![]() |
Anime w tvp
Interesuje cie anime??? Nie sa ci obce tytuly: Soul Hunter, Hellsing, Neon Genesis Evangelion, Oh! My Goddess,... A moze jestes nowy, nie wiesz co to anime i/lub chcesz je poznać??
Jest ku temu rada! Chcesz anime w TVP??? W naszej telewizji???? Jest szansa! .................................................. .................................................. .... Drodzy fani mangi i anime Chciałem Was powiadomić o akcji mającej na celu nakłonienie Telewizji Polskiej do wyemitowania różnych anime. Jeśli chcielibyście wziąć w niej udział i macie pomysły jak przekonać TVP prosimy o kontakt pod mailem:[email protected] lub [email protected] . Nasza akcja organizowana jest na terenie całej Polski, jeśli i Ty chcesz pomóc napisz do nas. Każdy mózg i para rąk jest mile widziana. |
No problem - pomoge. Ale moze cos szerzej o waszym diabelskim planie:)
Petycja? |
Cytuj:
1. napisanie do �Kawaii� i �Anime+� z prośbą o zamieszczeni informacji o naszej akcji. 2. zamieszczenie naszej informacji na blogach stronach internetowych o tematyce M&A. 3. porozklejanie w całej Polsce ulotek z informacją o naszej akcji (na przystankach i w szkołach na parapetach i gdzie się da) 4. oraz zamieszczenie naszej informacji na stronach często odwiedzanych jeśli administratorzy pozwolą. Petycja byla i... nic. Pomysły mile widziane |
Ok. Ja jestem za. Niedlugo wyske maila. Znam pare stronek i ludzi, ktorzy bym moze sie tym zainteresuja.
edit: chociaz teraz zwatpilem w sens tych dzialan. TVP poprostu nie ma kasy:] edit2: no to jest juz sens... ale oni raczej beda pokemonopochodne i czarodziekowate puszczac... |
Cytuj:
@Down Niestety. "To"... |
O Mój BOże - tylko nie to! o.O
|
I tak nic z tego nie będzie.
|
Cytuj:
|
Jestem za! Ale niestety jest nas mniej od tych staryc babci ktore nie moge przegapic Miliontrzystasiedemdziesiątegotrzeciego odcinka Mody na Sukces -.-
I raczej one sie zbulwersuja... |
Absolutnie jestem za. I mają kase napewno... Nie pamiętam kiedy to było (chyba koło stycznia) tvp 2 wyemitowało 'księżniczkę monotoke' (momotoke? motonoke? mniejsza z tym :P) i to bynajmniej z pokemonowatymi produkcjami ma niewiele wspólnego. A pozatym to jest telewizja... Muszą mieć kase! Tylko potrzeba chętnych...
|
Na TVP nie liczcie, ale na POlsacie jakimś może wyemitują, ale po 22 bo to namawia młodych ludzi do "bezbożnych harców" :D
|
jestem za "naruto" roX!
ale kiedyś czytałem dlaczego nie ma DBZ w telewizji -za brutalne -stracili uprawnienia -ZA BRUTALNE! to już sobie mysle co by powiedzieli o innych anime... |
wszystko da sie zrobic
Pamietam jak dawno temu na Rip forum SweetNoise zaczelismy podobna akcje majaca na celu sklonienie (zle slowo :) ) Televizji VIVA POLSKA! aby w programie XXX wyemitowano wszszytkie teledyski sweet noise + wywiad (taki byl cel programu ze puszczali wszystkie klipi i wywiad z zespolem) to czemu nie sweetnoise! Ktos napisal odpowiedni skrypt, wsadzona nastrone. Kiedy kliakales to wysylales automatycznie wygenerowanego miala do VIVY! tlyko ze swopjej skrzynki pocztowej... po 2 tygodniach wysylanie emaili udało sie! Tylko to bylo kilka tysiecy osob.... |
jestem za, jeszcze nie kumam o co w tym chodzi ale chętnie obejże to w tv i obeznam się z tym
|
Dla TVP jest to raczej droga zabawa (wliczając koszty profesjonalnego tłumaczenia, które btw i tak jest słabsze od większości fan-subów).
Póki co musimy dać rozwinąć się naszemu rynkowi m&a. Jeśli TVP stwierdzi, iż jest po co inwestować w tego typu przedsięwzięcia - dopiero wtedy można zacząć myśleć na ten temat. Wszelkiego typu petycje już wiele razy nie dawały odpowiednich rezultatów. Swoją drogą ciekaw jestem kto z was wspomógł nasz rynek anime i zakupił wydaną jakiś czas temu "Arjune" ;]. Względem aktualnej mentalności polskiego fandomu (cały czas opierającego się głównie na darmowych internetowych i przy tym LEGALNYCH źrodłach, z których fansuby ssane są gigabajtami) - ciężko będzie cokolwiek osiągnąć... przynajmniej w najbliżym czasie. btw Naruto = zło, herezja, na stos (IMHO) Masz jeszcze chłopcze czas na wykształcenie własnego gustu względem japońskiej animacji ;] Swoją drogą... kto z forumowiczów wybiera się na Teleporcik/Reanimkę? ;] |
ja bym chciał by wyemitowali jakieś anime bo od dawna nie mam co oglądać w tv poza modą na sukces (joke:P) chętnie przyłącze się do akcji ja bym chciał by powtórzyli anime "slayers" ale jak powtórzą lub wyemitują jakieś inne też nie będe miał nic przeciwko
|
Hmm anime leci na hyperze o bodajze 22 i o 23:30 wiec hmmm.A jezeli chcecie anime na innym kanale bo hyper wam nie odpowiada czy cos tam to piszciedo TVN 7 ;p Oni kiedys puszczali te db,slayers i inne zeczy wiec moze znow zaczna to robic ;p
|
z tvp raczej nic nie będzie.
Ale inne tvn'y i polsat'y... |
Nu wicie, rozumicie... Polsat i TVN są komercyjne, więc chyba zależy im na tym, żeby przyciągnąć jak najwięcej widzów... Młodzież uwielbia Anime, dochodowe to-to może być. Spróbować można, jestem hardly ZA!
@down Łe, co masz do dujl majsterów? ;) |
ja tam akurat wole SF -.- (filmy SF .... więcej ich plx).
Co do tematu to.... Eee tam.....tylko żadnych Pokemonów i duel majstrów .... Dragon Ball plx plx i inne.... . |
Za bardzo niewiem co to anime i wogóle. Ale chętnie to poznam, więc jestem ZA ! :)
|
@up
anime to animowana manga. Na Hyperze o 21.00 jest GTO - Great Teacher Onizuka (troche glupie jako anime ale manga jest spox) Eee tam ja popieram =] Powiedz Shinjx co mam robic ^^ Moge rozklejac i dawac wszedzie linki. A zreszta - na Hyperze to anime nie masz? |
Noo, ja to nie jestem jakims fanem anime, ale jakby lecialo tego wiecej w TV, to pewnie bym ogladal. Pamietam kiedys lubilem DB i Czarodziejki z Ksiezyca(wspominam goscia z roza w mordzie, co fajnie wymachiwal patykiem i wszyscy tak chcielismy :P) ogladalem. Popieram(ciekawe co to da :)).
@Slangandalfel :) "hardly ZA!"- mina jezykowa :P, czy specjalnie :D? |
Pokemony, Digimony, Hamtaro i BayBlade rulez
Wątpie jednak by Tvp wyemitowało kiedykolwiek jakieś anime |
Cytuj:
Ehe. I mów do ludzi po imie... khem... nicku. |
Ja tam wchodze w to, lubie te bajki :D
Sa takie...jedyne w swoim rodzaju.. Cytuj:
Songo sux :P Vegeta sux :p Herkules rox !! |
Cytuj:
|
Ja jednak mangi i anime nie cierpię, no ale mogą puszczać w naszej "kochanej" TVP je, bo przecież fani chcą, a mi to specjalnie nie przeszkadza, bo prawie niegdy nie oglądam TVP, tylko ewentualnie jakieś mecze. Ale możliwość na emitowanie tych seansów jest ;).
|
hm... myślałem, że rozmawiamy o jakichś ambitniejszych anime, bo to co oferuje nam polska telewizja do ciekawszych nie należy (niom... trzeba przyznać - niektóre pozycje to klasyki, jak Sailor Moon, Slayers, Tenkuu no Escaflowne, czy Record of Lodoss War... ale poza wspominianmymi tytułami porządniejsze anime emitował jakiś czas temu jedynie Hyper... przykro mi mówić, ale cała reszta wymienionych przez was tytułów to shity, klony shitów i klony klonów shitów, oparte na tej samej, jednowątkowej fabule [a właściwie jej braku] -.-).
Nom... to skoro już objechałem po wszystkim zgodnie z moją naturą, powtórze jeszcze raz swoje pytanie ^^ Kto się wybiera w najbliższym czasie na jakiś konwencik? Reanimka, Teleporcik...? |
Ja jestem żeby wyemitowali w najbliżsyzm czasie takie animki jak:
- Samurai Champloo - Chobits (roxozor ;P) - Slayers - Cowboy Bepop (dorbze napisałem- tak czy siak - klasyka :]) - Berserka (też dokąłdnej nazyw nie pamiętam - genialne anime) - Full Metal Alchemist To są animki. A co do naruto - mi się to anime akurat podoba - nie jest też jakieś specjalnie wybitne i robi się z niego kolejny Dragon Ball - ale mi to jakoś nie przeszkadza. Co nei oznacza też zę je wywyższam :] |
Cytuj:
@down Albo Golden Boy? XD |
Chobits nieprzyzwoite? xDDD
Dobrze żeś nie widział powiedzmy "hanaukyo maid tai" albo "agent aika" xDDD A tak co do powższych propozycji... popieram ^^ ale winno się tam jeszcze znaleźć trochę klasyki... "full metal panic", "NGE", "Erufu o karu mono tachi"... Nom i może jakieś lekkie shonen poza chobitsami... "canvas", "air", "tsukuyomi", "kanon"... "air" chyba najciekawszy z całej reszty... no i niedługo ma się ukazać summer special, więc byłoby miło obejrzeć serię tv w telewizorku ;]. "GiTS" ;] |
Bleeeh... te oczy z ośmioma źrenicami i kropelki koło głów.
W dodatku wszędzie krótkie spódniczki, ludzie ruszają się co pół godziny - resztę zajmuje im przeżuwanie czegoś. Bardzo cierpliwi są, skoro ciągle coś żują i nawet nie drgną. Dodatkowo te super-mega mango-fango moce i inne bajery. I pytam: czemu jak ktoś na kogoś krzyczy to zawsze się kurczy? Nie rozumiem. |
Cytuj:
|
Cytuj:
No, ale cenię to, że masz na ten temat swoje własne zdanie... chociaż inne niż moje, ale przynajmniej nie dajesz sobą manipulować ;] |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:21. |