![]() |
Konkurs HeroMachine
Proponuje najpierw wejść do tego posta : http://forum.tibia.pl/showthread.php...753#post294753
Ehheem..: Poszukuje 3 lub 5 sędziów i 10-15 uczestników. Konkurs polegałby na tym że sędziowie wyznaczaliby postać jaka ma być zrobiona a następnie ocenialiby 'dzieła' uczestników Zgłoszenia pod tym postem :) Sędziowie(skład ostateczny): Adnik Arthus Drag'Tail Magical Trevor Powrót Vavca Uczestnicy: 1)Ankhaev 2)Cor Tibiarz 3)Kłk 4)Krzesław 5)Kubek 6)Mar Cin 7)Nataxoku 8)NORMALY OBYWATEL RP 9)Polny Lowca 10)Raistlinek(ja :P) 11)ReMM 12)Rump 13)Sir Otto 14)Sorcerer The Pucek 15)Thimburd JUŻ NIE PRZYJMUJEMY!! HAVE A NICE DAY :) |
No to ja sie zgłaszam na sędziego:).Troszeczke w tym porysowałem:].
|
ok to jesteś pierwszym sędzią za refleks :)
reszta sędziów będzie wybierana przeze mnie, a nie w kolejności w jakiej się zgłoszą :) co do uczestników- aby zostać przyjętym muszą dać mi link do jednej swojej pracy, aby mógł ocenić czy się nadają ;) ale spoko ja nie jestem zbyt ostry w sędziowaniu ;) przy okazji - ja też będe uczestnikiem ;) |
Mogę być sędzią jak coś.
|
ok, magical twoje prace już widziałem, chyba znasz się na rzeczy...jak na razie- 2 sędziów, 1 uczestnik(ja :P )
|
Ja moge być sędzią.. Za dużo postaci nie zrobiłem ale wiem jak program obsługiwać itp, itd...
@ Raistlinek: Thx za przyjęcie :P |
Arthus- wyślij mi na private message link do jakiejś twojej postaci ok? Cholera sędziowie prawie są a nie ma uczestników ;(
|
Załosne.. plagiat Fake Fight plax? -.-
@down chodzi mi o pomysł lolq |
ehh post wyzej do kasacji :P
to nie sa faki młotku :P Arthus- czuj się przyjęty :) mamy już 3 sędziów :) |
Tez chce byc sedzia :p :p :p :p
|
sikiso- sry ale na razie sędziów starczy...a nie chciałbyś być uczestnikiem? Ten program jest naprawdę BARDZO łatwy a postać robi się 5-10minut...
|
Nio wlasnie z postaciami mi nie idzie :( ale jak bedziesz potrzebowal sedzi jak cos to pisz na priv
|
No to czekamy na uczestników:).O 16 już będzie dużo osób i zaczną się zbierać:).Szkoła ,praca itd...
|
ok jak chcesz...a próbowałeś w tym programie czy mówisz że w ogóle ci nie idzie rysowanie? :/
|
Ja bym chętnie był uczestnikiem ale mino że jestem na forum już kilka miesięcy to jestem :baby: :baby: i niewiem w jakim programie to robić (jakby ktoś podał mi strone z tym programem to byłbym bardzo wdzięczny ) a tak pozatym to też nieumiem tego wklejać ;( ;( ;( no więc sory. Ale jak ktoś mi to wszystko powie to chcę być uczestnikiem
___________________________________________ po co się gapisz na mój podpis post Ci nie wystarcza?? |
Ja moge byc uczestnikiem :)
Linki: http://forum.tibia.pl/showthread.php...3&page=9&pp=10 http://forum.tibia.pl/showthread.php...3&page=7&pp=10 http://forum.tibia.pl/showthread.php...3&page=5&pp=10 Poszukaj na tych stronach ;) |
Cytuj:
|
http://www.ugo.com/channels/comics/h...romachine2.asp
marcepanowy- tu masz adres programu Więc jak na razie 3 sędziów: Powrót vavca Magical Trevor Arthus Drag'Tail Uczestnicy: Cor Tibiarz Ja ;P Marcepanowy<maybe> Vibafe<maybe> Marcepanowy-zaraz ci wytłumacze na private message jak zamieszczać :) |
Ja chcę być sędzią :P
|
Za tibijne zasługi Adnik zostaje 4 i ostatnim sędzią :)
Niech nikt nie pisze mogę być sędzią. TERAZ JUZ TYLKO ZGŁASZANIE NA UCZESTNIKÓW!! |
Raistlinek@
może napisz sędziów i uczestników w pierwszym poście?? Będzie prościej:) |
już to zrobiłem :) no ludzie zgłaszajcie sie!! :)
|
To ja sie zglosze na uczestnika :P :> :> :cup:
|
ok to już mamy 3 uczestników :)
|
zrobilem postac,i co teraz zrobic:P
zapisalem to:D(ale nie wiem gdzie:P) |
jjak sie już zrobi ludka to mu sie robi programem screena(takim co robi się w tibii screeny :) i później sie wchodzi na imageshack.us
reszta jest banalna :) |
Raistlinek@
Znalazłem cos może nie błąd ale...:w liście uczestników napisałeś "ja" :) |
Ooo... nie spodziewałem się że robiąc temat o HeroMachine, zrobi to taką furorę na forum :) No, jak nie macie już miejsca na sędziów, to ja mogę być uczestnikem. A nagroda? Może pacc? ;p
Ale z tym konkursem to podoba mi się. No, ale wszystkie prace wrzucajcie oczywiście do głównego tematu na tym forum. Pokażmy brazylijczykom, że jesteśmy lepsi (brazylianie mają w swoich rękach link do mojego tematu ;d Bispo się tym zajął. lol). Róbcie! Link do tematu dla leniwych: http://forum.tibia.pl/showthread.php...3&page=1&pp=10 Rozkręca się to na 2 stronie :) |
Ja sie zglaszam na uczestnika. Mam jzu potworka narysowanego.
|
Ok jeszcze 2-3 uczestników i możemy zaczynać :)
ZASADY: 1)Temat zlecają sędziowie w tej kolejności w jakiej są wpisani w pierwszym poście 2)Można korzystać tylk oz tego programu 3)Sędziowie oceniają od razu wszystkich w skali od 1 do 10, np Raistlinek 1 Thimburd 5 Kłk 9 Mogą być krótkie komentarze :) 4)Sędziowie oceniają dopiero po ukazaniu się wszystkich prac 5)Zdjęcia zamieszczamy o wcześniej ustalonej porze 6)Niedługo zamieszcze tu link do pełnej wersji programu, już prawie ściągnąłem ją :) więc wszyscy będą mieli równe szanse. Powodzenia!! Oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie żeby swoje prace wklejać również do tematu thimburda :) |
Kiedy zaczynamy ? :) Bo mi sie nudzi troche :evul:
|
Mała zmiana planów- na chętnych czekamy do jutra do godziny 20
Pierwsze wyzwanie- Czwartek ok godziny 20 zleca adnik. Czas na wykonanie- do soboty do godziny 20.00, o tej godzinie wklejamy zdjęcia :) |
Hmm czy mogę coś zaproponować?? No więc wraz z trzema innymi sędziami spróbujemy wybrać jednego który będzie nami przewodził tzn. liczył średnią pkt. każdego, mówił kto wygra kiedy ma rozpocząć się poszczególny etap itd. Byłoby 14 etapów i na umieszczenie screen'a miałoby się 24 godziny. Wydaję mi się że konkurs trwałby około 14 dni. Do końcowej punktacji wchodziłoby 10 prac bo niektórzy uczestnicy mogą nie startować w jakimś etapie z powodu np. wyjazdu. Jeśli ktoś miałby więcej prac niż 10 wtedy liczyłoby się 10 najlepszych prac (najwyżej punktowanych)... Przewodniczący sędziów mówiłby kiedy rozpoczyna się konkurs i każdy z uczestników w tym temacie wklejałby screen i opisywał który jest w kolejności. Poźniej tzn. po 24 godzinach sędzia główny napisałby posta iż ten (cyfra) etap został zakończony i każdy z sędziów oceniałby każdą pracę. Po ocenieniu każdej pracy sędzia główny pisze posta kto nie przygotował pracy i klasyfikację generalną.. Dla przykładu:
1 miejsce. Raistlinek - 10 pkt. 2 miejsce. Adnik - 9 pkt. itp. oraz Nie startowali: i tutaj wpisuje kto.. Dla przykładu: $corcerer Raynold itd.... Po sprawdzeniu i ocenieniu wszystkich prac sędzia główny ogłasza kiedy początek następnego etapu itd. itd. Tak doszlibyśmy do końca etapu i zrobilibyśmy finał. Zwycięzca i tu za zgodą lidera gildii "Artist" moglibyśmy "wsadzić" tę osobę do tej właśnie gildii co byłoby według mnie wielkim zaszczytem. Punktacja byłaby następująca: Pomysł: ~/10 Styl: ~/10 Wykonanie: ~/10 Efekt końcowy: ~/10 Myślę też że sędzia przewodniczący wraz z sędziami pozostałymi ustalaliby kategorię etapu. Np. I etap: Średniowiecze, II etap: Wikingowie itd. Myślę też że należy poczekać na 15/20 uczestników a jeśli tylu się nie zgłosi to mniej osób weźmie udział. Tu za zgodą Raistlinka pozwolę sobie ogłosić. Myślę więc że sędzia główny powinien jakby przejąć temat bo Raistlinek jako iż jest uczestnikiem nie powinien tego wszystkiego prowadzić. PS. Jeśli z jakichś powodów sędzia główny nie będzie mógł napisać jakiegoś posta np. klasyfikacji wtedy zrobi to któryś z sędziów zwykłych. Proszę pisać w postach czy podoba się pomysł oraz zgłaszać się na uczestników :) Jeśli pomysł się spodoba zwłaszcza założycielowi tematu jeszcze dziś lub jutro omówię wszystko z resztą sędziów :P Edit: Ok to czas na wykonanie pracy będzie 2 dni. Myślę jednak że 10 uczestników to troszkę jednak mało. Mogłoby być hmm 12 gdzieś tak. A tak btw. Rezerwuje miejsce dla kumpla... Name: Rump |
@up
Popieram. Dobry pomysł. Jednak propounję aby czas na wykonanie pracy był dłuższy (np. 3 dni). No i poczekajmy na większą liczbę uczestników :) |
Mi pasuje :)
To wybierajcie głównego itd, ale uważam że 10 osób to MAX bo i tak przy każdym będzi dużo pisania :/ Więc na razie nie ma żadnych dat ani nic :) |
Można się jeszcze dołączyć? Obrazek właśnie robię. :)
|
@up
Nie rób teraz obrazka bo nie znasz jeszcze tematu.. Ankhaev jest nowym uczestnikiem, myślę że się zgadzasz wziąć udział w konkursie tak?? Więc Raistlinek dopisz Rumpa i Ankhaeva. |
jaasne że można :) zaraz cie dopisze. Ostateczny regulamin napisze Sędzia Główny, on też napisze termin i tak dalej. A na razie zbieramy uczestników :)
|
A więc tak wszyscy sędziowie którzy będą online niech wyślą do mnie PW na gg. Mój numer 4140006. Spróbuje z każdym ustalić termin kiedy wszyscy wbijemy na gg zrobimy PW tylko dla nas 4 i ustalimy wszystko. Tak więc proszę o napisanie do mnie wiadomości.
|
Popieram pomysł Adnik'a. Uczestników wystarczy koło 10-12. Jak praca będzie szła gładko to zrobi się następną edycję a tam się coś nowego wymyśli...
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 07:08. |