Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Broń i przedmioty (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=15)
-   -   cluby - najlepsze? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=28701)

Scream 10-03-2005 20:45

cluby - najlepsze?

do clubow doszla nowa bron 2 reczna, posiadajaca 48 ataku(tyle co magic sword) oraz 12 obrony. Do tej pory cluby byly znane z tego, ze sa tanie oraz slabe. A teraz cluby dostaly bron ktora wyprzedza swoich odpowiednikow w swordzie i axe (gs - 46 atak; dragon lance - 47 atak). Czy to nie zachwieje rownowagi gry? cluby staly sie teraz najbardziej uniwersalna bronia i chyba najlepsza. Z poczatku szybki i latwy dostep do dosc silnych broni jak na poczatek, a pozniej mamy tego cluba z 48 ataku......

Hallabard 10-03-2005 20:51

Jeszcze pozostaje JAK go zdobyć. Kto wie może zmiana nagrody w Annihilatorze będzie, bo trudniejszego questu (no poza tym jak on się zwie ? Ten z faraonami) narazie nie będzie bo nie ma nowych silniejszych potworów.Może wymyślą coś co nas zupełnie zaskoczy ? I znów rozmyślania jak o DSL, TH, MLS itp, itd

Lord KATuxo 10-03-2005 20:52

nie kojaze o jakiego Cluba Ci chodzi ale ja pozostana i tak przy Swordach.

Pacek 10-03-2005 21:15

co by nie doszło to uważam że najlepszą bronią są miecze, bo są ładne, i miecz to miecz a walka młotem jakoś tak nie bardzo mi sie zawsze widziała, a toporami to już wogóle z rycerza robią drwala, wedłóg mnie powinno sie wprowadzić nowy rodzaj broni odnoszący sie do fista, jakieś rekawiczki czy cuś

Louner 10-03-2005 21:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lord KATuxo
nie kojaze o jakiego Cluba Ci chodzi ale ja pozostana i tak przy Swordach.

http://www.tibia.pl/items.php?sort=item&id=357

O tego cluba :)

Tibiańczyk 10-03-2005 22:06

No dobra jeżeli nawet przjedziesz na cluby to co ? Do blokowalnie zostaje ci dragon hammer z 20 def ,a bs ma 30 def. Zreszta powiedz mi jak go zdobędziesz?

Zefir 10-03-2005 22:14

no to spoko...moze ktos wreszcie pomysli o toporach?!?! bo stonecuttera to tak ciezko dosc dostac,fire axe to w ogole porazka a knight jest troszke cienki

Catrishia 11-03-2005 10:32

Nie zachwije. Ten młotek bedzie zapewne bardzo trudno dostać, a tak pozatym to zobacz s-axe i SoV można wziąść z powrzechnie znanego questu - Anihilator. Obie te bronie sa jednoręczne. HoW, którego teraz dostaliśmy ma dużo korszą obrone i porównywalny atak, więc i tak cluby zostają daleko w tyle, bo u thunder hammera cięzko...

@down
jeśli nawet bedzie łatwijszy do zdobycia to i tak cluby maja strate po to 2 ręczna broń, a jak ktoś ma SoVa, czy S-Axe to może jeszcze z mms chodzić w łapie, więc nadal swordy i axe mają przewagę nad clubami. Przynajmniej takie jest moje zdanie...

Scream 11-03-2005 10:45

@up
mam dziwne wrazenie ze ten mlotek bedzie latwiej dosteptny niz sov >.<

Knight Simon Dark lord 11-03-2005 11:02

mnie ciekawi sprawa z warlord swordem czmu w mieczach są 2 bronie w dodatku 2 ręczne jako nagrody od CIP softu a w hammerach i axach tylko jedna więc ja uważam że może warlord sword gdzieś tam dalego jest dostępny tylko nikt go nie znalazł

Evul Tibian 11-03-2005 15:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Scream
do clubow doszla nowa bron 2 reczna, posiadajaca 48 ataku(tyle co magic sword) oraz 12 obrony.

porownales HoW do SoV ale zapomniales dodac ze Sov jest 1handed a HoW 2handed

Ognisty paladyn 11-03-2005 16:11

Fajny wygląd

Wg mnie ten młotek ma bardzo fajny wygląd ;). Ma w sumie bardzo małą obronę, która nawet przy 2-ręcznych broniach się liczy. Ogólnie mówiąc swordy są najlepsze (i wg mnie tak pozostanie na zawsze). ten hammer nie musi być dostępny z questa o stopniu trudności takim jak Annihilator. Przecież dotychczasowy najlepszy club Warhammer wypada z Wild Wariorra :D
co do porównania zgadza się. porównanie było broni jedno ręcznej do dwu, więc wychodzi i tak na to, że Magic Sword jest o niebo lepszy od How, bo zawsze można mieć tarczę

Scream 11-03-2005 16:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Evul Tibian
porownales HoW do SoV ale zapomniales dodac ze Sov jest 1handed a HoW 2handed

omg..... wiem o tym..... poprostu podalem, ze posiada taka sama sila jak sov, zeby ludzie mieli porownanie....

Tibiańczyk 11-03-2005 17:18

Cytuj:

omg..... wiem o tym..... poprostu podalem, ze posiada taka sama sila jak sov, zeby ludzie mieli porownanie....

Lecz do SoVa lub SA możesz założyć tarcze a do HoW nie co czyni go gorszym.

Evul Tibian 11-03-2005 17:37

Cytuj:

nie porownuje sie 2handed z 1handed bo to dwie calkowicie ille "klasy" broni

Scream 11-03-2005 17:37

omg. ale dmg bedzie taki sam. o to mi chodzilo.

Adaras 11-03-2005 17:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tibiańczyk
No dobra jeżeli nawet przjedziesz na cluby to co ? Do blokowalnie zostaje ci dragon hammer z 20 def ,a bs ma 30 def. Zreszta powiedz mi jak go zdobędziesz?

Hah, so what ? Przy blokowaniu możesz mieć nawet broń z 0 def a i tak nie zmieni to różnicy...Def broni liczy się tylko wtedy, gdy jest większy od defu tarczy lub nie używasz tarczy...Czyli praktycznie tylko przy dwuręczniakach.

@Ontopic
I gites :) Mówiłem, że CIPSoft będzie rozwijał cluby...zresztą to wciąż jest tylko kwestia gustu w co idziesz.

error błąd 12-03-2005 11:25

Cytuj:

omg. ale dmg bedzie taki sam. o to mi chodzilo.

TO CO Z TEGO?! jak pojdziesz na np. guady z magic sword lub axem, to co ci bede odbierac? goo*** a taki 2-handed na 2 guardy moga nawet pojsc 1 uh... nie mowiac o grupkach

iglarf 12-03-2005 12:06

@Adaras- LoL..... Def broni ma bardzzzzzzo duzo do rzeczy.......

Topic@ Cluby byly sux , sa sux i beda sux !

Momiv 12-03-2005 12:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez iglarf
@Adaras- LoL..... Def broni ma bardzzzzzzo duzo do rzeczy.......

Fakt, ma dużo do rzeczy, jak nie używasz tarczy lub masz broń dwuręczną.

[quoote]Topic@ Cluby byly sux , sa sux i beda sux ![/quote]
Teraz Cluby wychodzą na prowadzenie, to się zaczynają rzucać. Ehh.

Knight Simon Dark lord 12-03-2005 12:39

ja zawsze wolałem swordy/axe mimo że jestem magiem jakoś cluby mi nie pasują

kokos 12-03-2005 13:24

Wg mnie brakuje Silver Mace w cenie powiedzmy 2-3 Bright Swordów i skonczyło by się gadanie że cluby są najgorsze.

Druid'ek Miyakishi 12-03-2005 17:55

Cytuj:

do clubow doszla nowa bron 2 reczna, posiadajaca 48 ataku(tyle co magic sword) oraz 12 obrony. Do tej pory cluby byly znane z tego, ze sa tanie oraz slabe. A teraz cluby dostaly bron ktora wyprzedza swoich odpowiednikow w swordzie i axe (gs - 46 atak; dragon lance - 47 atak). Czy to nie zachwieje rownowagi gry? cluby staly sie teraz najbardziej uniwersalna bronia i chyba najlepsza. Z poczatku szybki i latwy dostep do dosc silnych broni jak na poczatek, a pozniej mamy tego cluba z 48 ataku......

GS ma 40 atk
Magic Sword ma 42 atk

X( X( X( X( X( X( X(

moF 12-03-2005 18:03

Nie porownywal bym tego cluba do SoV'a poniewaz SoV jest jedno reczny :P I wiadomo skad go wziasc (wystarczy meic tylko 100 lvl ;)) ! Dopoki nie bedzie wiadomo skad to wziasc club dalej pozostanie najtanszym i najgorszym dla knighta rozwiazaniem :/

Sozemego 12-03-2005 18:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Druid'ek Miyakishi
GS ma 40 atk
Magic Sword ma 42 atk

X( X( X( X( X( X(

GS ma 46 ataku
Magic Sword 48
Btw. nie nawidze tej emotki "X(" :P

Cadonis 12-03-2005 18:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Druid'ek Miyakishi
GS ma 40 atk
Magic Sword ma 42 atk

X( X( X( X( X( X( X(

PWNED!! (a teraz limit znaków...)

Zebiak 12-03-2005 19:12

a ja i tak pozostane moją postacią przy toporkach.
Clube nigdy nie beda lepsze od mieczy i toprów , ale co do fire axe to ja musze uzbiearc tylko około 10k i już go mam kolega mojego kumpla skiluje na domonach!

Sheverish 12-03-2005 19:24

...

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tibiańczyk

Zauważ ze silver mace ma 30 def :P jak ktos bedzie miał WoH to i SM zdobędzie raczej :/

Lord Sozeron 12-03-2005 20:47

jak grasz sorcem lub magiem to cluby a jak knight to axe lub swordy chyba ze nowy serv to cluby ale i tak lepieji swordy i axe

NCrash 13-03-2005 01:22

najlepsze sa axe'y pozniej swordy/cluby a pozniej dystansowe bo od dystansowych zalezy dist fighting poniewaz PALADINS RULE :paladyn:

Serex 13-03-2005 20:18

A to tak

cluby to dla sorca bo raczej nie wali caly czas bronia tylko runami i są tanie i dość dobre

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 07:15.