![]() |
Własna Firma Tibijska -Pełna Wersja
/edit/
(ciach) |
dotychczas slyszalem tylko o protectorach uhmakerach itp ale nigdy o jakis firmach ... fajnie bylo sie dowiedziec czegos novego :) dzieki :)
ps:znalazlem pare bledow ortograficznych... tez mam z tym problemy :( ale na przyszlosc radze pisac najpierw w wordzie a potem wkleic to na forum ;) |
lol.ciekawy poradnik.ale ktoś kto by chciał załorzyć raczej by wiedział jak to zrobić
|
hmmm fajny pomysl ale ochrona slubu,kogos to tylko na swiatach PvP bo i tak high lvl nic nie zrobi na NoN PvP zeby nooby nie wchodzily
|
Świetny pomysł z takim czymś, tylko trudno sobie wyobrazić, żeby wszyscy grzecznie płacili za robotę... ale pomysł świetny. Bardzo klimatyczny.
|
Fajny pomysł założyć firmęsprzątającą domki i in. oczywiście za zwinięcie czegoś - rook. Kilka razy widziałem "szukam pracowników do mej firmy ochroniarskiej" wtedy nie wiedziałem o co chodzi, teraz wiem
|
:d
Pierwsze słyszę o takich firmach, na forterze chyba takich niema :( Gz poradnika.
|
Poradnik prócz paru błędów ortograficznych jest dobry. Pomysł z firmami dość ciekawy (pomimo, iż gram ponad 1.5 roku nigdy nie spotkałem się z czymś takim).
|
Gratz, świetny poradnik, sam się zastanowie nad założeniem takiej firmy. Naprawde znakomity pomysł. :)
|
Cytuj:
Cytuj:
Do cennika mogliby dodać Carlin-Folda, Thais-Fibula, ale to tylko taka sugestia. Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Przy cenie 3k/bp uh 220gp idzie na bp+blanki, 2k dla driuda a reszta(780gp) dla szefa. Niby mało, ale 100x780=78000gp tygodniowo.....ciekawe kto powie, ze to mało. Taki interes jest wart zachodu tylko jeżeli jest szansa sprzedać uhy po 2.5k+ za bp. Może być to niebezpieczne w sytuacji gdy nie nadążamy z tworzeniem run. Ocena:5/10 Pewne zaskoczenie, bo poradnik sam z siebie jest dobry, ale: -Błędy: przeżuć przez Worda i będzie dobrze -Czerwony tekst razi w oczy. Zmień na...Ciemnoniebieski? -Przy którymś cenniku wkradł ci się emoticon ":P" |
Ludzie.Dobry pomysl.Zróbmy firme,tyle że rolniczą.Będziemy sprzedawac meat,ham,blueberies,itp. !!! B)
Ale tak na rozum jedyna firma która moze na dlugi czas to jest firma z tymi domami i paccami.Ale trzeba miec pacc :p Dobra chlopaki jaką firme robimy :evul: |
a ja z kolega utworzylismy... HOTEL!!
za 1sqm na 1h placi 100gp :) (kupilismy gh i teraz kasa przychodzi :) [my to nazywamy prywatna willa... ale coz :P]) on topic: poradnik dobry, ale bledy... grrrrr |
Ładny poradnik (jeśli można to nazwać poradnikiem :) ). Kiedys myślałem nad założeniem firmy, ale nizbyt by mi się to opłacało, nie wiedziałem jak sie do tego zabrać, itp. Przeczytanie tego tekstu zmobilizowało mnie do zdobycia wyższego lv, bo chciałbym założyc firmę ochroniarską :D
|
Usuniete. Usuniete. Usuniete.
|
He...całkiem fajny poradnik :).Kiedyś z qmplem chcieliśmy zalożyć firme robiąca runy. Wiedzieliśmy że to może być duży zysk, ale pochłaniało by to za dużo czasu i możnabyło sie nie wyrobić...
Ogółem poradnik spox :D |
Ekstra poradnik. Wyjaśniłeś wszystko o firmach. Miło się czyta. Niezły pomysł na poradnik. Może sobie firme ochroniarską założę :D. Fajnie byłoby zalozyć firmę rolniczą(tłum sorców i druidów z create food)
|
jutro przepuszę to przez worda.
a firma łowiąca ryby? |
Dzięki
/edit/
(ciach) |
Fajnee!!!!Super poradnik!
Aha mógłbyś dopisać jeszcze firmę kurierską |
Cytuj:
|
Myslisz się!
Czwarty post:
Cytuj:
I tu sie mylisz. Najczesciej slub jest w budynkach do ktorych prowadza gora dwie pary drzwi, a mozna na nie przeciez puszczac co 20 sekund magic walle albo parcele i ff na nie (lecz te znikaja chyba jeszcze szybciej na non pvp, no coz takie rozwiazanie dla faccow bo magic walli robic nie moga). A za minute magic walli (3 magic walle) moga brac nawet pare razy wieksza sume niz koszt runek to jest okolo od 520 gp do 1,2k (tak mi sie wydaje). @Van Wojskowy Na serwerach non pvp (na takim gram) wiele rodzajow firm odpada, lecz z pozoru. Moglbys wymyslic jakies rozwiazania dla serwow non pvp np. tak jak z tymi magic wallami, albo firma "ochraniajaca" loota moglaby pomagac ciagnac go a jak by go stracili nie dostali by nic :D itd. Fajnie by bylo gdybys zrobil cos taiego ;) Gratz pomyslu za poradnik i jego wykonanie :cup: |
Niezly pomysl. Zarabisty poradnik. Slusznie sie dostal do tego dzialu :D. Gratz za pomysl i wykonanie. Oby tak dalej... :]
|
Cytuj:
|
/edit/
(ciach) |
/edit/
(ciach) |
Pytanko do speca :)
Mam zamiar otworzyć małą firme a mianowicie kwiaciarnie połacząną z sklepem z upominkami.Czy to ma sens? :)
|
Tibia Busines
Poszedłem za twoimi radami i zrobilem firme. Adres jej strony to www.tibiabusines.go.pl . Troche głupio mi że wykorzystałem do zrobienia strony forum tibia.pl ale mam nadzieje ze nikt sie na mnie nie obrazi :) Dziękuje za podsunięcie mi dobrego pomysłu :)
|
Omg, fajnie fajnie, ale wlaczajac ten poradnik bylem pewien, ze jedna z pierwszych opisanych 'firm' bedzie...
Mercenary Service :) czyli mordowanie/gnebienie/itp za pieniadze :) Moze byc rowniez pomoc w oczyszczeniu questa itp. za pieniadze.. To tez mercenary. Gwoli scislosci, Mercenary = najemnik :p. Dopisz, a bedzie Schnappi. |
/edit/
(ciach) |
A wspomniał już ktoś o firmie sprzedającej. Na rooku zajeli kiedyś całą stodołe i hipermarket zrobili ;) .
|
Ja u siebie na swiatach nie spotkalem zadnej firmy, ani zadnej oferty.
Poradnik bardzo Dobry |
/edit/
(ciach) |
Hehe, fajne. Good idea ;)
|
U mnie na serwerze działa taka firma, sprzedają ryby na zamówienie i przynoszą ci, lub wysyłają do depo parcelem. Oto screen, gdy przesyłka dostarczona już:P
http://www.tibianews.net/pictures.asp?num=26 |
Robie firme
A ja wam mówię ludzie że robię firmę...
Nazwa: Vener & Feniks Co robimy?: Zbieramy żarcie i sprzedajemy, otwieramy piekarnie, robimy runy, sprzedajemy tanie bolty Cennik: Sprzedaż żarcia: 2gp meat; 3gp ham; 50gp 100 blueberries; 100gp 100 bread; 2gp fish Piekarnie: Zbieramy wheat, ale tak żeby każdy uniósł jak najwięcej (zostawiasz wszystko w depo i bierzesz tylko scythe). Następnie szukamy jakiegoś źródła wody bez noobów.Nabieramy sporo wiaderek i moczymy mąkę. Idziemy na piec i mamy chlebek. Za 100 wheat płacimy 50gp. Każdy kto chce może zgłosić się do pracy [email protected] Runy: Sprzedaż run najbardziej sie opłaca. HMMy: szt. 70gp przy dużych ilościach upust za 10 HMMów płacimy tak jak za 8. Szczegółowy cennik znajdziecie na stronie która powstanie niedługo. Bolty: Za kupno bolta zapłacisz 2gp. Przy dużych ilościach upusty (niedługo na stronie) No to tyle... niedługo dowiecie się czegoś więcej o naszej firmie :D Zapomniałem dodać że firma działa na serverze CELESTA |
Mi też spodobał się ten temat. Myśle że też spróbuje coś zrobić. Początkowo zastanawiałem się na wynajmem pokoi dla facc, ponieważ wydaje mi się że ludzie mi ufają, ale teraz zastanawiam się firmą wytwarzającą runy. Za pare dni kupuję pacca, wtedy założę gildie aby móc zakupić GH. Coś w stylu snake tower. Zatrudnie druidów ewentualnie sorcererów. Będą mieli u mnie pokoje(wydaje mi się że to powinno przyciągnąć chętnych). Będą pełnoetatowymi pracowikami. Np. 1 bp uh na 2-3 dni. Płaciłbym np. po 2 k za bp uh. Może sie uda, a może nie. Ale zawsze warto spróbować. :D
|
ja mam pomysł na Firme która ma na celu za pewną kwote robić summony do treningu
Monk - 3k + koszt MF/ 5 godzin Ghul - 1.5k + koszt MF / 5 godzin Knight do treningu - 1k/4 godziny co o tym myślicie? |
Wiesz, jakoś i tak nie umiem sobie poradzić z założeniem własnej firmy. Może jaśniej?? Byłbym zobowiązany... :baby:
|
/edit/
(ciach) |
Bardzo dobry poradnik, najbardziej podoba mi sie opcja z ochrona newbie, ale gram na non-PvP wiec z tego moge zrezygnowac... ale jeszcze sie zastanowie czy nei zalozyc firmy przeprowadzajacej ludzi miedzy miastami :]
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:37. |