![]() |
Komiks sieciowy
Dobra... wiem, że to nie po chrześcijańsku, ale chciałem zareklamować pewien komiks siecowy ;]
http://www.megayelonka.prv.pl Jest to wypaczony twór, który powołaliśmy z kumplem do życia na drodze przypadku... większość żartów jest wzięta wprost z naszego pogrzanego życia, co też może sprawiać że część z nich będzie hermetyczna i ciężka do zrozumienia dla ludzi z zewnątrz... Jeżeli ktoś z was myśli, iż jesteśmy jedynie grupą niedorozwiniętych ciołków, którzy podnieceni przez megatokyo wpadli na mało oryginalny pomysł stworzenia komiksu siecowego... to ma rację :P (mimo iż jesteśmy stałymi czytelnikami tego pierwszego od ponad 2 lat, a więc nasz pomysł dojrzewał bardzo długo). Nazwa także nie jest zbyt błyskotliwa, ale mówi się trudno ;] Nazwijmy to pół-polską wersją little-gamers (zbieżność stylów rysowania jest czysto przypadkowa... ale osiągnęliśmy ciekawy efekt). Miłej lektury ;] |
Fajny komiks :). Ładie zrobiliście i wogóle :).
|
Cool :]:]:]
|
Komiks taki drętwy. Bohaterzy mają koszulki a la'Losux - trzeba było coś nowego wymyślić. Jeśli ten komiks ma być on śmieszny, to nie jest. I nie tłumacz, że czegoś nie rozumie, bo tam nie ma nic do zrozumienia, proste teksty - gratis nudnawe. Za to macie u mnie plusa, że wzieliście przykład na obrazki z japońskich mang, bardzo dobrze się takie czyta ;] Ogolem 4/10.
|
@Kamos
Koszulki a'la losux? Czym te z MegaYelonki Ci je przypominają? |
Cytuj:
Btw Te koszulki są w 100% zgodne z rzeczywistością. |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Mnie się podoba, będę tam czasem wpadał :)
|
Cytuj:
|
@up
Nadal nie rozumiem... |
@up
Chodzi Mu o to, że np. Sven chodzi ciągle w koszulkach z napisem "Zelda", "Green day" itp. A tutaj chodzi z napisem "Puma" itd. Tak przynajmniej mi sie wydaje :p |
@up
Jeśli tak jest jak Ci sie wydaje to... bym musiał każdą koszulke tylko RAZ zakładać bo inaczej był by to plagiat... @Kamos Więc oświeć nas dokładniej? |
Cytuj:
|
@up
Po pierwsze sie nie zamkne... A po drugie jak to nazwiesz? I nie mowie ze ty to nazwałeś plagiatem więc TY sie zamknij ... x/ I czemu nas nie oświeciłeś? |
Komiks nie przypadl mi do gustu :P Ale nic do niego nie mam.
Offtop: Eeee Kamos ja również Cię nie rozumiem ;) wytłumacz to, tylko bez nerwów ^^ |
O Boze. No dobra, jak nie wiecie co to znaczy "a la'Losux" to wam wytłumacze:
W Losuxie też mieli koszulki z napisami. Teraz rozumiecie? |
Cytuj:
Btw ani ja ani Yas nie cenimy zbytnio losuxa... po prostu ani nas nie śmieszy ani nie zaurocza wykonaniem :P |
Cytuj:
|
Gdzie ja napisalem, ze wszystkie koszulki wymyslil losux?
Powiedzialem, ze koszulki z komiksu są podobne do losuxa, podobny pomysł. -> (a la'Losux) A wy: "Nosze koszulke z..., biore przyklad z losuxa?" "Noszę...Suck my dick, to tez wymyslil losux?" Zalosne -.- |
Komiks całkiem niezły.
Jeżeli powstał już taki temat, to ja od razu zareklamuje swój komiks >> www.zoned.glt.pl :p |
Cytuj:
|
Fajne komksy, niekture sa naprawde smieszne. Ładnie nawet narysowane!
|
"Chyba się spiliśmy" xDDD
@Kamos Właśnie że nie. Bo ja nosiłem koszulki z napisami przed powstaniem Losuxa więc te koszulki są a la'Tasior -.- |
Hmm... Komiks ten [mowie o tym ktory jest w temacie] jest ladny graficznie lecz sytuacje ktore maja byc smieszne mnie nie smiesza [no bo co jest smiesznego w czlowieku ktory lezy na ziemi po ciosie w krocze;p]. Zbyt oklepane. Trzeba pamietac, ze najsmieszniejsze sytacje bierze sie z zycia ;].
|
Cytuj:
|
ja tam wole losuxa adres www.losux.pl żeby niebyło to niemój komiks
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Ogolnie komiks jest calkiem niezly, niektore zarty sa smieszne tylko dla autorow i ich kolegow ;p, ale mimo to moze czasami wpadne ;). Za to dzieki tobie dowiedzialem sie o MegaTokyo, ktory bardzo mi sie spodobal, wczesniej utozsamialem mange i anime glownie z pokemonami i dragonballem, a to jest jakies "inne" i dobrze :)(moze sie bardziej zainteresuje japonska sztuka :P).
BTW Losux na poczatku byl calkiem calkiem, ale pozniej zszedl na psy(chociaz ostatnio kilka bylo nawet ciekawych :P). |
|
@up
<GLEEEEBA> Dzięki, o wczesny. -.= |
Bardzo mi sie podoba komiks:) Wiadomo nie smieszy napewno tak jak Was, bo jak juz wczesniej mowiles ten kto nie przezyl danej sytuacji nie moze sie z niej smiac.
Btw. W jakim programie robisz postacie? Czy jakis generator? |
@up
Wygląda na PS lub PSP. |
Cytuj:
Co do komixu to nawet mi się podoba, ale mógł być ciut śmieszniejszy :). |
Stary spoko komiks. Nie przejmuj się ludzmi, ktorzy cię krytykują, tylko rób swoje.
|
Heeeeeeee Heeeeeeeeee 8o
|
Cytuj:
(uwaga uwaga ;]) Macromedia Flash 5 - pozwala na szybkie i sprawne modelowanie postaci xD |
Nie przypadl mi zbytnio do gustu. Styl rysunku niezly(ale MT ma lepszy;), ale zarty jakos mnie nie smieszyly. Moze dlatego ze sie nie znam za bardzo;P
Moze od czasu do czasu wpadne. Wakacje sa;) PS.Nie uwazasz, ze reczne, zeskanowane rysunki bylyby lepsze?;P |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:35. |