![]() |
Iridia war. Kompaniet vs Triad
Wzielem link z www.tibia.de , ale nie dlatego ze taki mam kaprys.Moim powodem jest prosba o wspolczucie :P.Jestem jednym z czlownkowi Kompaniet , Triad (del'toro z Isary) opanowali server nie mam nic wiecej do powiedzenia.
Btw .Ten server ma niecaly miesiac :P http://rapidshare.de/files/928409/iridwar2.1.rec.html Oczekuje na nowy server, Pain :( Sam nie nakrecalem filmu ze wzgledu na lagi... |
Hehehhe fajny film ale was zjechali hehehhe :D mocne ciekawe jak filmiki z 2 strony ;)
|
Filmiki z drógiej strony i zadnego nie bedzie , guildia "Komaniet" sie rozpadla , a wiekszasc jej czlonkow zaplacilo i opuscili wojne , tak wiec powtarzam porzaz kolejny ,ze przyszedl czas ,aby del'toros (isara) zawladneli kolejnym serverem :(
|
No niezły filmik. Przykro mi że was zjechali. Ja też grałem na Iridii ale też mnie zhuntowali i znowu czekam na nowy serwer :(
Jak co to cya na nowym serwie ;) |
Fajny filmik :)
|
LoL to nie twoj film.
Naviator (ten co nagrywal) to szwed, a nie polak. W dodatku on nie nalezy do Kompaniet tylko Triad. Zalozyciel tematu to jeden wielki NOOB. btw. Kompaniet juz nie ma od tygodnia. Usuneli gildie. P.S Powstala nowa gildia Pepito Crasha - Trius - ma ona pokonac Triad. zobaczymy jak to bedzie -.- |
@Up
To z ciebie jest n00b głąbie!!! Autor pisał że to nie jest jego film!! : "Sam nie nakrecalem filmu ze wzgledu na lagi..." Tylko trzeba najpierw umieć czytać ANALFABETO!! :evul: |
rehost, chyba z rapidshare cos sie z***alo...
|
HAIL TRIAD!
Triad, szwedzka gildia, ale wygrywa każdą wojne na naszym serverze, i dobrze...Osobiscie trzymam strone Triadu :] |
@up
Jak wwalą w ciebie sds z byle powodu to tez ich bedziesz lubił ? |
@up
:) niewalną, o to się już niebój :) |
Osobiscie nie mam nic przeciwko triad ale sa z nia dwa problemy. Po pierwsze nie liczy sie z nikim po drugie jak cie atakuje ktos z triad to mozesz tylko uciekac bo jak sprubujesz sie bronic to wyladujesz tego samego dnia na rookgardzie. Mnie dzis atakowal 72 lvl. Normalnie gildie zavraniaja pkowania a triad nakazuje Pkowanie. No i co tu zrobic? Nic. Nikt, nawet najwieksza armia nie da rady przeciwstawic sie Triad.
|
Cytuj:
Nakazuje pekowanie? Gdyby rzeczywiscie tak bylo, cala gildia zostala by zbanowana pierwszego dnia istnienia. Nakazuje expienie tak szybko (i efektownie), jak to tylko mozwlie, czego szczerze mowiac im sie nie dziwie (co krok trzeba udowadniac, ze ma sie prawo do ownowania serwerowi, a to Komp~, a to Bringers...). Najwidoczniej przeszkadzales im w expieniu badz nalezales do gildii, ktora im podpadla. |
Cytuj:
Błagam was ludzie wszyscy któzy sie wypowiadacie jacy oni źli i nie dobrzy powinniscie kiedys sprubowac ich poznac a nie wyzywac sie itd. Chociaz w sumie angielski dla wiekszosci uniemozliwia zaznajomienie sie z graczami z innych krajów. |
Rotfl'n'lol
Sojusz DB i Triad to PA? Ostatnio expie na scarabach przychodzi E~ Armanio z DB, juz mysle, ze mnie wywali, a koles mi zostawia calego respa dla mnie ;) Triad tez nie robia 'zbednych' problemow :) Aha, w ogole wszystkie "mocniejsze" gildie na Iridii sa spoko :) Iridia rulez. Filmik fajny, hail naviator :)
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Nice ale nic nie przbije MASA :D
|
Cytuj:
Pkowanie pomaga utrzymac im serwer w ryzach. Pekowanie stanowi pewien rodzaj tibijskiech teorii ewolucji (przetrwaja najsilniejsi lub z najsilniejszymi plecami). Tak, ja tez popieram pekowanie, ale takie z sensem, nie randomepking. Cytuj:
A co do polityki Imperium, wprowadzaja stale ceny, stabilizacje i przewidywalnosc... Dzieki im wiesz, za ile sprzedasz draggy shield (tansze oferty niz te z listy cen by Chealie~ beda wychwytywane i renegocjowane). Dla mnie imperialna polityka w ich wykonaniu jest calkiem fajna. @Patri~, niewyrzucil Cie o.O Cholera, on sie starzeje :D |
Lista cen? Ustalane ceny? Jak widac to nieskuteczne bo gram tam od 3 miesiecy i pierwsze slysze o jakiejs liscie cen. Moze mi ktos dac adres?? Apropo. Stabilizacje moze tak ale spokój to co innego. Spokój jest wtedy kiedy 8-levelowcy moga gra spokojnie bez obawy ze sie ich zabije a "Imperium" zabija tylko tych co sie im naraza politycznie. Chcą spokoju to niech wprowadzą zakaz zabijania nisko (a najlepiej i wysoko) levelowców na serwerze bez powodu.
|
Rabanbar, poczytaj sobie oficjalne forum irydii na www.tibia.com, to moze i znajdziesz liste cen.
Odnosnie zakazu zabijania low lvli, co to da? Co to za problem dla wyjadacza zrobic sobie ~15-16 lvl druida, porobic uhy, a jak sie znudzi przygotowac bp gfb i wyjsc na low lvl hunt? |
@Adolphus
Jesteś w DB, jesteście z nimi w sojuszu, więc się nie ma się co dziwić, że ich popierasz. ;) Ale czemu Del'Toro mają taką (w większości) złą opinię wszędzie. Co prawda teraz tych najgorszych (według mnie) nie ma. Jaero i Teebu shakowani. Możliwe, że teraz bez nich są inni. Ale gdy tam grałem to naprawdę przykładem nie świecili. Chociażby wywalenie mnie i kumpla z necro gdy przyszedł Odin, lub z Black Knight'a, Odin i Rhamo bodajże (również shakowany). Najsmutniejsze jest to, że gildie, które rozpoczynały wojny z Triadą nie mogąc wygrać uczciwie zaczęli hakować ich najlepszych graczy. Trzeba przyznać zgrani są wspaniale i teraz stwierdzam, że w każdej wojnie wygrają z każdym. Dla sojuszników to dobrze. Pozostali muszą być zawsze przygotowani na ich różne kaprysy. |
Filmik niezly zjechali was niezle to prawda :(
|
Cytuj:
A z reszta, nie bede Cie namawial.. ^.- Co do zlej opinii Dt.. Jesli sie umie z nimi trzymac sa naprawde mili. ;) Szkoda tylko, ze niektorzy z nich koncza gre w taki sposob... "Hack".. Niektorych naprawde boli. Ale ktory to juz raz oni sie podnosza? A te wszystkie gildii ktore powstaja przeciwko Triadzie? Nie maja szans.. Przyklad - Bringers. Nie pamietam kiedy mieli wieksza otwarta akcje... Wiekszosc z nich jesli juz wychodzi z pz to tylko przed save servera.. |
Cytuj:
Druga sprawa ze cala ta sytuacja przypomina mi sytuacje na Azurze sprzed roku-poltora. Wtedy tez, po dwoch przegranych wojnach roznych gildii z Anno Domini wszyscy mysleli ze sa oni niepokonani ( tym bardziej ze w drugiej wojnie w Anno Domini walczyly 3 osoby, w Wanted kilkadziesiat, praktycznie wszyscy zostali zsolowani przez Matace ). Niedlugo potem czlonkiem AD po raz kolejny zostal Przemo Ent, i w sojusz w AD weszla polska gildia DoF. W kolejnej, trzeciej wojnie, DoF pomagal Anno Domini ( Pretorians ) uzyczajac im GH, kilku czlonkow w razie potrzeby mialo dolaczyc do walk. Nie bylo to potrzebne, bo AD kolejny raz z latwoscia wygralo. Po ~2 miesiacach jednak, chlopakom nie spodobalo sie ze czesc DoF bardzo szybko idzie do gory z lvlami, a Heg moze zdobyc 100 lvl przed niektorymi ich czlonkami. Heg i wiekszosc czlonkow DoF zostalo zabitych, razem z Przemo Entem i Zordanem Stormem, ktorzy pomogli swojej gildii. Dof weszlo w sojusz z SF, teraz, po pol roku, niepokonane AD praktycznie nie istnieje, wiekszosc jego czlonkow gra na innych serwerach, przestalo grac w Tibie, czy loguje sie po nocach i wczesnym ranem by zabijac nieostrozne medium lvle. Jestem ciekaw podobnie skonczy sie sojusz DB z Triad ( raczej bez tego happy endu, bo DB z lvlami "lekko" odstaje ). Historie te przypomnialem rowniez dla wielu czlonkow DB, ktorzy lubia pisac kompletne glupoty o roznych ludziach z DoF czy AD, kompletnie nie znajac historii Azury. |
@Gimli, ostatnie zdanie bylo skierowane do mnie?
No coz, bedzie co ma byc. Moze podazymy chwalebnym sladem DoFu i SFu, wytyczonym przez tak wspaniale jednostki, jak Ty, Cors i Devil Mad'Khorn. Tak btw: Cytuj:
Ostrzegasz nas? Dobrze, ostrzezenia przyjete, chociaz nie sadze, zeby Triady zerwaly sojusz. Przynajmniej narazie. A co do trzymania dystansu do poziomow Triad, jeden z czolowych zolnierzy Kompa~, Chealinao, podekspil i jest teraz jednym z najbardziej szanowanych czlonkow Triady... Wiec moze jeszcze zaglada DB nie jest przesadzona? Cytuj:
|
Odpowiadam na twoje słowa Gimli z najwyższą przyjemnością. Może ty sobie tego nie wyobrażasz ale w odóżnieniu od niektórych mogę ci powiedzieć, że ufam Triad bardziej niż każej polskiej gildii na Iridi. 3 minuty zajeło połowie triady dotarcie jak Allka atakowali w thais. Każdy problem jest szybko rozwiązywany i wbrew wszelkim po***anym pozorom. DT to nie są s****ysyny.
Lucas~ to najgorszy PA a zdazylem go na tyle poznac ze go polubilem. Dennis i Hannes(Morgasa i Piccaro) pomogli mi najbardziej z calej starej triady, bez nich pewnie bym juz na iridi nie grał. Mam passy do paru osób z triady i z tym żyję. Z eq problemów nie mam bo wystarczy ze poprosze i z pozyczyeniem czegokolwiek nie ma problemu. @Gimli Walczylem w pierwszej wojnie z lvlem 35 kiedy najwyzszy byl 67~ jakos to przezylem i jak wyraznie mi mówili sami moi kumple z triad nie było tak źle. 40? lvli w tył? wiekszosc gildi jest niecalych 30 i wszyscy idziemy równo z lvlami :) Uważaj żebyś się nie obudził za miesiac kiedy każdy w Db bedzie mial wiekszy lvl niz ty na azurze :) Ez~,Abo~ |
Tak spoko Triad the best ale jak sie odezwiesz w nieodpowiednim czasie do kogos z triad to masz hunta od calej gildi i taka sprawiedliwosc. Najlepiej nigdzie niewstepowac i miec luz. bo kilka gildi rozpadlo sie wlasnie przez nich. Np. Freedom Fighters juz sie sypie ale w sumie im trudno sie dziwic jak zucaja sie do kazdego.
|
Troublemakers shall be executed at sight.
Ta zasada czyni z Iridii tym czym ona jest, Rajem :) Ez~ |
Chceci isc na nowy server ?? ZAPISUJCE SIE
--->http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=36068&page=13&pp=10<--- |
@gino armanio
Cytuj:
Cytuj:
@adolphus Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Czytajac wasze posty po prostu automatycznie nasunelo mi sie takie skojarzenie, bo sytuacja jest bardzo podobna. Nie mial to byc jakis atak na DB i Triade, bo z tego co widze tak to odebraliscie :d. Nie znam kompletnie czlonkow Triady, wiec nie mowie ze ten sojusz sie tak musi skonczyc, nasunelo mi sie jedynie skojarzenie z sytuacja DoF na Azurze :) |
Wise Words Dwarfent :P always nice to remind myself of old Azura times ;P
Heh :) Zawsze miło powpominać, moje miejsce to Iridia :) A stary DoF nigdy nie będzie moim wrogiem. Sytuacja może być różna, nie skreślam tych ludzi w końcu to nie są Hawki mataci i inne Manury :p z typowymi dla tych dekli przypałami. Ez~ |
gram na iridi i znam z triady Naviatora, troszeczke Royal Demonica, i Worhorda (ktory jest retired teraz) :p naviator jest fajny koles pomaga mi caly czas, odpowiada na pytania zamieia sie na itemki itp. royal demonica nieznam za dobrze ale raz z kumplami poszedlem na necro to expil na vampach zostalo mu 600+ bolcow, nieprzeganial nas ani nic kazal zaczekac chwile i za jakie 10 - 15 min poszedl i moglismy isc na necro :p
|
Fajnny filmik :D
|
Panowie del'toro wyznaja chyba jedna zasade:
Nie musisz mnie lubic, musisz sie ze mna liczyc. Hehehe ;) |
Filmik fajny ale to co na nim widac nieobrazuje zbyt dobrze terazniejszej sytuacji teraz triad wyglada troszke inaczej .Btw ta gildia zadzi na serwerze i narazie niewidze godnego przeciwnika, a co do DB to niesadze zeby sie musieli obawjac.
Hail Triad Hail Yamahati (owned by "Vodka of Finland"):D |
hail iridia!!!
Fakt Triad lekko rzadzi u nas :p ja tam wole sie nie wtracac... |
Triad rox
triad jest jakie jest, bez jaeo i tebbu zyje sie z nimi calkiem przyzwoicie....w mojej histori pamietam tylko jeden incydent na necro spawnie, kiedy zostalem zmuszony do jego opusszczenia, ale w gruncie rzeczy wiecej zyskalem niz stracilem na tej znajomosci
|
Hmm mimo, ze ide na nowy swiat (uklon w strone chlopakow z Azury i Arcani) to zawsze bede uwazal Triad za porzadnych ludzi..Nigdy nie mialem z nimi problemow (pewnie to zasluga Eze ;p) i podejzewam ze 90% osob, ktore sie zle wypowiada na temat Triad - jest przez nich huntowana. Tyle ze Panowie, ktorzy sa przez nich scigani raczej nie powiedza co zlego zrobili tylko uwazaja, ze sa huntowani "za nic". Triad po prostu wie czego oczekuje od tego serwera i od ludzi ktorzy tam graja. Chca utrzymac ceny chociaz przez jakis czas, a duza czesc osob, ktorej oczywiscie nie chce sie czytac forum (bo po co) lekcewazy to i obniza ceny czasami o 5 - 10k, mowiac pozniej ze sa scigani za nic.
SO... Hail Doom Brigade, Hail Triad ;) Na zawsze w mojej pamieci ;] |
Moim zdaniem to dobrze że jakas gildia rządzi iridią ponieważ za dużo tu szaleńców i PK. Np. Tacham lota do AB a tu nagle koleś do mnie podchodzi
(27) Master Sorcerer i zaczyna mnie bic z SD zabił mni bo mu sie nudziło. Za chwile podszedł ktoś z Triady. Gdy wróciłem gostek juz nie żył. Hail Triada Hail Iridia |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:11. |