![]() |
PACC a Sorc
Czy jest sens grania sorcem bez pacca?I czy da sie mieć nie złe w yniki sorcem bez pacca? Sorki może pytanie troche dziwne ale cóż..... :D
|
No jasne ze jest sens tylko ze bedziesz mial troche mniej czarow i troche dluzej bedziesz robic runki, ale jest bardzo duzo sorcow/druidow bez pacc i wcale nie sa najgorsi :))
|
Dzieki za odpowiedż. Bardzo mnie pocieszyleś :D po znabiłem 30 lvl i myślałem co dalej. Bo wszyscy mi mówili że sorcem bez pacca to bez zensu, lipa itd.
|
Bo sorcerer bez PAc to ma przechlapane.
Nie chodzi tylko o ilosc czarow i predkosc odnawiania sie many, ale rowniez o miejsce do expienia. Niby mozna grac bez pac, ale w praktyce powyzej 30-40 lvl bedzie to bardzo utrudnione. |
Współczuje Ci z mlvlem...
ja siedze ponad tydzien żeby mi wskoczył o jeden wyżej... Ty się bedziesz męczył o 1/3 więcej... btw. gdzie sorc facc expuje? bo ja siedze dragi/edron dsy & stalkery/darama necro/darama i troszke DLe teraz zaczynam ciupać w venore (30 lvl - to nie wiem czy Ty dasz sobie rade, chyba z samymi sd, bo bloker dużo uh bedzie tracił jak Ty same hmmy będziesz używać) Ty chyba możesz tylko mino guardy z monkami (taki exp w miare z lootem dość ciekawym). Powiedz mi gdzie expujesz bo mnie ciekawość zżera |
NO wlasnie?
Pacc mam wlasnie taki problem jak zamowic pacca gdy chce wyslac pieniadze przez poczte?
Co mam zrobic krok po kroku? ?( ------ Edit by Gremlin Krok pierwszy poszukac przyklejonego tematu na temat PAC. Krok drugi przeczytac przyklejony temat na temat PAc Krok trzeci dziekowac wszystkim swietym ze nie dostalo sie upomnienia. |
Pacc się przydaje na 40 levelu magiczny bo robisz ultimate explosion robisz i puuuu ta powstał cmentarz.
|
Oczywiscie ze sie oplaca. Przeciez PACC ma troche wiecej czarow. Facc ma SD i HMM i to jest najwazniejsze.
|
nie przejmuj sie wypowiedziami innych i graj jak uwazasz. Ja tam wole grac sorcem bo robie sobie kase knihtem i kupuje mana fluidy i mam mane i szybko mlvl rosnie, w jeden dzien muj sorc zrobil z 18 na 27 mlvl :)
(niepodam jakim kosztem finansowym) |
dziwne pytanie ale...NAPISZ TO ROZUMNIE!!!
|
pewnie ze sie oplaca na niskim lvl tylko bez pacca na retwornach siedziec bo jak masz pacca to tez na retach siedzisz ( szybciej exp tylko robisz ) ale potem jak masz juz 20 lvl to mozna kupic pacca bo szybciej runki robisz i w cyclopolis siedziec albo nawet na dwarf guardy pojsc
|
Cytuj:
|
Ja gram z czemu nie miało być sensu dostajesz pare czarów i tyle ale e-bomba by sie przydała :rolleyes:
|
Tak, oczywiście, że można grać :). Choć ostatnio sie zdenerwowałem jak zobaczyłem, że z 49 do 50 mlvla droga była tak długa, że aż zajeło mi 3 tygodnie jej przejście X( .
P.S.: To z tą drogą to takie prównanie dla niekumatych :P. |
No z tymi trzema tygodniami to rzeczywiscie sporo. Zalezy czy ciagle robiles runy, czy expiles tez czasem. :P
Ja musialem grac bez pacca ok. 6 miesiecy i w tym czasie zrobilem tylko 1 m lvl, a juz z paccem to fiuuu.... :D |
W sumie to PACC sie oplaca tylko druidom i sorcom.
To zanczy kazdemu sie przydaje hehe :D ale druidowi i sorcowi najbardziej. Knajt i tak ma nice regeneracje hp a mane .... No coz, z wykupiona promocja tez mlev skacze strasznie wolno (jedyny sposob to mana fluidy [chyba ze chesz miac 4 mlevel na 22levelu :D ]) A co do miejsc do expienia to wcale nei jest tak zle (jak mam klopoty finansowe to ide na trolle i w ogole run nie uzywam :miecz: , a jak nie mam problemow to uuuuu :D) |
sorc bez pacca to jak knight bez exury.....
Jest bardzo potrzebny dla dla sorca ale bez tez da sie jakos rzyc.... |
Osoby kture czarujom tz. sorc i druid mają przechlapane bez PACCa ale bez niego da sie przezć wszyscy psioczom że druid i sorc feeeeee i wogóle a kto by im UH i HMM robił jak nie wyżej wymienione postacie czyli jesteśmy poczebni ale nie lubiani;/
troszke oddaliłem się od tematu możesz przeżyć bez pacca ale bedziesz się ciągle borykałz problemami tak jak każdy wienc Kup se go albo nie wybur należy do ciebie ------------------------------------------------------------------------ Szczawik Druid 20lvl 33mlvl LUNARA IS MINE WORLD |
Mi się zdaje że nie trzebo to prawda że są inne czary ale co z tego radze wynająć blokera w4-5 plecaki HHH 1Gfb
Kupić dla blokera 2-3 plecaki Uh i siekać guardy |
Cytuj:
Pozatym dolaczam sie do prozby Egg, niech jakis sorc z fac sie wypowie gdzie expi (prosze nie (cenzura) o rotach/trolach bo sie pogniewamy). |
1-2 plecaki HMM i 1 plecak Gfb(Na niespodzianki)
I siekać Ghule A co innego to patrz mój popdzedni post |
Co do sprawy expowania...
Ja expuje na dwarf guardach mimo tego, że mam pacca. 8 bp HMM starcza na okolo 4 godziny. W godzine robie od 20 - 25 k expa zużywając na każdego guarda 2 strzały z HMM. Huntuje w kopalni nr 5 licząc od góry, na - 5 poziomie. Na każdy hunt zabieram 8 bp HMM, 1 bp MF (na 2 monki), 2 bp UH, 2 runy GFB dla bezpieczeństwa i parcela żeby wysłać loot (Archpostman jestem :P). Należałoby też zauważyć, że robiąc lootbaga zawsze wychodze na plus z kasa, mogę kupić wszystko na następny hunt i jeszcze sporo mi tego zostaje (ostatnim razem wynioslem niecałe 3 bp gotówki, 7 steel helmetów, 5 double axeów, 2 small amethysty, około 5,5 k oz. battle shieldów (95 gp) i battle hammerów (120 gp). Gremlin&egg Coprawda nie jestem sorcem tylko druidem, ale chyba wam spasuje. Nie mam czarow sorca z paccem ani bez pacca, więc ich nie używam, nie używam też czarów druida (na huncie rzecz jasna). Elder 40 lvl 49 mlvl EDIT: Co do expowania na GSach... zabijam GSa 4 HMMami - dostaje 900 expa zabijam 10 guardów 4 HMMami - dostaje około 1500 expa Ktoś może powiedzieć, że z GSów jest o wiele lepszy loot, ale nikt nie powie, że napewno wypadnie coś z k - setu, p ammy lub timering (nawet nie wiem czy jeszcze z Gsów wypada). Ja tam wole mniej, ale pewne jest, że wyjde na plus. Mam nadzieje, że to juz finito. |
Po 1 nie muw tego co powiedziałem
a po 2 według mnie lepiej pujść z blokerem |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
re down Cytuj:
Po drugie primo: Ciężko znaleźć miejsce gdzie wyskakuje 10 guardów. Po trzecie primo: Uprzedzam, że nawet jeśli są zlurowane to kopalnia o której pisałem jest na tyle dobra, że można łatwo zablokowac przejście monkami (swoją drogą, dla chcącego nic trudnego). Cytuj:
Wątpie żeby bloker wytrzymał atak 10 guardów. Po czwarte primo: Jeśli wynajmujesz jakiegoś blokera (nie Twój kolega), to prawie napewno będzie chciał zabrać loota z tych guardów, które zablokuje (z bardzo prostego powodu - w tym samym czasie kiedy blokuje, mogłby poexpować, potrenować lub robić cokolwiek innego). |
No prosze np.idziesz po kopalni bez blokera i walisz guardy a ty nagle 10 guard i w ciebie toporkami i masz YOU...
A jak masz blokera dobrego to on podchodzi do guarduw 1-2 ciosy i po guardzie |
re: N!tz^
Wreszcie jakis druid nie UH maker (ja tez kiedys takiego mialem, ale w tej chwili swieci jako UH maker), pozatym nareszcie sie wypowiedzial profesjonalista a nie ktos kto raz (albo i wogole) widzial guarda. re: eldian 1. Maksymalnie moze do ciebie podejsc 8 guardow :) 2. Maxymalny spawn co widzialem to 7 guardow w osobnym pokoju, max co widzialem na raz w normalnym miejscu do expienia to 5-6 (ale bylo waskie przejscie). 3. Jesli jestes magiem/druidem i idzie na ciebie 10 guardow to tylko zacierasz raczki bo wlasnie wpadnie ci 1850 exp za cene 2-3 strzalow z GFB :) 4. Z 1 reczna bronia (taka sie blokuje) zeby zabic guarda 1-2 ciosami to trzeba albo miec bron z Anihilatora i skille 80-85, albo BS/SS/FA i skille troche ponad 100. 5. Jako rycerz wiem ze wyskakujac do pokoju z 7 guardami jesli sa zlurowane zaraz kolo wyjscia to schodzac spowrotem w dol (ulamek sekundy pozniej) mam 400-500 hp mniej (moje UH leczy 360) |
Hmmm
Tez expowalem na guardach do 40 lvl facc sorciem 40 lvl 42 mlvl Nigdy nie expilem monkami, dlatego wychodzilem na minusie, jadac samymi hmmami w 1wszej kopalni po prawej nabijalem okolo 10-12k na godzine, 3,5k w bp ? Roznie... Wczesniej jeszcze expilo sie w mols na prostych gsach, ale teraz juz nie da rady... Fakt polecam dsy i lidery na dragi :) np w kazz, venore (nigdy nie wiedzialem jaki tam zajebisty resp jest :D). Tak na serio : bp mf na 2 monki, kilka bp hmm, bp ihow, bp uhow, bp sd i gfb (krytyczna sytuacja). Fakt, ze exp leci ladnie, ale zawsze na pacc sie czekalo :) |
Sorc buuu!
Według mnie Sorc przy pallu wysiada. byłem świadkiem bitwy palla i sorka na 40lvl pall i sorc PACC i wygrał Pall .
8o 8o 8o 8o 8o PS. Ja nigdy nie jestem Sorkiem |
Po pierwsze pisałen że to przykład
po drugie guardy mogom walić z toporków po trzecie knajt wtedy nas raruje więc szczegół że będzie exp A że loot weżmie co za różnica skoro i tak dla ciebie wystarczy po czwarte racja 10 guardów nie widziałem ale widziałem 8 soldków i 2 guardy naraz |
Cytuj:
2. 45 lvl 48 magic sorcem na guarda mi schodzi 3-4 hitow i nigdy z huntu na guardach nie wychodze na + 3. na guardach expia wszystkie high lvl... (wszystkie voc.) bo daja one najlepszy exp... zdaza mi sie dostac nawet do 60k/h Cytuj:
Cytuj:
chyba ze jestes knightem to sorry ;] Cytuj:
|
Gremlin widziałem nawet Gigant Spider
Pewnego słonecznego dnia zwiedzałem MOLST i weszlem w korytarz i wiecie co sie stało |
Cytuj:
Więc nie jest powiedziane,że muszą być 3 strzaly jak maszypasiony magi lvl i lvl to nawet na 2 mozna zabic (patrz Alfonzo :P) :). |
re: Toosheck
Cytuj:
"Dedukcja Watsonie, dedukcja..." Naprawde tak trudno się domyślić? Cytuj:
Expując z monkami z kopalni wynosze około 20k. To jest jakieś 10k zysku. re: djkuter Twój post naprawde bardzo dużo wniósł do tematu. Właściwie to ośmiele się stwierdzić, że gdyby nie on, to ten temat stanąłby w miejscu. Chwała Ci! Ponownie sarkazm. |
Zrobisz sobie ze 2 bp sdd , kupisz bp uhów i wymiatasz
:)) |
hmm... mozna też zrobić pala robic burst arrwor i z łukiem na poh i walisz niezłe hity zabijasz np.gs wypada knajt armor,legs i zwraca się
|
No to ja sie moze wypowiem.Gram sorcem bez pacca i expuje w roznych miejscach.Najczesciej expuje w kopalni 5 na -4 poziomie.Przywoluje sobie 1 monka i on wszystko sieka.Nie trace runek wiec zawsze wcyhodze na +.W taki sposob nabijam nawet 7-8kexpa na /h.
Inne miejsca to np. Dragi z blokerem,Beholdery,DSy. |
Oczywiscie ze jest granie sorcem bez pacca:] Ja gralam swoim dosc dlugo i moge powiedziec ze to byla katorga :)) JEdnak nie zaluje sorc jest doskonaly do nauczenia sie pozadnie grac 8) Moze kiedys kupisz sobie pacca...
|
Cytuj:
|
co ile odnawia sie mana z pacc i co ile z promocja?
|
hmm... z PACC tak samo a z procją co 4 seku ndy
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 09:50. |