Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Bazyliszek !!! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=30191)

Abonn 21-03-2005 21:40

Bazyliszek !!!

:) Bazyliszek. Jest to potwór który wygląda jak snake. prawdopodobnie wypada z niego klucz do skarbca w Kazardoon ;) . Gdzie on się znajduje ??
W kopalniach Kaz znalazłem tabliczke z napisem ,,BEWARE OF BASILISK" :p .
Niewiem czy przeszukałem całe miejsce za tą tabliczką ale go nieznalazłem. X(
Wielu pisze że wie gdzie on jest. Czy ktoś może opisać droge do niego ??
Strasznie chce go zobaczyć i zrobić z nim screena ;(

W skarbcu są Dragon Scale Legs

a to kilka opowiadań z ksiąg o Bazyliszku !!

Pewnego razu przybył okropny wężopodobny istniejący w najgłębszych kopalniach. On zabił wielu górników, gdyż ten wąż był bazyliszkiem, okropnym stworzeniem, który mógł obracać żywe istoty w kamień. Wielu bohaterów próbowało zabić kreaturę, ale nikt nie zakończył wyprawy sukcesem, cześć zbiegła, a najwięcej umarła. Któregoś dnia mądry człowiek, którego imię jest zapomniany miał niektóre księgi wiedzy o tych okropnych stworach. On poradził górnikom zaopatrzyć ściany kopalni w pochodnie i lampy. Przerażony przez lekkie, jaskrawe światło bazyliszek cofał się coraz głębiej do kopalni dopóki zarządił aby stworzyć sobie rozłam w nich.

Dziennik Górniczy

Wykopaliśmy głęboką dziurę, którą nawet my- krasnoludy ledwie mogą widzieć. Fruzek powiadał jak relację potwora wytwarzającego niepczyste dźwięki pod ziemią. Te przerażające opowiadania o basyliszku zatrzymał nasz przemysł rozkładu, zmuszający nas do podwojenia strażników ubezpieczających koplanie.

Zmęczony Górnik
Melc

Wejście górników

Co to było, czego ja nie mogłem powiedzieć! Ale to jest okropne! Okropne! Słyszeliśmy pogłoski o niektórych rzeczach ale my po prostu zignorowaliśmy je...Jestem jedynym pozostałym przy życiu... ta RZECZ... nie mogła się ruszać...Nie można było jej pomóc. Och dlaczego? Co? Co to jest?... Coś sie porusza... Moja stopa, staje się kamieniem.

__________________________________________________ _______________
Prosze o Odpowiedź

TheNatoorat 21-03-2005 21:54

Wszystkie pogłoski o bazyliszku to kolejne atrakcje przygotowane przez CipSoft. Intrygują one tylko low-lvli. Wysokolevelowce nie zajmują się tak "przyziemnymi" sprawami.
Dziwne, ja na ich miejscu próbowałbym np. zdobyć Excalibuga czy odnaleźć Bazyliszka.

Anaconde 21-03-2005 22:06

Heh, podobno kiedyś bazyl inaczej wyglądał i był na niego quest :p .

Mumakil 21-03-2005 22:32

był taki temat było tam zdjcie bazyliszka nawet

Andrea 21-03-2005 22:48

Bazyliszek to zmora prawie każdego forum. ;)
Ehh,ale cóż...
Jeśli chcesz go zobaczyć to za tą tabliczką z napisem "Beware of Basilisk" idź prosto w górę korytarza aż dojdziesz do dziury. Zejdź w dół, potem znowu w dół.
Potem na południe do końca korytarza. Po drodze roty, dwarfy, soldki,pioson spidery i slimy. Proste. Jak dojdziesz to możesz pstryknąć sobie fotke z Bazylem w tle. :)

ciemne dropsy 22-03-2005 17:28

a mzoe mi ktos powiedziec w ktorej kopalni i na ktorym poziomie jest ta tabliczka? ;)

Arnitch De Knight 22-03-2005 17:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez TheNatoorat
Wszystkie pogłoski o bazyliszku to kolejne atrakcje przygotowane przez CipSoft. Intrygują one tylko low-lvli. Wysokolevelowce nie zajmują się tak "przyziemnymi" sprawami.
Dziwne, ja na ich miejscu próbowałbym np. zdobyć Excalibuga czy odnaleźć Bazyliszka.

Mam Pytanie co to jest ten excalibug ?? jeszcze o tym nie slyszalem możecie mi o tym coś powiedzieć?

Raul 22-03-2005 17:40

Jest taki temat w Inne bodajże.

http://img.photobucket.com/albums/v1...dryt/bazyl.jpg

mati sorcek 22-03-2005 17:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ciemne dropsy
a mzoe mi ktos powiedziec w ktorej kopalni i na ktorym poziomie jest ta tabliczka? ;)

Ta tabliczka jest w kopalni W kazo (nie kolo kazo)

Abonn 22-03-2005 19:34

WIELKIE THX (Już zapędzam do Kaz żeby zrobić fotke)

:) :) :) :) :) :) :) :)

Podobno Bazyliszek jest 4x silniejszy od Demona
ALE BAJER

BĘDE SIĘ MIAŁ CZYM POCHWALIĆ !!!!!!!!!

THX THX THX THX

Makolo 22-03-2005 19:42

Ile ludzi tyle wersji :P
Ja slyszalem ze bazyliszek to qst , a on jest silniejszy o 2 razy od gs. zeby do niego dojsc trza uzyc parceli przy skalach.

Slyszałem także ze byl to qst ale zostal zablokowany

Nastepna wersja taka ze GM zrobily go dla jaj a potem przerobia w qst .

Inna wersja to taka ze ...Zaduzo tych wersji:D

U$er 22-03-2005 19:50

A może na bazyliszku trzeba użyc lusterka??(ma "use with")

Pacek 22-03-2005 20:01

Po pierwsze to taki temat już jest w dziale inne i nazywa sie basilisk ciąg dalszy czy coś takiego, w sumie to możecie sobie kombiowac jak chcecie ale i tak wam sie nie uda, ja uważam że tego questa jeszcze nie ma i możecie sie postrać i tak nic z tego nie bedzie, poza tym kto to wymyślił że bazol jest silniejszy od czego kolwiek a nie jest tylko na przyklad NPC, przecież jest wielu NPC którzy wyglądają jak potwory a nazywają sie inaczej (np. koleś sprzedający w venore mikstury, ewidentny nekros) przecież nikt tam nie był to z kąd wogule takie przypuszcenia.

co do kolesia z avatarem papierza radził bym ci go zmienić bo odwalasz lekką chamówe(moje osobiste zdanie)

Badzo 22-03-2005 20:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pacek
co do kolesia z avatarem papierza radził bym ci go zmienić bo odwalasz lekką chamówe(moje osobiste zdanie)

To samo mialem mu powiedziec... Czlowiek, który tyle przeszedł ma teraz być pośmiewiskiem jakiegoś gówniarza??????Nie no sory, ale to jest juz przesada.... Do tej pory widzialem 3 osoby z avatarami Papieża... Eh...Ah ta dzisiejsza mlodziez...Sam jestem mlodziez ale bylem wychowany w katolickiej rodzinie i tam sie takiego czegos nie dopuszcza...

Vermyn 22-03-2005 20:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Abonn

ALE BAJER

THX THX THX THX

Lol, a skad ty to mozesz wiedziec, jak raczej nikt go nie zabil? -.-

Andrea 22-03-2005 21:09

Cytuj:

ALE BAJER

THX THX THX THX

Będziesz mógł się pochwalić taką samą fotką jaką zamieścił Raul (też mam taką :) ).A do bazyla się nie dostaniesz bo nikt nie wie jak to zrobić.

@off topic
Temat można zamknąć, bo odpowiedż na pytanie padła, a zaczyna się robić śmietnik.

slammer 23-03-2005 08:26

ehh, wszyscy proboja znalezc dziure w kopalniach itp. a ona moze byc np. na powierzchni i przechodzic przez kilka pieter (jak sie idzie na demon helmet questa jest taka dziura). w jednej ksiazce pisalo, ze krasnoludy wykopaly taka gleboka dziure, wiec...

ciemne dropsy 23-03-2005 09:12

8o 8o 8o 8o To ja o czyms nie wiem? Gdzie sa te kopalnie W kazoo? 8o

Arthus Drag'Tail 23-03-2005 09:18

@ topic:

Temat o bazyliszku znajdziesz w dziale inne, wiec po co tu pisac?

BTW. Troche te twoje tlumaczenia inne niz wedlug mnie powinny byc.

Dzisus^^ 23-03-2005 10:29

npc

ja powiem tylko tyle ze ten bazyliszek to snake ktory nazywa sie bazylisk i to jest npc bo dzisiaj tam bylem go zobaczyc i dalem na niego atak i cos takiego:
You may not attack this person
wiec to npc.
mozliwe jest ze jak sie do niego dostanie to on daje klucz do skarbca

Radek 666 23-03-2005 10:45

Bla bla bla, ale głupoty wymyślacie...
4x silniejszy od demona? To jest NPC, a NPC z reguły nie atakują. A nawet jakby to skąd możesz wiedzieć? Byłeś tam? A może Cipsoft ci powiedział :P . To jest niemożliwe, żebyś dostawał cały skarbiec, bo tam jest pełno rarów. Gdyby to był quest na końcu by była jakaś skrzynka albo coś, bo inaczej te itemki musiały by sie respawnować. A gdyby się tak działo to zaraz by się pojawiły oferty w stylu: Sell Dragon Scale Legs 500k!!! Albo sell Golden Helmet 400k!!!. Heh, dlatego to jest nierealne. Ale gdyby nawet, była skrzybka i można by było wziąść 1x np. Dragon Scale Legs, to ludzie by robili 10 postaci, żeby każdą dorwać rare. Takie itemki to jedynie marzenie, mają je nieliczni, głównie na Antice czyli najtarszym świecie. Więc ja sądze, że takie rozumowanie jest bardzo błędne.
PS. Troche zamotałem, ale mam nadzieje że zrozumiecie xD.

FilipYo 23-03-2005 11:57

niech ktos zaznaczy na mapie droge do tej kopalni gdzie jest basilik PLZ

Dragu 23-03-2005 12:00

bazyliszek to bujda ,chociaz moze,ale ,raczej to bujda ,bajka dla grzecznych tibijczykow grzeczniej mowiac sam bym chcial zeby to prawda byla

Rangun 23-03-2005 12:17

:d:d:d

Ja widziałem na Allegro koleś sprzedawał Screeny jak dojść do bazyliszka

FilipYo 23-03-2005 12:29

ja tego goscia porobilem i wcale niewyslal screenów tylko jakis nedzny opis

Repos 23-03-2005 12:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Radek 666
Bla bla bla, ale głupoty wymyślacie...
4x silniejszy od demona? To jest NPC, a NPC z reguły nie atakują. A nawet jakby to skąd możesz wiedzieć? Byłeś tam? A może Cipsoft ci powiedział :P . To jest niemożliwe, żebyś dostawał cały skarbiec, bo tam jest pełno rarów. Gdyby to był quest na końcu by była jakaś skrzynka albo coś, bo inaczej te itemki musiały by sie respawnować. A gdyby się tak działo to zaraz by się pojawiły oferty w stylu: Sell Dragon Scale Legs 500k!!! Albo sell Golden Helmet 400k!!!. Heh, dlatego to jest nierealne. Ale gdyby nawet, była skrzybka i można by było wziąść 1x np. Dragon Scale Legs, to ludzie by robili 10 postaci, żeby każdą dorwać rare. Takie itemki to jedynie marzenie, mają je nieliczni, głównie na Antice czyli najtarszym świecie. Więc ja sądze, że takie rozumowanie jest bardzo błędne.
PS. Troche zamotałem, ale mam nadzieje że zrozumiecie xD.

Jeśli to jest quest, to podejzewam, ze mozna go wykonac po razie na kazdy serwer, to by ograniczylo ilosc rarow.

iglarf 23-03-2005 15:10

Radek666@ Po 500k to to MPA chodzi.....-.-
Topic@ Jest juz taki temat....

Inkusia 23-03-2005 15:25

Patrzac na tego screena bazyliszek faktycznie wyglada .. hm .. bardzo groznie :p

ssjgt 24-03-2005 00:37

Jak moze z niego cokolwiek wypadac skoro to npc? Daj na niego atk to ci pokaze ze nie mozesz go atakowac i nie dlatego ze nie ma do niego drogi tylko ze to nie jest potwor... zawiedziony? mam nadzieje ;)

Radek 666 24-03-2005 00:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez iglarf
Radek666@ Po 500k to to MPA chodzi.....-.-
Topic@ Jest juz taki temat....

Hummm, ale gdyby było takich Dragon Scale Legs 100~ na jeden serv to wydaje mi się, że właśnie po tyle by chodziły :P.
Albo mam jeszcze jedno rozwiązanie, może ten quest jest np. od 200 lvlu? albo nawet 300? xD

Guriel 24-03-2005 08:04

Bazyliszek to jest NPC na 100% , koledzy up dobrze pisza, wez cie se na niego attak i wyskoczy wam napis taki jak na NPC... Ale moze jest cos takiego ze zejdziesz do Bazyliszka, krzykniesz Hi a on przywoluje milion snake'ów:P Bo trza z grzecznoscia:P Milion to za duzo wiem max 6:P spox ale on pocos mosi byc, ale byl... , mam pytanie czy ktos krzyczal za sciana "Hi" lub "hello" "welcome Bazyliszek"?? niech ktos sprobuje i niech ktos da droge do niego, mapke krotka, bo ja jestem wzrokowcem...;/ i nie tylko ja.... c ya...

Lord KATuxo 24-03-2005 09:17

Cytuj:

ALE BAJER

THX THX THX THX

Hehe. To jest dopiero napał.
Pochwalic sie czym bedziesz mial dopiero jak go zaj***esz albo chociaz wyczaisz do niego droge, wtedy pusc PW do Bubble, to troche sie pobawia z nim.
Swoja droga nie wiem dlaczego ludzie szukaja do niego wejscia w tym miejscu co go przez sciane widac, moze trzeba tam dojc jakims zajefajnie dlugim korytarzem a po drodze za(kopac)je**c pare solidnych potworkow.

Cagi 24-03-2005 12:43

:)

Trzeba szukac różnych rozwiązań, bo nagroda jest wielka :)

cKhUaBtAt 24-03-2005 13:06

nawet jesli bylby to potwor to jak cos ze snake moze wypasc?? przecierz nie da sie go otworzyc!!

Cor Tibiarz 24-03-2005 18:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Guriel
Ale moze jest cos takiego ze zejdziesz do Bazyliszka, krzykniesz Hi a on przywoluje milion snake'ów:P Bo trza z grzecznoscia:P Milion to za duzo wiem max 6:P spox ale on pocos mosi byc, ale byl... , mam pytanie czy ktos krzyczal za sciana "Hi" lub "hello" "welcome Bazyliszek"?? niech ktos sprobuje i niech ktos da droge do niego, mapke krotka, bo ja jestem wzrokowcem...;/ i nie tylko ja.... c ya...

ja probowalem wszystkie mozliwosci..tylko po co tam ta dziura...

Takise 24-03-2005 19:05

Jak dojsc do bazylllllla...

Jak wiecie gdzie ta komnata bazyla to trzeba obejsc ta komnate jakas pochodzic naokolo wejsc w zejscie na dol a potem drabina w gore albo najpierw na gore a potem w innym miejscu w dol.
KTOS PRUBOWAL Z NIM POGAWEDZIC?

Abdal 24-03-2005 21:35

na allegro widzialem ze ktos sprzedaje mape do bazyliszka i pisze ze za zabice bazyliszka dostaje sie legsy w kazz. pisal tez ze mu sie nie udalo zabice bazlyliszka. zaraz wchodze na uh makera i ide tam :p

a moze trzeba mu nawrzucac typu f*ck you lub cos takiego :)
a moze poprosci
albo cos dla niego zrobic
ja zaraz tam pujde tylko niech ktos da fotki jak tam dojsc bo nie zabardo czaje opisu
:p

Ork Szaman 24-03-2005 21:54

LoL :D
Jak ten koleś z allegro sam skopiował screeny z tego forum o tym bazyliszku :D
Przecież od dawna było wiadome jak dojść do bazyliszka, ale można go widzieć tylko przez ściane!!!!!!!!!! :p
Więc drogi do bazyliszka prawdopodobnie jeszcze nikt nie odkrył!!!!!!!!!!

P.S.
Ale znam pewne miejsce co sie kopie pickiem niedaleko bazyliszka, ale bałem się tam wejść :p bo kolega powiedział, że prawdopodobnie jest tam gs :confused:

Abdal 24-03-2005 22:00

na jakim serverze grasz
ja tam pujde daj sceny miejsca gdzie trzeba urzc picka
:)

Szczelec Szypka Szczała 24-03-2005 22:56

Mój kolega 110 elite knight doszedł 2 kratki do bazyliszka i jak napisał "hi" to on napisał take cos: If you get me my fafourite item i get you your fafourite item.

Ten tekst po angielsku napisalem z pamieci ale to samo pisał bazyliszek

Poprosze kolege zeby poszedl jeszcze raz i zrobi ss. umieszcze go w najblizszym czasie

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:32.