Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Jak zapoznałeś sie z ibią? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=357)

R.I.P. 18-09-2003 23:54

Jak zapoznałeś sie z ibią?

Czego to nuda nie zrobi z człowiekiem... Czytam wszystkie tematy po 10 razy a do głowy wpadają mi coraz głupsze...

Chciałbym aby tutaj pisać kiedy po raz pierwszy i w jakich okolicznościach spotkaliście sie z tibią!

Ja pamiętam jak to było... Moja przygoda rozpoczęła sie niecałe 2 tygodnie temu. Chciałem zagrać sobie w diablo II ale z dziwnych powodów pisało mi że nie mam cracka (ach ci dzisiejsi piraci...) Postanowiłem wybrać sie do kolegi po owy brakujący element a on dał mi ten magiczny adres www.tibia.com :).. No i to był początek. Bardzo spodobała mi sie ta gierka i mozna powiedzieć ze sie juz od niej uzależniłem bo jak zobaczyłem co sie stało z serwerami tobi to nawet sobie ksiązke przeczytałem :):):):)

Pozdrawiam!

MatKus 19-09-2003 00:14

Jakiś czas temu dość namiętnie pogrywałem w rewelacyjną grę Red Dragon ( www.reddragon.pl ). Świetna strategia, ale mniejsza o to.
Byłem tam imperatorem koalicji (hmm. szefem gildii? coś w tym stylu). Pewien gość, członek koalicji zapytany czemu ostatnio nie przykłada się do gry (tam praca zespołowa jest bardzo ważna, więc kazdy gracz musi przykładać się na maxa) odpowiedział, że gra w Tibię. Sprawdziłem i... tak to już zostało. Potem przez Tibię zawaliłem parę wojen w RD (nie zaplanowałem tak, jak wcześniej) i wypadłem z top 10, potem z top 50... a potem przekazałem dowództwo komuś innemu. Co ciekawe, gość, który mi pokazał grę, dalej gra w RD, a w Tibii ledwo zdobył 8 poziom, bo gra mu jakoś na dłużej się nie spodobała.

Lucznik Swiatla 19-09-2003 07:21

Trudno w to uwierzyć ale do tibi też przez reddrgona dotarlem. Raczej to własciwie kolega mi pokazał żebym kikną tą reklame "you never forget your first dragon"-i tak sie stało mialem 8level na libera i doszlem niechcący do smoka i dalej go pamietam.Mam nawet ksiestwo na RD ale strasznie nie chce mi sie.:):):)

Yogi 19-09-2003 07:38

no to jest nas 3
ja tez dzieki rd
bylem imperatorem kolaki
bylismy cos okolo top 200
ale przyszla wojna no i niestety okazalo sie ze moi koalicjanci kompletnie nie umieja grac
wojne przegralismy a ja dzieki wspanialemu banerkowi znalazlem sie w swiecie tibii

Yelen 19-09-2003 07:42

Ja to mam najzyklejsza historie przyszedl do mnie kolega zeby pograc w starcrafta na multiplayera(maly turniej) pozniej juz mu sie nie chcialo grac to sciagnal tibie i mi wszytko wytlumaczyl no i tak to sie zaczelo.

darken 19-09-2003 08:09

Ja mam dosc ciekawa(chyba) historie. Pewnego razu wybralem sie po jaks gazete(zawsze tak robie) no i przegladam,ok wybralem ktorastam(nawet nie pamietam ktora:) ) Przeczytalrem od deski do deski i natrafilem na druga storn eokladki.A tam Tu tu tru!!!
(to fanfary) reklama(nie tibi) gaety o grach oline.Co mialem zrobic? Pedem do kosku czytam a tu mala notka w jednym z artykolwo:...i ostatnio Tibia bije rekordy popularnosci w europie:).

U$3r 19-09-2003 08:10

Hehehe...

A ja sobie siedze w cafe, jacys kolesie graja w to, bardzo sie podniecaja, ja podchodze, patrze, a tam jakies male ludziki we flashu sie trzepia:D Na poczatq ich wysmialem, a pozniej wchodze na stronek RD,wtedy jak jeszce nie mialem netu, i widze banner" You never forget your first dragon"<jest nas juz 4 :D> porownoje nazwe gierki, z tym w co grali tamci, i mowie, qrde , jakby to byl taki szajs,to by go w RD nie reklamowali...tibia.com...download...tibia 4 windows:D i tak sie zaczelo:D Teraz graja moji kumple ze szkoly i nie tylko i jest nas ze 20 Bydgoskiej mafii:D

Szumek 19-09-2003 08:41

Ja zaczolem podobnie jak U$3r tez w kafejce siedzialem (niemialem jeszce netu) w kafejce mialem wielu znajomych i pewnego pieknego slonecznego dnia zobaczylem jak kilku moich znajomych gra w jakas dziwaczna gre.
Popatzrylem na nia jakos krzywo grafika slaba zadnych dzwiekow i wogule jakas taka nijaka.
Minelo pare dni a oni non stop zagrywali sie w Tibie przestali grac w Quaka i Starcrafta.
I wreszcie przyszedl czas namnie jakis miesiac po tym zdazeniu docekalem sie w domu internetu i wlasnie wtedy kolega mi przypomnial o Tibi zainstalowalem i tak juz zostalo na poczatku gralem na Danubi wyprowadzilem dwie postacie ponad 20 level ale wiecie jak to na Danubi sie dzialo wszyscy znajomi przestali po wojnie grac i przerzucili sie na Isare.
Teraz i ja tam gram i nie narzekam.

T I B I A R U L E Z

Lidanu 19-09-2003 09:21

moja histroja byla bardzo podobna tylkoze dziala sie umnie pszyszed kupel na hlanie domnie bo iprezke zrobilem bo starszy poszed na nocke do roboty a mojej mamuski niema bo jest w hiszpani siostry tez wienc bylem sam to jak tu nierobic dzapry zaprosilem ponad 20 luda do halpy i psyszed pszyokazji muj dawny kupel z szkoly ipowiedzial ze on siodzie sobie chwilke umnie na kopie bo on niemial netu i opczaji nowo poznaą gre ja mu powiedziałem spox tylko szybko puki luda niepszyszlo bo pokuj zamykam zeby niemieli tu wstepu no to on szybko wlaz na stronke www.tibia.com zaistalował gre zrobił postaci i zaczoł gre zaczoł zabijaci szczury i muwi ze grafika taka sobie bez głosu i ze podobna do diablo daje jej minimum 5 puktów i wyłoczył i tak ta gra umnie lezała pszez 2 tygodznie nieruszana ani niusuwałem jej ani nieruszałem pewnego razu grałem w starcrafta i mi sie powoli nudziło juz wiec tak szukam po dysku i pacze tibia
zrobiłem sobie postaci i zaczołem graci pierw na trimeże a potem pszezuciłem sie na atike tam dowiedziałem sie ze moi kuple grają kturych własnie pzdrawie ,dzikato kry to ,rabus to, jak to ,poligrosoto ,kopiki ,liksto i pibodego kturego niedawno poznałem i tak zaczeła sie moja pszygoda z tibią i chba bedzie trwała az do starości :P hyba ze pszestanie istniec tibia wczesniej niz ja sie zestazeje ale to wypluje niech tibia trwa i trwa :D::D:D:D zeby nasze pokolenia wiedzieli w co ich ojcowie grali za swoich czasów :D:D:D:D:D:D

rex 19-09-2003 13:43

a ja sobie grałem w cs'a i słysze ze ktos idzie grac w tibie, dobra zlałem to pozniej pare dni temu kumpel wystawia opis: "gram w tibie" od tego czasu troche mnie to zaciekawiło, no i pare dni pozniej pisze cos tam do kumpla a on pisze ze gra teraz w tibie, wiec sie spytałem co to on mi podał święty link "www.tibia.com" :] zainstalowałem i od tej pory se pogrywam, właściwie to moge grac kilka godzin, ale znow ta szkoła sie odzywa.... X( a teraz jeszcze awaria ehhhh i co ja mam teraz robic na kompie?? cały net mi sie nudzi

Bombelius 19-09-2003 14:21

od diabloII do Tibi :)

Ja jakies pół roku temu podczas grania w diablo II i "pracowania":) w cafejce internetowej przyuwazylem jak dwuch facetów w cos ostro pogrywa...sprawdzilem, to byla tibia i mi tak zostalo:)

Dark Ice 19-09-2003 15:09

U mnie wszystko zaczelo sie gdy skonczylem sesje w warhammera i kumpel na gg pisze ze gra w Tibie.Podal mi stronke ale jakos mi sie niechciala odpalic i po kilku minutach jenak odpalilem ją i od tego czasu mija juz 3 miesiac jak gram.Mysle ze tibia to jest to czego potrzebowalem i nadal potrzebuje.

Mchl 19-09-2003 18:04

A ja na Tibie trafilem z www.valkiria.net :) (i na ta stronke zreszta tez)

Wampirek 19-09-2003 18:18

prosto:-)

Wszedlem na www.reddragon.pl i gralem do puki nie zobaczylem bannera do tibi... :)

n3m3s!s 19-09-2003 18:29

Zaczalem grac w RD ale narazie jakos mi sie nudzi. nie ma to jak Tibia. Trzeba lvl odrobic wiec powinni sie streszczac

p.l 19-09-2003 19:01

hiehie, kolejny ...

a więc było to tak, że wpierw przez przypadek wciągnąłem się w RD, ot tak zaciekawiło mnie w co tam w kawiarence pogrywają. No i oczywiście codziennie napotykałem na słynny banner: "You'll never forget ...". Ale jakoś nie chciało mi się sprawdzać. Ale pewnego upalnego dnia kumple z koalki (Bracia, może ktoś skojarzy: (RD)Morghul, Lenafarin (Tibia-Rubera) Acid Drinker (tibia-Isara)nie pamiętam ;P) zaproponował żebym zobaczył co to tibia. No to zobaczyłem .... i uzależnienie w ciągu 24 h. Teraz nie wytrzymuje bez 0,5-1 h bez powalenia mieczem.

Ps. a co do RD to nadal gram, jestem impem chociaz nic nie umiem (wciąż się uczę) w top400-500, mam od jutra multi (moje piewsze ;D).

pozdro dla wszystkich tibia i RD maniaków!!! :)

Wampirek 19-09-2003 20:16

Ja jak odpalilem Tibie to nie spalem równo 59h i 27 minut od razu przeszedlem do maina i do 11 lvl:) ale ze mnie manjak:D :))

Maxepe 19-09-2003 22:17

Ja o Tibi dowiedziałem sie w szkole gdzie nie było przerwy na której nie rozmawiano na jej temat. :D

Lord Yong 20-09-2003 04:30

Wogle jak bylo to tak.. kiedy widzalem jak ktos w to gra to mnie brala *****ca.. w typow co w to grali chcialem zucac monitorami... i tak bylo jakies 3 miechy... i tak sobie kiedys z kolesiem na sierodkach dopingujacych siedzimy w kafeji i nie ma co robic a typy w to graja to mowic co tam sprobujemy.. i tak sie zaczelo wczyst na dragach... :P i tak ciagnie dzien w dzien po 10 h :P

Sorki za moje slowka te cenzurowane.. ale znow jestem na dragach hyhhyyhy

Lesiu 20-09-2003 19:25

GEEZZZZZZ !!!! JA CHCE TIBIE !!Zawsze miałem ochotę zagrac w jakims swiecie on-line, ake niestety nie mam netu wiec uwazalem ze to raczej nie realne. Az tu nagle tibia ! Poprostu tak mnie wciagnela, ze3 w ciagu wakacji wydalem 50 gp.. eee... tzn zl :P

TIBIA RULEZUJE !!!

Kad 20-09-2003 19:32

Ja tibie zapoznalem przez najomych, przez blisko 2 lata gralismy razem w CS, ale potem kazdy z nich po koleji przezucal sie na tibie. A ze skladalo sie tak ze obok naszej kafejki mielismy pub to czesto gesto sie tam spotykalismy przy piwku. Po pewnym czasie kiedy zupelnie obrzydlo mi sluchanie o tibijskich nowinkach, skillach, runach i innych dziwnych rzeczach sam postanowilem sprobowac.....i wpadlem :P

Wampirek 20-09-2003 19:38

Tibia podobna do dziewczyny?

Nie majac na mysli nic zlego o kobietach mysle ze: Tibia jest podobna do kobiety...czemu?Bo trudno z nia zyc ale bez niej jeszcze trudniej. Dziewczyn nie bede objasnial ale Tibia: jak jest to sa lagi(ja osobiscie nie mam:) ) sa PK,sa zlodzieje, sa looterzy, sa problemyz polaczeniem (too many players on-line) (ale nie dla PACC) a bez tibii? NUDA za NUDA i NUDA pogania...:(

Grubol 20-09-2003 20:23

Moje głupie opowiadanko:P

Ja zapoznałem się z tibią gdzieś 1 tydzień przed tymi wakacjami.Byliśmy całą klasą na urodzinach mojego kumpla i jego starszy brat niechciał nas puścić do kompa.(byliśmy wtedy na poziomie gta3-vice city)Więc myślimy:''chrzanię tą tibię ja chcę grać w gta!"(Boże, pokaraj mnie za te słowa.)on zamiast nas puścić pokazał nam tibię.Rezultat-cała klasa gra w tibię.:P

Grubol 20-09-2003 20:24

sry za polskie czcionki, niezalwarzylem ze niema :(

emce 20-09-2003 21:17

Pewnego dnia poszlem z braciakiem do cafe bo jeszcze nie mialem neta i pokazal mi tibie z opczatku myslalem ale syf w zyciu w to nie zagram
za tydzien poszlismy znowu do cafe i pokazal mi i chwile mu pomoglem i mi sie nawet spodobala
jego postac to byla bik na calmerze ale z powodu wpadniecia do dziury na pustyni a nie mial liny dziura miala 2 pola zadnych potworkow to zostal tam na zawsze jednak wtedy powiedzialem sobie ze na pewno nie zaloze sobie konta bo to nudne tak ciagle grac i chcialem grac na jego charakterze bylo to pod koniec czerwca
I przyszedl upragniony dzien podlaczenia neta ale nie gralem w tibie tylko (to byla polowa lipca) surfowalem po sieci az nadszedl sierpien kiedy postanowilem sprubowac swoich sil efektem byla postac emce na calmerze i gralbym nia dalej gdyby nie fascynujacy swiat pk a tylko dlatego ze na jakims forum przeczytalem pomiedzy wojnie pk z thais i carlin a to bylo w tym piekne tak to powstala postac Emzi of Dragons na trimera ktura 2 razy byla zabita przez pk i 2 razy zabila kolesi co chcieli mnie zabic niskie lev mieli wiec poszlo latwo teraz tego wyboru nie zaluje i proponuje polakom zrobic jaks impre na serwach z okazji powrotu sensu siedzenia przed kompem czyli TIBI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! wiec jesli sa chetni to moze cos takiego zrobimy huh ale sie rozpisalem ale to jest wlasnie piekne ze dla tibii mozna zrobic wszystko

pozatym gralem tez wczesniej w reddragona zanim gralem w tibie i skonczylem dzieki tibi oraz namówilem 5 qmpli (tez grali w reddragona :D ) zeby zagrali i zyc bez tego nie mogą :D ;( 8)
<edit>
dlaczego wszyscy nawet ja musileli grac w csa i reddragona ?? po to zeby yeraz grac w tibie :D

Lechu De'Vrie 20-09-2003 21:24

Muj kumpel z budy pokazał mi tą gre
napoczątku myślałem że to jakaś lipa ale po jakimś
czasie tak sie w ciągnełem że codziennie na kafeje
chodziłem i dzieki temu mam teraz neta :D

Grizli 20-09-2003 21:31

Ja w tibie zapoznalem sie przez kolege kturego poznalem w kafeji na poczatku wydawalo mi sie to jakies glupie ale jak pogralem troche czasu wciagnela mnie calkowicie :D

Kajulec 25-07-2004 16:53

A ja zupelnie inaczej znalazlem Tibie. Bylem uzytkownikiem http://www.pix.art.pl/ i w pewnym momencie pokazaly sie 4 chyba animacje z opisem, ze to scena z gry Tibia. Poszukalem w Google tej gry i GRAM ! =)

trawka 25-07-2004 17:24

normalnie

normalnie zobaczylem i gralem

-PaYo- 25-07-2004 17:32

tibia

Nie zgadniecie jak ja na to wpadlem ;)

Jest puzny wieczur, zimnego stycznia siadam dokompa, Loguje sie na Red Dragona ;D i tam pisze ze mam wiadomosc od innego ksiestwa!!!

Wchodze a tak koles z koalki domnie napisal:
I tam sie pytam czy RD mi sie nie nudzi i czy niechce zagrac i lepsza gre :D

ok tak poznalem Tibie ;)

jak zaczelem sie rozkrecac na Tibi, poznalem Helbreatha, dzieki mojemu bratu.

w HB gralem okolo pol roku ;) zdobylem tam 116 LvL [120 lvl w HB = w tibi okolo 80 lvl] i mi sie ta gra znudzila ;) i powrocilem na Tibie [przez co wiekszosc rzeczy pozapominalem]

I znow gram w tibie ;) ot taka tibijska historia

PS. Gdyby czechy RD nie przejely X(X(X(X(X(X( nadal bym w niego gral

globi 25-07-2004 18:25

Ja dziwnie sie zaponałem z Tibią. Otóż byłem w szkole na kompach<infa chyba>i patrze u kumpla na pulpicie Tibia. Kumpel mi powiedział, że to kijowa gierka, daremna grafa itp. Ale ja z racji słabego sprzetu<cel 300 MHz, 96 RAM>sprobowałem i nie żałuje. Wciągnełem to niektórych kumpli<większość mniej już gra>i nawet ojca w to wciągnełem i gram:D. Ale przez piepszenie sie mojej sieci mam teraz przerwe:(

Lig@ 25-07-2004 18:38

Wrzesięn ubiegłego roku. Nowi ludzie w klasie (1gim), częsc z podstwowej resza nowych. Jeden "podnieca" się urodzinach w tibii, gada o grze mmorpg. Za mięsiac bede miał neta. Zagaduje go coraz bardzie - "ty jak się pisz "tibja" :P. I tak się zaczeło... Potem wkręciłem 3 qmpli zklasy - jeden wydał na mnie wyrok śmierci. Za co ? Nie ma netu w chaci :D

By$iu 25-07-2004 19:20

Moj przyjaciel nie mogl ze mna gafac na gg bo gral w jakas gre.Poklocilismy sie boja powiedzialem ze nie ma czasu dla przyjaciela.No to on przyszedl do mniue sciagnal tibie i pokazal co i jak.?Ja huntowalem na rabity i shipy.I caly czas z nim gadalem i to mnie uczesciwalialo.Potem odkrylem raty i jakos tak na nich nabilem 8 lvl.Gra rokrecala sie razem huntowalismy na rooty i gadalsimy.Moglem z nim gadac.I tak zaczelem grac.

Ps.Myslem ze to nowa wersje Gadu-gadu na poczatku... z jakas gra do zabawy.

slawski 25-07-2004 20:39

Mnie najpierw kolega ze szkoły do RD chciał przekonać.... nie wciągnął mnie. Później na przerwie w szkole siedzimy w sali informatycznej(moim wychowawcą jest nauczyciel informatyki :rolleyes: )i ten sam gosciu pogrywa w jakiego rpg z denną grafiką, bez dżwięku itd.. I na naszych super kompach w szkole tylko to chodzilo wiec ja z jeszcze jednym kumplem założyliśmy sobie postacie. Tak to sie zaczęło, teraz oni obaj odeszli ;( , a Ja zostałem (i właśnie nabijam 73 distance) wierny Tibii :]

Bal Ur 25-07-2004 21:45

To się zaczeło zanim doczekałem się nata w domu.
Często przesiadywałem w cafe znałem tam wszystkich stałych bywalców a właściciel owego przybytku był moim dobrym kumplem. Były to czas kiedy kiedy grałem po kilkanaście godzin w CSa. Pewnego razu kumpel przerwał fragowanie i zaczoł grać w jakieś gówno. óźniej dowiedziałem się, że to Tibia. Odpychała mnie grafa, brak dźwięku i wogóle. Ten po paru dniach grywał już tylko w Tibię. Więc co innego mi pozostał jak też spróbować. No i stało się. Aleluja. Teraz gdy mam już net w chacie grywam już tylko w TIBIĘ. :)) :))

Delp 25-07-2004 22:01

Kiedyś na cs'owym forum ktoś puścił topic : W jakie gry gracie oprócz cs. No i ktoś napisał: różne mmorpgi np. mu i Tibia. Jako że MU Online już znałem, wskoczyłem na tibia.com i looknąłem na ss. Moje pierwsze słowa: Hmmm, to jest podobne do stareńkiej ultimki, spróbuję. No i wsiąkłem :]

kamyk93 25-07-2004 22:17

hehe,ja do kafejki chodziłem grać w cs'a i patrze koleś gra w jakieś ludziki no i się pytam"co to?"i blablabla no i tu i tu i pierwszy 8 levelik na securce dawno dawwno temu...

Maciek Mur 25-07-2004 23:15

to ja was zdziwie... gralem w red dragon i widzialem ta reklame z dragonem z 100 razy ale mnie dopychala... wiec kolejny rok przesiedzialem na RD no i pod koniec wakacji przychodzi do mnie qmpeli mowi ze rd to shit i ze mi cos pokaze. No komp byl w remoncie wiec mi odpowiedzial (nie smiac sie) : "to taka jagby przygodowka.. ale to nie jest bo zabijas zpotwory"(kozacko mysle) i pytam "a skad wiesz jak neta mas zniemiec rzpez 5 dni"? on mowi :"brat mi powiedzial" no i mamy neta i sciagamy tibie. on zrobil mi postac na danubi lecz gdy mialem 18 elvel a on 15 wnerwil sie i mnie "shakowal: (mowie shakowal gdyz znal moje haslo od mojego 1 levela" wtedy byla 5 miesieczna przerwa w tibi.... lecz mysle on nadal w to gra... zrobie se postac na innym servie bo danubia full... i trafilem na julere gram od marca i mam 30 level (obecnie moj kummpel od 4 miesiecy ma nowa postac i ma 13-16 elvel :P)

MeDo c.O.x 25-07-2004 23:57

A moja historia zaczeła sie w ten sposub :

Jak miałem poczatki netu radiowego to z kolegą z klasy mielismy lan bo on tez mial radiowke no i tak sobie troche gralismy w diablo,cs itpp.A potem qumpel powiedzial zeby znalesc jakas gre przez net i zeby grac razem na 1 servie wszedl na czat jakis i sie pyta czy ktos nie zna jakies rpg gry przez neta tylko takiej zeby nie miala singla no i tam pare osub cos mu powiedzialo qumpel sprawdzil ale nic mu sie nie podobalo no i jakis koles powiedzial Tibia no i qumpel sprawdzil i byl wypas potem przeslal mi przez siec i do dzisiaj gramy razem na Isarze :]

Pfk@ 26-07-2004 10:08

We wrześniu przeniosłem sie do nowej szkoły, nowi qmple wiece :), a że klasa informatyczna to każdy miał coś do powiedzenia o grach, no i jeden taki mówił coś o Tibii a ja wtedy neta nie miałem. W zimie rodzice załatwili neostrade a Medal Of Honor zaczął mnie nudzić i zobaczyłem z ciekawości co to za Tibia :P

i tak spędziłem 2 tygodnie na rooku, a potem to jush jakoś poszło!!

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:00.