![]() |
Tibia a starzy.
No więc jak można się domyślić temat dotyczy stounku rodziców do Tibii.
Na przykład mój tata nie cierpi tibii, mówi, że jest uzależniejąca i w ogóle go denerwuje. A wasi rodzice? |
A moi marudzą, że za dużo w nią gram i że to gra dla dzieci X(
|
Tibia jak wiadomo to pozeracz czasu. Dziennie gram okolo 4-5h i za kazdym razem jak mnie widza to siedze przy komputerze i gram w Tibie. Podaja hasla typu: "znowu trenujesz w tej glupiej tibii" :D. Dlatego moi rodzicie wprost nie cierpia jej i sa bardzo negatywanie nastewieni do tej gry jako ,ze poswiecam jej wiecej czasu niz nauce ;/.
|
Moi rodzice na początku byli negatywnie nastawieni ale potem stali się neutralni wobec tibi.
|
Ja też nie mam zaciekawie. Mój tatusiek jest uczulony na komputer. A jak widzi tibie to "i znów zabijasz" :D Głównie mu chodzi o to bym nie grał a się uczył ale ja i tak po 5h siedzie przy kompie (to jest minimum :] )
|
ekh... moi rodzice nie lubią tibii.. chętnie by wybili mi ją z głowy ale tego zrobić się na szczęście nie da ^^
VIVIA LA TIBIA! |
moi muwiom ze to mi robi sieczke w muzgu takie notoryczne nawalanie :D
|
Witam,
Ojciec mojego kumpla gra.Kiedy kumpel idzie do szkoły to ten trenuje nim.Tylko że złapał 6 deadów w ciągu tygodnia,i teraz juz mu nie daje grać-zmienił hasło:P |
Moi rodzice są neutralnie nastawieni do tibi tylko czasami tatusiek wyskoczy i zacznie sie drzeć co ja ci muwiłem szkącz grać i ucz sie co ty sobie myślisz tiba nie da ci wykształcenia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:D |
Bleh bleh bleh... Moja mama sie mnie czepia ze naprzyklad nie ide jesc sniadania i moja sutyacja jest tragiczna bo jestem uzalezniony... A przeciez wtedy np. huntuje albo goni mie pk... Najgorzej jak z kims sie na serio bije a cos mi rodzice kaza przyniesc albo cos... Wtedy to dopiero jest awantura...
|
Moi są neutralni... bo i tak gram w tyle gierek że aż trudno sie połapać...narazie bronie kompa przed Ojcem bo jak on wejdź i jakąś gierke włączy to musi ją przejść (albo jak było w jakimś Multi playerze) Być THE BEST... więc dzielnie bronie Tibi :P .
|
Hej administratorzy.
[ALIGN=center]plx !! sonda jest !![/ALIGN]
Wiedziałem że tak bedzie tzn. sonda jest a i tak kazdy wali posta. Może nie zaszkodzi wprowadzić jakiegoś nowego punktu w regulaminie forum Myślę ze moderatorzy w 100 % wiedzą jakiego punktu nie zaszkodzi dodać odnośnie sond. Żeby nikt sie nie czepiał pare godzin temu zagłosowałem na "Nie lubią jej". |
hehe, ja gram w ukryciu - jak jakiś rodzic wchodzi odrazu minimalizuje tibię :D .
A tak pozatym mama wie, że trochę gram. Podchodzi do tego dość obojętnie (naszczęście). Ojciez to już wogle... on wogle nie nawidzi komputera i by go przez okno wyżucił :D |
Eeee,moi rodzice o istnieniu Tibii nawet nie wiedzą :D Powaga,oni naprawdę nie przywiązują wagi do tego CO robię przy kompie oczywiście jeśli nie zaniedbuje innych obowiązków :)
|
Moi starsi nie za bardzo interesuja sie tym co robie na kompie wiec dla nich Tibia jest tylko jaka glupia gra :P
|
No ja mam jazdy przez Tibie..ale jakoś sobie z nimi radze...ale jak mam rodzicom wytłumaczyćże jestem afk i się ucze :P jak oni tego nie mogą zrozumieć..a zawsze wejdą jak akurat robie runa, lub odpisuje coś kumplowi :P i znowu jaaazzzdaa :P ... no ale swoje lata mam i to już jest mój wybór co ja robie :P
|
Moj starszy sie wqrzal, kiedy widzial, ze gram w Tibie. Mowil ze gram ciagle w ta sama gre(niewiem co w tym zlego ale to szczegol). Ale jak mu pokazalem moja rozmowe z amerykaninem(mysli ze kompletnie nie znam angola) to przestal to jush gadac :P
|
... hmmm ... chyba konkretnego zdania na temat TIBII nie mają i jestem ciekaw czy oni wiedzą w co ja gram... raz chciałem ich namówić, żeby zaczęli grać... no i nie udało się :) ale jeżeli chodzi o moją mamusie :) to ona myszki nie umie ruszyć po pulpicie a jak odpalam tibie to nawet nie wie co się dzieje więc... hehe...
|
Ja jak siedze przy tibi i goni mnie np. jakiś PK i mam czerwone życie to najczęściej mowie tak " ... no nie zaraz znowu zgine" no a w tedy do pokoju wpada starsza i tak " ... przecież nie zginoleś!!" albo "... wylacz to cholerstwo".
|
Moich starszych nie interesuje raczej w co gram, tylko ile gram...
caly czas tylko mowia zebym juz kompa wylaczal bo za dlugo gram, i zebym sie uczyl.... |
Kiedyś zgadałem się z jakimś brazylijczykiem(akurat z nim trenowałem) i chciałęm żeby mi przetłumaczył pare słówek, a że mama wparowała do pokoju zaczęło sie naprawde BIG TŁUMACZENIE. Teraz za każdym razem jak mnei widzi przy kompie sie pyta czy nie ma koło mnei jakiegoś brazylijczyka:P
|
Moi starzy...hm moja matka za nią nie przepada ale moj ojciec kiedys probowal grac ale nie mial czasu i tak zaznaczylem ze nie lubia jej
|
Moi rodzice mowia ze za duzo gram, a za malo sie ucze :/ . Moj Tata ciagle na mnie krzyczy jak widzie ze gram w komputer :/ . Mama juz troche mniej, bo zawsze mowie ze mozna sie angielskiego nauczyc itd. ale Taty sie nie da przekonac i dla tego lekcje zawsze odrabiam jak Tata wroci z pracy :/ .
|
moi nie marudza zbytnio gdy gram nie wiecej niz 4 h tate prawie mi sie udalo namowic do granie ale kolega pozyczyl mu inna gre i ciagle w nia tlucze
|
Eeeee... chwila!Son
Cytuj:
To jest forum. Forum jest po to, żeby się wypowiadać. Jak ci coś nie pasi, to załóż sobie sondę gdzie będzie 1000000000 opcji i każdy będzie mógłby wybrać coś dla siebie. A ja wolę czytać, jak jest u każdego z osobna. |
hehe wy macie problemy z rodzicami a ja mam problem z tesciowo caly czas zrzedzi mojej zonie ze komputer pobiera bardzo duzo produ. Moja zona na poczotku marudzila ze jo zaniedbuje ale od jakiegos czasu przestala(Pewnie dlatego ze w nocy nadrabiam straty). :D
|
Ja mam dopiero 12 lat to szkoda gadac. Im nie chodzi o tibie, tylko o to że siedzę przed kompem poniedziałek-piatek kolo 5-6h a weekend 10+. Z nauka i tak nie mam problemow :P :P (narazie... :D )
|
Uuuu
Widze, że wszyscy narzekają... To też się przyłącze. Moi starzy są neutralni do tibii bo poprostu uważają, że wszystkie gry są tak samo głupie i tak samo "zrzerają mózg". Ale gdy gram w tibie to całkiem co innego - mówię, że przy tibii można bardzo dobrze nauczyć się angielskiego. I to jest dla was rada - jak rodzice was sprzed tibii wyganiają to mówcie "Uczę się angielskiego". A jak mówią żebyś nie kitował to pokazujesz swoją rozmowę z jakimś gościem albo poprostu pokazujesz jak gadają inni. Tibia the best ------------------------------ Miałem piękne postacie na Etherni ale gram od nowa na Ruberze. Dzisiaj zaczęłem :P . 3 level > rook, ale będę siedział w Ab> będę druidem (rodakom taniej UH'y :) > Cucumbers adorator |
re:next great sorcerer
Ty narzekasz? Ja mam 11! I moja mama (taty ni ma) ciagle narzeka ze iagle siedze w tej tibie (nigdy nie powiedziala Tibia). Ale jak odrobie lekcje i wyprasuje wszystko za nia to jest szczesliwa idzie do swego pokoju iada na fotelu a mnie goni do kompa. Dziwni sa dorosli nie? |
heh, przekopiowac 90% waszych postow i by bylo :P
Ja mialem szlaban na tibie :D Ostatnio tata zaczyna sie interesowac, nawet jak afkowalem to mnie pilnowal (powiedzialem ze jak mi zacznie ubywac zycia to zeby mnie zawolal :P), nawet sie nie drze odkad dostaje 6 z angola :P albo mama podniecona jak widzi gdy gadam z obcokrajem :P Ale jeden problem....... Qfa dra sie ze zamiast sie uczyc do sprawdzianow/testow/matur/testów kompetencji/ itp itd to gram w tibie... I mowia ze nie moge afkowac i sie uczyc bo "KOMPUTER NADAL PROMIENUJE!!!" lol ^^ to mnie po prostu zabilo na amen :D:D:D |
Ja też shlabanik( :P ) dostałem. Na szczęście Harry Potter pozwolił mi wytrzymać ten tydzień...
Jeśli i wam się spodobał click here: http://www.tibia.pl/thread.php?threa...3c4a35cfacf45c |
:D
Moi starsi nie maja wonty ze gram za dlugo... ale inni i tak graja wiele dluzej :] Btw. nie wazne ile grasz ... wazne jak grasz
|
hehe chyba wiekszosc starszych ma podobny stosunek do kompotera i to co sie na nim robi.o Tibi nawet nei wiedzA :D ale zrzedzili mi zawsze jak dlugimi h przesiadywalem przy ukochanych rpg
|
zalamka
Moji starsi dali mi kompletny zakaz na tibie i inne fajne gry ale ja nigdy sie uich nie slucham:) 8)
|
Ja też mam szlaban. Moi rodzice nienawidzą wszelkich gier komputerowych a Tibii w szczególności. A ja w nią grałem zwykle max. 2 h!! Forum też mi nie wolno odwiedzać, ale jak widać rodziców aktualnie nie ma :D
|
A moi gadają, że znowu chodze tymi ludkami :)) A do moich ocen się nie przyczepią, bo średnia 5,0 a i tak cały czas gram....
|
Cytuj:
|
Oboje moich rodziców uwarza, że tibia uniezależnia albo, że to jakaś sekta. Podobne zdanie mają mamy moich kolegów z klasy, a ostatnio to jedna poruszyła ten temat na wywiadówce, jeden z jego tibiajskich kolegów zalogował się o 5 rano. Kiedy tego słucham to to chce mi się tylko powiedzieć LOL!
|
moich starszych nie interesuje co ja robie... mam sfoy pokoik... kompiuterek,fajeczki,pepsi/kawe/herbate,food i siedze cicho
|
Moi starsi narzekaja tylko ze dlugo siedzę przy komputerze ale bardzo chciałbym aby moi strasi grali w Tibie :P
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:29. |