![]() |
Papież nie żyje
Smutny to dzień dla każdego Chrześcijanina, dla każdego Polaka, i nie tylko.
Dziś, o godzinie 21:37 Papież Jan Paweł II zmarł. Był to nie tylko wielki Polak, nie tylko Papież, ale przede wszystkim Wielki Człowiek, drugiego takiego na pewno już nie będzie. Jego zasługi dla całej ludzkości można by długo wymieniać. |
Skladam glebokie kondolencje...
btw. Papież, a nie papierz - trochę szacunku... |
:(
Jest to trageedia nietylko dla calej Polski ale takze dla calego Swiata byl to autorytet wszystkich ludzi :(:(:(:([*]
|
wielka to strata dla wszystkich ale lancuszkami na gg mu nie pomozemy :( lepiej sic sie pomodlic niz siedziec na gg i lamentowac :( dowiedzialem sie o jego smierci na bibe kolezanki to nie bylo przyjemne wychodzic w srodku biby do domu :(
|
...
Niech spoczywa w pokoju. Amen ...
|
Dla wielu kościół może nie wiele znaczy, ale nie można zapominać o ludziach, którzy wiele robią dla ludzi. Moim zdaniem, kogo nie poruszyłą ta śmierć, jest po prostu nikim... uczcijmy to zapalając świeczkę w naszych oknach...
Edit: Byłem właśnie dzisiaj, 2 kwietnia na imprezie, ale z tego powodu, że papież zmarł, postanowiłem wrócić do domu razem z kolegami. Uważam, że śmierć tak wielkiego człowieka jest ważniejsza, niż impreza urodzinowa... Nie zapominajmy, o człowieku, który zmienił świat na lepsze. |
[*][*][*][*][*][*][*][*][*][*]
Wielka strata dla całego świata[*][*][*][*][*][*][*][*][*][*] |
[*] zapalmy znicz najwiekszemu Polakowi w histori. drugiego takiego nie będzie. Niech spoczywa w pokoju[*] ;( ;( ;( ;( ;( Płakac sie chce :(
|
Co tu dużo mowic...... wielkim czlowiekem byl :(
|
Papiez byl najwiekszym Czlowiekem swiata i bardzo duzo dla niego zrobil. chocby to ze chcial nawrocic zydow i muzulmanow na wiare chcrzescijanska. gdy zachorowal oni rownize sie za Niego modlili...Jest to jeden z najprzykrzych dni w moim zyciu...
|
Nigdy jeszcze nie bylem tak religijny jak dzisiaj.... R.I.P
[*] |
Cytuj:
Żałoba narodowa jest. Jutro pojde do kosciola pomodlic sie za Papieza - z takim postanowieniem nie bylem tam nigdy i bedzie to chyba moja pierwsza prawdziwa modlitwa. Niestety, w koncu ta chwila musiala nastapic... [*] |
Niestety to smutny i to bardzo dzien dla nas. Nie powinnismy grac w Tibie dzis. Modlic sie trzeba...
|
Papież jest już u boku Boga... powiem jeszcze, że dzisiaj się za niego modliłem, modliłem się o to, aby nie cierpiał. To był naprawdę niesamowity człowiek... drugiego takiego na świecie nie znajdziemy... TVN odwalił kawał dobrej roboty, naprawdę... coś mi się widzi długa żałoba... cały świat płacze... czy kiedyś ludzie modlili się na taką skalę? Nie... A wogóle to ejstem w szoku, że tyle stacji TV przerwało transmisję, to dobrze... Smutno mi, ale powinniśmy pamiętać o tym, że Karol Wojtyła jest teraz u Boga, przynajmniej tak mówi wiara Katolicka... wiecie, że nigdy nie wierzyłem w Boga jak teraz? No dobra, to ja idę do kościoła...
PS Teraz może jakaś minuta ciszy? Zamknąć forum na minutkę, aby uczcić pamięć papieża, i dodajcie jakiś znaczek (taką wstążkę) w logo... I nie grajcie w Tibię dziś... żałoba. :( PAMIĘTAJMY ŻE PAPIEŻ ZROBIŁ WIELE DLA LUDZI I DLA ŚWIATA! [*] |
[*] Rest In Peace, Great Human. Let God take You to Your Castle Of Peace [*]
|
ja mam tylko prosbe do mlodszych ...nie robcie z tego sceny nie biegajacie pod dp na bialo czerwono spiewajac modly ...to nie jest dobra chwila do zaistnienia a wasze smutki zatrzymajcie dla siebie nie narzucajac ich innym ...nie wykorzystujcie tego smutnego faktu...tylko wstyd robicie...
|
:(
Papież zmarł 18 mojej siostry skończyła sie tragicznie bo własnie dzisiajeszego dnia sie urodziła módlmy sie zapapierza!! żeby bóg go przyjał serdecnie !! On na zawsze pozostanie w naszych sercach wkońcu to był polak !! PRzepraszam za błedy wkońcu 18 siostry to wszystko co sie stało z całym szacunkiem dla papieża!!
|
Kiedy palily sie u mnie swiczki i podali komunikat o Śmierci papieża Zgasly mi one wszyskie (nie wiem jakim cudem) a zreszta Jest to Smutny dzien dla kazdego z nas :(
|
Papież nie żyje
Wielka Tragedia Dla Całego Świata. ;( ;( ;(
Zamiast Siedzieć Na Gadu gadu i Pisać łańcuszki, Pomódlcie Się. Największa Strata Dla Polaków :flaga_pl: ;( |
...
Śpieszmy sie kochać ludzi tak szybko odchodzą. Był to wielki człowiek.Jest to wielka strata dla ludzkości drugiego takiego człowieka nie bedzie.
|
Nie bede nic pisał bo nie ma słów które mogły by to wyrazić jaki żal czujemy .
Miałem szczeście będac w Starym Sączu 1999 r. Widząc go na żywo . Papież patrzy na nas z nieba siedząc kolo BOGA . Niech spoczywa w spokoju Amen . Jemu dane było Ujżeć Stwórce Naszego :) to jest jedyna rzecz która mnie pociesza ale bedzie go nam Brak Hail Jan Paweł II . Amen . Byłeś najlepszym człowiekiem jaki chodził po tym świecie . :((( |
Zakończenie urodzin u kolegi. Zabawa przednia, śmiechy, rozmowy, skakanie po kanałach telewizyjnych, TVN...czarny ekran, duży napis "Jan Paweł II nie żyje...".
...Cisza, trwająca co najmniej minutę. Niedowierzanie, stało się. Jan Paweł II żył, zyje i żył będzie. W naszych sercach. Na zawsze. |
Odszedł człowiek, ale pamięć pozostanie na zawsze...
|
:( Zawsze Był,Jest I Będzie Naszym Największym Ojcem i Przyjacielem, Kimś Kogo Każy Z Nas Chciałby Naśladować :(
Również tych młodszych graczy prosiłbym o nie ubieranie się w barwy narodowe, nie jest to ani odpowiednia chwila ani odpowiednie zachowanie....lepiej pójść do kościoła i pomodlić się za Ojca Świętego co proponuję wszystkim bez wyjątku...ehhh...swoją droga...mam 19 lat a też płakałem jak dziecko :( |
On nie umarł...
Ludzie, nie rozpaczajcie...
On będzie żył już na zawsze w naszych sercach... Pamiętajcie o Jego życiu, nie śmierci. Papież Młodzieży zajął należne sobie miejsce przy boku Boga. |
[*] Oby w niebie było Mu lepiej...
|
Niech spoczywa ;(
[`] |
gadajcie w tym temacie o papiezu ile chcecie... prosze was o jedno... NIE SPAMUJCIE NA TIBII!!! nie zapominajcie ze takim spammowaniem mozecie obrazac uczucia religijne ludzi ktorzy wierza w innego boga albo w nic nie wieza...
|
KoChAmY cIe NaDal
Ciężki to dzień dla ludzkości ale na Mytherze wiekszość polaków była ubrana na czarno !!!! Polacy na Mytherze udowodnili tym ze każdy z nas kocha Papieża polaka i nawet teraz jak go niema to i tak bedzie on nim pamiętał i bedzie go kochał
------------------------------------------------------------------------ Citirion (druid) 17lvl --->mYtHeRa<-- :(:(:( polacy trzymajcie sie |
"Musicie być mocni mocą miłości, która jest potężniejsza niż śmierć..."
Cicha smierc wielkiego czlowieka ale nie ma co sie zalamywac trzeba zyc dalej... "Vere papa mortuus est..." |
Odszedl ale na zawsze pozostanie w naszych sercach[*].
Niech spoczywa w spokoju. |
Nigdy nie zapomne takiego człowieka jakim był Karol Wojtyła[*]
|
Cytuj:
|
Nie żyje papież, niech żyje papież w naszych sercach na wieki wieków.
Teraz tęsknimy za nim, jesteśmy smutni, zagubieni... ale powinniśmy się radować. Jan Paweł II jest teraz szczęśliwy, zaczął się jego nowy etap życia, życia wieczego. Nie doskierają mu żadne cierpienia i siedzi koło Boga. Coś się konczy, coś się zaczyna... Brakuje nam go i będzie brakować, niech spoczywa w spokoju. Niech każdy zapali świeczke w oknie i pomodli się o jego duszę, tylko tyle możemy dla niego teraz zrobić. Wielki człowiek, papież, nasz rodak, ten co pogodził ze sobą wszystkie religie (a przynajmniej chrześcijaństwo z innymi) odszedł.[*] Minuta ciszy, nie grajcie teraz w Tibie, a jak już musicie grać, to nie zabijajcie i nie zachowujcie się jak skączone n00by. |
Niech w Niebie będzie Mu lepiej. Dźwigał Swój krzyż przez całe życie. Swoją misję na ziemi wypełnił znakomicie. Odszedł naprawdę Wielki Człowiek.
Właściwie smucimy się tylko dla tego, że Papieża Jana Pawła II nie będzie przy nas. Wiemy, że tam będzie Mu lepiej, jednakże chcielibyśmy mieć Go dla siebie. Czysty egoizm nieprawdaż? Normalna cecha człowieka - smutek po utracie kogoś bliskiego. PS:Nie wiedziałem, ze to się w Newsach znajdzie na tibia.pl |
Nie mozemy sie teraz zasmucac, mielismy na to juz sporo czasu. Kazdy z nas czul w glebi serca ze ten dzien sie zbliza. Kto jak kto, ale Jan Pawel II napewno niechcialby bysmy byli smutni. On jest teraz ze swoja rodzina, dopelnil swoja role.........
Niechaj pamiec o Jego Wielkosci nigdy w nas nie zgasnie... |
|
To prawda. Św słowa.
Papa <Włoski> zmarł tak jak chciał.
Ojciec święty juz sie męczył i chciał tego. Zmarł tak jak chiał. Miejmy nadzieje że zostanie pochowany tak jak chciał. To znaczy w polse. Niech BÓG ma JANA PAWŁA II w swojej opiece. |
Wieczny odpoczynek racz mu dać Panie, a światłość wiekuista niechaj mu świeci na wieki wieków. Amen.
(Najbardziej odpowiednia jest teraz chyba tylko cisza...) |
Niech sie dzieje wola nieba, z nia sie zawsze zgadzac trzeba.
Zycie sie nie konczy, zycie sie zmienia. Kiedy umarl, naprawde docenilem to, kim byl. Zostanie u mnie w pamieci na zawsze... |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:30. |