Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   czy muzyka POP jest wporzo?? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=41882)

Smash-Shady 12-07-2005 17:36

czy muzyka POP jest wporzo??

mam takie jedno pytanko dla was...otoz czy lubicie slychac POP'u?? Wiem,wiem spolecznosc tego forum jest rozdzielona miedzy hiphop-techno-rock/metal... ale ja lubie so posluchac czasem jakiegos popu..np reni jusis :P a Wy??

Shanhaevel 12-07-2005 17:37

Tematom na temat (lol) muzyki mówimy NIE!!!

Matek 12-07-2005 17:43

Pop jest spoko...

ie slucham go, ale nie wyobrazam sobie dyskotek bez Jlo czy innych popowych wybielaczy...

Mc macio 12-07-2005 17:44

jesli zaliczasz np.Brodke, Makowieckiego do popu to jest wporzo

Iron 12-07-2005 17:46

da się przeżyć

Thimburd 12-07-2005 17:50

Wiesz... różnie. Większość sux, ale znajdzie się jakaś perełka... No, ale ogólnie to: jestem na NIE.

Chessterr 12-07-2005 17:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Thimburd
Wiesz... różnie. Większość sux, ale znajdzie się jakaś perełka... No, ale ogólnie to: jestem na NIE.

Odezwi sie na gg. Ja podobnie jak Thim

ciemne dropsy 12-07-2005 19:25

Pop do sluchania sux. Ale naprzyklad pojdzie sie na jakich koncert albo dyskoteke no to moze byc. No bo chyba nie bedziesz przenosil sie w stan pacyfistyczny przy blancie i reggae albo machal glowa z dziewczyna przy metalu :D

Chociaz rozne sa gusta :P

Tasior 12-07-2005 19:49

Jak widze pewne osobistości z mojej klasy, które słuchają tylko popu i tekno, mówią do wszystkich wokoło "ziomuś", uwielbiają Britni i świecą się w ciemności od mejkapu niczym ofiary Czarnobyla czy postaci ze słabego fejka, myśle że nie

Yoh Asakura 12-07-2005 20:06

Pop - dno,badziewie,na dyskotece,cóż,są lepsze rodzaje muzy na dyski...
Ogółem:
Jestem na nie.

Guzik 12-07-2005 20:09

POP to nie jest rodzaj muzyki. Jest to skrót od słowa popular (popularne), a więc POP to nic innego jak muzyka która aktualnie jest na topie i posiada sporo grono słuchaczy [Michael Jackson, Audioslave, SOAD (tak tak drodzy fani SOAD'u, sam wokalista powiedział że ich muzyka to POP ) ].

Wikt 12-07-2005 20:36

Pop to generalnie zlom, chociaz to tez roznie bywa. Sam przewaznie slucham Rammsteina, techno, a popu to moze.. Wilki - Bohema.. i kilka innych utworow. Bywaja perly.

Descartes 12-07-2005 21:34

A wiecie, że Britnej ma miseczkę A!

Ashlon 12-07-2005 21:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kuraj
A wiecie, że Britnej ma miseczkę A!

A Jozek spod budki z piwem nosi meskie stringi! A co to ma do tematu? :/

Wg mnie kazda muzyka jest "wporzo", jesli cos ciekawego reprezentuje...

djkuter 12-07-2005 21:47

Jak wszędzie można i w popie (coś mi się z komórami kojarzy...) coś fajnego. Czasem sobie posłucham, ale raczej nie lubię tej muzyki. Choć czasem jest przydatna (juz inni powiedzieli do czego.

Matek 13-07-2005 08:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Guzik
POP to nie jest rodzaj muzyki. Jest to skrót od słowa popular (popularne), a więc POP to nic innego jak muzyka która aktualnie jest na topie i posiada sporo grono słuchaczy [Michael Jackson, Audioslave, SOAD (tak tak drodzy fani SOAD'u, sam wokalista powiedział że ich muzyka to POP ) ].

Mylisz sie. popular-music czyli taka, ktora jest łatwo zjadliwa, przyswajalna. Nie oznacza, ze ma duzo sluchaczy;]

SOAD popem? Zwlaszcza jak sie przeslucha ich ostatnia plyte - tam to mnostwo popowych kawalkow:D

A Metallica, Tool, APC, NIN to zespoly popowe? Przeciez maja mnostwo oddanych fanow?

Shinjix 13-07-2005 08:11

Pop to muzyka rozrywkowa, ktora przeznaczona jest (moim zdaniem) głównie na dyskoteki. Rozwalają mnie tylko wypowiedzi nieobiektywnych "ziomków" i innych ludzi lubiacych tylko jeden typ muzyki. Troche obiektywizmu ludzie! Muzyka popularna, "POP", jest "wporzo" jezeli ci sie podoba.

:topic:
Gdy usłyszałem pierwszy raz Mandaryne zaczelo mi sie zdawac, ze disco polo na nowo wrocilo do polski :o (JK)

:topic: x2
Mam nadzieje, ze ten temat nie zamieni sie w kolejna bezsensowna klutnie na temat "Jaki gatunek muzyki najlepszy"

:topic: x3

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Guzik
POP to nic innego jak muzyka która aktualnie jest na topie i posiada sporo grono słuchaczy [Michael Jackson, Audioslave, SOAD...

SOAD to nu metal...

ripper 13-07-2005 08:52

Pop? Eh, aż trudno uwierzyć że ktoś robi "taką" muzykę. Dla mnie to żałosne.
"Jestem na nie"

Baron Kaldrick 13-07-2005 08:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Shinjix
SOAD to nu metal...

A Behemoth to disco polo.

[ mz ] 13-07-2005 08:59

,,Wporzo''? Tak, super extra bum cyk cyk ziooooom... ehh

M@rcin 13-07-2005 09:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Baron Kaldrick

:evul:

@topic

Pop to zdecydowanie muzyka nie dla mnie B)

]v[ichal 13-07-2005 10:50

@BK
a czym jest SOAD jak nie new metalem? :p

@topic
Pop , tak , ale tylko ten ambitny.Zadnych mandaryn!!

AdamS_ 13-07-2005 10:51

Nie wiem co do POPa macie,Przecież tylko 1 grosz za SMS ;)

PiXik 13-07-2005 11:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tasior
Jak widze pewne osobistości z mojej klasy, które słuchają tylko popu i tekno, mówią do wszystkich wokoło "ziomuś", uwielbiają Britni i świecą się w ciemności od mejkapu niczym ofiary Czarnobyla czy postaci ze słabego fejka, myśle że nie

ziom to jest z hip hopu no ale co tam-.-pop jest dobry wg mnie każda muzyka jest dobra(zawsze znajdzie się utwór co mi się podoba)no może z wyjątkiem dp-.-

Matek 13-07-2005 11:59

@pawelek:

dp tez jest czadowe :evul: Stracilas Cnote wymiat :evul:

PiXik 13-07-2005 12:06

ludu na jakie wy dyskoteki chodzicie?że tam jest pop?to chyba pseudo dyskoteka
Matek:smoleń rox-.-:P

Gtyk 13-07-2005 12:13

Pop... zalezy jaki... wiele popowych kawalkow sprzed kilku lat lubie czasami posluchac, dosc czesto slucham radia, wiec to wynika wlasnie z tego ;) przewaznie nie wiem nawet kto jest wykonawca danej piosenki ;) jesli jednak chodzi o pop, ktory jest teraz najbardziej popularny, jak Brodka, Mandaryna, Mezo i inne tego typu badziewia, to ja dziekuje -_- tego nie da sie sluchac... juz zeszloroczne O-zone bylo lepsze :P

a tak na codzien to glownie slucham zespolow jak IM, Metallica itp ;)

Tasior 13-07-2005 12:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez pawelekthedruid
ziom to jest z hip hopu no ale co tam-.-pop jest dobry wg mnie każda muzyka jest dobra(zawsze znajdzie się utwór co mi się podoba)no może z wyjątkiem dp-.-

Ja wiem że "ziom" jest z hh, ale one tak mówią i to mnie śmieszy...

Calista 13-07-2005 12:31

SOAD to pop? :| rotfl
No może jak przesłuchasz Mesmerize... to te "refreny" ale ogólnie oni są super :)
no ale nie gadajcie że to pop ;p

O GUSTACH SIĘ NIE ROZMAWIA xD

Baron Kaldrick 13-07-2005 13:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ]v[ichal
@BK
a czym jest SOAD jak nie new metalem? :p

Czymkolwiek, tylko nie nu. Porównaj sobie LP, LB, Korn i SOAD. Jeśli widzisz pomiędzy panami z lewej, a panami z prawej jakieś podobieństwa w gatunku granej muzyki, to albo z Tobą, albo ze mną jest coś nie tak.

Parys 13-07-2005 13:41

Cytuj:

GUSTACH SIĘ NIE ROZMAWIA xD
Jak to Bk mówi, między gustem, a bezguściem jest różnica.

Mofo 13-07-2005 17:45

Zalezy jaki POP bo np. takie o-zone czy jakies asereche to kupa... Ale Brodka np. jest spoko... Ogolnie lubie pop o ile jest orginalny nie kiczowaty... A co do Reni Jusis to jest to raczej muzyka elektroniczna... (ona ma duzo super kawalkow do tanczenia)

Matek 13-07-2005 18:37

edit: doubled

do kasacji

Matek 13-07-2005 18:38

"(...) ze to nie od filmow i muzyki, lecz od Ciebie zalezy jakie bedzie Twoje dziecko."

Liroy - Daleko Zaszlo... dowod na to, ze hh tez ma pare madrosci:)

Cytuj:

takie o-zone czy jakies asereche to kupa
Ale jaka zabawa przy tym!:)

Cytuj:

ona ma duzo super kawalkow do tanczeniap
Osobiscie do tanca wole jednak klasyczny pop albo dp:D

Litawor 14-07-2005 14:10

Myślę, że SOAD można zaliczyć do popu. Muzyka rockowa często określana jest mianem popu (U2, nawet Pink Floyd), więc czemu nie metal? A do SOAD (chociaż lubię go słuchać) pasuje to określenie.

Marcin of shadow 14-07-2005 14:19

Techno rox
Ja przewaznie slucham techniawek czasami hip-hopu ale amerykanskiego bo polski mi sie zbytnio nie podoba czasami poslucham jakiegos metala do popu nie podoba mi sie.

ciemne dropsy 14-07-2005 16:47

Cytuj:

Ten tekst to mnie dobil bez reszty :D
Ogolnie mowiac zalezy jaki pop tez. Mandaryna i Doda to jest po prostu pop najlepszy... W sumie nie moge powiedizec jaki pop jest fajny, ale wg mnie jezeli dobrze sie go slucha to jest fajny :P

(maslo maslane)

Kapibara 14-07-2005 19:02

Ja lubie sluchać popu zwłaszcza Mandaryny, O-zone i Britnej. Dla mnie to jest wporzo.

lara 17-07-2005 04:45

a tak offtopic nie wydaje sie wam czasem ze green day robiony jest coraz bardziej pod publike,jest coraz bardziej popowy

Rock Fan 18-07-2005 14:30

POP jest stylem muzyki jak np. Metal, Rock czy inne. Są ludzie którzy lubią POP i ci nie lubiący tego stylu. Tak więc czy jest "wporzo" czy też nie, to już zależy od słuchacza.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:28.