![]() |
Świadome sny
Ten temat będzie o tym, co mnie ostatnio zainteresowało. O snach w których ma się pełną kontrolę jak w rzeczywistości wirtualnej. A jakie możliwości to daje?
Cytuj:
Zachęcam do poszukania stron o świadomych snach i o sposobach ich osiągania w internecie, bowiem tatkich stron jest naprawdę sporo. |
Ja raz mialem swiadomosc i sie bawilem w dragon balla xD polecam.Teraz co noc prubuje ale sie cos nie udaje :<.
|
bardzo ciekawe... ja ok 3-4 razy pamiętam taki sen... nie wiem jak to się działo poprostu lazłem gdzie chciałem...
|
Ja raz mialem taki sen ze umialem sztukę walki Jujitssu i po scianach umialem biegac, wogole matrix na maxa wypas bylo
|
Tez tak robilem ;) i nawet czasem jakos mi sie udaje :P
|
Tak jest to mozliwe a nawet potrafie to osiagnac. Najlepiej polozyc sie poznym wieczorem, i caly czas myslec o tym co chcialbys zoabczyc, w pewnym momencie Zasniesz i bedzie sie dzialo to co ty chcesz zeby sie dzialo.
Trzeba myslec o tym non stop i nie przerywac tych mysli, po chwili praktyki mozna to osiagnac i sie calkiem fajnie pobawic :P, szkoda tylko ze pozniej nic sie z tego nie pamieta. Kiedys sobie wymyslilem ze zrobie 360 flipa na rampie na deskorolce... :P Potem sam nie wiedzialem czy mi sie to snilo czy naprawde tak bylo :P |
Kiedyś dosyć często miałem świadomośc podczas snu, teraz sie to praktycznie nie zdarza.
A szkoda bo zabawa przednia :) |
Cytuj:
|
No wiecie... ja zawsze (prawie) mam świadomość ,np że coś sie złego dzieje, ale zawsze pod koniec snu jak sie mam obudzic, jak cos powiem to sie budze.
Ale czasami drzemi i moge robic co chce ale najczesciej milczac :(. |
Najlepszą zabawę miałem jak umiałem latać a wiedziałem że to sen.
Takiego realizmu nie spotkasz nawet w najlepszych FPPkach. 100% interakcja z otoczeniem :) |
Heh ... Ja w tym siedze i sie na tym znam ... troche :P
LD (Lucid Dream) który opisujecie może być fajną zabawą dla kogoś kto sie na tym nie zna ... ale dla kogoś kto w tym siedzi LD nie wystarcza ... bo jest poprostu denne :P (o niebo lepsze jest LD wywołane techniką WILD ... ale to już wyższa szkoła jazdy) Jeśli chcecie wiedzieć jak wywoływać LD regularnie dam wam kilka sposobów: RT - Reality Test - Testy rzeczywistości ... polegają na uświadamianiu sie w życiu codziennym o tym że żyjesz (bo tak naprawde to ludzie nie są na codzień świadomi swojego istnienia ... czy nonstop myślicie o tym że żyjecie itd ... ?). Najczęściej RT robi się na przykładzie zegarka (2 razy spoglądasz na zegarek i patrzysz jaka jest godzina) ... polega to na wrobieniu sobie takiego spoglądania na zegarek w nawyk ... gdzy będziesz na zegarek 2 razy spoglądał odruchowo to bardzo dobrze ... w śnie prawdopodobnie zrobisz to samo ... a gdy zrobisz to w śnie to zdarzy się coś dziwnego, otóż za pierwszym spoglądnięciem będzie jakaś godzina (np. 12:00) a za drógim będzie całkiem inna, nielogiczna (np. 22:43) i wtedy zdajesz sobie sprawe że śnisz :P |
Znalazłam fajną stronę :)
Przygotowanie do kursu: http://magia.art.pl/ld4.html Kurs (w 10 częściach): http://magia.art.pl/ld5.html Zaczynam trenować 8o |
Cytuj:
|
Ogolnie to ciekawe te LD
Ja mialem kilka faynych snow:D 1.mnie prostytutka bez stanika i bluzki goniła po amerykanskiej autostradzie... A ja uciekalem (ale ze mnie frajer xD). 2.Wrzucilem z dziadkiem kanapke do rzeki...wyrusl z tego ogromny banan ktory znalazl magazyn broni hitlera >LOL< i mnie z uzika zabil. Mówie wam nie przyjemnie jest dostac kulke w tyl glowy:D Przez caly dzien mialem dziwne ucucie w tym punkcie w ktory dostalem:P 3.Raz spadalem z przepasci i obudzilem sie w tym momencie kiedy akurat bylem w powietrzu miedzy podloga a lozkiem:D 4.A to wogule hicior: zabawialem sie z laska ktora mi sie podoba :P HyH... Tak btw. to chyba zaczynam trenowac:) |
Cytuj:
|
Nie którzy ludzie mylą "Świadome sny" i "normalne" sny które pamiętają....
Ja w swoim krótkim życiu tylko raz miałem taki sen (miełem wtey z 10lat) biegałem i szkielety zabijałem, a potem uciekałem od ducha (nie miałem wpływu na "temat" snu, ale "mogłem się poruszać"), a im starszy jestem tym mniej snów miewam/pamiętam (ostatni 2 tygodnie temu ;/ - kumplowi pies odgryzł ręke :P) |
a ja myslalam ze wsyzscy moga rezyserowac sowje sny, no bo ja moge ^.^
Przecie to całkiem normlane. Np. die spac i mysle sobie przysni mi sie guma mamba. przed oczmai wyskakuje mi guma mamba. "Gima mamba wybucha" Guma mamba wybuchla. itd. Toz to normalne jest... |
Cytuj:
@Taśkwa Sny sie ma co noc, i to nie jeden, tylko nie zawsze sie pamieta owe sny. Ja odkad rozpoczelem trening LD o wiele lepiej pamietam swoje sny. |
LD to OBEE, OBEE to LD. Czytalem kiedys jak latwo mozna wywolac taki sen [zalezy jak kto rozumie slowo latwo :P]. A wiec:
1. Znajdz sobie talie kart do gry 2. Zgas swiatlo w pokoju przed snem 3. Znajdz po omacku talie kart i potasuj ja 4. Odwroc liczbami do gory ale nie patrz [nawet jak jest ciemno] 5. Poloz talie na szafce nocnej lub czyms innym 6. Poloz sie do lozka, co kilka minut mysl jaka karta jest na wierzchu talii 7. Gdy juz zasniesz powinienes byc hmm... jak to okreslic? cialem astralnym? Wiec podchodzisz w snie do talii i patrzysz jaka tam jest karta 8. Budzisz sie rano i spogladasz jaka tam jest karta 9. Gdy karta sie zgadza z tym co zobaczyles w snie to Ci sie udalo :) Po dlugich treningach kiedys Ci sie to uda. Podobno jest to wspalniale uczucie. Powodzenia :) |
@she_devil-wykorzystywanie zasobow mozgu w 100%, eh?;)
Jak ja jeszcze zapamietywalem sny, to kontrolowalem kazdy. Ale teraz juz nie zapamietuje, w ogole 'nie mam snow' z tym, ze wiem, ze mam bo kazdy ma, tylko nie kazdy pamieta:P No i ja niestety nie pamietam. Czasem mi sie przysni fragment przyszlosci(wiecie, ze potem to sie dzieje naprawde i zdaje sobie sprawe, ze ja to juz widzialem), ale to sporadycznie. Niestety. Kiedys zasnalem w czasie meczu i snilo mi sie, ze pilkarz umarl na murawie. Co sie okazalo? W czasie tego meczu zmarl pilkarz Foe... Ech... Masakra;) |
Ehh, wy wcale nie macie snów świadomych. Po prostu pamiętacie je, wiecie, że np. szliście przed siebie to wydaje wam się, że szliście, bo chcieliście, ale to nie jest żadna kontrola nad tym. To faktycznie może być możliwe, ale tylko po treningu. Nie wierzę, że nagle tyle osób z jednego forum jest tymi wybranymi, którzy nie muszą nic ćwiczyć. Co do LD i OBEE to jest co innego trochę.
|
Moje chyba wszystkie sny sa bez sensu, ale jak jakis pamietam to calkiem dobrze, z tych kontrolowanych:
-na dnie basenu lezal wielki "snickers"(tak z metr mial), wiec zanurkowalem po niego i o dziwo moglem oddychac pod woda, dlatego sie zorientowalem, ze to sen. Gdy wyszedlem z basenu zobaczylem krasnoludki(nie takie z toporami, tylko bardziej te mylone z Św. Mikolajem) zapisujace na kartkach co ma sie komu snic, potem sie obudzilem -szedlem sobie po ulicy, lecz gdy zobaczylem, ze to sen, zaczelem biegac po ruchliwej ulicy i sie wydurniac, potem zeby, udowodnic iz to sen, uderzalem siebie z piesci w brzuch, wtedy sie obudzilem. Duzo czesciej mam cos takiego jak sen laczy sie z rzeczywistoscia np. -budze sie(niby), ide do kuchni, jem sniadanie i nagle sie orientuje, ze caly czas bylem w lozku - znowu sie budze, wlaczam komputer, gram w tibie, jestem w kopalni dwarfow i konczy sie tak samo. Czasem to jest denerwujace :S. Bo jak juz sie obudze to mi sie nie chce powtarzac tych samych czynnosci i dalej spie(jak moge). Moze sprobuje wywolac to LD :), ale wydaje mi sie, ze bedzie to trudne. |
Serio fajna sprawa, ja jakies 2 lata temu wogole snow nie mialem :) a teraz.... xD
|
Podobno kiedyś jak spałem, rodzice kazali mi przejść do nnego łóżka z jakiegoś powodu (w rl), to ja: "Eheeeee..." i posłusznie poszedłem. Następnego dnia nie wiedziałem jak się znalazłem w innym łóżku. :P Możliwe, że byłem nieprzytomny (wiecie, można robić niektóre czynności będąc nieprzytomnym). :) Może to nie sen, ale związane ze snem.
|
raz przezemnie prawie spaliła się cała szuflada z ubraniem...
|
A teraz temat przerodzil sie w "cotomisieniesnilo" -.- Wszyscy beda opowiadali bajki, jak to oni kontroluja sny, kim oni tam nie byli i czego nei zrobili. Ja tez moge kita wkrecic, ale po co? A tak szczerze, to moze 1-2% ludzi, ktorzy sie tu wypowiadaja, miala kontrolowane sny, ale raczej z przypadku, a nie z umiejetnosci...
|
Cytuj:
down: IMO robienie grupy o wszystkim o czym sie da zrobic, byloby troche glupie, poniewaz prawdopodobnie sa na te tematy inne fora dyskusyjne(specjalistyczne), gdzie mozna o tym pogadac z wieksza iloscia osob. |
może by tak grupa o świadomych snach wiecie wymiana doświadczeń, porady etc.
|
Heh podobnie jak Shan mam czesto, ze np wstaje w nocy krzycze cos (ost. bylo "Dajcie mi kartke"). Jak moja prosba zostanie spelniona klade sie spac spowrotem, wstaje rano z kartka na lozku i nie wiem czemu sie w tym miejscu sie znalazla. Z tym swiadomym snem trzeba sprobowac bo fajnie moze byc;)
|
hihi az mnie to zaciekawilo
Zaczynam kurs! EDIT: znacie jakas inna strone (na googlach nic nie ma) o magii i innych ? |
Cytuj:
Co od świadomych snów to takie miałem a teraz snów "niemam". I małą porada, jeżeli chcecie przenieść się w inne miejsce w czasie snu to musicie jak najszybciej biec przed siebie i wyobrażać miejsce w którym chcecie być, w snach można również latać, jednak nie jest to takie proste jak się wydaje ponieważ mózg jest przyzwyczajony do grawitacji. Żeby polecieć musicie iść biec przed siebie i próbować wzlecieć, na początku napewno będziecie spadać jednak później będziecie już latać. PS: Jeżeli ktoś ma jakieś pytania dot. parapsychologi chętnie na nie odpowiem na privie. PPS: www.strefa51.z.pl/ - strona o magyi, parapsychologii, ufo itp. PPPS: A może zrobić grupę nie świadomie śniących tylko interesujących się zjawiskami paranienormalnymi ;). |
@Kolutib/liado
Lii tam, latanie nie jest takie trudne, ja od razu w pierwszym śnie w którym udało mi się uświadomić, że śnię oderwałem się od ziemi na parę metrów. To właśnie w pełni przekonało mnie, że to tylko sen. Kij, że 3 sekundy po oderwaniu się od ziemi zrobiło mi się czarno przed oczami i zaraz po tym obudziłem się :P. |
Bueheh ale sie ubawiłem, piszcie dalej cos ciekawego :)
|
Jeśli ktoś chce mieć sny to niech sobie coś zje zaraz przed spaniem, efekt murowany :cup:
|
Z gra przepraszam za psta, cs mie sie dzieje z kawiatura, i musze t naprawic;).
Zwyke kiedy skapuje sie ze snie, mam prbemy z utrzymaniem sie we snie, i musze jakby skupiac sie, zeby sie nie budzic(kiedy sen mi pasuje;p). Przepraszam jeszcze raz za psta, jak bad minie, zedytuje i pprawie. |
A wiecie ja mam z takim czymś swobode...
Co chcę to mi się śni... robie tam co mi się podoba xD Wczoraj miałem sen o potworze w mojej szkole... i to była taka gra xD Nie raz mam sny z Alukardem z Helsinga i jak zabijamy Ghule :D Takie coś jest super polecam się skupić i potrenować! Również mam takie coś, że sni mi się coś, a potem jest to naprawde... albo ma się wrażenie, że patrząc na jakiś obraz (np. dzieci w szkole) widziałem go z tydzień temu i wszystkie dzieci były tak samo ustawione tak samo się zachowywały itp. Schiza! xD |
Ja dziś miałem sen jak "JA" w rl robilem OF QUEST x/ wyjdzie na to ze jestem p00***em ale dzien wczesniej duzo o nim myslalem.
Btw. Fajnie wyglada Forteca Orkow w rl woda po kolana, schody normalnie wypasiony sen x) |
Mi sie śmiło (kontrolowałam to)
Że Latałam na latającym dywanie ,i nagle pojawiłam sie w tibi . W tej tibi poszłam na Demony .Miałam red hp a tu nagle Bubble ratuje mnie z Gm'ami. Przy czym krzyczy (po polsku darła się) Bubble kontratakuje :D :D 8o 8o :p :p Drugi sen Bubble zaproponowała mi pujście na faraony , poszłam z nią. Nagle pojawił sie przedemna Omruck i zaczął krzyczeć "Na dyskotece było spoko" Potem zaczełam go walić a raczej do niego stzrelać (dziwne , ale zawsze nie lubiłam profesji paladyna :confused: ) z łuku , a on krzyczy "Chce jeszcze żyć" . Trzeci sen: Poszłam do Bazyliszka i poprosiłam (po polsku) o ciasteczko, ten mi je dał i powiedział "To latające ciasteczko"i zaraz po zjedzeniu jego zaczełam latac . Czwarty sen: Na Rook był atak Demonów, a ja wszystkie pokonałam i se 2 levelek nabiłam 8o . Potem poszłam na strone dla PACC (jakos wlazlam) I zabiłam goblina który chciał latające ciasteczko. (dziwne , skąd wiedział ze miałam taki sen. |
Ja nie miałem jeszcze świadomych snów (ale będe trenował) za to od czasu do czasu zdarza mi sie lunatykować (podobno robię wtedy bardzo bezsensowne rzeczy, ale ja nic z tego nie pamiętam)
|
dobry temat
ehh ja z reguly mam swiadomosc jak sie budze nie wiem w koncu czy to jawa czy sen :) i snny wydaj mi sie bardzo ralne tak jak by sie ty wydarzylo
:cup: |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:33. |