta i ostatnio przyczepil sie do mnie jakis gosc i sie podal za GM'a chociaz nie mial na poczatku imienia ''GM''
i zaczal cos snuc ze mam virusa na koncie i kazal mi podac passworda i accounta ale ja sie kapnolem ze to ne GM i podalem mu jakies niestworzone passy i acc. :D i tak najlepiej pozbywac sie noobow i zlodzieji !!! Precz z noobami i zlodziejami!!! I chroncie sie przed keylogerami! |
|
Najlepszym sposobem na ochrone przed hacknieciem postaci byloby granie w tibie majac DOS'a :D , gdyz jest to system jednoprogramowy (tylko jeden program moze byc uruchomiony naraz). Chodzila by wiec tylko tibia , a procesów byloby 0. Ale niestety niema wersji tibi na dosa, i winampa by niebylo :(
|
najlepszym soposobem na nie dostanie hacka (sprawdzony w 10000%) jest nie granie w Tibie... proste ?
|
Cytuj:
|
|
hmm
i co wy tumacie do gadanie mnie hakli 5 razy i co zyje z 1 raz to z 19 lvl spadlem do 16.poznie to 3 itemy tylko pozbierali a nie dawno z 21 lvl na 19 i co wy tu macie do gadania i mam antywira to jest smieszne:faceoff: :confused: I juz sie przyzwyczailem do haka :P:dance:
|
Stary wspułczuje ci taki lvl to chyba 5 lat robiles 8o
|
Kilka słów odemnie w tym temacie... wy to nazywacie "Hackowaniem"? Haha! Dobre! :D Tak to jest jak sie botow i innego softu uzywa! Ja nie uzywam i ani razu hacka niemialem! Już się nie wypowiadam w tym głupim temacie.
Pozdrawiam. |
Huhahauhauhhsauheash!! Ja tam nie płacze, hackli mnie nie dawno, ale szybko interweniowałem. Odzyskałem rec-keya i odzyskałem konto. Jedyną stratą jest to, że mój rookstayer wylądował na mainie i przez to moja pseudo-żona przestała grać :/
Teraz się loguje tylko, żeby pogadać, ale rzadko mi się udaje bo mam osiedlowe ip. I przez to hacka zarobiłem, bo próbowałem ściągnąć z jakiejś stronki ip changera, żeby sobie pograć, zeskanowałem go virusscanem nic nie wykryło, potem virusscan.jotti.com, też nic. Dobra otwieram, blbalblalba dobra olewam se, przechodze dalej, zainstalowałem i jakieś gówna wyskoczyły ;/. Była to strona z końcówką .pl, nie .prv.pl itd. więc zaufałem. Nic poza tym nie straciłem ;), ale jednak ci hackerzy pomagają, dzięki nim skończyłem grać w tibie :) |
Ja w tym tygodniu zaliczylem bardzo smiesznego hacka bo stracilem tylko: Crown Armor, Platinum amulet, Bohy i 10k (a mialem 20k wzial polowe ;p)
W sumie i tak bylem zly ale zastanawia mnie czemu wzial tylko kilka rzeczy <lol> |
Haker, haker haker guzik prawda :P Po 1 haker włamuje się dla samego włamania więc z całą pewnością nie K R A D N I E ani itemów w grze ani postaci. Po 2 99 % albo i 100% "haków" to poprostu keloger wysłany przez kolegę, 2 owner który się wku@#$ł i postanowił trochę zarobić, gra w kafejce gdzie jest parę osób hasło bardzo łatwo zobaczyć podczas wpisywania no i nikt nie wie kto jeszcze patrzy co wpisujesz :P. Zasady są proste nie chcesz haka ok grasz tylko z domu z własnego kompa (zabezpieczenia jak chcecie jakiś anty wir +firewall +XP albo linux i nic albo win 98 i firewall), gracie sami to nic że we 2 łatwiej ale w 1 będziesz miał pewność że kolega cię nie "wykoleguje" :P No i odrobina rozsądku przy korzystaniu z internetu .
|
Cytuj:
Jak sama nazwa wskazuje jest on darmowy, więc nie widze żadnych problemów przed ściągnięciem go ze strony http://www.grisoft.com, osobiście nie wiem czemu ludzie szukaja wszędzie instalek popularnych programów wszędzie, tylko nie na stronach producentów...... Później się dziwią, że maja skopane instalki/syfy/nieaktualne wersje. Sam AVG urzywam od jakiś 2-3 lat i nie narzekam, jedyne zastrzeżenie faktycznie można mieć do aktualizacji, czasami jest zapchany serwer i nici z łatki ( uświadczyłem tego może ze 20 razy przez ponad 2 lata ). ------- Cytuj:
|
hehe.Moze troche sie spoznilem z tym postem ale cóz.
Twój qmpel rozwalil klawiature, za 20lvl? A znasz moze Jimboba Inferno??? 100+ lvl i hack. Nie wypowiem sie bo nie wiem w jakich okolicznosciah, ale ma hacka. NO i co mu sie stalo!? Cytuj:
|
Pomocy prosze
Siema, jestem aktywnym graczemw tibie nie korzystam z zadnych programow zmieniajacych tibia***** typu tbi gg czy tibia black ice. Niestety dnia 11 lipca hakneli mnie i okradli z rzeczy, a konto odzyskalem to jakis 4 minutach ale bylo juz za pozno ;( Moze ktos z was wie co teraz mam zrobic?? Prosze o pomoc w teh sprawe
Z góry Bradzo dzękuje za wszelkie Wasze pomoce! |
up
czy wchodziłeś na jakieś linki oferujące (np free pacc) lub stronki z ots lub inne i pewnie sciągłeś keyloger =/ |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
@up
w jeden dzień, znam to na swoim przypadku. tak jak powiedzieli koledzy wyżej, jeżeli nie wchodzi sie na podejżane strony typu <free acc > albo < super zdjecia tibia > i nie ściąga sie innych botów oprocz TBI ( tu przykład. ) to niepowinienes mieć hacka. PS: Czy odświeżanie starego tematu miało sens?. Pozdrawiam Sowa. |
Kto Chce HAra Do tibi
CZesc Mam informacje
Mam 27 lat i hackuje konta dla chetnych chcialbym pierwszemu lepszemu zaoferowac Knighta 36 lvl ktory ma :dragon scale mail , royal helmet , golden legs , bohy,magic longsworda,i super loot w depo 129k. Kto chce niech pisze na moje gg swoje passy z tibi . NUMER gg; 6521012 KTO pierwszy ten LEPSZY |
Cytuj:
|
Ha ha magic longsworda x ]
|
Kto chce do guildi
Czesc zakladam guildie dla 20+lvl
Nazwa Guildi Anonimowi Tibijczycy. Prosze Podawac Swoje Passy Do tibi Na nr GG:6521012 Bede was zapisywal Najlepiej Na Candii Bo ja tez Tam gram Knight the candiaa 23lvl |
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:04. |