Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Broń i przedmioty (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=15)
-   -   ExCaLiBuR (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=36446)

>PoLo< 27-05-2005 11:55

ExCaLiBuR

zaciekawila mnie sprawa z excaliburem wiecie cos na tamat tego przedmiotu??Legenda tegoz miecza jest bardzo ciekawa;] B)

Azazel'Death-Warrior 27-05-2005 16:21

Jeśli już to ExcalibuG (a nie Excalibur) :) Popytaj się spoconego cyklopa, imperatora kazo, władców Tibijskich itp. :P Powiem Ci tyle że jak dobrze pogadasz to troszkę się dowiesz, ale i tak go nie zdobędziesz :P

Wiele osób twierdzi że Excalibug to Warlord Sword, ale to nie jest prawda :) Można to wywnioskować z rozmowy ze spoconym cyklopem ;)

Pzdr

Azazel'Death-Warrior 27-05-2005 17:24

o.0 Nie wiedziałem że można go zobaczyć ;) Jeśli byłbyś łaskaw do daj ss'a :>

Midarth 27-05-2005 17:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mały Kotek
Zapomnial bym.

17:16 You see a excalibug sword (Atk:53 Def:31).

17:16 You see a mighty axe (Atk:99 Def:99). -.-
Przed exca~ powinno być 'an'.
Excalibug istniał dawno temu i nic więcej o nim nie wiadomo. Jak chcesz dowiedzieć się o nim więcej popytaj pierwszą ekipę z Antici typu: Pytru, Smoked itp.

Marshal 27-05-2005 17:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mały Kotek
Zapomnial bym.

17:16 You see an excalibug sword (Atk:53 Def:31).

Kogo próbujesz oszukać ?

extremepatrick 27-05-2005 19:03

Dajcie jakiegoś ss'a z tym swordem. Ciekawa historia. Jak będe miał czas zbadam dogłebnie tę sprawę. Popytam władców miast. Zbiore ekipe. A gdzie ten spocony cyklop??

Mimo-vader 27-05-2005 19:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Marshal
Kogo próbujesz oszukać ?

Chyba przed samogłoskami stawia sie "an" a nie "a" znawco ty .... X(
A wogóle to w twoim podpisie powinno być "Thieves" zamiast "Thiefes". Widać ze jesteś rodowitym Anglikiem 8o

Plastex 27-05-2005 19:11

Cyklop jest w Ab'Dendriel. Miecza nie ma.
@Mały kotek
Zauważyłem, że w każdym temacie starasz się zwrócić na siebie uwagę(pisząc ciekawe głupoty).

shymchuck 27-05-2005 22:26

hehe

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez extremepatrick
Dajcie jakiegoś ss'a z tym swordem. Ciekawa historia. Jak będe miał czas zbadam dogłebnie tę sprawę. Popytam władców miast. Zbiore ekipe. A gdzie ten spocony cyklop??

Jak ty nie wiesz gdzie jest spocony cyklop to raczej wiele nie zdziałasz :P

Scream 27-05-2005 22:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez extremepatrick
Zbiore ekipe.

no jak majac 16lv (tak pisze w twoim opisie) zbierzesz ekipe to se mozecie
na ghula najwyzej pojsc, a nie na questa ktory byl by ultra trudny(zaznaczam, BYL BY, bo napewno go nie ma)

OLOL 28-05-2005 08:49

Podobno Warlord Sworda (Mniemanego Excalibuga) można było zdoyć przed gwiazdkowym update z jakiegoś Questa. Nic więcej mi niewiadomo.

@down: Wiesz mogę się mylić :) Uważam, że są to te same rzeczy, ponieważ kiedyś widziałem screena z Tibi zdaje się 7.1 lub starszej. Na wysepce leżał
Warlord Sword, a na look pisało You see Warlord Sword. It's the legendary Excalibug czy coś w tym stylu.

Azazel'Death-Warrior 28-05-2005 17:57

OLOL: Warlord Sword i Excalibug to nie to samo. Zapytaj spoconego cyklopa o jedno i o drugie :) Odpowie zupełnie coś innego :>

evilKRIK 28-05-2005 18:26

co jest?!

Czego cipy usuwają? Za niedlugo będzie tylko dagger, club i hand axe!
Zobaczccie ile questów znikło, ile itemów stało się nie dostępnych! Usuwają najlepsze tajemnice tibi!
Wie ktoś może CZEMU?

morwi 28-05-2005 19:47

a moze questy na te rare sa, ale nikt ich nie odkryl?-.-

Bloody 28-05-2005 19:51

mighty axe

buhahahahahahahhahahahahahahahahhahahahah mighty axe to tak jak ja bym napisał
you see a ancient kupsko.It weights 3000000 oz.
LOL LOL LOL LOL LOL

Xolen 28-05-2005 20:50

Plotki głoszą, że Excalibur leżał kiedyś na jakiejś małej wyspie i strzegły go Demony.Do tej wyspy można było dostać się na miotle.Widziałem kiedyś ss'a, jak znajdę to dam.
Edit:
Mam :D
http://www.tibia-alumni-society.net/...ious/broom.jpg

Iron 28-05-2005 21:14

powiem tyle mi to wygląda na fake:>

Dwarf 28-05-2005 21:25

@up: Wiesz to byl stary klijent Tibii. A my mozemy sobie tylko gdybac :P

Xolen 29-05-2005 10:02

Ja nie twierdzę, że ta fota to nie fake.Ale znalazłem i dałem na 4um.

>PoLo< 30-05-2005 11:18

tak

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gremlin
Tak to jest fake zrobiony przez kogos w odpowiedzi na pytanie po co komu witches broom - jak widac zart sie udal i plotka poszla na swiat.

tak jest to fake na pewno

Dragu 30-05-2005 11:55

no co wy , to nie fake napewno
czy ktos przez sekunde ,yslal ze to prawda

Pacek 30-05-2005 14:38

rany dzieci i o co wy sie kłucicie?? to są itemy stworzone przez cipsoft na początku kariry tibi po to żeby ułatwić gre pierwszym graczą, teraz te itemy są poblokowane bo strach pomyśleć co by sie działo gdyby na każdym serwie było po 12 MLS i to w rękach knightów ze 100+ lvl, gadacie poniecacie sie tymi przedmiotami a część z was nigdny nawet nie trzymała w ręku bright sworda, dajcie sobie spokoj nikt nigdy z was ich nie bedzie posiadal i tyle, koniec tematu, a gadanie o zwolaniu ekipy (kolesie z lvl 20 moze 30 umiejącymi sie tylko przedstawić w języku angielskim ) jest żałosne

L-fan 30-05-2005 15:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pacek
rany dzieci i o co wy sie kłucicie?? to są itemy stworzone przez cipsoft na początku kariry tibi po to żeby ułatwić gre pierwszym graczą, teraz te itemy są poblokowane bo strach pomyśleć co by sie działo gdyby na każdym serwie było po 12 MLS i to w rękach knightów ze 100+ lvl, gadacie poniecacie sie tymi przedmiotami a część z was nigdny nawet nie trzymała w ręku bright sworda, dajcie sobie spokoj nikt nigdy z was ich nie bedzie posiadal i tyle, koniec tematu, a gadanie o zwolaniu ekipy (kolesie z lvl 20 moze 30 umiejącymi sie tylko przedstawić w języku angielskim ) jest żałosne

Mam rozumiec, ze CipSoft odkryl przed toba wszystkie swoje tajemnice? Kilka dni temu Steve powiedzial w wywiadzie, ze wszystkie legendarne przedmioty albo mozna zdobyc teraz, albo w przyszlosci pojawia sie questy z nimi.

Zabasan 30-05-2005 15:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Iron_Guridan
powiem tyle mi to wygląda na fake:>

A ja się z nim zgadzam. Uważacie że gdyby to był quest, to miecz leżał by sobie tak po porstu na ziemi, a nie w skrzyni ?

phoneix 30-05-2005 16:04

@pacek... piszesz, ze wiekszosc z nas nie trzymala nigdy BS'a a sam masz 12 lvl -.-

DR.UTi 30-05-2005 17:16

Niektóre questy, można zrobić tylko jedna osoba raz dziennie np. Ornamented Shield Quest. Z tym może być podobnie. Niestety wygląda na to, iż to jest fake. =)

Quodion 30-05-2005 18:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez DR.UTi
Niektóre questy, można zrobić tylko jedna osoba raz dziennie np. Ornamented Shield Quest. Z tym może być podobnie. Niestety wygląda na to, iż to jest fake. =)

No własnie. To może być jak z yetim. Przedmiot respi się w jakimś prawie nie dostępnym miejscu (albo w dodatku je zmienia by nie było tak łatwo) co jakiś (długi) czas, bo czym bezpowrotnie znika na kolejny nieokreślony czas.
Co do tego zdjątka. Nice, nice, a by dostać się basiliska trzeba kupić rotworma w Kazoordon by wykopał tunel. :evul: Sorry, ale to jest 100%-owy fake.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez L-fan
[...]Kilka dni temu Steve powiedzial w wywiadzie, ze wszystkie legendarne przedmioty albo mozna zdobyc teraz, albo w przyszlosci pojawia sie questy z nimi.

Czyżby przeciek dotyczącego następnego update? Czyżby CipSoft chciałby żeby rare pojawiały się częściej? Ciekawe... w takim razie pewnie pojawią się nowe i ciekawsze rare. :) Ale mimo to w to nie wierzę... :p

@Down: Eeee... tam gdzie masz liste tematów na danym podforum, naciskasz w miejscu gdzie tutaj pisze "Odpowiedź", to tam pisze "Nowy temat". Tylko nie zakładaj jakiegoś bzdurnego tematu.

Xejon 30-05-2005 18:12

Pytanie:
Jak złozyc nowy temat ?

Exodus 30-05-2005 18:27

Według mnie tego questu nie ma i już go nie przywrócą. A co do questów to demon legsy respi się chyba raz na pół roku :>

morwi 30-05-2005 18:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Exodus
Według mnie tego questu nie ma i już go nie przywrócą. A co do questów to demon legsy respi się chyba raz na pół roku :>

na pol roku? ja chyba znam codzienny resp-.-, jak masz tak pisac to nie pisz nic najlepiej

maripo 31-05-2005 20:50

Ktoś powiedział że Cip'y powywalali best rary. Ale jak już Gremlin powiedział że dodali inne... teraz ten djeen sword, potem pewnie jakiś club, coś z przypakowaniem druta... poczekajcie.... warto sobie poszukać, może, może coś się dowiecie :D

A i co do tego kolesia co ma 12 lvl i mówi że połowa z nas nietrzymała bs'a w ręce to ja mówie że trzymałem -,- g legi nosiłem :D demon shielda dzierrzawie, a ty z knife... nie bez przesady w studded secie i z short swordem biegasz?, po demonach odrazu ?

Moim marzeniem jest poprostu dorównać mojemu autorytetowi Tibijskiemu <Hideharu> i coś od siebie dodać do gry, może kiedyś nadaży się okazja...

To tyle :D

maripo 31-05-2005 20:53

zrobiłem tak bo mi się post 2 razy napisał :P

blackregis 31-05-2005 21:30

Steve powiedział, ze wszystkie przedmioty legendarne można juz teraz zdobyć, albo będzie można po następnych updatach, ale po co ? Ano, żeby przyciągnąć rzesze ludzi do przeszukiwania wysp pacc-ów, do grania, tym samym do kupowania packów (kasa, kasa). To sie nazywa trik reklamowy xD.

PS: I tak nigdy nie udowodnimy mu, że kłamał, zawsze ma odpowiedź - "nie znaleźliście !" :)

Bobi 01-06-2005 11:44

Ojoj widze, że zjeżdzamy z tematu. Ja tam lubie takie tibijskie mity. Wnoszą to coś do gry i odrazu masz chęć to znaleść. A wracając do Excaliburga... Słyszałem, że podobno jest on gdzieś na PoHu ale to nie są 100% pewniackie dane i nie zalewajcie mnie falą postów pt. "Omg noob" albo "Omg fri ityns gdzie to dokładnie jest...". I wogóle myśle, że Excaliburg to jednak ten Warlord Sword bo przecież gdyby to nie był on to ktoś musiałby go mieć w tibi co nie? Bo każdy rar z tibi ktoś ma...

Gensioorek 01-06-2005 19:00

Hello!!
Sorry ze razie nie moge nic wiecej powiedziec o Excalibug'u bo niestety nic o nim nie wiem, ale mam pytanko: jak sie gada ze Sweaty Cyclopem???
Jezeli to nie sprawi klopotu to prosze o odpowiedz....

Axe Master 01-06-2005 20:02

Wolałbym jakiś fajny axe niż exalibur. Wracając do tematu pewnie excalibur jest dostępny z jakiegoś bardzo bardzo trudnego qestu (np zabić 6 demonów solo) lub jest to tylko zachęta do kupowania pacc :D

P.S. Wyraziłem w tym poście moje zdanie nie wiem jak jest na prawdę więc nie piszcie postów w stylu ''ALE NOOB''

Dwarf 01-06-2005 20:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Axe Master
Wolałbym jakiś fajny axe niż exalibur. Wracając do tematu pewnie excalibur jest dostępny z jakiegoś bardzo bardzo trudnego qestu (np zabić 6 demonów solo) lub jest to tylko zachęta do kupowania pacc :D

P.S. Wyraziłem w tym poście moje zdanie nie wiem jak jest na prawdę więc nie piszcie postów w stylu ''ALE NOOB''

Na wstepie powiem ze nie mam zamiaru nazwac cie n00bem ;) Ale np. dla wysokolevelowego sorca 6 demonow to nie taki problem xD nie wspominajac o Cachero :D.

Axe Master 01-06-2005 20:41

Podałem tylko przykład. Od razu thanks, że nie chesz mnie noobem nazywać :D

sceptile 01-06-2005 21:13

Cytuj:

Słyszałem, że podobno jest on gdzieś na PoHu
Jeśli na PoHu, to pewnie gdzieś w knight watch tower, czy jak to tam

Cytuj:

nie zalewajcie mnie falą postów pt. "Omg noob" albo "Omg fri ityns gdzie to dokładnie jest...".
Spox, przecież wszyscy wyrażają tu swoje pomysły

Bobi 02-06-2005 18:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dwarf
Na wstepie powiem ze nie mam zamiaru nazwac cie n00bem ;) Ale np. dla wysokolevelowego sorca 6 demonow to nie taki problem xD nie wspominajac o Cachero :D.

No widzisz, mylisz się... Dajmy np. Anihilator Quest, trzeba zabić tylko 2 demony (bije 6 ale to z daleka nie z bliska) i na tym questcie padają 100+ knightci którzy napewno mają wiecej hp od Cachero a już napewno od "wysokolevelowego sorca" więc taki sorc nie miałby szans...

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:50.