![]() |
Magia a Shielding
Mam takie pytanko: wie ktoś czy shielding ma wpływ na ilość traconego hp przez ataki czarami?
|
Na to pytanie znaja odpowiedz tlyko CIPki, bylo wiele dyskusji na ten temat. Ja osobiscie uwazam ze ma, ale bardz nieznaczny
|
Ja takze uwazam ze ma ale stanowczo zbyt maly
przyklad jak mialem ustawiona tarcze na full def to dostawalem duz mniejsz ciosy od fire devila niz na full atak |
nie ma wplywu na sile traconego hp i tu przewaga runow i czarow spontanicznych. Jedyne co moze ci pomoc to stone skin amulet oraz pewne przedmioty ktore zmniejszaja obrazenia od czarow ...
|
Nie ma takich przedmiotow, zacznijmy od tego, najwyzej zmniejszajace obrazenia od konkretnego rodzaju ataku, lub jak wyzej wymieniles stone skin amulet. I jak mowilem, ma, ale bardzo nieznaczny, przekonac sie mozna na przykladzie stworow
|
nie wogule nie znaczny zlapalem sd za 6 zamiast 160+ a co do przedmiotow to rpzyklady: dragon necklace -10% od ognia wiec nie mow ze nie ma takich przedmiotow ...
|
BOZEEEEE, najpierw przeczytaj posta 3 razy zanim go wyslesz. przeczytaj mojego poprzedniego posta dokladnie: "Nie ma takich przedmiotow, zacznijmy od tego, najwyzej zmniejszajace obrazenia od konkretnego rodzaju ataku" wiec zalicza sie do tego i dragon necklace.
|
elven amulet i protection amulet bronia przed kazdym rodzajem ataku wiec nie ma tylko przed konkretnym atakiem
|
A ja mam taka prosbe zebysmy jednak skupili sie na tarczy a nie innych przedmiotach
sam chcial bym znac odpowiedz na ten temat a nie miec tylko domysly, wiec licze na was :) |
Z moich obserwacji wynika że nie shielding a poziom obrona/atak wpływa na efekty czarów.
|
Jak wejdziesz na pole ognia to zawsze zabierze ci 20hp a potem po 10 niezależnie co masz na sobie więc to nie ma chyba wpływu
|
Cytuj:
|
nie zawsze zabiera 20 a potem 10 straczy miec dragon necklacke(czy jakos tak) lub blu robe (chyba)
|
hm...
to trudne pytanko ale mi sie wydaje że tarcza nie ma nic wspolnego z obrażeniami ... ale wpływ ma lv m... ale to tylko moja hipoteza :D. |
to ja to podsumuje
jezeli ma wplyw to z takich wzgledow: a)lvl magii b)tarcza c)skill w obronie d)ustawienia obronne, czyli: -full attac -balans -full def Czesc sam dodalem zeby byl komplet :) |
Tarcza i poziom shieldingu mają wpływ na niektóre czary (nie wszystkie), ale jest to wpływ niewielki - na pewno znacznie mniejszy niż na atak wręcz. Przykładem takiego czaru jest explozja i SD.
|
Cytuj:
|
dlugo się na tym zastanawialem ale w koncu postanowilem zrobić esperyment - poprostu wzielem poprosilem zeby na mnie sdki i hmmy zucal jak mam shielda i jak go nie mam a potem ja na niego zucalem (takie same levele magic i zwykle tylko inne skile ) i wyszlo ze nie ma roznicy. Ja swoje przypuszczenia opieram na faktach - experymentach
|
Przy SD, explo, exori mort, exori ma znaczenie... przy innych, jak wynikalo z moich obserwacji, nie ma badz ma minimalny.
|
przy SD i exori mort nie ma znaczenia, te 2 czary zadaja obrazenia od explozji, a nie fizyczne (jak explo). Co do exori nie wime
|
Cytuj:
|
moje 3 grosze
ilosc zadawanych obrazen od magii zalezy od mlvl'u rzucajacego i "ofiary" no i oczywiscie pewne przedmioty jak np. dragon necklance-na ogien
Uwazam ze shielding ma jakies snaczenie ale nie zbyt duze |
Moim zdaniem ma wpływ ale tylko i wyłącznie przy explozji. Wiem że to strasznie trudno stwierdzić, ponieważ explozja ma bardzo dużą rozbierzność jeśli chodzi o dm, ale to jednyny czar którym można walnąć za 0. Myśle że wlasnie dlatego ma ona az tak dużą rozbierzność ataku 0 - ponad 120 bo na siłe strzału wpływają czynniki takie jak armor czy shielding. Co do reszty czarów uważam że nie ma to znaczenia.
Pozdrawiam |
NO oczywisćie ze czarczom sie przed magiom nie obronisz :P
|
Z tarczą bez tarczy, z zbroją bez zbroji to nie ma znaczenia. Przeciwnik może ci walnąć tyle samo bez czy z. Dotyczy to wszystkich czarów. Chyba oprócz exori, ale na temat exori się nie wypowiadam, bo nie jestem pewien.
|
MOIM ZDANIEM SHIELDING NIE MA WPLYWU NA ATAKI MAGICZNE NP Z SD CZY HMM.
Voltimor - sorcerer 21 lv 30 mlv Eternia Ab'Dendriel (sprzedane;p) Vinisto - sorcerer 18 lv 26 mlv Azura Ab'Dendriel <--- new char |
Osobiscie uwazam iz ma wplyw aczkolwiek przy dosc wysokim mlvl nawet 100+shielda ma tak nieznaczyny wplyw ze nie ma co patrzec na to czy tak czy nie tylko sie uhowac i zabija na f att 8)
|
Moje obserwacje sa takie:
-M lev zucajacego czar wplywa na obrazenia -m lev trafianego nie wplywa na obraznia -lev zwykly zucajacego czar wplywa na obrazenia -lev trafianego nie wplywa na obraznia -armor zucajacego nie ma nic do rzeczy -armor trafianego na wplyw -styl waliki (fa, fd, bal) zucajacego nie ma znaczenia -styl waliki (fa, fd, bal) trafianego na wplyw na obraznia Obserwacje przeprowadzane na czarach GFB, UE. |
;]
Nie ma roznicy czy mash tarcze i czy na full defence , balanced lub offensive. Sila ataku magicznego nie zalezy od pancerza, tylko od farta maga(bo jest przedzial w jakim zadaje obrazenia) m lvlu i lvlu przynjamniej ja tak zauwaylem :)
|
Cytuj:
|
ehh, mpa na pewno nie, bo on daje tlyko magic shielda.
Co do golden seta to mi sie wydaje ze nie, bo i tak ma duzo zalet (duzy def i stosunkowo malo wazy) :P @ Gremlin Shielding tez, poniewaz on zwieksza defa od zbroi ;) poza tym sprawdzalem na graczach i , no coz, mniej zabieralem temu co mial wiecej shielda (obydwaj byli goli i mieli rowne lvle). Roznica w shieldzie wynosila ok. 10 |
Tarcza na 200% nie ma żadnego wpływu, jednak krąży plotka, że pancerz może zmniejszyć obrażenia od niektórych czarów o 1-2%, nie wiem na ile jest to prawdziwe, ale to raczej nieważne, bo wg. tego:
koleś z c-set dostaje z SD za 200 koleś ze studded armorem dostaje z SD za ~202 8o 8o 8o 8o |
Cytuj:
Za kazdy 1 punkt pancerza obrazenia sa o 1-2 mniejsze w przypadku explozji walac w stworki: Np Dwarf guard ktory mial tylko buty oberwal 78, dwarf guard z ktorego wypadl scale armor i steel helmet oberwal 53 (1 wystrzal). Tak wiec wymieniajac scale armor (9) na knight armor (12) roznica wynosila by 3-6 (nie chce mi sie liczyc roznicy miedzy setami). |
Cytuj:
@Owoc za kazdym razem z sd walisz z inna sila i nie ma to zwiazku z armem @up jesli jest czar obszarowy to w potwory(ten sam rodzaj) wchodzi za tyle samo |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 07:41. |