Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Beznadziejne Talkshow'y i bajki-.- (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=37506)

Kin 06-06-2005 13:23

Beznadziejne Talkshow'y i bajki-.-

No właśnie... Co o tym myślicie o tych głupich bajeczkach dla dzieci gdzie kotek nawala myszkę młotem;/. Dzisiaj przełanczałem programy i widzę na TVN „Rozmowy w Toku” daję tylko takie najgłupsze -.-

-Iza urodziła się z penisem, ale bez piersi nasza Ewa z nią porozmawia (OMG OMG OMG).
-Jakub jest gejem, ale zdradza żonę (-.-).
Nosz ****a (sorra za wyrażenie), co to kuźwa, kogo obchodzi, że Zenek urodził sięz ptaszkiem a Jola bez -.-.

Przełanczam dalej „Jetix” co widzę jakiś niebieski kot nawala 3 robale młotem pnęmatycznym i jak te dzieci mają nie skakać z okien :/. Kiedyś jak byłem jeszcze w 1 klasie widziałem stado rozbrykanych bachorów, które nawalały się skakały z okien itp. To wszystko przez te bajki-.-.

Nie uważacie, że przeginają?

Vaxxia 06-06-2005 13:36

Cytuj:

Nie uważacie, że przeginają?
Nie. To ludzie przeginają, że takie coś oglądają. Jakby nikt nie oglądał, to by takich głupstw nie było, proste? Widać szerokiej publice to odpowiada, więc miejmy pretensje do samych siebie.

Baron Kaldrick 06-06-2005 14:20

Urządźmy krucjatę skierowaną w wydawnictwa Warner Bros i Walt Disney, oraz we wszystkie stacje telewizyjne. CENZURĘ WPROWADZIĆ! ZAKAZAĆ OGŁUPIAJĄCYCH BAJEK! Ma być, kvrwa, to co ja chcę widzieć...

Kin 06-06-2005 14:28

@BK

Dobre :D Respect ;p ;).

Uncle Warrior 06-06-2005 14:36

Ja nie mam nicprzeciwko bajce 'Oggy i karaluchy' ;>

Kin 06-06-2005 14:39

@Wujek:

Hmm no tak ja w prawdzie też, ale jak małe dziecko to ogląda i późnej mówi w szkole:

-A masz ty głópi karaluchu <*** młotem [ręką[>

?

Caer 06-06-2005 14:41

Bez obrazy, ale zdaje mi sie, ze autor tego tematu mial/ma trudne dziecinstwo... Zdecydowanie przesadzasz. Bajki sa po to zeby bawic, a zeby mogly bawic musza w nich wystepowac rozne dziwne sytucje. O wiele gorsze od jakies kotka z mlotkiem sa bajki typu "Powah rangers" ;]

Shanhaevel 06-06-2005 14:42

Telewizja schodzi na psy? Tak. Ale schodzi NA NAS, bo dajemy takim gównom byt...

Kreskówki: Co ty do nich masz? Niektóre mogą człowieka rozwalić np "Family Guy" (RESPEKT) i inne... Chociaż taki "Tom & Jerry" mnie wkurza (łagodne słowo) oraz pozostałe kreskówki z lat 70- 80.

Kin 06-06-2005 14:44

@Coarlieonne

Miałem spokojne dzieciństwo ;).

Tasior 06-06-2005 14:55

Przyczeoiłeś się do "Rozmów w toku", jakbyś zobaczył "Jerry Springer Show" to poczułbys czym jest HARDKOR!

@Uncle
Ta bajka jest beznadziejna, tylko ma smieszną piosenkę na początku :P
Ja poprostu nie lubie takich kreskówek, wole te w stylu Kartun Netłork

Uncle Warrior 06-06-2005 15:09

No nie wiem jak z tymi mniejszymi dziećmi jest teraz może i im to szkodzi, ale te skakanie z balkonu bo chce do ketchupa to raczej się zdarzają raz na milion dzieci? :P

@up
To, że nikt tam nic nie mowi to nei znaczy, że jest beznadziejna xD
I taaa bajki w stylu Family Guy, The Simpsons, Futurama są najlepsze ;D Btw. Nie wiem czy South Parka wstawiać do bajek ale też OwnZ :P

Kredi 06-06-2005 15:21

Teraz te bajki w telewizji namawiaja do ZLYCH rzeczy!<przekrwione oczy> WYCZUWAM ZŁO!</przekrwione oczy> A polsat? MASONERIA! Tom i Jerry? PRZEMOC! Miś w Niebieskim Domu? SZATAN! Trzeba siać siać siać....

Jeleń 06-06-2005 15:49

0.o

Ciekawe... Iza urodzila sie z penisem HAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAH :D prosze wiecej info na ten temat HAHAHAHAHAHAH HAHAHAHAHA :D dobra spokoj bo zaraz ktos mnie wybluzga :P a co do tych bajek to ich ine ogladam ale z tego co pamietam Pokemony to mnie rajcowaly :P a wlasnie jeszcze cos tam widzialem krucjata przeciwko Walt Disney powodzenia(bo niemusze ja mam to co chce a GieKSa wypelnia moja dusze ;) )

Jeleń 06-06-2005 15:50

A wie ktos co to byly wogole Krucjaty HAHAH pewnie nie... uslyszeli wyraz od starzszyk i sie podniecaja ;)

Trialowiec 06-06-2005 15:50

Hmm...
Niektóre bajki powiedzialbym sa ostro przesadzone.
W gimnazjum miałem wychowawczynie, która pracowałą też jako psyholog.
Kiedyś przyszła do niej matka z małym chłopcem. Podobno chłopiec rzucił swoim chomikiem o ściane. (Chomik oczywiście nie przeżyl)
Okazało sie że mały chłopczyk zainspirował się kreskówką "Tom & Jerry".
Można sie domyślić, że widział scene gdzie Tom rzuca biedną myszką o ściane.
Głównie stacja Ca***on Ne***ork zapodaje tego typu kreskówki.
Posłuchajcie sobie kiedyś jakich używają tam słów: idiota, debil etc. (Czy małe dzieci powinny słuchać takich wyrazów?)
Inny przypadek także z moja wychowawczynia.
Znowu przychodzi matka z chłopcem. Podobno mały chłopiec chodził na parapecie (4 pietrko jak dobrze pamiętam) przy otwartych oknach trzymajac batonik MilkyWay. Później jakos skumali, że w reklamie MilkyWay dzieci po zjedzeniu batonika potrafia latać.
Wniosek:
Nie jedźcie batoników MilkyWay.
Pozdro.

Baron Kaldrick 06-06-2005 15:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Jeleń
A wie ktos co to byly wogole Krucjaty HAHAH pewnie nie... uslyszeli wyraz od starzszyk i sie podniecaja ;)

Takich ludzi się powinno izolować. I skomplikować proces rozmnażania.

Kajulec 06-06-2005 16:01

Czepiacie sie bajek. Duzo gorsze sa reklamy, bo sa DUZO, ale to DUZO debilniejsze. "Ooooo, dzieci po schrumaniu milkiłeja potrafia latac. Aaaale super! Tez tak chcem! <dziecko zjada milkiłeja i zaczyna lazic po parapecie na 4 pietrze>"

Debilstwo.

spider-bialystok 06-06-2005 16:01

Zniszczyć bajki i brutalne gry komputerowe! Grać tylko w szachy! A dzieciom nie pozwalać oglądać telewizji! Sorry stary, ale gadasz jak dewotka...
Człowieku te, ekhm, 'brutalne' (?) wg ciebie bajki są niczym w porównaniu z tym co codziennie można zobaczyć w byle wiadomościach...

Radek 666 06-06-2005 16:05

Jeleń, ale z ciebie jeleń -.-"
Usłyszęli od starszych... Pewnie usłyszałeś ten wyraz od swoich rodziców, którzy głupie dziecko urodzili... Tak mówe o tobie...

Bambuko 06-06-2005 16:15

Do bajek z wytwórni Walta Disneya nie można się przyczepić. Jeśli się komuś nie podobają, to dlatego, że ich nie oglądał i uogólnia. Ale już bajki z Warner Bros są na tyle nasycone przemocą, że można by zwrócić na to uwagę. Ale nie jest to szkodliwe. To tak jak z grami komputerowymi - ile się mówi, jak są niebezpieczne, i to dla osób starszych niż adresaci kreskówek? Ale tu chodzi tylko o poszczególne osoby. Czasami zdaża się ktoś, kto po prostu reaguje inaczej niż inni. Na dodatek często bywa tak, że był także jakiś inny bodziec.

Shinjix 06-06-2005 16:24

Balcerowicz musi odejsc!
Co? Nie ta bajka?! ***** Znow pomylilem plan...

A tak na serio: Jedno mnie tylko wkurza. Rodzice wlaczaja dziecku bajki, nie patrza co leci, a potem placza do poduszki "Co zrobilismy zle, ze nasze dziecko jest takie niedobre..."

Liado 06-06-2005 16:34

Off-top: Ostatnio wydaję mi się że Baron Kaldrick= Smuggler.
On-top: @Trialowiec- A w pszczólka Maja powiedziała GRUBASKU (ooooo [zakrzyknęła publiczność]) tosz tego dzieci nie powinny oglądać bo będą inne dzieci wyzywać od GRUBASKÓW(!!!!).
@Spider- bialystok- no coś ty! W szachy? One są ciężkie, można se krzywde zrobić ;)

Hmmm, tak, o czym ten temat jest? Aha, bajki. No teraz to bajek dla takich małych dzieci chyba niema? A nie. Jest ten straszny smok Tabalugabuga (czy jakoś tak). Teraz to tylko takie aparatki i inne bajki dla MŁODZIEŻY (wyznawcy szatna!!).

Baron Kaldrick 06-06-2005 16:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez SuPeRMAN
Do bajek z wytwórni Walta Disneya nie można się przyczepić.

Można. Alicję z Krainy Czarów i Puchatka zmasakrowali =X To co oni wyczyniają z pięknymi, i nierzadko -nie dla dzieci bajkami i książkami jest gorsze od całej tej 'brutalności' w telewizji. Potem takie sfrustrowane dziecko powiesi się po przeczytaniu książki, bo uwierzyło, że Alicja w Krainie Czarów to kolorowa, bynajmniej nie psychodeliczna bajeczka... I że Kot z Cheshire był miły.
Cytuj:

Off-top: Ostatnio wydaję mi się że Baron Kaldrick= Smuggler.
Najpierw mnie do Wojewódzkiego porównywali, teraz do Smugga... Boję się pomyśleć, co będzie następne.

Kin 06-06-2005 17:24

Hmm BK może Diabeł Boruta :D :P?

Liado 06-06-2005 17:34

A ja myśle że dalej nie będzie bo Smugg to już "stopień najwyższy" ;)

Scream 06-06-2005 17:38

Dziecko wychodzi na dwor.... na ulicy widzi rozjechanego kota, 4 m. kolo niego jakis dres okrada babcie z torby, z okna 3 pietra slychac przerazajacy krzyk a doniczka spadajaca z okna malo nie rozbija sie dziecku na glowie.... idzie do sklupu pod ktorym stoi cale stado meneli...... brudnych, zucajacych miesem itp... wchodzi do sklepu, placi za lizaka a sprzedawczyni krzyczac "co mi bachorze zawracasz glowe jednym lizakiem" opluwa dziecko (nie specjalnie, tylko przy mowieniu). Wraca do domu i slyszy rozmowe nastolatkoe " ta to bym przeruchal!" itp. itd... i jak tu maja dzieci z okien nie skakac.... przyczepianie sie do bajek/filmow/gier/muzyki itp. jest naprawde idiotyczne.... najpierw zajmijcie sie realnym swiatem, dopiero pozniej tego typu zeczami..

Ing 06-06-2005 17:54

Brak tolerancji...
nie chcesz - nie oglądaj. Gusta są różne, możliwości intelektualnej interpretacji także. A co do wartości dydaktycznych telewizji - straciłem w nie wiarę dobre 5 lat temu.

Mi osobiście podobało się Elfen Lied - tobie nie musi, bo jest przesycone patetyczną atmosferą cierpienia i filozoficznej refleksji nad ludzkim istnieniem (którą ty IMO niekoniecznie musisz zrozumieć, będąc oburzonym ogromną zawartością brutalności, krwi i bezsensownej przemocy).

Daj sobie spokój z tymi pseudo-apelami - przynajmniej będziesz miał spokój, a tak wyglądasz jak kolejna feministka oburzona reklamą żelu pod prysznic -.-''

Kin 06-06-2005 18:05

@ALL

Nudziłem sięi nie miałem co wymyślić :P,pozatym co jest takiego złego w odnowieniu forum? to chyba dobrze że ktoś myśli nie?.

Kajulec 06-06-2005 18:25

@Up:

Dzieeeekujeeeeeemyyyy, ze myslisz, jako jedyny na tym forum i wymyslasz niepotrzebne tematy o bajkach.

Silvianas 06-06-2005 19:09

Ja ostatni czytalem baaaaaardzo debilny komiks pt. "Kapitan Majtas-Inwazja krwiożerczych klozetow"

A co ja sadze o talk showach hm..... poprostu kazdy bez wyjatku jest bez sensu, a zwlaszcza rozmowy w toku. A teraz torszke o krekowkach. Ed Edd i Eddy to poprostu debilizm!!!! dzieciaki udawaja Eda i robia z siebie totalnego glupola!!!

\,,/ >.<

Matek 06-06-2005 19:17

NIe rozumiem co wy macie do "Rozmow w tokach" (dokach?)

Niektore odcinki sa naprawde dobre - przynajmniej te na ktore zazwyczaj trafiam.

Fajny byl o ludziach 'innych' - ubieraajacych sie jak malo kto, zyjacych jak malo kto... mnie to ciekawi:)

Beznadziejny jest serial "Tibia - trening"

Tasior 06-06-2005 19:20

Ja nie udawając nikogo też robie z siebie totalnego głupola dla żartu (tak jak one). Za to mam w klasie dwie takie "kolezanki" które ogladaja ok. 5 oper mydlanych i one autentycznie są głupie (jedna przez cały dzień* myslała że jest 5 po dziesiątej bo...... zegarek stanął -.-)

*podkolorowałem ;] od 2 do 7 lekcji :P

Shanhaevel 06-06-2005 19:26

@Silvanias
Łeee, co masz do Ed'a? On wymiata. :D

Kumagoro 06-06-2005 21:50

Tak już jest z niektórymi.
"To nasza wina, ale zwalmy na tamto i toto"
Rodzice powinni wytłumaczyć dziecku że to ci się dzieje na ekranie nie jest prawdą.

I WKUR****Ą mnie ludzie którzy widzą "jak rysowane to dla dzieci jest", a ja mówię g**o prawda. Oto przykłady.

Downtown: Film rysunkowy opowiadający o grupie 20~ letnich nastolatków rzyjących w nowojorskim blokowisku (oparte na faktach)

Beavis & Butthead: Kult ;) Jak nie obejrzę odcinka na dobranoc to nie mogę spać >.< , dzieciaki po prostu NIE ZROZUMIEJĄ o co w tym chodzi

Pamiętajcie że nie wszystkie filmy reysunkowe są adresowane do dzieci >.<

(pomijam South Park, świetny pastisz społeczeństwa w nieco debilnej formie)

Shanhaevel 06-06-2005 21:59

@up
Nie znasz Family Guy? Super kreskówka, szkoda, że już jej nie emitują...

"Nowy kraj- Petoria! Chciałem nazwać Peterland, ale jest już taki klub dla gejów..." XD

joey 07-06-2005 06:49

hm. wg. mnie "tom&jerry" jest lepsze od np. "odlotowe agentki/szpiegi (jeden c***)"
ale to "power rangers" to jest ło matko i pierogiem w twarz... przecież to jest głupie... nie dość że takie beznadziejne treści, to do tego efekty robione na caletra + cukier... i jak niby dostanie z miecza to nie ma popsutego kostiumu ale jest śmiertelnie ranny -.-

Bambuko 07-06-2005 10:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Baron Kaldrick
Można. Alicję z Krainy Czarów i Puchatka zmasakrowali =X To co oni wyczyniają z pięknymi, i nierzadko -nie dla dzieci bajkami i książkami jest gorsze od całej tej 'brutalności' w telewizji. Potem takie sfrustrowane dziecko powiesi się po przeczytaniu książki, bo uwierzyło, że Alicja w Krainie Czarów to kolorowa, bynajmniej nie psychodeliczna bajeczka... I że Kot z Cheshire był miły.

No cóż, trzeba przyznać ci trochę racji, bo jednak Alicja w Krainie Czarów to zupełnie co innego niż bajka Disneya. Ale my mówimy o wpływie samej telewizji. A zobacz, że disneyowski Dzwonnik z NotreDame nie kończy się śmiercią głównego bohatera jak w orginale. Ale to bajka dla dzieci, więc chyba nie ma w tym nic złego?

Angel of Death 07-06-2005 12:55

Albo np. ten program edukacyjny uczący Angielskiego Lippy & Messy jak sie to oglądą to poprostu rzygac sie chce. !! Podobno policja tego używa jako "tortury" żeby wyciągnąc jakies informacje od bandytów itp. Zostawiają go sam na sam z telewizorem i puszczają kilka godzin tego programu xD

Baron Kaldrick 07-06-2005 13:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez SuPeRMAN
Ale to bajka dla dzieci, więc chyba nie ma w tym nic złego?

Nie ma też nic złego w cenzurowaniu baśni braci Grimm, Andersena czy innych tego typu? Dzisiaj dzieci nie wiedzą co to jest taka np. Królowa Śniegu - która była piękną i wzruszającą baśnią. Mimo, że brutalną momentami.

Gimlos 07-06-2005 13:52

Zgadzam sie z BK. W przypadku takiej np. Małej Syrenki, Andersen ( moge sie mylic co do autora, dawno nie czytalem ;) ) z jakiegos powodu ta syrenke na koncu ksiazki usmierca. A Disney, konczac bajke ( a wlasciwie basn ) szczesliwie, calkowicie zmienia jej sens i przeslanie. Takie przyklady mozna mnozyc.
Inna sprawa, ze takie zmiany sa nieuniknione, malo ktory rodzic dzisiaj pozwoli dziecku ogladnac "bajke" w kinie czy telewizji, ktorej bohater na koncu popelnia samobojstwo lub zostaje zabity.
Co do talk-show sie nie wypowiem, za rzadko ogladam ostatnimi czasy telewizje, ale bajki wciaz pamietam ;)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:16.