Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Kto powinien rządzić w Polsce? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=29439)

Elmer 15-03-2005 21:51

Kto powinien rządzić w Polsce?

Chce poznać wasze zdanie w tej sprawie. Wiem, że temat trudny, (co dla niektórych) ale w końcu trzeba zdecydować kto powinien nami rządzić. Osobiście oddaje głos na PO.

Shinjix 15-03-2005 21:53

hmmm..... Ja sądze, że kto by nie rządził i tak będzie źle :) Tak to jest ;) A najlepiej będzie jak Lepper będzie rządził (joke!) :D

Ashlon 15-03-2005 21:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Elmer
Chce poznać wasze zdanie w tej sprawie. Wiem, że temat trudny, (co dla niektórych) ale w końcu trzeba zdecydować kto powinien nami rządzić. Osobiście oddaje głos na PO.

Rzadzic powinien ten, kto bedzie mial najwieksze poparcie spoleczenstwa.

M@NieK 15-03-2005 21:57

Me plx !11

Gohan 15-03-2005 22:03

Samoobrona! Nie podoba im sie taki system :), nich stworzą swój

a wtedy nawet z tibii nic nie zostanie, nałorzą podatek 22%na wszystkie mmorpg(dobrze napisalem skrót?) i bedzie spox; liczba graczy polskich z pacc zmaleje i polacy beda miec mniejszy wpływ o przyszłości tibii(chodzi o sondy na tibia.com)

Elmer 15-03-2005 22:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nekromanta
Rzadzic powinien ten, kto bedzie mial najwieksze poparcie spoleczenstwa.

Dlatego chciałbym poznać wasze(również twoje) zdanie.

Werd 15-03-2005 22:08

a tam.. w dupie mam takie partie :D

ja se moge glosować ale nikt nie jest wart (z tych partii) mojego cennego głosu :P

A i przytocze pewnego słynnego (napewno słyszeliście) niemca K.Marksa:
"Im więcej parti, tym więcej kłopotów"
K.Marks

A PO to s****iele nie rozumiem czemu ludzie tak i chwala...?

Ashlon 15-03-2005 22:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Elmer
Dlatego chciałbym poznać wasze(również twoje) zdanie.

Hm...niestety, na polityce sie nie znam. Jedyne, o czym slyszalem, to samoobrona, ale glosujac na nia zostaniemy nacjonalistami, anty-unijnym panstwem + tylko chrzescijanstwo, wszystko inne jest zle! Glosuje na Unie Wolnosci (czyli UW).

Werd 15-03-2005 22:16

@up
O jezu!

she_devil 15-03-2005 22:18

Wiecie moim zdaniem kazdy z nich by sprawował dobre rzady gdyby nie władza...

Dan the Automator 15-03-2005 22:30

Zagłosowałem na PO, bowiem ich program jest najmniej radykalny ;-) Na drugim byłby PiS, trzecie(od biedy...) UW. Na pal wędrują LPR (w pierwszej kolejności!!!), SLD (won!) i Samoobrona (kurcze, ale znów obrady sejmu staną się nudne :<).

btw - ktoś będzie głosował na którąś z dwóch nowych partii? ;-) Tej "Demokratów" i tej od x.Rydzyka ;P?

Ashlon 15-03-2005 23:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dobo
Zagłosowałem na PO, bowiem ich program jest najmniej radykalny ;-) Na drugim byłby PiS, trzecie(od biedy...) UW. Na pal wędrują LPR (w pierwszej kolejności!!!), SLD (won!) i Samoobrona (kurcze, ale znów obrady sejmu staną się nudne :<).

btw - ktoś będzie głosował na którąś z dwóch nowych partii? ;-) Tej "Demokratów" i tej od x.Rydzyka ;P?

Chodzi ci o partie maryja? xD

$corcerer 15-03-2005 23:16

POPiS :>
SLD powinno być zdelegalizowane, a ludzi z Samoobrony powinni rozstrzelać. Rydzyka na pal. LPR mógłby być, żeby nasza koalicja na laurach nie usiadła :>

Zefir 16-03-2005 00:17

poniewaz mam troszke wiecej lat niz wiekszosc ludzi na forum,wiec sie pomadrze... poniewaz jeszcze dosc dobrze pamietam jak SLD dochodzilo do wladzy wiec powiem Wam jedno,oni wtedy sie zupelnie nie roznili od obecnej PO a powiem wiecej wsrod szeregowych ludzi tej partii jest wielu bylych sldowcow. a jesli do wladzy dojdzie PO,no coz nie wiem czy pamietacie kto zakladal ta partie,ale chetnie przypomne:Olechowski [startowal takze na prezydenta],bardzo madry i stonowany czlowiek,nic na "hurrrrrrrrrrrra" tylko staral sie wszystko przemyslec,Plazynski,wtedy jeszcze marszalek[albo wice] sejmu,takze czlowiek bardzo madry i stonowany,charakterystyka podobna do Olechowkiego,Tusk,ktorego zawsze uwazalem za oszoloma ale mialem nadzieje ze tamci dwaj go przytemperuja. a teraz?? no coz ani Olechowkiego ani Plazynskiego juz w PO nie ma,zostal Tusk,dobral sobie oszoloma Rokite ktory poki co duzo gada a jeszcze nigdy nic nie zrobil[mial jakis udzial przy Okraglym Stole,ale chyba nie za duzy] ale ktory byl juz przynajmniej w 4 partiach. jezeli doliczymy do tego ze przyszly rzad PO bedzie tworzyla razem z PiS-em to juz mamy ogrom tej tragedii. nie wiem czy sie tym interesujecie ale PiS poki co wszystko chce miec w uchwalach itd,a polskie prawo jest juz i tak dostatecznie s*******one[przepraszam za slowa ale inaczej tego nie umiem opisac] i zagmatwane,a ja uwazam ze dzieki nim bedzie jeszcze gorzej.a poza tym bracia Kaczynscy nienawidza wszystkiego i wszystkich co mieli jakikolwiek zwazek z komuna,co takze nie jest zdrowe.ogolnie ja bardzo licze na jakas [ZDROWA!!!!]partie centrolewicowa lub centrowa. no ale pomarzyc kazdy se moze...
tak na marginesie z tu wymienionych partii to chyba najbardziej toleruje SDPL

Ostry92 16-03-2005 06:32

Ostatnio zaskoczyły mnie startowania Religi na prezydenta, no w sumie, może on coś w tym kraju zmieni <omg>... co do partii: to chyba SLD.

Thero 16-03-2005 07:07

@Up
Ty chyba masz 5 lat. Jak nie mniej...

@Topic
PO albo PiS, trzecie byłoby PSL. Ale dobrze, że ja nie mam 18 lat bo nie za bardzo wiem co lepsze PiS czy PO. ;P

Acid 16-03-2005 07:10

@up

Ostry92 chyba żartował nie widzisz tego "<omg>"??

@topic

SLD, członkowie tej partii, wnoszą chyba najwięcej do sejmu i ogółu, poza tym, jakoś mam do nich zaufanie.

she_devil 16-03-2005 07:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dobo
trzecie(od biedy...) UW

Unia Wolnosci? NIEEEEEEEE... tylko nie Smółko.

Baron Kaldrick 16-03-2005 08:54

ANARCHIA! PRECZ Z RZĄDEM!
A jeśli już... To SLD.

Nightwalker 16-03-2005 15:27

SLD? Nie to sux hardly. Nigdy w ogóle nie lubiłem lewaków, a tym bardzeij lewaków złodzieji(co nie oznaczy że prawicoców złodzieji lubie). Ponadto zamiast zrezygnować to ci sie ostro trzymają i wyżerają z koryta póki jeszcze mogą.
Jak już to bym głosuję na PiS. Jakoś lubie ich.

Bądzmy ludźmi i dajmy nakraść innym! Sld już wystarczająco dużo nakradła ;]

djkuter 16-03-2005 16:05

Liga Polskich Rodzin (LPR). Ale się odcinam od RM, Rydzyk miał dobry pomys, ale wykonanie jest złe. CHyba nie ma takeigo kraju w którym partia rządząca, po końcu kadencji, nie wchodzi (lub z wielkim trudem) do sejmu. Wszytkie partie ponieraż już rządziły po 89r. (PO-PiS jako AWS - bo z AWS jest duża część PO-PiSowców). Niestety, LPR raczej nie wygra zbliżających się wyborów. Ale jest szansa na wynik 15-20%. Zobaczymy za 4 lata, co zrobni na nami (Polską) PO-PiS.

Parys 16-03-2005 16:08

Ja tam jestesm za SLD. Jakoś mam do nich zaufanie i ogolnie lubie ich. A co do PO, to według ,mnie to jest stare AWS, tylko ze zmieniona nazwa. A jak pamietamy partai ta rzadzila w latach 97-01 i jakos nikomu to sie nie podobalo..

Ghost Nieudany 16-03-2005 16:09

Kto powinien rządzić w Polsce?

JA.

A tak poważnie, to PO... Najsensowniejszy i najmniej radykalny plan mają.

A zresztą, wszyscy to i tak zbóje i złodzieje. ;P

Werd 16-03-2005 16:10

definicja parti

definicja parti :
partia(łac.)społeczna grupa, ugrupowanie, stowarzyszenie oraz greckie partezon(gre.)element demokracji
Chyba 99% z was tego nie wiedzialo nie ? :P

Imprezowy Chłoptaś 16-03-2005 16:12

Jasne ze dobo powinien rzadzic polska, by wywalil noobow, i tyle 8o 8o 8o 8o A tak btw, to wedlug mnie roman giertych badz walesa.

Elmer 16-03-2005 16:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Acid
@up
@topic

SLD, członkowie tej partii, wnoszą chyba najwięcej do sejmu i ogółu, poza tym, jakoś mam do nich zaufanie.

Dobrze, że to są tylko twoje poglądy : )

Raynold 16-03-2005 16:42

W Polsce powinienem rządzić ja. Powinna zostać wprowadzona monarchia, jak za starych dobrych czasów :P
Ale cóż... Demokracja w Polsce to porażka. Trzeba żeby prawa osoba wzięła rządy w swoje ręce

No ale poważniej: PiS wygląda na jedyną rozsądną partię.

Brave 16-03-2005 16:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Imprezowy Chłoptaś
Jasne ze dobo powinien rzadzic polska, by wywalil noobow, i tyle 8o 8o 8o 8o A tak btw, to wedlug mnie roman giertych badz walesa.

Ufam, że z tym Giertychem to żart...

Ja [w sondzie] zagłosowałem na PO. Moim zdaniem to najbardziej 'uczciwa' partia. SLD - nigdy ;[.

joey 16-03-2005 20:15

skasujcię tego posta obywatelu mod, plx plx plx plx plx plx !!!!11111razraz

Linier 16-03-2005 21:37

@imprezowy chloptas
zapisz sie do młodziezy wszech polskiej , ot moze pomozesz giertychowi chociaz wedlug mnie nie byl by najlepszym...prezydentem.
@topic
Religa roxx 8o

Gadziu 16-03-2005 21:44

Lolz...
Jak widzę niektóre posty tutaj to mi sie autentycznie żyć odechciewa...Giertych na prezydenta? ROTFL jak widzę tych dresiarzy w tej ich młodzieżówce zwanej młodzieżą wszechpolską to utwierdzam się w przekonaniu, że ta partia ma zapędy na bycie nacjonalistyczną hehe.
Druga sprawa to SLD. Jak widzę posty, w których mówią (na szczęscie to głównie dzieciarnia gówno o tym wiedząca) że do SLD mają zaufanie to się pochlastać można. Przecież większość ostatnich afer była właśnie z SLD w roli głównej, wystarczy wspomnieć tylko o tej hecy z (pożal się Boże) prezydentem wywodzącym się przecież z SLD.
IMHO w Polsce powinna żądzić PO (i wszystko wskazuje na to że tak będzie).

Dan the Automator 16-03-2005 21:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Linier
@imprezowy chloptas
zapisz sie do młodziezy wszech polskiej , ot moze pomozesz giertychowi chociaz wedlug mnie nie byl by najlepszym...prezydentem.

Nie, ale fuhrerem byłby świetnym <_<

oko saurona 16-03-2005 22:01

jedyne czego bym chcial dla polski to zeby zadzili8 nia ludfzie uczciwi, ktorym zalezy na naszym wspolnym dobru. a nie zeby sie nachapac przy korycie, nakrasc ile sie da, naskladac obietnic, a reszte miec w dupie. tak tak, mowie tu o sld. swego czasu w kampani wyborczej obiecywali przesuniecie wyborow z jesieni na wiosne. i co? GOWNO. teraz gdy widzxa ze ich kleska jest nieunikniona chca jak najdluzej zostac przy wladzy aby jeszcz tych kilka diet odebrac... i jeszcze glupie ustawy ze posel w wiezieniu dostaje polowe wynagrodzenia. wielki ROTFL. niby jak on swoja funkcje spelnia? bo jest ***anym poslem to mu wszystko wolno? powinni go od razu skreslic z listy -.-
swoja droga ciekawe ze takie zeczy dzieja sie ty;lko w polsce. gdzie indziej pozbywaja sie czlonkow parti gdy padnier na nich choc cien podejzen, w obawie przed starta zaufania. a w polsce dzieki naszej wspanialej demoracji ludzie maja w dupie czu ta parta jest skorumpowna czy nie. glosuja na dana partie bo tak, bo tak glosuje mama/tata, bo wciskaja jakas kielbase przedwyborcza. gdybysmy nie glosowali na jakich aferzystow/przestepcow/debili to polska byla by o wiele lepszym panstwem do zycia. i juz nie mowie ze zamienila by sie w raj, ale na pewno bym sie nie obawial ile zdefrauduje polityk w kolejnej, nowo wyjawionej aferze, a ktora afera sie wlasnie przedawnia -.- (patrz fozz, w ktory zamieszane bylo oczywiscie sld)
to tyle moich dywagacji na ten temat
a moj glos oddaje na po, mam jakies zaufanie do tych ludzi, tusk to mojej matki przyjacilki kuzyn, tak wiec wierze mu

S.P.M 16-03-2005 22:20

...

W Polsce do głosu dopuszcza się zbyt dużo debili. Przed urną powinien być krótki test inteligencji. Nie przechodzisz - nie głosujesz. Demokracja w tym kraju nie ma zastosowania. To, do czego narazie doprowadziła to tragedia. Z istenijących partii w ostateczności byłbym skłonny głosować na PO, ale chyba wolałbym nie głosować. Reszta to nic nie warta banda oszołomów. Miller - wydawał się poważnym człowiekiem, a tak naprawdę to ściął nas wszystkich w dupę. Do wszystkich partii prawicowych i chrześcijańskich mam wstręt. Nie mieszajmy religii z polityką. A rządzić nie powinna władza centralna, tylko lokalna władza wybierana przez społeczeństwo a z niej wybierani reprezentanci. Zbiór projektów ustaw byłby zatwierdzany w okręgach wyborczych, a ustawy budzące kontrowersje byłyby zatwierdzane przez referendum. Zgłaszaniem pozycji do poprawy zajmowałaby się komisja praw obywatelskich. Ehhh, marzenia....

Ardi 16-03-2005 22:26

Kto z Was lubi A.Leppera? 8o 8o

PiXik 17-03-2005 15:01

W polsce powinna być Anarchia.zagłosowałem na samoobronę bo jestem ciekawy jak Polska potem by wyglądała

Van Wojskowy II 17-03-2005 15:22

/edit/
(ciach)

Zefir 17-03-2005 15:43

nie chce byc niemily ani nic takiego,ale ciesze sie za znaczna wiekszosc z Was nie ma prawa wyborczego...
@ oko saurona w fozz byli chyba zamieszani bracia Kaczynscy... czyli przyszli wspolrzadzacy z "cudowna" PO.czyjes informacje sa lekko lewe?
a tak poza tym moi mili zastanowcie sie za czyich rzadow dzial sie najgorszy syf? zapewniam Was ze nie za rzadow SLD tylko za AWS-u,a teraz popatrzcie sie kto jest w obecnej PO i PiSie i powiedzcie mi ze to nie jest AWS-reaktywacja. i jeszcze jedno najwazniejsze,jesli nawet nie bede zadowolony z tego ze PO bedzie rzadzic to mam nadzieje ze wprowadza w zycie jednomandatowe okregi wyborcze,juz za to bede im niezwykle wdzieczny,no coz ale doswiadczenie mnie uczy ze sie tak nie stanie.obym sie mylil

she_devil 17-03-2005 16:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Van Wojskowy II
@sche_devil

LOL wiesz co powiedziałaś?
Żeby rządzić trzeba być u władzy lol a to co ty powiedziałaś jest nie logiczne ale mniejsza z tym.

Chodzi o to, że władza przewraca w głowie chopie.

Elmer 17-03-2005 17:04

Cytuj:

Nie ma już koalicji SLD-UP

LOL żeby nie było tej koalicji to by każde głosowanie kończyło się porażką SLD. Póki Sld i up głosują tak samo i się zgadzają to koalicja jest

Cytuj:

Dobo kandydujesz na prezydęta? Moge prowadzić kampanie? :>

Najpierw naucz się pisać bo zdaje mi się, że prezydęt nie pisze się tak :P

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:47.