![]() |
blue robe dla knighta??!!
otoz chodzi mi po glowie taka mysl..czy blue robe nee bylo by przydatne rowniez dla knighta?? wprawdzie ma stosunkowo malo defa ale waga (22 oz.) pozawala wziasc o 2~ bp jakis runow..a co wy o tym sadzicie?
|
Według mnie b-robe jest dla Knighta zbędne gdyż ma stosunkowo duży udźwig.Najlepiej opłaca się to kupić Sorcom i Druidom (czasem Pal) gdyż mają mało capa.
Taki sam dylemat jest przy Knight Legs'ach i Crown Legs'ach.Mają taką samą obrone lecz Crown Legs'y mniej ważą ale są o wiele droższe. Podsumowując: Blue Robe dla Knighta jest zbędny. @Khazar de'Shar: Przyznaje Ci rację,nie pomyślałem o tym. PS:nie lepiej edytować posty niż je bezsensownie nabijać ? |
@up
W pełni się zgadzam, knight nie powinien patrzyć na udzwig. |
nie tyle knight nie powinien patrzec na udzwig co powinien patrzec na defa swojej zbroi. 11 defa ma tez noble armor ktory mozna miec za ok. 10x mniej kasy niz ble robe, a za cene b robe mozna miec c arma, ktory ma 2 defa wiecej, co liczy sie u knighta, gdyz ten ma bezposredni kontakt z potworami, w przeciwienstwie do innych profesji.
|
Polecam taki uklad pancerzy:
Knight armor -> crown armor -> golden armor -> DSM -> MPA @Down Newb. @Khazar de'Shar Dobra argumentacja, dokladnie o to mi chodzilo. |
Debilizm
Argumentacja debilna więc już jej nie ma :)
|
Cytuj:
|
Blue robe bez sensu dla knighta. Lepiej kupic k-seta za mniej więcej te same pieniądze.
|
Jeśli grasz knightem nie kupuj blue robe (strata kasy) lepiej kup sobie crown armora :)
|
ahh..sadzilem ze chociaz jedna osoba przyzna mi racje...no ale coz... czyli Blue Robe jest nee oplacalne dla knigha...ale np dla palla to tak...a po b robe to co mam zalozyc? c arm? a moze zbierac kase na g arma?
|
Kup c arma, a g arm może zaczekać. Przed g arm kup broń 1 i 2-handed i dobrą tarczę
|
Ja bym Ci radzil bo b-robe kupić np. K-arma lub c-arma.Według mnie kupowania G-arma jest nie opłacalne gdyż lepiej troche dłużej poczekać wbić wyższy poziom iść na Dragon Lordy i może będzie DSM ;)
btw:Wątpie,że k-seta kupisz za tyle samo co b-robe.U mnie na Securze b-robe kosztuje 17k~ więc za to k-seta nie kupisz. |
Całkowicie odradzam kupno Blue Robe dla Knighta... Knight co lvl dostaje tyle capa, że... no pomyślcie. Lepiej kupić po wyjściu na maina Plate Armor lub Noble Armor (scale armor na ziemi znajdziesz, jeśli wiesz gdzie szukać). Dla sorca który kupił Blue Robe, następną zbroją jest Crown Armor.
|
knightem bez sens, k-set kosztuje mniej więcej tyle co b-robe, palkiem i sorcem możan poprzestać na b-robe i nie kupować lepszej zbroji tylko bohy i runki za resztę kasy.
to chyba podsumowanie tego tematu. |
Jak już mówiłem wątpie abyś kupił k-seta za tyle samo co B-robe.
Przynajmniej na tym serverze na którym gram.Tam k-legi kosztują tylko samo co b-robe (15-18k). Palem pózniej można c-seta kupić jeśli się chce.Zaprzestanie na b-robe to raczej bezsens... |
Ciekawe ale zbędne ...
|
lol
Blue robe dla knighta to całkowita strata kasy. Pomyśl sobie logicznie: Blue robe ma 11 arm, tyle co noble armor. Na xanterze powiedzmy, że noble armor stoi 3k a blue robe 30k. Noble armor jest dobre powiedzmy na 15-20 lvl. na tym lvlu stać cię na kupno twego armu za 3k ale na blue robe będziesz dosyć długo zbierał. Po drugie na takich lvlach nie będziesz nosił ze sobą dużo hmm czy uh bo będziesz expił na słabych potworkach (no chyba, ze masz super skille i latasz na guardy no ale to jest żadkość 15 lvl na guardach).
Podsumowując Blue robe jest zbyt drogie jak na swój niski armor a cap dla knighta nie ma znaczenia więc całkowicie odradzam kupowanie :] |
Cap dla knight ma znaczenie poniewasz mu tesz skie wkoncu kiedys skonczy
ale ma on go stosunkowo duzo w porownaniu do sorda bodz druida kupowanie blue robe jest bez sensu gdyz ma malo armora a maly cap wskazuje na przydatnosc dla sorda druida boadz palladyna |
Cytuj:
|
A spójżcie na to tak. Mamy duela dwóch knightów na tym samym lvlu z tymi samyymi skillami i equipem prócz tego że jeden ma powiedzmy crown armor a drugi b-robe. Czyli ten 2 może unieśc ze bp uhów więcej. Z 2 bp uhów mamy 10000 hp, a crown armor zaabsorbuje z 100 razy mniej obrażeń. Więc wygra ten knight w blue robie.
|
@Kolutib/liado
teoretycznie masz racje ale popatrz: zalozmy ze knight na 40 lvlu ma blue roba a drugi ma g arma. g arm wyniosl drugiego knighta jakies 25k wiecej, czyli na Titanii jakies 10 bp uh. G arm ma te 3 defa wiecej, wiec nie jest to niby jakas rewelacja. ale armor ma duze znaczenie przy obrazeniach. na dluzsza mete knight z blue robem expujacy na guardach bedzie tracil wiecej uhow, i wiecej, i wiecej az w koncu wyjdzie na to ze g arm bardziej by sie oplacal. nie mowimy tu o jednorazowym duelu a o ogolnej przydatnosci. |
ja tam wole b-robe i jestem knightem bo jak laze na jakiespotworki wiecej loot se wezme i uhow :P
a shielding mi nadrabia armor więc sądze, że knight może nosic b-robe lecz zalezy to tylko od gracza |
Cytuj:
Duele w tibi sa tylko dal picu, bo nawet w rl nie ma solo, tylko solo to jest we 2 na kogos:) a po drugie, nie wiem ktory knight jak chodzi po miescie bierze uh'ow do ~0 capa........... |
lol
Blue Robe u Knight to srata kasy. Noble Armor ma taki sam def i jest kilka razy tańszy. Lepiej kupić Knight Arma. Blue robe jest dla magów, drutów i pallów, ponieważ oni mają mało capa a blue robe jest lekkie
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Co do Knighta to na niskim levelu Blue Robe nie jest złym pomysłem, zawsze 2bp UH ma więcej :) Pójdzie jak już capa jest w cholere to tej różnicy nie zauważysz, przez co lepiej wyjdzie się z G-Armem/DSM :P |
A ja bym kupił blue robe bo jak idziesz na soldki to jak wypadnie ci z 10 kusz to moze je wziąci i maszjuz 1600gp i tak az ci sie zwruci kasa za blue robe B)
|
U knighta nie patszy sie pszewaznie na wage eq
tylko na arm i def jezeli by knight mial patszec na cap jak druid czy sorc by bujal sie w blue robe ... plate legsah itp. itp. ale dla knighta najwazniejszy jest arm/def bo on ma stycznosc z stworkami a nie sorc czy palek <mowiac o wysokich lvleah> i arm/def ma duze zanczenie a nie cap tutaj mi powiesz ze zakladajac blue robe <22cp> zaoszczedzisz cap na 2 bp run ... zakladajac dsm <114cp> na dlusza mete zaoszczedzisz wiecej niz 2 bp uhs expiac np... of dam pszyklad ... idz expic knightem na cyklopy w blue robe poexpij 2h i zamien blue robe na crown armor zapewniam ze zauwazysz ruznice |
o.O
widze że jestem orginalny! według mnie b-robe jest przydatny nawed dla knighta nie mówcie od razu żem newb i noob ale zauważcie że taki armor powyżej 100 oz. praktycznie uniemożliwia duże zyski z lootowania tak więc zawsze koło 80 oz. wiecej a przy takiej wadze sporo można unieść ;)
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 04:57. |