Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Coraz silniejsze potworki (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=40764)

Aigani Max Wielki 04-07-2005 11:17

Coraz silniejsze potworki

Czy zdarzylo wam si kiedys ze potwur kturego zwykle rozwalaliscie na luzie :D , nagle zorbil sie mocniejszy. To znaczy ja naprzyklad
zwykle bilem nawet 3 amazonki naraz i nie zabieraly mi wiecej niz 20hp,
az tu raz spotkalem tako 1, kturo nietyle ze trafic niemoglem, to jeszcze mnie
mocno bila, w koncu jo zabilem, ale stracilem sporo hp (dokladnie ile niepamietam :( ).Jesli cos takiego i wam sie zdarzylo to moze to tu opowiedzcie.

Sorry jesli juz taki temat byl, ale to muj 1 temat.

Aha i jeszcze jedno, nie rubcie postuw w stylu: bilem dragi i mi nagle dragon lord wyskoczyl i byl silniejszy i mnie zabil, co za noob lepiej zamknoc odrazu temat :evul: !!

By Hegemmon:
Ja cię kręcę ożesz kurnasz. człowieku poczytaj słownik ortograficzny w którym opisane są podstawowe zasady pisowni.

Vanhelsen 04-07-2005 11:21

Jedyna pozostałość z RPG w tibii to losowe hity. Amazonka miała mocne rzuty na atak więc dobrze waliła, ty miałeś pecha przy bloku więc? zdarza się

Aigani Max Wielki 04-07-2005 11:24

Thx!

THX Wieszok, juz sie balem ze sie cos niewiem co stalo wtedy 8o .
No i musze przyznac ze temat troche glupi :p , no ale niewiedzialem co z tym zrobic i kogo zapytac.

danielski2 04-07-2005 11:25

Coraz silniejsze potworki.

Proponuje temu kolesiowi o nazwie Aigani Max Wielki nauczyć się pisać po polsku bez rażących błędów ortograficznych

Aigani Max Wielki 04-07-2005 11:28

Moja wina?

Moja wina ze tak dlugo gralem w tibie, gdzie musialem pisac dosc szybko i z
bledami, zeby naprzyklad wytlumaczyc umierajocemu gosciowi ze niemam zarcia :D .

evilKRIK 04-07-2005 14:20

To badajcie to!

Skill 55/55+ wooden shield i sickle. Trenie z Druidem który nie moze mnie walnąć i ze spiderem. I przez godzine jest oki, ale tak 1,5h minie spider zaczyna mi zadawać mocne hity! (10-12-nawet 15!) nie mam zbroi, i nie bije mnie więcej niż 2! Wtedy zabijam tego, siedze se 2 minuty i biere nowego :D
Co to do cholery jasnej jest??!!

Madius 04-07-2005 19:58

Człowieku hity są losowe, raz możesz dostać chmurkę, a raz nawet 15. To zależy od szczęścia. :)

Wczoraj expowiska zajęte na kontynencie, więc idę na Wild Warrior koło Femmor Hills. Leję go jeden padł zero straty hp, a drugi 2 hity mocne: 32 i 24. Raz nic nie stracisz, a raz możesz dednąć na słabym potworku.

Kumpel mi opowiadał jak na 60 poziomie niektórzy blokowali Demony. Jednego się udało więc nabrał pewności, więc brał się za drugiego i po chwili przebudzenie w świątyni.

Takie jest życie i różnie obrywasz. :)

PinGOnE 04-07-2005 20:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Aigani Max Wielki
bledami, zeby naprzyklad wytlumaczyc umierajocemu gosciowi ze niemam zarcia :D .

a wg mnie szybkosc pisania nie ma nic do ortografii. Ja tez pisze w miare szybko i zadko przydarzaja mi sie bledy :/

a co do tematu to tak jak wyzej... ;)

Evilus 04-07-2005 20:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez PinGOnE
a wg mnie szybkosc pisania nie ma nic do ortografii. Ja tez pisze w miare szybko i zadko przydarzaja mi sie bledy :/

a co do tematu to tak jak wyzej... ;)

nie no koles o ortografi pisze i jeszcze bledy robi...

Maniack 04-07-2005 20:31

mi często zdarzało się tak... że w tombie, raz bp uh starczał na 20k exp a raz na 60k

ahcarb 04-07-2005 20:39

Albo czasem sie tak zdarza ze Cipy uleprzajo potworki, bo graczom sie za latwo gra :)

Adrianoss 05-07-2005 15:27

to jest losowe, czasem guarda zabijam bez straty hp na full atack, a czasem trace ze 300hp na balance, wiecroznei to bywa

Freaqs 05-07-2005 15:34

Cisoy są losowe.
A co do pisania to wiesz co ?
Teraz nie patrze nawet na klawiature i szybko pisze :P
W dodatku oglądam telewizje i słucham muzyki wiec nie pierdziel , że przez tibie nie umiesz pisać.
Pisać jo zamiast ją itp to żal dupe ściska !

Kuryca 05-07-2005 16:06

Wiem jedynie, że od tamtego update beholdery są o wiele silniejsze. Kiedyś je spoko rozwalałem, a teraz to nawet dwóch naraz z uhem nie mogę rozwalić :/. Tak samo GS-ki. Gdyby nie zupgradowali im biegu, to lurowane bym spoko zabijał moim palkiem. A tak to ciach ciach i dead :|.

Cover Sorcerer 05-07-2005 16:18

Orc Warrior

Mnie prawie Orc wariory nie zabily ( knightem 22 level 66/62 8o )W zamku na Ab;derdiel zabijalem ze 5 na raz orc'ow warioruw(bez utraty zycia).A kiedy poszedlem do OC am doznalem szoku.Zatakowalo mnie 2 Orc'ow (oczewiscie wariorow)Zanim sie oglondnolel juz nie mialem 180 Hp. :o Bylem zmuszony do ucieczki. ;( .Oficjalnie muwie ,ze to dla mnie bylo ''Zmutowanie Potworow''

Pacek 05-07-2005 22:37

hehe swoją drogą musisz być prawdziwym PA skoro lejesz nawe 3 !!!! amazonki!!!! naprawde gratuluje odwagi i heroicznych czynów [;, a tak na serio to wiesz z potworami nigdy nic nie wiadomo, czasem trafi sie wybitna ciota a czasem hamciuch jakich mało, ale widać to najlepiej na przykładach potworów które są nieco sliniejsze od amazonki, dajmy na to dragi, pamiętam takie (jak jeszcze chodziliśmy na hunty z kumplem) że sie trafiały takie co mój kolega 21 knigt zucał raptem 3 exury i to wystarczało a były tez takie ze poszły 4 uh zanim go ubiliśmy, wtedy gra jest bardziej urozmaicona bo co to za frajda by była jeśli każy potwor danego gatunku był taki sam [;

Kopara 06-07-2005 00:57

Mi sie zdarzylo ze rat zrobil mi combo za 50 hp! alez on ma silne czary czasami

Gandalf Blakc 07-07-2005 21:24

Cytuj:

bledami, zeby naprzyklad wytlumaczyc umierajocemu gosciowi ze niemam zarcia
To nie przez to że się pisze szybko :] to przez to ze w Tibii nie ma ś ć ó ł ę ą ż ź Gdyby była to by ludzie Polscy Tibiańczycy posługiwali sie siemi tymi zapomianymi tajemniczymi znakami. Ja sam gram w ta Uzalerzniajaca gre 2,4 roku od 11 Lutego 2003 i sie po roku oduczylem pisac w szkole tych literek :/. Juz wiele razy pisalem do CipSoftu o to aby wzieli pod uwage inne kraje gdzie niewystepuja standardowe litery takie jak w Angielskim. A jak niechca bo uwazaja ze Angielski jest uniwersalnym jezykiem i teym nalezy sie poslugiwac :D na publicznych kanalach (oprocz Defaulta) oraz panstowych :] to niech usuną te SZWABSKIE ktore sa zamiast polskich ó :] ł ą ę znaki i nieobchodzi mnie to ze tibia jest niemiecka grą :] Jak nawet strone Oficjalna maja po Angielsku Only :/

Zeperus 07-07-2005 21:30

Temat troche dziwny ale może się coś takiego zdarzać ;]

PS.Czy ty chodzi na lekcje języka polskiego, jak nie to zacznij albo wez do ręki słownik ortograficzny bo mnie załamujesz troche z tymi błędami :D

Xaerno 07-07-2005 22:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez evilKRIK
Skill 55/55+ wooden shield i sickle. Trenie z Druidem który nie moze mnie walnąć i ze spiderem. I przez godzine jest oki, ale tak 1,5h minie spider zaczyna mi zadawać mocne hity! (10-12-nawet 15!) nie mam zbroi, i nie bije mnie więcej niż 2! Wtedy zabijam tego, siedze se 2 minuty i biere nowego :D
Co to do cholery jasnej jest??!!

Hmm to jest coś takiego typu walka z ludźmi, którzy trenują afk. Po 1-2h bez niczego nie robienia potwory/ludzie zaczynają Cie bardzo, bardzo mocno bić. Po ruszeniu myszką/zrobieniu czegoś w Tibi nagle potwory nic nie odpierają. Jest to chyba pewnego rodzaju krucjata przeciwko trenieniu AFK.

Marcin wymiatacz 07-07-2005 22:48

ja kiedys szlem na guardy i po drodze dopadl mnie dwarf ktury walil mnie ciagle po 20 a ja go trafic niemoglem az w koncu z hmm go zabilem.

Beyond Tess 07-07-2005 23:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Marcin wymiatacz
ja kiedys szlem na guardy i po drodze dopadl mnie dwarf ktury walil mnie ciagle po 20 a ja go trafic niemoglem az w koncu z hmm go zabilem.

Omg! Jak czytam te posty, wasza ortografia mnie dobija! Boze wakacje sa ale nie od poprawnej pisowni! A to "szlem" to juz przesada! Ludzie zajrzyjcie do slownikow, bo chyba skoncze czytac to forum, bo jeszcze takim jak wy jezykiem sie zaczne poslugiwac.

Fagagus 08-07-2005 10:48

debil

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kopara
Mi sie zdarzylo ze rat zrobil mi combo za 50 hp! alez on ma silne czary czasami

nOOOOb !!!!

Czubi 08-07-2005 21:49

I tu wlaśnie widać kto chodził do szkoły na polski, a kto nie...
Boże weżcie Otwórzcie Słownik pisanie posta 5-10 min nie robi różnicy....

A co do tych sil...

Zróbcie Skille po 75/75 I nie bedzie róznicy Na takich potworach do 200 expa...
Bo będą dosyć szybko Padaly

Friend for friends, Enemy for enemy :evul:

Arturos 12-07-2005 22:54

Hita szukasz... mnie raz na 10 lvl Orc zawalil za 40... Tylko nie pamietam czy pancerz miałem :D:D:D:D:D:D

Co do twojej ortografii.... Co masz/ miałaś z polskiego albo z dyktanda?

AdamS_ 12-07-2005 23:04

Nie no masz rację.Według mnie to roty zrobiły się lepsze i orc warriory.

-=DanieL=- 12-07-2005 23:29

Cytuj:

Jakbyś grał "tak długo" w tibie to byś niezakładał tego tematu bo byś wiedział skąd wzieły się takie mocne hity ;)

Hetield 12-07-2005 23:38

Omg

Ten temat zmienia sie w dyskusje o ortografi

Bonkers Niszczyciel 13-07-2005 00:12

Po pierwsze: wkurza mnie jak ktos pisze o mocnych hitach potworkow na ktore 8 lv huntuja.
Po drugie: chcecie zeby potwory walily zawsze tyle samo? kazdy z nich ma okreslona maksymalna wartosc obrazen jaka moze zadac w jednej turze.
Po trzecie: i mnie denerwuja br? jak widze wasza ortografie to juz wole z br'ami gadac. nic dziwnego ze sie z nas smieja ze po angielsku gadac nie umiemy jak po polsku tez nam ciezko.

Ps: Gandalf w tibii mozna uzywac "ó" :)

-=DanieL=- 13-07-2005 00:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bonkers Niszczyciel
Po pierwsze: wkurza mnie jak ktos pisze o mocnych hitach potworkow na ktore 8 lv huntuja.
Po drugie: chcecie zeby potwory walily zawsze tyle samo? kazdy z nich ma okreslona maksymalna wartosc obrazen jaka moze zadac w jednej turze.
Po trzecie: i mnie denerwuja br? jak widze wasza ortografie to juz wole z br'ami gadac. nic dziwnego ze sie z nas smieja ze po angielsku gadac nie umiemy jak po polsku tez nam ciezko.

Ps: Gandalf w tibii mozna uzywac "ó" :)

Jak ci sie niepodoba , że niektórzy robią w polsce błędy to jedź do Japoni -.-.

Diamentowe Ostrze 13-07-2005 00:27

[quote=Aigani Max Wielki]Czy zdarzylo wam si kiedys ze potwur kturego zwykle rozwalaliscie na luzie :D , nagle zorbil sie mocniejszy. To znaczy ja naprzyklad
zwykle bilem nawet 3 amazonki naraz i nie zabieraly mi wiecej niz 20hp,
az tu raz spotkalem tako 1, kturo nietyle ze trafic niemoglem, to jeszcze mnie
mocno bila, w koncu jo zabilem, ale stracilem sporo hp (dokladnie ile niepamietam :( ).Jesli cos takiego i wam sie zdarzylo to moze to tu opowiedzcie.

Sorry jesli juz taki temat byl, ale to muj 1 temat.

Aha i jeszcze jedno, nie rubcie postuw w stylu: bilem dragi i mi nagle dragon lord wyskoczyl i byl silniejszy i mnie zabil, co za noob lepiej zamknoc odrazu temat :evul: !!

kierunekl: szkoła
lekcja: j. polski - ortografia
zegnamy z forum-.-

takich to powinno sie banowac od razu........

Bonkers Niszczyciel 13-07-2005 00:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez -=DanieL=-
Jak ci sie niepodoba , że niektórzy robią w polsce błędy to jedź do Japoni -.-.

W Japonii bylem 2 razy, a to co niektorzy pisza to bledami ciezko nazwac.

Cahir Mawr Dryffryn 13-07-2005 00:40

Z tym ze potworki bywają lepsze też się spotkałem to zazwyczaj widac na trenowaniu. Czasami trafi sie minosek którego wale rapierem na full def i zaraz pada a czasami na balance nie można trafic :P

Blaszak 13-07-2005 19:24

Ludzie! to wiadome że jak np skilujesz dluuuuugo z potworami to ten się silniejszy robi... na tibia.de jest taki temat poczytajcie troche goscia bug trafil za 68 chyba:D

Arkamis 13-07-2005 19:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Blaszak
Ludzie! to wiadome że jak np skilujesz dluuuuugo z potworami to ten się silniejszy robi... na tibia.de jest taki temat poczytajcie troche goscia bug trafil za 68 chyba:D

Gościu ty idż sie lecz do psychiatry po 14 godzin dziennie 68 od buga hahahahah!!! Nie moge hahahahha! Kurde przez ciebie se krzeslo polamalem, rozsmieszyles mnie do lez juz widze jak to pisze.
You lose 68 hiptoints attack by a Bug.

Blaszak 13-07-2005 23:18

mm wiesz co
lepiej sie nie wypowiadaj jak czegos nei wiesz jaki best lvl 10? tak to mozesz sadzic SIEDZ NA INNYCH FORACH A NIE TYLKO PL TO BYS WIEDZIAL WIEC STFU ZAPRASZAM http://tibia.gamigo.de/forum/showthread.php?t=84199
ps na drugi raz pomysl zanim napiszesz

Edit: srry nie wytrzymalem jak takie cos pisze taki gówniarz mysli ze wszystkie rozumy pozjadal...

Aigani Max Wielki 14-07-2005 08:51

Dobla juz mozecie plzestac gadac o tych bledach, jak macie zamial o tym gadac to zlubcie sobie inny temat. A do szkoly to po wakacjach ide wiec mozecie juz niemuwic o tym.

Gibki Fotel 14-07-2005 10:02

To musial byc blad w grze albo ktos se poprostu fake zrobil

Blaszak 14-07-2005 16:32

Nie wiem czy fake ale raczej nie, przeczytaj cały temat tam.

-=DanieL=- 14-07-2005 23:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bonkers Niszczyciel
W Japonii bylem 2 razy, a to co niektorzy pisza to bledami ciezko nazwac.

I co wcinałeś ośmiornice ?

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:07.