Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Grafiki (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=37)
-   -   Zrobie avatara (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=31381)

Eileen 05-04-2005 23:02

Zrobie avatara

Nudzi mi się i nie mam co robić...

Jak komuś potrzeba jakiegoś nietypowego avatara to piszcie, z chęcią zrobię. Coś niecoś z mojej robotki możecie zobaczyć w moim avatarku - róża w paincie, a tlo w Photo Expresie :P

Mówcie śmiało...

Avager 05-04-2005 23:16

w tym problem że avatary nie działają...

No to ja prosze o.... Kolesia z Pistoletem (widać twarz a kołojen spluwa, duży pistolet z widocznym magazynkiem, jak w Unreal Turnament)

Vomusu 05-04-2005 23:29

ja kcem laske

Jackiew 06-04-2005 15:02

no to ja prosze Wojownika taurena z world of warcraft w ciężkiej zbroji (koloru róży ) i kremową obramówką (zbroi) i żeby trzymał młot bojowy :)

Badzo 06-04-2005 15:19

Mi zrób ogniowy napis BADZO ok?

Smiti 06-04-2005 15:25

JA chce

Ja chcialbym Cie prosic o zrobienie mi avatara zwiazanego z tibia i moim nikiem (Smiti) reszta nalezy do Ciebie :P JAk co to PW :)

Dr.Unknown 06-04-2005 16:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vomusu
ja kcem laske

Pozwoliłem sobie wyręczyć autora z tak prostego zlecenia, proszę bardzo- drewniana laska dla pana:
http://img153.exs.cx/img153/1301/laskadrewniana0um.jpg
Dodatkowo pasujace tło.

Avager 06-04-2005 17:01

up:

Miałeś do wyboru 1 z 3 możliwości ;) Wybrałeś tą... najbardziej "kulturalną" :D .

Eileen 06-04-2005 17:14

@BADZO
Ten tekst może byc na tle ognia? Bo z napisem musze troche pokombinować, narazie zrobie taki...

@VOMSU
Zalezy co masz na myśli :) Jak bedę złośliwa to ci zrobie kostur maga :D

@RESZTA
Avatarki niedługo umieszcze na www, jak tylko zrobie (nie zajmie mi to długo, może godzinkę). Narazie do umieszczania ich użyję zwykłego konta, ale moze niedługo załatwie sobie kawałek servka o lepszych parametrach. Adres www podam wam jak skończe :) (góra jutro).

PROSZĘ nie mówicie mi o postaciach z jakiejś gry tylko powiedzcie jak taki ktoś ma wyglądać (ja nie jestem wszechwiedząca i nie grałam we wszystkie gry :( ). Ale postaram się coś wykombinować...

Jackiew 06-04-2005 18:10

tauren z world of warcraft wygląda o tak :
http://wow.battlenet.pl/src/characters-tauren.jpg

Eileen 06-04-2005 18:33

Mam już 2 wykonania dla Badzo - napis na tle płomieni i napis z płomieni.

Mam też ładną dziewczynę dla Vomusu :P

Juz przerabiam kod źródłowy do mojej starej www. Niedługo bedzie gotowa i wstawie wszystko.

Badzo 06-04-2005 18:59

dzianki i czekam ;>

Colier Scoredyne 06-04-2005 19:31

Ja bym prosił o takiego "ponurego żniwiarza" z kosą w ręku, jesli nie wiesz o co mi chodzi to pisz ;)

Vomusu 06-04-2005 20:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Eileen
Mam już 2 wykonania dla Badzo - napis na tle płomieni i napis z płomieni.

Mam też ładną dziewczynę dla Vomusu :P

Juz przerabiam kod źródłowy do mojej starej www. Niedługo bedzie gotowa i wstawie wszystko.

:D:D Faynieee :D:D

Vomusu 07-04-2005 15:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dr.Unknown
Pozwoliłem sobie wyręczyć autora z tak prostego zlecenia, proszę bardzo- drewniana laska dla pana:
http://img153.exs.cx/img153/1301/laskadrewniana0um.jpg
Dodatkowo pasujace tło.

Buehehehehe :D:D:D:D naprawde sexi ta laska i wogule:) Oki-podoba mi siem bardzo ladnie zrobione.A teraz jesli mozna to poproszem o fsa(fire sworda)

Mikhalov 07-04-2005 15:58

ja bym chciał jakiś ozdobny napis CZŁOWIEK NEWBI

jakiś wypaśny

Eileen 07-04-2005 22:28

Strona zamieszczona w necie :cup: . Co prawda na słabym servku, ale jak znajde lepszą darmówkę to się przerzucę. Narazie avatarki są do ściągnięcia pod adresem:

www.eileen-bluerose.webpark.pl

liczę że docenicie moje staranic co do wykonania strony i grafy :P

Badzo 08-04-2005 10:49

PinGOnE 08-04-2005 11:50

Czy ja tez moglbym prosic ? Potrzebuje cos z L L (dla gildii :D) nazywa sie dokladnie Legendary Legion takze tło może być zwiazane z czymś legendarnym :D Bede bardzo wdzięczny :)

PS. Prosze o 65x65 pix z gory dzieki :) (bardzo mile widziana animacja :D)

Eileen 08-04-2005 21:53

fajno :)

Zrobiłam już w sumie 5 avatarów i stwierdzam, iż robienie idzie mi coraz lepiej. Oprócz dwóch avów dla Badzo jest zamówiona kostucha dla Coliera i laska dla vomsu, oraz upragniony Tauren Jackiewa (co prawda nie taki dokładnie jak chciał, ale zrobiłam co mogłam). Av dla Człowieka Newbi jest w robocie ale nie wiem jaką dobrać kolorystykę.

@Avanger Tymczasowy
Cieszyłabym sie gdybyś powiedział mi coś więcej o tym facio z pistoletem. Jackiew powiedział mi konkretną daną która mogłam podstawić w wyszukiwarkę. Jesli możesz to podaj mi imię jakiegoś bohatera strzelanki, albo co... (ja się nie znam, musicie się z tym liczyć :-P )

@PinGOne
Zobacze co da się zrobić... Nie wiem czy mój pomysł wypali przy tak małym rozmiarze obrazka, ale zawsze mozna spróbować. A tak przy okazji na jakim servku jest wasza gildia?

PinGOnE 08-04-2005 22:21

Gram na Premii :)

Eileen 08-04-2005 22:45

... a więc poprawie ci humor i powiem, że udało mi sie zrobić to co chciałam pomimo małego formatu obrazka. Masz gifową animację i zwykłego bmp z tego obrazka :)

Moje dzieło będziesz mógł obejrzeć (no nie dosłownie w tej chwili) na mojej www w dziale inne :).

Mam nadzieję, że ci sie spodoba :)

@edit
Juz obrazek jest na www. Terazz tylko powiedz mi czy sie nadaje :) WIem że napis jest troche taki nieciekawey sle musiałam go zrobić ręcznie, bo inaczej wychodził zamazany :( Powiedz co o tym sądzisz...

PinGOnE 08-04-2005 23:32

Dziekuje :* bardzo mi sie podoba i reszcie gildii również

Jackiew 09-04-2005 08:38

No, no tayren dobry choć nie posiada młota to i tak znakomity ;) lepszy niż sobie wyobrażałem ;]

Smiti 09-04-2005 10:41

:p

Ok muj wczesniejszy wpis zostal zignorowany.:( moze dlatego iz zamalo sprecyzowalem to co ma sie znalesc na obrazku.Wiec tak zmienilem koncepcje i prosilbbym o muj nick "Smiti" najlepiej czerwony na tle wody (morza, jeziora) licze ze tym razem sprobujesz mi zrobic avatar.

Oerta 09-04-2005 10:48

chciałbym avatar z fajnym niemieckim czołgiem o nazwie:tiger,na tle płomieni i wybuhuw tak jak to było w 2 wojnie światowej.

Bambuko 09-04-2005 11:15

Poproszę avatarka z goblinem. Niech będzie widoczna jego twarz, uśmiechnięta. Ma być zielony. Może pokazywać 'OK!'.

Sokochłap 09-04-2005 11:21

Mimo że szukałem ,nie znalazlem,dlatego prosze cie o wykonanie avatara ze smokiem, ale żeby bylo "widac" madrosc i dumę smoka... Mam nadzieje ze wiesz o co mi chodzi :)

Eileen 09-04-2005 21:09

Bardzo cie przepraszam smiti że poczułes sie zignorowany, ale dośc długo zastanawiałam się nad wykonaniem twojego ava. Szukałam czegoś charakterystycznego co by mogło oddac twój charakter czytając twoje posty. ALe ułatwiłeś mi pracę mówiąc czego oczekujesz. Av jest gotowy i czeka na ciebie na www :)

Oprócz ava smitiego wykonałam także owego goblina (mam nadzieję że docenisz moje starania SuPerMANie bo kosztował mnie wiele pracy) i smoka (wydaje mi się ze jest dość dumny i nie wygląda jak taka dzika bestia :P ). Czołg dla Oerta jest w robocie, idzie mi nie najgorzej. Nie wiem czy uda mie sie oddać tak światnie płomienie i wybuchy ale sprubóję.

Wszystkie avy czekają na was na mojej (nowej) www:

www.eileen-bluerose.webpark.pl

Czekam na następne informacje i ocenę moich prac :)

Sokochłap 09-04-2005 21:37

Dzieki! na to wlasnie liczylem

Druid Turema 09-04-2005 21:50

Elieen ja bym bardzo porosił o avatarka. Chodzi mi dokładnie o takiego dużego uh na jakimś ładnym tle :D

Avager 09-04-2005 22:12

No mi się też wydaje że mój został zingorowany ^^ ... może też dlatego że zasłabo go sprecyzyowałem ?

To więc dam innego.

Zrób avatarka, zniszczone, pogrążone miasto w pyle po wojnie (miasto teraźniejsze... nie jakieś zamki itp ^^ ). No i na horyzońcie niech zachodzi słońce (Pomarańczowo CZerwone), niebo czerwone.

I tak dokładniej to niech w mieście nie będzie widać żadnych istot żywych (tak jak po bombardowaniu bombą atomową... ).

Mam nadzieje że to tym razem zrobisz ^^.

EDIT:

Aha, jakim ty to programem robisz ? :O .

Dj Nekro 09-04-2005 22:26

A ja bym chiał coś podobnego do mojego Avatara, lub ze słuchawkami DJ'a... ale napis "Nekro" musi być ;)

Avager 09-04-2005 22:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dj Nekro
A ja bym chiał coś podobnego do mojego Avatara, lub ze słuchawkami DJ'a... ale napis "Nekro" musi być ;)

z tego co widze to nikogo avatarki nie działają, więc bądź tak łaskaw i go wklej ... a nie... chyba że chodzi ci z tego podpisu.... to taki offtopic .

Ciacio 09-04-2005 22:43

ekhm.. gratuluję zdolności ;)

ja bym prosił o avatarek przedstawiający potężnego druida i napis Ciacio (ale napis taki mały) z góry thx (jak coś to PW)

Eileen 09-04-2005 23:00

@ Avager Tymczasowy

Poprostu: Wszystkimi po trochu :)

Płomienie uzyskałam dzięki efektowi smudge w iPhoto Plus 4 (był dołączony do mojego skanera), zaznaczenia i wycinanie odpowiednich fragmentów np. jednakowego koloru to Ulead Photo Express 4.0 (był dołączony do mojej cyfrówki), reszta to ręczne wykończenia w painie i google :D. Tzn. w google wyszukuję obrazek np. szara figurka goblina na tle jakichś paproci. Pakuję to na kompa w Expressa, urzywam funkcji "select by color" i zaznacza mi wszystko w jednym (podobnych odcieniach). Między innymi dlatego jest ta zielenina w gnomie - nie chciało mi się tego wycinać :D. A potem już tylko kolorowanie i zmniejszenie rozmiaru. Poprostu wykorzystuję wszystko co mam. Acha i do animacji Legendary Legiona użyłam Animation Shopa (ściągniety z neta). Co prawda musiałam robic najpierw w innym programie animacje klatka po klatce, ale mam satysfakcję że nie musiałam wydawać kasy na drogie programy :)

@edit:

GOOGLE TWOIM PRZYJACIELEM :D

Senseal 10-04-2005 08:59

Ja bym chciał 2(dwa) awatary:
Druid w fioletowej szacie z demon setem(demon:armor,legs,helmet) i 2 FSami w rękach na tle jasno fioletowej 8-ramiennej gwiazdy.
Druid w złotej szacie z crown setem(armor,legs,helmet,shield) i Thunder Hammerem na tle ciemno złotej 8 -ramiennej gwiazdy.
OK?

she_devil 10-04-2005 13:42

a ja chce taka dzioche co u mnie na avatrzae tylko rudą i bardziej zmartwioną

Eileen 10-04-2005 14:16

sorrki ale chyba wiesz że nikt nie widzi twojego ava, moze opiszesz mi cos więcej albo wyślij mi plik z twoim avem na e-maila :(

@Oerta

Sorki ale nad twoim czołgiem musze sie jeszcze pomęczyć :D Będzie w następnej porcji avów...

@Senseal
Nie wiem jak ty sobie wyobrażasz druta :P. Mi wyjdzie rycerz a nie drut. Do tego muszę zachować format 100x100... Napewno tak ma wyglądac twój av? Nie będzie nawet widać ze to drut...

@Mija weekend...

... więc niestety musicie się liczyć z tym ze avy nie będą robione tak szybko i że bedę mogła zaglądac na topic "tylko" raz dziennie :(

Przepraszam bardzo,

Meeen1991 10-04-2005 20:31

Hey dude you are making fantastic avatar's you are the best you rox !!! xDD (dobrze napisalem ?:D) dziex za avatar z laska ;]

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:47.