![]() |
PACC-Dlaczego taki drogi?
Tak jak w temacie :]
Dlaczego PACC jest taki drogi?? |
Zależy od punktu widzenia.
W krajach tak gdzie panuje waluta Euro to jest tanio.Nie nasza wina ze płacimy złotówkami :] |
Ale ciekawe pytanie...
A czemu tak jest? Każdy chce zarobić, ja bym jeszcze ceny podwyższył :D Ale z tym do MatKusa bo on jest CipSoftem!!!!111 Down: To pytanie to prawie każdy Polak mówi ;) |
Pytanie powinno brzmiec inaczej: DLACZEGO SPOŁECZEŃSTWO POLSKIE JEST TAKIE BIEDNE?
A pacc wcale nie jest taki drogi |
Tia. Ostatnio podobny temat był na tibia.com, jeden z użyszkodników odpisał "25$ is shit. most european can earn it in 1h". No cóż - na pewno przesadzone, ale przynajmniej troche prawdy w tym jest :P
|
Ja tez bym se PACCa kupił ale cena wszystko blokuje. Polacy to rzeczywiście biedny kraj 80 złotych to kupa forsy.. za to można se kupic oryginalną grę ze sklepu i w nią grać przez cały czas bez żadnych obaw a w tibi... mogą cię hacknąć ablo huntować cię. CipSoft powinien pomyśleć coś o Polakach. My i Brazylijczycy to chyba 3/4 całej ludności w tibi a jak wiadomo i w Brazyli nie ma tak wesoło z kasą. Ktoś powinien zagadać z Cipami aby zrobili jakieś zniżki to więcej ludzi zacznie go kupować. Choć naprzykład ja boje się o pieniądze które sie tak wysyła. Jak kasa by nie doszła to bym sie załamał. Może by tak jakaś filia CipSoftu w Polsce ? Przecież z Niemiec do Polski to kawałek drogi .. (ale sie rozmarzyłem :P )
|
Drogi Ale Srogi Muwi Wam naprawde Warto a 100 to nie jest asz tak duzo bez przesady
|
Według mnie gdyby cipsoft wprowadził możliwość kupienia pacca na 1 miech to dużo więcej ludzi by go kupiło :p . W konću wyszłoby by to tylko jakieś 30 zł a to nie jest nie wiadomo jaka kwota :P. A pacca na 1 miech masz :D .
|
"Drogi".
Kwestia wzgledna - dla mnie to nie sa jakies wielkie pieniadze, a dla kogos to moze byc pol roku oszczedzania. Zreszta - w porownaniu do wielu innych gier online-owych to jest dosc tanio. |
Na europejskie standardy zycia, to jest malo kasy... Tam stawka za godzine wynosi nieraz ponad 20euro, wiec na zachodzie to jest kilka godzin roboty i ma sie pacc na caly rok, za to w polsce.....to juz inna historia, chyba kazdy wie jak w PL jest z kasa
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Drogi, kwestia spojrzenia...
A pacc ma taką cenę i i tak balansuje na granicy opłacalności. Jeśli jest dla Ciebie drogi, to nie kupuj, ja bym na miejscu Cipów chciał coś zarobić. |
pacc może dla nas polaków jest drogi ale np babcia mojego kolegi pojechała do hiszpanii pracować i zarabia tam ( przynajmniej tak jak mówi mój kolega) 3000 euro na miech z czego wynika że u nich 20 euro to nie taka straszna kwota a u nas to my zarabiamy w najlepszym wypadku 1000+ złotych
pozatym CIPsoft też musi z czegoś żyć i utrzymywać serwery. |
jest jak jest a jak by wyglądała tibia gdyby byla na servie interia -.- muszą coś zarobic by miec na server na ludzi co chca wypłate. To cza miec troszke kasy na to wszystko.
|
:/
jak twoji starzy zarabiaja 1000+ złotych to ty w baraku mieszkasz? Polska to biedny kraj i nawet z dobrym wykształceniem mało się zarabia :p . A jak ci pacc za drogi to pujdz za mojim przykładem i ciocie wyslij do ameryki:P :D kupuje mi co 3 miechy pacca:D
|
Jak ktoś powiedział za 90zl mozna kupić bardzo fajne gierki które nie są do grania na 3 miesiące tylko na cały czas. No rzeczywiście jest to sporo kasy dla połowy polskich rodzin. Najlepiej by było gdyby ceny PACC'a zostały jakie są, a CipSoft zalegalizował kupno PACCa za tibijskie pieniądze. CipSoft nic na tym nie traci a uszczęśliwia ponad połowę graczy dla których dotąd Premium Account to było marzenie. Jak powiedziałem rodzicą że chce kupić "coś do gry na 3 miechy za 90zł" to jak to usłyszeli prawie padli ze śmiechu. Za 90zł można bardzo dużo przydatniejszych rzeczy kupić np. 128 DDR RAM, nowe słuchawki, zapłacić za wycieczkę itp.
|
Rejczel dużooo
No według mnie to jest duzo. Ja na pacca na trzy miesciące muszę zbierać aż 2 miesiące (dostale 10zł na tydzień) Więc to jest dużo. No i dolicz inne wydatki jeszcze (szlugi plx :p ). No a jeżeli ktoś jest bogaty to niech kupuje paccka biedniejszym :D
|
Cytuj:
Heh fajnie by było jakby wprowadzili euro do polski... |
@Up
Ktoś Tobie kupuje PACCa które wpłaca na konto Cipsoftu a Ty danej osobie płacisz ale w Tibii. To się nieopłaca dla CipSoftu ? Oni dostają kasę za PACCa a osoba która Tobie kupuje dostaje kase w Tibii. Wszyscy są happy. A cena w Tibii to około 80+/90+k za 3 miechy. Czasem sprzedają na Allegro np. 10k za 8zł wiec cena w Tibii byłaby porównywalna do ceny w rl. Co im szkodzi coś takiego wprowadzić ? |
@Hallabard
Pomysl to nie boli. Kupowanie pacca za Gp podchodzi pod kupowanie itemow za rl cash. Ktos ma duzo kasy w rl - bedzie mial duzo w tibii (bo posprzedaje pacce), a przeciez nie o to chodzi. |
Cytuj:
Może powinniśmy w jakiś sposób " Błagać " CipSoft na tibia.com to moze cos zmienia :) |
Cytuj:
|
@up
Co zaowocuje blokadą wszystkich kont, które logowały się z waszych IP, bądź po prostu banem na *.pl Macie naprawdę świetne pomysły - jak sześciolatek, który myśli, że im głośniej wrzeszczy komuś nad uchem, tym wieksze prawdopodobieństwo spełnienia jego żądań. |
Wiekszosc z was ma zapewne po 15, 16, 17 lat. Ida wakacje. Wiec ruszcie tylko i nazbierajcie troszeczke kasy. Wtedy cena pacca nie bedzie taka steraszna:)
|
Podziel sobie kwote jaka placisz w PLN przez dni posiadania pacca. A teraz zastanow sie czy to tak drogo na kazdy dzien grania, biorac pod uwage wszystkie przywileje gracza z Premium Accountem? A jesli dla Ciebie to wogole cos glupiego zeby placic za pacca, to znaczy ze gra nie wciaga Cie do tego stopnia aby pacca posiadac. Ot cala logika ;)
|
@up : wlicz w to dni podczas ktorych nie bedziesz miec czasu na gre ( sprawdzian, wyjazd, egzamin, brak netu, zepsuty komp)oraz ciagle wahania cen ( moze byc sporo drozej niz teraz - zalezy to od kursu walut)
@ w kwestii tego ze brazylijczycy sa tak biedni jak polacy - codziennie widze setki tepych brazoli lazacych nie zajmujacych sie niczym innym niz "br?" , wszyscy w pacc outfit, praktycznie nie graja, nie expia, nie robia _nic_ a stac ich na pacca .. Sytuacja graczy z Ameryki Poludniowej jest bardzo nierowna - czesc nie ma mozliwosci normalnej gry ( graja z caffe itp - stad czeste hacki wysokich levelow ), ci ktorzy moga grac z domu w przewazajacej wiekszosci sa lepiej sytuowani od Polakow, maja znacznie lepsze lacza i znacznie wiekszy komfort gry. Moj znajomy placi za net polowe tego co ja za moje Neo+ a ma 3 x taki transfer. Nie oszukujmy sie, jesli chodzi o rozwoj ekonomiczny w wielu przypadkach nie tylko nie mozemy sie porownywac do zachodniej Europy a nawet do poludniowej Ameryki .. Smutne ale prawdziwe.. ___________ Hail Nebula ! Hail Qu Family ! |
No i co z tego? Po co ci lepszy transer w Neo?? Po to, zeby sciagac wiecej filmow e-mulem?
|
90 pare złotych to dla jedych dużo dla innych nie, a 20 euro w niemczech to naprawde zadna kasa, tam zasiłek dla bezrobotnych jest wyższy niż nasza średnia krajowa wiec 20euro to w sumie mało
|
I tak najlepiej byłoby, jakby zamienili złotówki na euro. Wtedy by średnie zarobki byly 500 euro czyli okolo 1800 zł czyli duzo. Marzenia... ;(
|
PACC-mały problem??
No wiec ja mam taki MALY problem:Mam 13 lat, bardzo lubie grac w tibie no i chcialbym wykupic sobie pacc'a. No ale z kad wziac kase?? Kosic trawnkiki u sasiadow?? :(
|
@up
Roznosić ulotki, kupować "hurtowo" kwiaty następnie sprzedawać je pod restauracją za podwyższoną cene :P, zbierać butelki i sprzedawać (ja w jeden dzień zarobiłem ok 10zł :D), "zatrudnić się gdzieś" jako doręczyciel (jakieś kwiaty, liściki i inne bzdety), jak mieszkasz blisko wsi oferuj pomoc przy żniwach (raptem 2/3 dni roboty a kasy full, sam jakieś 2/3 lata temu tak pracowałem i w tydzień nawet 100/150zł szło do kieszeni), jak jesteś dość wyrośnięty to stań na parkingu i pytaj się czy popilnować autko za kilka złotych, proponuj że umyjesz szyby/ cały samochód za kilka groszy itp itd. Widzisz ile jest sposobów zarobku w wakacje ? Tylko trzeba mieć chęć |
Także zbierać puszki. Ja mam dwa duże worki juz rośnie trzeci i za stówe pójdzie. a poza tym trawnik skosić sąsiadowi, zgrabić liście, umyj samochód, zrób zakupy. Pomóż w zbieraniu owoców/warzyw. Ja w tym roku będę sprzedawał wiśnie co zostaną. Wystarczy chcieć.
|
Hmm, macie rację! Teraz moze nie bede zbieral na PACC, bo chce kupic komórkę ale na wakacje...kto wie ?
|
A jak mieszkam w mieście mam 13 lat to jak mam zarobić ?? W miescie to troche wstyd łazić i zbierać puszki itp. ;(
|
Cytuj:
W tym wieku, niektore wyzej wymienione czynnosci nie przejda, ze wzgledu na: " 13-latek popilnuje mi samochodu, super. Na pewno bedzie bezpieczny" :p Ale np. praca u znajomego, sasiada, pomoc w tym i innym.... to ma sens. Nie zalamuj sie, jak ja raz zaczalem zbierac puszki to codziennie kilku kumpli cos mi przynosilo. A to starzy pija, a to [starsze] :) rodzenstwo itd. Uzbierala sie kupa. Spruboj wszystkiego naraz. Tutaj kilka groszy za trawnik, tutaj za puszki, tutaj za zakupy i za meisiac 90 zl to raczej nie bedzie problem. Oj..maly of topic sie tworzy ;) |
@ offtopic: :P
jak ktoś ma te 16+ lat i jest dość postawny to moze choćby na budowie gdzieś porobić. Można nawet ~70 PLN na dzień zarobić.... zanieś to przynieś tamto to nie jest trudne, a troche ruchu przy łopacie poprawi kondycje :P |
Cytuj:
|
W wiekszych miastach mozna sprzaedwac gazet: wiem, ze Fakt korzysta z takich uslug.
|
o jeny:/
dobijacie mnie:/ wy myślicie ze komuś chce się zbierać puszki z trawników lub myć samochody???? nie dość że cała buda was wyśmieje jak się o tym dowie to jeszcze ile ludzi patrzy na ulicy:/ jeśli się nie bojicie opciachu na całe miasto to prosze :/ a potem podejdzie jakis bogacz i 1 złoty żuci pod nogi z pogardą :P jak nie macie kasy na pacca to powiem jedno : to czy macie kase czy nie , to zalezy od waszych rodzicow i ich wykształcenia , jedni bardziej zdolni ale leniwi nie ucza sie a potem do niczego nie dochodza a inni przykladaja sie do nauki i wlasne domy buduja :/ jesli was nie stac na pacca to dziekujcie swojim rodzicom:/
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 01:30. |