![]() |
Skille
Mam pytanko jestem paladynem 8 level Skille cienkie bo 14/19 i jak trenować moge najszybciej praktycznie wszystko jak najszybciej i najlatwiej nie chodzi mi tylko o distance ale tez o sword i club
Z gory dzieki :) :P Nie ma To jak SZkołA :P |
Co do treningu:
- Distanc, Sword, Club, Axe i Shielding mozesz cwiczyz z jakims qmplem (on atakuje ciebie, a ty jego) Co do takich treningow, to byly juz tutore na ten temat, wiec nie bede ich powtazal :-) - Fisching trenujesz lowiac, im wiecej prob lowienia, tym wyzszy lvl - Magic lvl trenujesz zuzywajac manne (na okreslony poziom, trzeba zuzyc pewna ilosc manny) Chyba wszystko :-) |
Najlepiej z kumplem, gdzieś z boczku i trenujemy! On nawala ciebie a ty go :)
|
I żeby szybko skile rosły trzeba mieć najsłabszą broń i tarcze.
|
Skoro jesteś palladynem to po co ci skill shielding przecież luk jest 2reczny!chyba ze nie wiem po jakiego druta łaźisz ze zwykłymi broniami!!!NP.muj glupi kolega został palkiem a luku na oczy nie widzial i nie chce widzieć bo wlaczy w z bliska (LOOL)
|
shelding jest bardzo potrzebny wlasnie po to ze luk i kusze nosimy w doch rekach i nie mozna miec tarczy jak bedziesz mial shelding20 a distans60 to malo gdzie sie wybierzesz potwory ci bedol duzo zycia zabierac cwicz z jakims kumplem i wezcie 2 szczurki niech was bija :)
|
Po co pakowi shielding dobry?
Palek to wbrew pozorom dobry bloker, mimo iz skill shielda rosnie mu troche wolniej od knighta to blokujac nie urzywa Uh tylko Exura Vita, co jest bardzo pomocne w polowaniach bo nie wydajesz niepotrzebnie pieniedzy na UHy, oczywiscie blokujac uhy trzeba zawsze miec, tak na wszelki wypadek. |
Kad a zablokujesz demona?? ablo wl?? jak one pizgaja czarami?? nie?? tak myslalem:) ablo jak idziesz po drodze do hero idziesz 1??? nie?? szkoda many na szmate??:Pheh
widzisz nie wszystko jest takie kolorowe w palku, nie masz many jestes died |
W kilku miejscach przeczytałem, że trenując skile trzeba miec jak najslabszą broń i tarcze. Rozumiem, że jak najslabszą bron (zeby nie zabić kumpla) ale po co najslabsza tarcze?
A trenując shilding na ratsach takze trzeba miec najslabsza tarcze? Czy to cos daje jak trzymam w rekach 2 tarcze? |
Mozesz chcesz trenowac cluba to dobrze sie trenuej z potworkami bijesz je z balance lub full def (zaly od broni)zeby tak bardzo slaob dostawaly
|
Co do sensu trenowanie shielda u palka, to ktos tu kiedys napisal, ze nawet bez tarczy polowa shieldingu liczy sie do obrony, czy jakos tak.
|
ale gdzie z skillami takimi jak palek 24/24 dzieki serdeczne za mowe gdzie moge z takimi skillami isc :))
|
SkillE
Co do skillów :))
Mam 53/38, 17 lvl i 10 magic lvl :D I jestem pallkiem ofkoz!!! Palki RuleZ |
Cytuj:
Jak jesteś palkiem to co za różnic jaki masz shilding bo jak masz luk to nie trzymasz tarczy w ręce i wtedy ci ten skill nic nie daje!!! :] |
Teraz potworki maj zwyczaj zmieniac cel. Lepiej zebys mial dobry shielding i kawalek tarczy ze soba, kiedy jakies bydle ominie blokera i pojdzie na Ciebie.
|
poraz kolejny to pytanie sie powtaza.
palek nawet jak nie ma tarczy to uzywa polowe shieldinga i dlatego potrzebuje go cwiczyc. wiec to chyba jest oczywiste, tymbardziej ze go tarcza nie chroni. czyli jaki wniosek? duzy shielding zapewni mu ochrone zamiast tarczy |
Cytuj:
BTW. Cytuj:
|
jak mam skille juz 35/28 to gdzie juz moge isc i mam 9 level :rolleyes:
|
W kilku miejscach przeczytałem, że trenując skile trzeba miec jak najslabszą broń i tarcze. Rozumiem, że jak najslabszą bron (zeby nie zabić kumpla) ale po co najslabsza tarcze?
A trenując shilding na ratsach takze trzeba miec najslabsza tarcze? Czy to cos daje jak trzymam w rekach 2 tarcze? no wlasnie?? |
Piko...
Cytuj:
U$3r |
To jest tak:
1) Oboje macie cienkie itemsy np: Wooden Shield, Spiry,
P-Armor i brak Legsów 2) Wtedy szybciej sie trafiacie i częściej. 3) I albo sie trafiacie albo sie pojawia się chmurka (co dodaje do Shilda ) bo Armor nie paruje. 4) A skille wzrastają gdy - Pojawiają sie chmurki - Trafiasz w cel co 30 sekund |
- Slaba bron, to moze byc Club, Sord, Spike sword, Axe, small Axe, ale Pally nie ma slabych broni. Spira jest dobra bronia. wytrwny Pally moze zadawac ciosy po 90 w gore, co do czlowieka /2 czyli 45, kumulujac to z jego shieldingiem, oraz tarczami, zbrojami, etc. to z 20-30 moze spokojnie zerwac.
|
dziekuje wszystkim
jeszcze jedno pytanko: a jak np.: wali w ciebie dwarf i pojawia sie takie zolte wokol ciebie jak cie walnie.. to co to oznacza?? lepiej jak chmurka czy te zolte..? |
Cytuj:
|
Hehehehe
ja obstawiam na fista :D :D :D 8) :] :)) ;)
|
Cytuj:
|
da sie ale to chyba rzeczywiscie nic nie daje - bezsens
|
Nie trzeba mieć najsłabszej broni i tarczy! Oczywiście, jest to wskazane z tego względu, żeby podczas treningu nie zranić za bardzo partnera, co wcale nie znaczy, żeby zawsze ćwiczyć z wooden shieldem i nożem. Bo nie chodzi o to, żeby się pozabijać nawzajem, ale żeby raz na 30 chmurek zranić.
|
Po prostu trzeba niec berdzo zaufanego qmpla i nmiejwiecej ten sam lvl i skille.PO prostu idziecie w odludne miejsce,nie macie na sobie nic oprocz slabej tarczy(wooden)i bron(np.dagger).Poza tym nic na sobie nie macie.I sie napierniczacie na balansie.I slaba bron poto zeby nie zadawac obrazen qmplowi bo tylko za trafione uderzenia ida skille chyba a tarcza zeby wlasnie qmpel mogl cie trafiac.I jak jestes goly to jest 2 mozliwosci albo on trenoje bo cie trafi albo ty bo blokujesz i na odwrot. :]
|
Nie wiem jak trenować, mam wooden shielda i knife(qmpel też) i sie bijemy na defie czy na ful atck?Ja chce by skille w miare równo leciały(shield i sword fisg.0???
|
Na Balanced czyli 50/50, jest to pomiedzy full atakiem i full defem ;)
|
A ja powiem, że niekoniecznie na balance jest najlepiej. Jak się zgadacie z partnerem, to sami musicie na początku popróbować różnych kombinacji stylów walki (def,bal,att) i różnej ilości zbroi na sobie. Nie można z góry powiedzieć: trenuj na balance z wooden shield i daggerem. G**** prawda. To wszystko zależy od skilli Twoich i partnera. Trzeba się po prostu zgrać i dobrać tak, żeby skile leciały, a żeby niepotrzebnie się nie ranić do czerwonego paska...
|
Moim skromnym zdaniem wnioskuje, że najszybciej się trenuje na full of, ponieważ ty zadajesz więcej ciosów i twój partner co powoduje większe użycie tarczy i miecza. Może mówie źle ale tak mi się wydaje :D
|
Cytuj:
Chyba mowilem ze trzeba miec zaufanego qmpla z takim samym lvlem i skillami nie. A jak takiego nie masz to wtedy sie proboje np.ktos zalozy zbroje |
No dobra!!! Wszyscy już to wiedzą :O nie musicie sobie już nabijać postów zbędnymi gatkami 8) Ups!!! Ja to właśnie robie :D
PS. Raynold to ty Portos?? Jak tak to spoko. Pozdrów Karola na uczelni i powiedz fletowi żeby przyjechał do Katowic bo musimy pogadać!!! Dzięki!!! |
To już chyba każdy gracz tibi wie jak teranować ale jak nie to przypomne idziesz sobie gdzieś z boku z qumplem i atakujecie sie na wzajem i po iluś tam uderzeniach rosną ci skille tego czym walczysz i shildingu :O 8o
|
moim zdaniem u palka distans i shelding , shelding jest kazdej postaci potrzebny i to bardzo a co do distansa to nie musze sie chyba wypowiadac...
|
Elo ja mam narazie slaba postac jestem knight'em ( rycerzem) i gra misie dobrze mam skille 38/31 ale ciagle cwicze :):)
>>> Dark-Xaero <<<>>> lvl 11 <<<>>> Isara <<<>>> Venore <<< |
czy SHILDING bedzie mi lecial jak bedo mnie atakowaly pewna ilosc potworkow a ja ich nie bede atakowal? ?(
|
TAK. Ale muszą Cię trafiać przynajmniej raz na minute.
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:18. |