Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Jak jest na Premii? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=3082)

marred 21-02-2004 22:28

Jak jest na Premii?

Niedlugo bede mial Pacca i chce sie spytac, jak jest na Premii?

Czy kazdy ma tam spawn dla siebie (rano jest ok 100 osob!)? Czy duzo jest PK (proporcjonalnie do innych servow)? Ponoc runy sa drogie. A co z innymi przedmiotami, tez sa drogie? I czy wiecej ludzi expi w miejscach dla pacc, czy dla facc?

Matheous 21-02-2004 22:31

Moje przemyslenia do Premii:
-PACCa kupuja ludzie ktorzy naprawde lubia Tibie wiec na Premii raczej nie spotkasz zbyt wielu NOOBOW
-Nie ma zbyt wielu ludzi wiec nie bedzie za wielu ludzi w expowiskach, dodatkowo masz do wyboru FACC i PACC exp
-Rzeczy sa drogie bo jak jest 200 ludzi na krzyz to...:]
-PK raczej zbyt duzo nie bedzie bo jakby PKowali za duzo to jeszcze by im PACCa CIPy wziely:D

Eustachy 21-02-2004 22:31

1. Drogo
2. Małe lewele
3. Mało n00bów :D wiecie po co :D

cnb 21-02-2004 23:34

w sumie to tez sie przez pewien czas zastanawialem nad premia, ale zobaczymy jakto wyjdzie na nowym swiecie, jak lipa to na premie ;]
a z tego co widze to coraz wiecej ludzi zaczyna grac na premii i moze byc nawet ciekawie...
pozdro

Gremlin 22-02-2004 03:42

Fakty znane mi o Premi:

1. Niesamowicie, straszliwie, okropnie wolne spawny (szybkosc spawnu zalerzy od ilosci ludzi online).

2. Podobno tez mieli jakas tam wojne o Edron kiedys i jakis tam power abuse (nie wiem jak obecnie).

3. Miejsca dla FAC podobno swieca pustkami - moze byc niebezpiecznie (full spawny).

4. Jako ze praktycznie nie ma MC/macro wiec runy prawie niemozliwe do kupienia, a te co sa to po bardzo wygorowanych cenach.

Gimlos 22-02-2004 21:05

dzisiaj stworzylem postac na premii . i sam nie wiem czy nie "wyleczy" mnie z nowego serwa . jest to naprawde wspanialy serwer, goraco zachecam . wiec od razu skoryguje (lub potwierdze ) tutaj kilka poprzednich wypowiedzi :
Cytuj:

1. Drogo
Cytuj:

-Rzeczy sa drogie bo jak jest 200 ludzi na krzyz to...
ROTFL . ceny sa duzo tansze od danubii, mysle ze na poziomie ~Secury ( troche tansze )

Cytuj:

4. Jako ze praktycznie nie ma MC/macro wiec runy prawie niemozliwe do kupienia, a te co sa to po bardzo wygorowanych cenach.
nie jest z runami tak zle, ceny na poziomie normalnego swiata pvp, a na trade nie pojawiaja sie duzo rzadziej :)

a teraz kilka moich wlasnych spostrzezen :
1. malo PK, n00bow, zero thiefow . m.in dlatego ze gra tam ~50% GMow i counsellorow ( drugie 50% to Antica ;P )
2. Wszyscy wszystkim pomagaja, nie kradna , wrecz przeciwnie, co chwila mozesz dostac jakis prezent w postaci free stuffu ;)
3. mozna sobie spokojnie poexpowac, raczej nie ma obawy ze ktos wepchnie ci sie na hunt
Moze dodam kilka spostrzezen kiedy dluzej pogram , POLECAM!

Magus 23-02-2004 02:16

Wynioslem sie z isary na premie i jestem bardzo zadowolony. Sprzet jest bardzo tani (warhammer 1,5k, FS 6-8 k) runy kosztuja mniej wiecej tak samo, UH-2,5k, HMM-okolo 1k. Ludze sa bardzo mili, Mało PK i innych plag, a jak juz sie jakis pojawi to za chwile go zdziesionują. Osmiele sie nawet powiedziec ze jest tam namiastka RPG, nie to co na tej zakichanej isarze. Tam ludzie graja dla przyjemnosci, nie dla cyferek.

eerion 23-02-2004 04:40

I przez takich jak wy C.I.P. owie tworzą majątki.
Jeszcze bardziej zachęcajcie graczy z FACC. Ile za to dostajecie??
A tak w ogóle to w takim razie Premia jest dziwną anomalią ponieważ:
mało ludzi=mało przedmiotów/runów=drogie ceny.
A jak jest naprawdę??
mało ludzi= średnio rzeczy = tanie ceny
hmmm. Czy to aby nie jest zastanawiające??
Poza tym na premii tak mało gra osób, ponieważ zanim kupili PACCa to miali postacie na innych serwach i nie chcą sie z nimi rozstawać- inaczej byłoby pełno ludzi na Premii, choć oczywiście i tak mnie w stosunku do światów dla wszystkich

@ Gimli
To był tzw. żart.
a ty to na serio, ale to wychwaanie mimo wy\szystko to ejst reklama- może nie specjalna, ale reklama :P

Kaczor 23-02-2004 12:18

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez eerion
A tak w ogóle to w takim razie Premia jest dziwną anomalią ponieważ:
mało ludzi=mało przedmiotów/runów=drogie ceny.
A jak jest naprawdę??
mało ludzi= średnio rzeczy = tanie ceny
hmmm. Czy to aby nie jest zastanawiające??
Poza tym na premii tak mało gra osób, ponieważ zanim kupili PACCa to miali postacie na innych serwach i nie chcą sie z nimi rozstawać- inaczej byłoby pełno ludzi na Premii, choć oczywiście i tak mnie w stosunku do światów dla wszystkich
Nie do konca, malo graczy to rowniez maly popyt a cena jest wypadkowa podazy i popytu.Widocznie gra tam tylu doswiadczonych graczy, ze dosc latwo zdobywaja przynajmniej srednio rzadkie przedmioty i ceny sa takie jak podane wyzej:>

Gimlos 23-02-2004 13:16

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez eerion
lool? Co za chamy z tych CIPow, jeszcze chca na grze zarobic . I co, mam udawac przed graczami z facc ze pacc nic mi nie daje i nie oplaca sie kupowac? Oplaca sie, a premia mnie w tym tylko utwierdzila .

btw. magus msg me in game plx:D
naprawde, nie wiem czy bedzie mi sie chcialo wynosic na nowy serw, na ten wyscig po cyferki - lvl, skille, gp . Bardzo mozliwe ze jednak zostane na Premii :)
------
Po ~2 tygodniach grania na Premii
na 97%(:P) nie wynosze sie na nowy swiat .
Marred gogogo on premia ;)

Aexer 08-03-2004 13:44

Hmm Tam jest wojna o ile wiem i jak wpadl bys w ogien krzyzowy... :D

Gimlos 08-03-2004 13:48

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Aexer
Hmm Tam jest wojna o ile wiem i jak wpadl bys w ogien krzyzowy... :D
wojna juz skonczona~

Jedi 18-03-2004 19:28

Gimli i jak dalej uważasz? Dalej wolisz premie? Bo ja za 4 dni kupuje sobie paca i nie wiem czy dalej grać na hiberni, bo narobiłeś mi apetytu tą premią :D I to tak troche głupio, że wszyscy są jakimiś elder, royal itp.
I jeśli to taki wspaniały serwer czemu gra na nim tak mało graczy? Bo wątpie by pozostali gracze tibii to były nooby.

Yavalion 18-03-2004 19:58

Premia piękna kraina oaza spokoju i high lvl. :D
Noobów się nie uraczy tutaj , a jeśli ktoś pk to już chyba tylko z nudów... Pełna kulturka i jako w miare doświadczony gracz <skromny jestem> mogę powiedzieć że serwer jest stworzony dla graczy , którzy mają łeb na karku i nie biegają przed bandą DT <kochana Isarka:****> i krzyczą Poland rox.... :baby:

Gimlos 18-03-2004 20:22

Cytuj:

I jeśli to taki wspaniały serwer czemu gra na nim tak mało graczy? Bo wątpie by pozostali gracze tibii to były nooby.
Kiedy kupujesz pacca, to zazwyczaj po to zeby miec wolny wstep na swoj serw, czy miec jakas przewage nad faccami . Wiec malo kto w ogole probowal grac na premii, i bardzo dobrze, bo urok tego serwera polega na tym ze gra na nim malo osob

marred 18-03-2004 22:04

Zalozylem se postac na Premii. Na razie siedze na rooku, bo nie gram zbyt wiele ta postacia. Serwer mi sie podoba, spawn jest ladny, n00bow rzeczywiscie malo. Klopot jest z itemami, ktore chce sie kupic. Trzeba szukac rook masterow, ktorzy na szczescie sa wszedzie. I dziko wyglada, gdy 90% ludzi ma stroje dla pacc :D

Nitropl 18-03-2004 22:23

Powiem cośik od siebie:

Itemy taniutkie, runy tak samo, jak na większości serverów.
Tak jak Yava powiedział, oaza spokoju... można na środku miasta stanąć i afk przez cały dzień, jestem pewien, że nic sie nie stanie...(pomijając kick po 15 minutach :))). A nawet jak ktoś Cię zaatakuje, to odrazu go zabiją inni mieszkańcy... Poprostu Miodzio :))

Hegemmon 18-03-2004 23:47

Hmm
powiem tak
premia to fajna alternatywa dla ludzi którzy nie lubiątłoku, czyli dla wszystkich ale dostępna tylko dla pacc co z resztą każdy wie. Ja mam małą postać na premii ( 7lvl na roku) ale nie chce mi się na niej grać bo kumpli tam nie mam.. nie wielu polaków tam chyba gra :/ ale gdyby moja postać z Secury została przeniesiona na Premiie to nie był oby chyba aż tak źle... polak zawsze polaka znajdzie a trzech to juz tłum czasami :P można spobie spróbować grać na premii ale ... mi się nie chce od nowa grać i tyle :/

Jedi 19-03-2004 00:09

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez gimli syn gloina
Cytuj:

Kiedy kupujesz pacca, to zazwyczaj po to zeby miec wolny wstep na swoj serw, czy miec jakas przewage nad faccami . Wiec malo kto w ogole probowal grac na premii, i bardzo dobrze, bo urok tego serwera polega na tym ze gra na nim malo osob
Ale ostatnio coraz więcej. Niepokoi Cie to?

Gimlos 19-03-2004 15:56

polakow jest tam na tyle, ze vip liste zapelnisz ;) jeszcze raz zachecam, o ile nie chcesz wniesc tam czegos z facc serwow ( czyt. thiefow.n00bow. PKerow )

Luxup 19-03-2004 16:24

Gralem tam kiedys 15 sorca mialem... kolesie sa spoko.. po wyjsciu z rooka od razu free plate set, warhammer etc.
Pk nie ma, jednego spotkalem, ale dostal rooka.
Nie ma tam za duzo powerabushingu.. nawet najwyzsze lvle nie odzywaja sie w stylu "stfu n00b".
Respawn jest rozny... podobno bk 30 minut...a w porywach niektore potwory do 60 dochodza :/ ale nie jestem pewien czy to prawda.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:27.