![]() |
THE SCREWDRIVER OF KURIK. Wskazówka??
THE SCREWDRIVER OF KURIK - cóż to właściwie jest?? Jest to potrzebne do jakies questa więc nie proszę Cię o to zebyś mi mówił jak to coś zdobyć. Jeśli posiadasz screena z tym czymś to wklej. ( No QS )
http://i6.photobucket.com/albums/y24...avid/quest.jpg Help plx |
Talphion zleca to zadanie juz od dobry paru lat. Jednak dotychczas nikt go nie wykonal i generalnie panuje powszechne przekonanie, ze quest jest niedokonczony. Ale jesli chcesz go rozwiazac - zycze Ci powodzenia w poszukiwaniach.
Mala podpowiedz: slyszalem kiedys plotki, ze srubokret lezy w mintwallin, ale nie znalazlem go tam, zreszta idea ta wydaje mi sie absurdalna - w jaki sposob srubokret krasnoludzkiego mechanika mialby znalezc sie w miescie minotaurow, ktore chca sie odizolowac od swiata? Anyway - powodzenia. :) |
Dzieki za podpowiedz ale na 14 lvlu raczej nie mam po co isc na mintwallin. Screwdriver to srubokret?? Chyba cus takiego lezy w carlin na statku choc watpie. A ten spike sword to moze ten co z rooka widac??
|
Kilka srubokrętów leży w stoczni w venore ale nie bardzo idzie się do nich dostać , słyszałem że gdzieś w molts albo mintwallin leży jeden ale nie wiem czy to prawda. Nie słyszałem też żeby ktoś ten quest wykonał.
|
W stoczni w venore jest śrubortęt ale nie jest osiągalny.
:) |
Hmmm... ciekawa sprawa ;) Może naprawdę ma powiązania ze Spike'iem na rooku. ^^ Kto wie ? :)
@Raul: Pozory mylą, niewiadomo :P CipSoft zawsze cos wymysli ^^ |
Za dużo kombinowania jak na tak słabą nagrodę.
|
spike sword z rooka
moze to nie ten temat ale widze ze sprawa schodzi na spike sworda z rooka
otoz aby go zdobyc trzeba miec na rooku co najmniej 20 lvl a nie mowie co i komu gadac - no QS |
to zrob 20 lvl i udowodnij ze zdobedziesz spika na roku ech kolejny, ktory dal sie nabrac na jakies pierd... kotka za pomoca mlotka
|
Joke plx?
Hehe on gada, że za ten srubokręt dostaniesz STEAMPOWERED SPIKESWORD
co oznacza po Polsku ,,napędzany parą spike sword``.<może od razu pile motorową> :p Tego questa jeszcze nikt nie zrobil bo jest to żary ;) |
Cytuj:
Może nawet nie trzeba kombinować... Może ten śrubokręt leży w kazoo ?? Napewno powiecie ze tyle osob szukało i nie znalazło a obiekt ich poszukiwań leży obok nich... |
Cytuj:
|
ciekawe ciekawe może to bedzie spike sword z dopiskiem albo ze zmienionymi statsami
|
Ciekawe dlaczego spikesword napisali razem :P moze sie czepiiam czy cos ale moze to cos znaczy.
|
???
Ziom hce śrudokrent bo sie kibel zatkal :p :p .... taki żarcik a teraz na temat moze hodzi o to że jak mu przyniesziesz śrubokręt to on ci naprawi spike sworda :cup: i bendzie mial lepsze statystyki ale tego niewiem tylko tak sobie gdybam :confused: cia all :)
|
to nie musi byc akurat srubokręt, to moze byc np. ksiązka o takiej nazwie, to moze byc jakas roslina albo cos w tym stylu. jest troche takich rzeczy w tibii ;]
|
Morz(ż)e jest głębokie i szerokie... szukaj a znajdziesz. Powiem tyle, że forum na 99% ci nic nie podpowie...
|
eee....?
słaba nagroda?! ulepszony Spike Sword? to nie jest slaba nagroda np. jak spik ma 41ataku to wiecie :P moze wygladac jak spike sword ale miec np: You see an Spike Sword (Atk:41 Def:32) It weighs 50.0 oz. albo cos takiego :P popytajcie sie np. Imperatora w kazo o Kurika ja osobiscie pamietam cos ze byl ktos taki jak Kurik ale nie wiem gdzie go spotkalem :/ poszukamy zobaczymy :P ja jakbym zrobil ten quest NIGDY bym o nim nikomu o nim nie powiedzial bym mial spika napedzanego para jako pierwszy :) taki Rare by byl duzo wart :P dla kolekcjonerow :D |
Hmm
chyba zaczne szukać tego dziadostwa a zazwyczaj jak czegoś szukam to to ma <tak jak 95% zwiedzonego desertu> macie jakies książki o tym shicie? każda wskazówka sie przyda :P |
Moze srubokret jest w wiezieniu w kazz:D
poszedl bym sam poszukac ale mam slaby poziom i bym na 100% deadnol:P |
Dokonczyli ten quest. Z tego co wiem jest on dla facc. Zajmuje sie juz nim okolo miesiaca ale szczerze mowiac nic ciekawego nie odkrylem. Z Talphionem pare godzin rozmawialem. Nic. Moze wam sie uda :P Jesli Modkowie pozwoliliby umieszczas tu info ktore wyciagnelismy... pls :)
Niedlugo (jesli modkowie pozwola i bedziecie chciei ludzie) to zamieszcze na jakie tematy mozna pogadac z Talphionem. Indzoj! |
Jesli ktos jest zainteresowany tym questaem to polecam udac sie na tibia.org.pl.
Jest tam dosc obszerny temat o tym, a nawet jeden moderator twierdzi, ze wie jak rozwiazac ten quest, ale cala reszta tamatu jest posciecona gdybaniem tak samo jak tu. |
hmm
a moze mi ktos powiedziec jak tam dojsc ?!?!?!?!
|
O ja, co za bzdury tutaj wypisujecie ;p. Trochę już przy tym queście siedzę. Mogę wam powiedzieć tylko to, że nasz Talphion jest chory psychicznie. Na 'excalibug' odpowiada, że jest to przestarzały nóż do masła. Tak więc wg Talphiona śrubokrętem może być wszystko. Gdyby ktoś miał ochotę mi pomóc to śmiało piszczie do Lady Dragonfang na Kyrze.
|
Tez widzielm tego "questa" i tak samo wydaje mi sie nie do wykonania...
A czy ktos sie orientuje moze po co jest ten "Spocony cyklop" (obok depo) w ab'dendriel ?? tam tez chyba jest jakis quest, ale czy jest do wykonania ?? |
@up
Kiedyś były jakieś plotki (nie wiem czy prawdziwe) że gdy uzbieramy 100 piece of iron do tego spoconego cyklopa to dostaniemy od niego fire sworda. Ale to tylko/raczej plotki ;) |
I znów z ciekawego tematu robi się wielki offtop. Boże, jak chcecie porozmawiać o cyklopie to załóżcie nowy temat a nie floodujcie tutaj -.-'. IMO ten quest jest nadal aktywny, tylko w przeciwieństwie do innych questów w Tibii, przy tym trzeba myśleć, a nie tylko umieć czytać spoile z Tibia.org.pl :P.
@SooniC Dlaczego napisałeś 'questa' w cudzysłowiu? I co widziałeś? Jedną odpowiedż Talphiona (Bring me the Screwdriver ~~) ? |
Cytuj:
A dletego napisalem "questa" w cudzyslowiu bo: Quest to jest po jakiejsc czesci wyzwanie fizyczne lub umyslowe. A jezeli nikt do tej pory nie wykonal tego "QUESTA" to moze okazac sie ze to jest jedna wielka bujdą do zrobienia ciekawszej gry, po to by ludzie chodzli i szukali czegos nieosiągalngo... Tibia juz ma pare dobrych lat i to by bylo troche bez sesu nazywanie czegos questem. Czegos, co nikt nigdy nie wykonal i predko nie wykona. Chyba ze znalazla by sie taka osoba co dała temu NPC dany przedmiot i w zamian otrzymala nagrode, w takim ukladzie to jest quest, ale pewnie takiej osoby nie ma, albo juz dawno przestala grac w tibie i zabrała swoja tajemnice ze sobą. W kazdym badz razie ja nie mam zamiaru marnowac czasu na szukanie śrubokręta w tibi dla spike sworda, gdyz mam śrubokrętow pelno w domu :P... Wszystkim szukajacym zycze powodzenia ;) |
Po co wogóle odswieżać stary temat temat z wakacji mówiąc o jakimś cyclopie -.-"
|
na tibia.pl, w dziale questy, jak byk pisze, że jest cos takiego, i to nie dla facc.
Na tibia.pl pisze: "Musisz pokonać 4 demony i kilka banshee Dwarf Technomancer zgubił swój śrubokręt" To to by było na tyle... |
Demon Quest lvl 100
pacc Mainland Demon Helmet, Demon Shield, Steel Boots Musisz pokonać 4 demony i kilka banshee Screwdriver of Kurik ? Mainland Spike Sword? Dwarf Technomancer zgubił swój śrubokręt żeby sie przypadkiem nikt nie nabrał |
To jest quest i nawet paru osobom udalo sie go wykonac.
|
-Brak-
Moje próby rozwiązania zagadki:
1.) Jak powie sie jemu słowo "Kazordoon" odpowie: a.) Za pierwszym razem "WHAT?" b.) Za drugim "WHOS DOOMED?" c.) Za trzecim "OH, THE CITY? NICE, ISN'T IT?" 2.) Na słowo "Times" odpowiada "ONE DAY I WILL CREATE A CLOCK FOR THE COLOSSUS" 3.) Na słowo "Colossus" odpowiada: "NICE PIECE OF WORK. WOULD BE MORE FUN IF IT COULD MOVE AROUND... WE HAVE PLANS..." 4.) Na słowo "Kruzak" odpowiada:"AT LEAST HES SMART ENOUGH TO LEAVE US ALONE, SO THERES HOPE FOR HIM." 5.) Na słowo "Fire" odpowiada: "NICE RESOURCE FOR OUR MACHINES, BUT NO NEED TO MAKE A BIG DEAL ABOUT IT, JAWOLL!" 6.) Na słowo "Bezil" lub "Nezil" odpowiada: "BEZIL AND NEZIL ARE RUNNING A SHOP." 7.) Na słowo "Uzgod" odpowiada: "WE COULD MAKE FOR HIM MACHINES TO DO HIS WORK IN HALF THE TIME I BET." 8.) Na słowo "Geomancer" odpowiada: "OLD FOOLS, TO MUCH CONCERNED ABOUT TRADITION." 9.) Na słowo "Tibianus" odpowiada: "CAN'T TELL MUCH ABOUT IT. SELDOM GET OUT HERE, I AM A BUSY DWARF." 10.) Na słowo "Technomancer" odpowiada: "WE ARE THE FUTURE. WE WILL BECOME A MAJOR POWER IN DWARFEN SOCIETY SOON! THEY WILL SEE, THEY WILL ALL SEE! <chuckles and rolls hiseyes>" Nie wiem czy to coś wartościowego ale może sie przyda :p PS. Sorrka za zabawę w Archeologa xD |
zwiedzilem Mintwalin nie ma tam zadnego srubokreta ale za to zainteresowaly mnie 2 rzeczy. Skad tam sie wziely demony(zwodzony most i oltarzyk w poludniowej czesci) i dziwne miejsce nie wiem czy to jest do jakiegos znanego juz questa : http://tibia.pl/earth.php?x=32468&y=...4&q=100.95&r=1 bylem takze na statku w venore i nie widzialem tu zadnego srubokreta jedynie zainteresowala mnie skrzynka :
http://img99.imageshack.us/img99/6013/adggsdls6.png |
http://tibia.pl/item/Steampowered_Spikesword Na tibia.pl coś o tym piszą
a na jakimś innym forum(chyba brazylijskim) pisało coś takiego: 23:09 Zizevolo: hi 23:09 Talphion: HIHOOOO Zizevolo! <waves his hands> 23:09 Zizevolo: basilisk quest 23:09 Talphion: BRING ME THE SCREWDRIVER OF KURIK AND I WILL REWARD YOU WITH A STEAMPOWERED SPIKESWORD! 23:10 Zizevolo: quest 23:10 Talphion: BRING ME THE SCREWDRIVER OF KURIK AND I WILL REWARD YOU WITH A STEAMPOWERED SPIKESWORD! 23:10 Talphion: HEY! CAREFUL WHERE YOU STEP! |
@up. skoro ten quest to jest "Basilisk quest" a w kazo jest basilsk to może żeby uzyskać to co kurik chce trzeba jakoś się dostać do tego basilska? ale wątpie żeby się dało bo żeby sie do niego dostać trzeba pójść na poziom -5 a takiego poziomu tam nie ma (chociaż może jest, tylko trzeba coś odkopać? kto wie...)
|
Starszych tematów rozgrzebac sie nie da
|
@up
Ciekawe to xD @3up Tu raczej chodzi o końcówke "quest". Pewnie jeżeli ktoś napisze tralalala quest NPC odpisze to samo. A co do śróbokrętu, znalazłem to na tibia.erig.net Screwdriver of Kurik Note: Kurik is a god of jokers and jesters, so his 'Screwdriver' may not be real screwdriver. Czyli, że kurik to jest bóg zartów i blazów, więc jego srubokręt, tak na prawde może nie być śrubokrętem |
Sry za odkop, ale mam wskazówkę. W queście na outfit błazna [kojarzy się z żartami] jest mowa o KURIKU. W owej misji SCREWDRIVER OF KURIK zleceniodawca jest 'żartownisiem'.
W obu tematach jest mowa o żartach, w obu tematach jest mowa o kuriku. Więc śrubokręta należy szukać w śmiesznych rzeczach, z takiego punktu widzenia. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 01:27. |