Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   PACC a Sorc (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=2947)

Tibia_Maniac 14-02-2004 23:14

PACC a Sorc

Czy jest sens grania sorcem bez pacca?I czy da sie mieć nie złe w yniki sorcem bez pacca? Sorki może pytanie troche dziwne ale cóż..... :D

Gewof 14-02-2004 23:22

No jasne ze jest sens tylko ze bedziesz mial troche mniej czarow i troche dluzej bedziesz robic runki, ale jest bardzo duzo sorcow/druidow bez pacc i wcale nie sa najgorsi :))

Tibia_Maniac 14-02-2004 23:26

Dzieki za odpowiedż. Bardzo mnie pocieszyleś :D po znabiłem 30 lvl i myślałem co dalej. Bo wszyscy mi mówili że sorcem bez pacca to bez zensu, lipa itd.

Gremlin 15-02-2004 09:37

Bo sorcerer bez PAc to ma przechlapane.
Nie chodzi tylko o ilosc czarow i predkosc odnawiania sie many, ale rowniez o miejsce do expienia.

Niby mozna grac bez pac, ale w praktyce powyzej 30-40 lvl bedzie to bardzo utrudnione.

egg 15-02-2004 14:27

Współczuje Ci z mlvlem...
ja siedze ponad tydzien żeby mi wskoczył o jeden wyżej... Ty się bedziesz męczył o 1/3 więcej...

btw. gdzie sorc facc expuje?
bo ja siedze dragi/edron
dsy & stalkery/darama
necro/darama
i troszke DLe teraz zaczynam ciupać w venore (30 lvl - to nie wiem czy Ty dasz sobie rade, chyba z samymi sd, bo bloker dużo uh bedzie tracił jak Ty same hmmy będziesz używać)

Ty chyba możesz tylko mino guardy z monkami (taki exp w miare z lootem dość ciekawym).

Powiedz mi gdzie expujesz bo mnie ciekawość zżera

Palladyn 15-02-2004 21:05

NO wlasnie?

Pacc mam wlasnie taki problem jak zamowic pacca gdy chce wyslac pieniadze przez poczte?
Co mam zrobic krok po kroku?
?(

------
Edit by Gremlin
Krok pierwszy poszukac przyklejonego tematu na temat PAC.
Krok drugi przeczytac przyklejony temat na temat PAc
Krok trzeci dziekowac wszystkim swietym ze nie dostalo sie upomnienia.

karat 17-02-2004 19:46

Pacc się przydaje na 40 levelu magiczny bo robisz ultimate explosion robisz i puuuu ta powstał cmentarz.

Triciol Pogromca 17-02-2004 22:34

Oczywiscie ze sie oplaca. Przeciez PACC ma troche wiecej czarow. Facc ma SD i HMM i to jest najwazniejsze.

Elyas 09-03-2004 09:11

nie przejmuj sie wypowiedziami innych i graj jak uwazasz. Ja tam wole grac sorcem bo robie sobie kase knihtem i kupuje mana fluidy i mam mane i szybko mlvl rosnie, w jeden dzien muj sorc zrobil z 18 na 27 mlvl :)
(niepodam jakim kosztem finansowym)

Dj Nekro 09-03-2004 10:37

dziwne pytanie ale...NAPISZ TO ROZUMNIE!!!

Mathayus 13-03-2004 13:12

pewnie ze sie oplaca na niskim lvl tylko bez pacca na retwornach siedziec bo jak masz pacca to tez na retach siedzisz ( szybciej exp tylko robisz ) ale potem jak masz juz 20 lvl to mozna kupic pacca bo szybciej runki robisz i w cyclopolis siedziec albo nawet na dwarf guardy pojsc

Przemyœlanin 28-03-2004 19:31

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Gremlin
Bo sorcerer bez PAc to ma przechlapane.
Nie chodzi tylko o ilosc czarow i predkosc odnawiania sie many, ale rowniez o miejsce do expienia.

Niby mozna grac bez pac, ale w praktyce powyzej 30-40 lvl bedzie to bardzo utrudnione.
Jak to a hmm gfb itp. i na pohu ma expowisko jak sie patrzy ;] smoki dl. cyce minosu wszystko gs itp.

petozu 17-05-2004 18:40

Ja gram z czemu nie miało być sensu dostajesz pare czarów i tyle ale e-bomba by sie przydała :rolleyes:

Spider 17-05-2004 19:28

Tak, oczywiście, że można grać :). Choć ostatnio sie zdenerwowałem jak zobaczyłem, że z 49 do 50 mlvla droga była tak długa, że aż zajeło mi 3 tygodnie jej przejście X( .

P.S.: To z tą drogą to takie prównanie dla niekumatych :P.

Jagger 17-05-2004 20:45

No z tymi trzema tygodniami to rzeczywiscie sporo. Zalezy czy ciagle robiles runy, czy expiles tez czasem. :P
Ja musialem grac bez pacca ok. 6 miesiecy i w tym czasie zrobilem tylko 1 m lvl, a juz z paccem to fiuuu.... :D

Vorment 17-05-2004 21:45

W sumie to PACC sie oplaca tylko druidom i sorcom.
To zanczy kazdemu sie przydaje hehe :D ale druidowi i sorcowi najbardziej. Knajt i tak ma nice regeneracje hp a mane .... No coz, z wykupiona promocja tez mlev skacze strasznie wolno (jedyny sposob to mana fluidy [chyba ze chesz miac 4 mlevel na 22levelu :D ]) A co do miejsc do expienia to wcale nei jest tak zle (jak mam klopoty finansowe to ide na trolle i w ogole run nie uzywam :miecz: , a jak nie mam problemow to uuuuu :D)

Bigvirus 18-05-2004 11:32

sorc bez pacca to jak knight bez exury.....
Jest bardzo potrzebny dla dla sorca ale bez tez da sie jakos rzyc....

Szczawix 18-05-2004 12:11

Osoby kture czarujom tz. sorc i druid mają przechlapane bez PACCa ale bez niego da sie przezć wszyscy psioczom że druid i sorc feeeeee i wogóle a kto by im UH i HMM robił jak nie wyżej wymienione postacie czyli jesteśmy poczebni ale nie lubiani;/
troszke oddaliłem się od tematu możesz przeżyć bez pacca ale bedziesz się ciągle borykałz problemami tak jak każdy wienc Kup se go albo nie wybur należy do ciebie

------------------------------------------------------------------------
Szczawik Druid 20lvl 33mlvl
LUNARA IS MINE WORLD

eldian 20-05-2004 15:10

Mi się zdaje że nie trzebo to prawda że są inne czary ale co z tego radze wynająć blokera w4-5 plecaki HHH 1Gfb
Kupić dla blokera 2-3 plecaki Uh i siekać guardy

Gremlin 20-05-2004 15:40

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Przemyślanin
Jak to a hmm gfb itp. i na pohu ma expowisko jak sie patrzy ;] smoki dl. cyce minosu wszystko gs itp.
Wiesz poh to sie oplaca na 30-40 lvl, pozniej to sie tam nie bardzo oplaca biegac, nie dosc ze duze ryzyko to jeszcze duzo ludzi sie tam kreci.

Pozatym dolaczam sie do prozby Egg, niech jakis sorc z fac sie wypowie gdzie expi (prosze nie (cenzura) o rotach/trolach bo sie pogniewamy).

eldian 20-05-2004 19:54

1-2 plecaki HMM i 1 plecak Gfb(Na niespodzianki)
I siekać Ghule A co innego to patrz mój popdzedni post

N!tz^ 23-05-2004 12:59

Co do sprawy expowania...
Ja expuje na dwarf guardach mimo tego, że mam pacca.
8 bp HMM starcza na okolo 4 godziny. W godzine robie od 20 - 25 k expa zużywając na każdego guarda 2 strzały z HMM. Huntuje w kopalni nr 5 licząc od góry, na - 5 poziomie. Na każdy hunt zabieram 8 bp HMM, 1 bp MF (na 2 monki), 2 bp UH, 2 runy GFB dla bezpieczeństwa i parcela żeby wysłać loot (Archpostman jestem :P). Należałoby też zauważyć, że robiąc lootbaga zawsze wychodze na plus z kasa, mogę kupić wszystko na następny hunt i jeszcze sporo mi tego zostaje (ostatnim razem wynioslem niecałe 3 bp gotówki, 7 steel helmetów, 5 double axeów, 2 small amethysty, około 5,5 k oz. battle shieldów (95 gp) i battle hammerów (120 gp).

Gremlin&egg
Coprawda nie jestem sorcem tylko druidem, ale chyba wam spasuje. Nie mam czarow sorca z paccem ani bez pacca, więc ich nie używam, nie używam też czarów druida (na huncie rzecz jasna).

Elder 40 lvl 49 mlvl

EDIT:
Co do expowania na GSach...
zabijam GSa 4 HMMami - dostaje 900 expa
zabijam 10 guardów 4 HMMami - dostaje około 1500 expa
Ktoś może powiedzieć, że z GSów jest o wiele lepszy loot, ale nikt nie powie, że napewno wypadnie coś z k - setu, p ammy lub timering (nawet nie wiem czy jeszcze z Gsów wypada). Ja tam wole mniej, ale pewne jest, że wyjde na plus.

Mam nadzieje, że to juz finito.

eldian 24-05-2004 15:18

Po 1 nie muw tego co powiedziałem
a po 2 według mnie lepiej pujść z blokerem

N!tz^ 24-05-2004 19:47

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez eldian
Po 1 nie muw tego co powiedziałem
A co ty takiego powiedziałeś?
Cytuj:

radze wynająć blokera w4-5 plecaki HHH 1Gfb
Kupić dla blokera 2-3 plecaki Uh i siekać guardy
A przepraszam, rzeczywiście opisałeś dokładnie sposób w jaki expujesz. Zwracam honor. Sarkazm
Cytuj:

a po 2 według mnie lepiej pujść z blokerem
Jakieś argumenty na poparcie?

re down

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez N!tz^
1 bp MF (na 2 monki)
Po pierwsze primo: Jakbyś nie zauważył to blokuja 2 monki.
Po drugie primo: Ciężko znaleźć miejsce gdzie wyskakuje 10 guardów.
Po trzecie primo: Uprzedzam, że nawet jeśli są zlurowane to kopalnia o której pisałem jest na tyle dobra, że można łatwo zablokowac przejście monkami (swoją drogą, dla chcącego nic trudnego).
Cytuj:

A jak masz blokera dobrego to on podchodzi do guarduw 1-2 ciosy i po guardzie
Należy także przypomnieć, że to ty masz expować, a nie Twój bloker.
Wątpie żeby bloker wytrzymał atak 10 guardów.
Po czwarte primo: Jeśli wynajmujesz jakiegoś blokera (nie Twój kolega), to prawie napewno będzie chciał zabrać loota z tych guardów, które zablokuje (z bardzo prostego powodu - w tym samym czasie kiedy blokuje, mogłby poexpować, potrenować lub robić cokolwiek innego).

eldian 25-05-2004 20:08

No prosze np.idziesz po kopalni bez blokera i walisz guardy a ty nagle 10 guard i w ciebie toporkami i masz YOU...
A jak masz blokera dobrego to on podchodzi do guarduw 1-2 ciosy i po guardzie

Gremlin 27-05-2004 06:01

re: N!tz^
Wreszcie jakis druid nie UH maker (ja tez kiedys takiego mialem, ale w tej chwili swieci jako UH maker), pozatym nareszcie sie wypowiedzial profesjonalista a nie ktos kto raz (albo i wogole) widzial guarda.

re: eldian
1. Maksymalnie moze do ciebie podejsc 8 guardow :)
2. Maxymalny spawn co widzialem to 7 guardow w osobnym pokoju, max co widzialem na raz w normalnym miejscu do expienia to 5-6 (ale bylo waskie przejscie).
3. Jesli jestes magiem/druidem i idzie na ciebie 10 guardow to tylko zacierasz raczki bo wlasnie wpadnie ci 1850 exp za cene 2-3 strzalow z GFB :)
4. Z 1 reczna bronia (taka sie blokuje) zeby zabic guarda 1-2 ciosami to trzeba albo miec bron z Anihilatora i skille 80-85, albo BS/SS/FA i skille troche ponad 100.
5. Jako rycerz wiem ze wyskakujac do pokoju z 7 guardami jesli sa zlurowane zaraz kolo wyjscia to schodzac spowrotem w dol (ulamek sekundy pozniej) mam 400-500 hp mniej (moje UH leczy 360)

Tretogorczyk 27-05-2004 07:40

Hmmm
Tez expowalem na guardach do 40 lvl facc sorciem
40 lvl 42 mlvl
Nigdy nie expilem monkami, dlatego wychodzilem na minusie, jadac samymi hmmami w 1wszej kopalni po prawej nabijalem okolo 10-12k na godzine, 3,5k w bp ? Roznie... Wczesniej jeszcze expilo sie w mols na prostych gsach, ale teraz juz nie da rady... Fakt polecam dsy i lidery na dragi :) np w kazz, venore (nigdy nie wiedzialem jaki tam zajebisty resp jest :D).
Tak na serio : bp mf na 2 monki, kilka bp hmm, bp ihow, bp uhow, bp sd i gfb (krytyczna sytuacja).
Fakt, ze exp leci ladnie, ale zawsze na pacc sie czekalo :)

djkuter 27-05-2004 15:19

Sorc buuu!

Według mnie Sorc przy pallu wysiada. byłem świadkiem bitwy palla i sorka na 40lvl pall i sorc PACC i wygrał Pall .
8o 8o 8o 8o 8o
PS. Ja nigdy nie jestem Sorkiem

eldian 27-05-2004 19:55

Po pierwsze pisałen że to przykład
po drugie guardy mogom walić z toporków
po trzecie knajt wtedy nas raruje więc szczegół że będzie exp
A że loot weżmie co za różnica skoro i tak dla ciebie wystarczy
po czwarte racja 10 guardów nie widziałem ale widziałem 8 soldków i 2 guardy naraz

Toosheck 27-05-2004 22:37

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez N!tz^
zużywając na każdego guarda 2 strzały z HMM
1. wg. tej strony : Czarem Heavy Magic Missile zadajesz obrażenia 45 do 90, guard ma 240hp więc nawet jak byś walił max hity musisz uzyc 3 strzałów...
2. 45 lvl 48 magic sorcem na guarda mi schodzi 3-4 hitow i nigdy z huntu na guardach nie wychodze na +
3. na guardach expia wszystkie high lvl... (wszystkie voc.) bo daja one najlepszy exp... zdaza mi sie dostac nawet do 60k/h
Cytuj:

zabijam 10 guardów 4 HMMami - dostaje około 1500 expa
nie zabijesz 10 guardów 20 strzałami z hmm (patrz wyzej), za 10 guardow dostaje sie 1.85k expa...
Cytuj:

Ja musialem grac bez pacca ok. 6 miesiecy i w tym czasie zrobilem tylko 1 m lvl, a juz z paccem to fiuuu....
pewnie bez pacca grales 10 min. dziennie a z paccem po 10godzin dizennie? pacc przyspiesza odnawianie many o 1/3, czyli z paccem robiles 1 magic w 4 miesiace? :baby:
chyba ze jestes knightem to sorry ;]
Cytuj:

Według mnie Sorc przy pallu wysiada. byłem świadkiem bitwy palla i sorka na 40lvl pall i sorc PACC i wygrał Pall .
zalezy ile kto nosi run... np. jak ja mam 1 bp sd, 1 bp uh reszta gfb i hmm to oczywiste ze raczej nie mam szans zabic tego palla... ale jeśli pk'uje i mam 10 bp sd i 10 bp uh to pall juz moze nie miec szans

eldian 31-05-2004 14:38

Gremlin widziałem nawet Gigant Spider
Pewnego słonecznego dnia zwiedzałem MOLST i weszlem w korytarz i wiecie co sie stało

Spider 31-05-2004 18:40

Cytuj:

Orginalnie dodany przez Spider
wg. tej strony : Czarem Heavy Magic Missile zadajesz obrażenia 45 do 90, guard ma 240hp więc nawet jak byś walił max hity musisz uzyc 3 strzałów...
A czy czasem obrażenia z tego czaru nie zależą od magic lvlu i zwykłego lvlu? Otóż zależą ;). Np. wystarczy miec 50 lvl i 50 magic lvl i siekasz z HMM od 50 do 100 :).
Więc nie jest powiedziane,że muszą być 3 strzaly jak maszypasiony magi lvl i lvl to nawet na 2 mozna zabic (patrz Alfonzo :P) :).

N!tz^ 01-06-2004 22:20

re: Toosheck
Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Toosheck
wg. tej strony : Czarem Heavy Magic Missile zadajesz obrażenia 45 do 90, guard ma 240hp więc nawet jak byś walił max hity musisz uzyc 3 strzałów...
Hmm...kolejna teoria spisku...Zużywam 2 strzały z HMM na każdego guarda (co daje mi około 150 expa od łebka), guarda dobijają monki.

"Dedukcja Watsonie, dedukcja..."
Naprawde tak trudno się domyślić?

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Toosheck
zdaza mi sie dostac nawet do 60k/h
To jest możliwe, ale trzeba expować na kilku poziomach, co z monkami jest niewykonalne.

Expując z monkami z kopalni wynosze około 20k. To jest jakieś 10k zysku.

re: djkuter
Twój post naprawde bardzo dużo wniósł do tematu. Właściwie to ośmiele się stwierdzić, że gdyby nie on, to ten temat stanąłby w miejscu.
Chwała Ci!
Ponownie sarkazm.

virus_k 15-06-2004 09:03

Zrobisz sobie ze 2 bp sdd , kupisz bp uhów i wymiatasz

:))

eldian 26-06-2004 12:35

hmm... mozna też zrobić pala robic burst arrwor i z łukiem na poh i walisz niezłe hity zabijasz np.gs wypada knajt armor,legs i zwraca się

Master magi 27-06-2004 08:45

No to ja sie moze wypowiem.Gram sorcem bez pacca i expuje w roznych miejscach.Najczesciej expuje w kopalni 5 na -4 poziomie.Przywoluje sobie 1 monka i on wszystko sieka.Nie trace runek wiec zawsze wcyhodze na +.W taki sposob nabijam nawet 7-8kexpa na /h.
Inne miejsca to np. Dragi z blokerem,Beholdery,DSy.

Asieks 27-06-2004 09:13

Oczywiscie ze jest granie sorcem bez pacca:] Ja gralam swoim dosc dlugo i moge powiedziec ze to byla katorga :)) JEdnak nie zaluje sorc jest doskonaly do nauczenia sie pozadnie grac 8) Moze kiedys kupisz sobie pacca...

Gremlin 28-06-2004 06:46

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Master magi
Nie trace runek wiec zawsze wcyhodze na +.W taki sposob nabijam nawet 7-8kexpa na /h.
Niechce ci robic przykrosci, ale 7-8k exp /h to jest dobry wynik... ale na rotach a nie na guardach :)

Grubbasek 28-06-2004 08:02

co ile odnawia sie mana z pacc i co ile z promocja?

eldian 28-06-2004 13:11

hmm... z PACC tak samo a z procją co 4 seku ndy

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 09:50.