![]() |
Nowy Papież
Przed chwila wybrano papieza .Zobaczymy zachwile kto to i dokoncze posta
Edit : Ja slyszalem ze muzyn..Pewnie zart wiec edytuje A wiec niemiec!Ale pontyfikat bedzie krotki bo ratsinger stary jest |
po pierwsze: papieŻa
po drugie:nie wiadomo czy murzna, jesli nawet to co z tego? po trzecie:wieRZe po czwarte: h*j mnie obchodzi w co wierzysz |
A ty co, Konklawe przekupiłeś za przedwczesne informacje?
|
Wybrano, ale nie wiadomo jakiego. Czy może masz jakies wtyki w Watykanie?
A co do przepowiedni - nie wierze, i chyba tylko ułomy moga w to wierzyć ;) |
Cytuj:
Ja tylko licze na to, żeby to był Nigeryjczyk. Bo pomijając nawet to, że na stanowisko się nadaje - już wyobrażam sobie te nagłówki w szmatławcach ala Newsweek "Koniec świata się zbliża!"... Heheh... |
Cytuj:
|
A ja powiem, ze mi zwisa kto bedzie papiezem, wazne zeby byl. Dosyc szybko rozliczono sie z tym konklawe, warto dodac, ze najdluzsze konklawe w historii trwalo 3 lata. ;]
|
Chyba będzie kard. Ratzinger. LAe to bez znaczenia. Katolicy zaakceptują każdego.
|
Cytuj:
Cytuj:
Po piąte: MuRZyn @down Szczególy :> |
Po szóste: Murzyn
|
Ratzinger jest papieżem! I po nadziejach na przepowiednie... :P
|
Ratzinger - Benedykt XVI
|
18:36:15 plejer ([email protected])
tej jaka faza 18:36:17 plejer ([email protected]) ;];] 18:36:19 hoom ([email protected]) ? 18:36:27 plejer ([email protected]) wybieraja papieża nie? 18:36:31 plejer ([email protected]) i mowia ze ten szkop ma szanse 18:36:36 plejer ([email protected]) Ty wiesz co? 18:36:41 plejer ([email protected]) on służył w HitlerJugend 18:36:46 plejer ([email protected]) i w Wehrmachcie roxor ;]] |
I dobrze ;). Aha, i jak zawsze miałem racje, przepowiednie to sobie mozna teraz wsadzić ;>
|
@up
Dobo, ty proroku ty. XD Teraz setki ludzi muszą Ci przyznać rację. :P |
ujmujac to w dwoch slowach:
niezly hardkor ;] |
Fajnie >.< nici z przepowiedni >.< Nostradamus pewnie po pijaku gadał ;)
|
Teraz powinien się temat nazywac "Czy przepowiednia Doba się sprawdzi?" i tytuł newsweek'a "Dobo miał rację" w ogóle wszystkie gazety bedą miały nagłowki "Wielki Dobo - nowy prorok" itp. wyobrazcie sobie ;p
|
Eee za starego wybrali. Ten czarnoskóry dłużej by służył. Ale co tam ;).
|
|
Cytuj:
No to co, to już jest 3 koniec świata który przezyłem ;)? p.s Teraz tylko czekam na głosy polskich fanatyków, że Niemcy są odpowiedzialni za II W.Ś, i że nie mogą mieć papieża ;D edit Koniec świata odwołany, przepowiednia nieaktualna, główny wątek - tak. Zmieniam więc nazwe tematu~ |
Aah sorry
Napisałem nowy temat wezcie go usuńcie bo nie zauwżyłem tego ok?
Super mi się tam nasz nowy papież podoba ;p |
Za stary. Daje mu maksymalnie 10 lat pontyfikatu.
|
Cytuj:
|
Cytuj:
PS. Wie ktoś ile i jakich języków zna ten papiez? |
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Ehhh...
Już wczesnij była mowa że chcą wybrać starszego. A mnie sie to tam podoba że Go wybrali. Zobaczymy jak będzie rządził. |
Wolałbym każdego innego, czarnego, latynosa, Droma, świętego mikołaja...
Czemu niemiec, nadodatek wychowany na ideologiach Bojówek Hitlerowskich, niechcę rzucać slów na wiatr - Poczekamy, zobaczyny! |
mi to i tak wisi kto zostal papiezem, temu nie dam wiecej jak 7 lat... wiec nie narzekajcie, koniec swiata jest jeszcze mozliwy ;P
|
Cytuj:
|
Jest jedna dobra strona tego wyboru.
CipSoft teraz będzie pracował podwójnie, bo będą chcieli pokazać, że Niemcy zasłużyli na papieża. :P |
wybrali tego niemaca ratzingera~ i wedlug mnie to najlepiej zrobili bo byl on bliskim wspolpracowanikiem Jana Pawła II i po jego smierci on objal do czasu zakonczenia konklawe wladze w Watykanie.
Ja slyszalem o przepowiedni ze mial byc Murzyn w co nie wierzylem i dobrze ze nie wierzylem :) |
Nie no czy każdy Polak musi myśleć tak samo???
Tylko nie Niemiec bo zły itd. itp. To że został wychowany w "ideologiach Bojówek Hitlerowskich" nie znaczy że jest zły. A może wolelibyście znowu naszego??? |
I wogole podoba mi się imie jakie wybral: Benedykt XVI, wydaje mi sie lepsze od Jana Pawła II ;p
|
up:nigdy nie dorówna(moim zdaniem)janowi pawłowi II
Z jednej strony to dobrze bo przez 20lat był pomocnikiem papieża i zna to wszystko co robi papież. Ale mógł by być inny niż ten. Taki sztywniak. |
Cytuj:
|
Coż niektórzy wolą żyć wieczną nienawiścią...
Tak, tak to już klasyczna polska zazdrość niestety :/ |
W zasadznie nie ma sie czym emocjnowowac...
|
ktos na wp.pl
Cytuj:
i jak moj brat powiedzial: Cytuj:
Ratzinger troche stary ale moze byc:) wydaje sie uprzejmy... przeciez taki niemiec to juz prawie nie niemiec bo tyle lat we włoszech ze hej :) |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 04:55. |