Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Nowe posady w Tibii. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=42189)

Dr. Omader 14-07-2005 21:45

Nowe posady w Tibii.

CipSoft wprowadził pewne zmiany w statusach swoich pracowników.
Byli Senior Game Masterzy, którzy teraz zostali pracownikami CipSoftu, mają rangę "Customer Support", wszyscy pozostali Senior Game Masterzy, którzy nie pracują dla CipSoftu zostali przemianowani na zwykłych Game Masterów. Pozycja Senior Game Mastera została zlikwidowana.

Oznacza to, że teraz gdy będziesz sie skarżył na otrzymanego bana, Twoja skarga powędruje do pracownika CipSoftu, a nie do Senior Game Mastera jak było wczesniej.
Jeśli chodzi o częstotliwość pojawnia się Game Masterów, to trzeba przyznać, że pracownicy z Customer Support koszą niezłe żniwa farm-druidów oraz wszelakiej maści innych cheaterów.
Aby zwiększyć poziom walki z oszustami CipSoft zatrudnił kolejną osobę, jest to GM Tavaren, który zaczął pracować dla CipSoftu od 1 lipca. Może już niektórzy mieli przyjemność się z nim spotkać ;)

Kolejną zmianą jest wprowadzenie pozycji Senatora. CipSoft może zaoferować tą pozycje "emerytowanym" Game Masterom, Counsellerom i długo pracującym Tutorom. Senatorzy mają pełnić funkcje doradczą i w każdym aspekcie będą normalnymi graczami, bez żadnych specjalnych zdolności. Decyzja co do tego, kto ma zostać Senatorem będzie podejmowana wyłącznie przez CipSoft.

Podane zostały też informacje odnośnie nadchodzącego systemu walki z cheaterami. CipSoft planuje wkrótce zaimplementować nowy system moderacji forum, co pozwoli na łatwiejsze nim zarządzanie i karanie graczy łamiących zasady forum.tibia.com (swoją drogą to oni ten system już zapowiadają od ponad pół roku ;) ).
CipSoft prowadzi też prace nad zmianami w grze, które pozwolą przeciwstawić się fali oszustw w Tibii. Zmiany te mają zostać wprowadzone już w nadchodzącym update, o którego terminie ukazania się dalej nic nie wiadomo.

Ciekawe czy zmiany CipSoftu położą kres oszustwom w Tibii...

Teddy Burn 14-07-2005 21:47

Nie wiem co to zmienia... Jedynie nowy gm doszedl reszta imo jakas nieszczegolnie przelomowa.

Shweppes 14-07-2005 21:52

Zieew. Wysyłałem temu leniuchowi Dobo PW żeby napisał newsa już dawno ;p. A on nieraczył zajrzeć do skrzynki i byłeś pierwszy ;p

Domelas 14-07-2005 21:52

czy jest jakiś polski GM

jestem ciekawy

Dwarf 14-07-2005 21:54

@up: nie nie ma.

Debiluhy 14-07-2005 22:00

no co przecierz to są newsy i w newsach są zamieszczane to co wy hcecie?:S

P$celaz 14-07-2005 22:01

no no

Cipy sie staraja xD mam nadzieje ze maja jakis sposob na programy czyli boty xD :baby:

Parapsyhol 14-07-2005 22:02

A niech łapią cheaterów bo oni tylko psują zabawe innym.
Ja jakoś wsystko zrozumiałem... co wy czytać nie umiecie? :p

Arthus Drag'Tail 14-07-2005 22:03

Tylko pozostaje liczyc na CIPsoft. Oby udalo im sie wreszcie bloknac te wszystkie cheaty.

Hieyan 14-07-2005 22:08

Myśle, że nowy GM będzie chciał wywrzeć jak najlepsze wrażenie i na początku często będzie online...

..::QRAS::.. 14-07-2005 22:12

miesiac popracuje i mu sie odechce xD

PiXik 14-07-2005 22:20

Ciekawe czy to takie dla pokazu czy rzeczywiście chą walczyć z faramami-.-jakby mi dali gma to jestes koło orc landu koło pohu i kosze wszystkich do okoła banami??czy tak trudno znaleść takie miejscówki?a może gmy sobie pgują w tibię i nie mają czasu banować;p

andrzej1270 14-07-2005 22:24

.....to trzeba przyznać, że pracownicy z Customer Support koszą niezłe żniwa farm-druidów oraz wszelakiej maści innych cheaterów.....
.....CipSoft zatrudnił kolejną osobę, jest to GM Tavaren, który zaczął pracować dla CipSoftu od 1 lipca......

Kilka słów krytyki:

1. Od kiedy to robienie run w Tibii uwazane jest za cheaterstwo.
2. GM Tavaren nie istnieje (przynajmniej wg. Tibia.com)

Teddy Burn 14-07-2005 22:27

http://www.tibia.com/community/?subtopic=character
gm tavaren on furora

andrzej1270 14-07-2005 22:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez pawelekthedruid
Ciekawe czy to takie dla pokazu czy rzeczywiście chą walczyć z faramami-.-jakby mi dali gma to jestes koło orc landu koło pohu i kosze wszystkich do okoła banami??czy tak trudno znaleść takie miejscówki?a może gmy sobie pgują w tibię i nie mają czasu banować;p

Czegos tu nie rozumiem. Jezeli jakis druid/mag idzie sobie nad wode gdzie jest jak najmniej ludzi i robi runy, to odrazu trzeba dawac mu bana?????????
Moze ktos chce zarobic na plecaku UH, GFB, SD ...... Albo nabic mlvl.
Jeszcze raz zapytam. OD KIEDY TO ROBIENIE RUN W TIBII JEST ZABRONIONE???????????

P.S. Banowac powinni frajerow (40+ lvl), ktorzy szukaja takich low lvl i zabijaja tylko po to zeby zabrac runy. (przynajmniej zabijanie kogos w Tibii jest zabronione, ale nie robienie run),

Jednym slowem dobrze ze nie jestes GM

Teddy Burn 14-07-2005 22:30

Spytaj "od kiedy robienie run na jakims tbi czy innym syfie jest nielegalne" to ci odpowiem.

Kuna 14-07-2005 22:33

Wreszcie...Może,to,coś,da...Życzę,powodzenia,w,kos zeniu,główek,je**nychCheaterów;)

Taki siaki mag 14-07-2005 22:52

Cheaterzy to lurezrzy
Do roboty GMasterzy.
X(
Łapcie tych cheaterów i do domu z nimi. Dobrze żę są nowe posady, może będzie lepiej?

Nieznany 14-07-2005 23:15

Nie!!!

Mi to sie nie bardzo podoba, z tymi systemami... Planowalem skok ale potrzebuje pacc!!! A rodzice uparli sie ze po wakacjach...

Black Warior 14-07-2005 23:59

Więkrzość GM ma 2 lvl na rookgardzie czemu tak jest?

Teddy Burn 15-07-2005 00:02

"Wiekrzosc"? Aha.
Nabili drugi level, a potem nie chcialo im sie expic. No pacz ty jake leńe z nih.

Delarev 15-07-2005 00:06

no wlasnie, ja na przyklad mam tak: mam tbi wlaczone ale wierzcie mi lub nie TYLKO po to aby jak ktos sie pojawi na ekranie to da mi dzwiek z glosnikow i jestem przy kompie, runy robie sam i sam lowie rybki. i czy to tez jest zabronione? w sumie tak ale jesli ktos ma wlaczona czysta tibie i co 22 minuty podchodzi do kompa zeby SDka zrobic to to tez jest karane? alez oczywiscie bo jak kogos przy kompie nie ma to gm od razu banuje i nie patrzy na to ze ktos jest na samej tibi bez zadnych ***stw X(

Teddy Burn 15-07-2005 00:08

To mozna byc 22 minuty zalogowany i nic nie robic? Myslalem, ze po 16 wyrzuca. ;)

Dr. Omader 15-07-2005 00:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez andrzej1270
.....to trzeba przyznać, że pracownicy z Customer Support koszą niezłe żniwa farm-druidów oraz wszelakiej maści innych cheaterów.....
.....CipSoft zatrudnił kolejną osobę, jest to GM Tavaren, który zaczął pracować dla CipSoftu od 1 lipca......

Kilka słów krytyki:

1. Od kiedy to robienie run w Tibii uwazane jest za cheaterstwo.
2. GM Tavaren nie istnieje (przynajmniej wg. Tibia.com)

Chlopcze, jak czegos nie wiesz to lepiej spytaj sie o to zamiast krytykowac.
Wyraznie widac, ze nie wiesz co to znaczy "farmowac" cos w jakiejs grze MMORPG przewaznie. Otoz chodzilo mi o nielegalne stada druidow na MC+macro/bot, ktore stoja i robia runy podczas gdy wlasciciel kompa spi albo expi.
I to jest jak najbardziej nielegalne.

Co do nicka GMa:
Kazdy Game Master ma po formulce "GM XXX" dodane "on YYY", gdzie XXX jest nickiem GMa, a YYY nazwa swiata, czyli w praktyce wychodzi, np. GM Tavaren on Antica

Dlatego nastepnym razem, zanim cos napiszesz na forum, a tymbardziej zanim bedziesz chcial kogos skrytykowac doedukuj sie.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ..::QRAS::..
miesiac popracuje i mu sie odechce xD

Jemu za to placa, pracuje o stalych godzinach i dostaje normalna wyplate. Jednak calego czasu nie bedzie poswiecal na bycie online, musi tez zajmowac sie forum.tibia.com i odpowiadac na maile ludzi.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez pawelekthedruid
czy tak trudno znaleść takie miejscówki?a może gmy sobie pgują w tibię i nie mają czasu banować;p

Oj zapewniam cie ze wiedza. Ale pamietaj ze gdy Game Master podchodzi do kogos kto moze byc afk i ta osoba nie bedzie robila NIC przez 15 mintu to GM musi czekac, jesli jej po 16 minutach nie wywali to dopiero wtedy moze zbanowac osobe, za cheatowanie aby pozostac online.
Jak widzisz sprawdzenie kazdej osoby zajmuje sporo czasu, aczkolwiek jest to przewaznie max 10 minut (100 many na UHa ;)), jesli gracz zrobi jakeigos runa, a nie odpowie na powitanie Game Mastera to dostanie bana, tak samo jesli bedzie lowic, albo robic cokolwiek innego, ale nie odpowie Game Masterowi dostanie bana.
Tak wiec sprawdzenie kazdego jednego druida zajmuje troche czasu...

Tedson 15-07-2005 07:16

gratz

Clipki sie staraja a ja ich podziwiam chociaz powinni zdradzic kiedy bedzie upaded prawda?

Neveos 15-07-2005 07:59

:)

mam nadzieje ze poprawi to prace gm'ów , apropos czy dziala wam tibia.com ?

Maxi skywarien 15-07-2005 08:25

Bardzo sie ciesze z tego i mam namysli ze wszystko sie poprawi zeby wiecej bylo gm online i mozna bylo pogadac z nimi pare minutek;)

Teddy Burn 15-07-2005 08:42

Czizyz, fuck! Ludzie, oni sa 'godami' tylko w tibii, GM i tak nie powie ci gdzie jest quest na crowbar, wiec nie przezywajcie tak kazdego spotkania z nimi jak to bylo zbawienie.

Maethi 15-07-2005 08:59

Coś podobnego napisałem w propozycjach artykułów jakieś 2-3 tygodnie temu. NIe było jeszcze tego newsa.

Miło by było mieć Customera lub Senatora.

Teddy Burn 15-07-2005 09:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Maethi
Coś podobnego napisałem w propozycjach artykułów jakieś 2-3 tygodnie temu. NIe było jeszcze tego newsa.

Miło by było mieć Customera lub Senatora.

A jeszcze milej GM lub Goda, prawda? -..-

L@p0juf0 15-07-2005 09:58

Spoxik

Wkońcu zatrudnili nowego Gma dawno już takiego czegoś nie było :D

WielkiSorc 15-07-2005 10:21

W sprawie gm tavaren on furora,
Pracowity ? Taaaaak
Mądry? Niiiiiiiiieeeeee

7 dni temu dostałem bana na furorze za expienie w zablokowanej arenie... niestety ten jakże mądry gm nie dojrzał tego że trap jest zrobiony tak żebym nie mogł wyjśc... ale oczywiscie dostałem bana, za expienie w blokowanej arenie, nie licząc tego że to było na spawnie 1 rata... naszczęście już swoją karę odsiedziałem i za 5h 9minut wejdę spowrotem do gry :P

Sithar 15-07-2005 10:42

Jak dla mnie, to GM-i i tyk capią!!!

Mazerlander 15-07-2005 11:12

Lepiej ? Oby...

Ciesze sie ze jednak cos sie dzieje. Cipy moglyby zwyczajnie zostawic wszystko samemu sobie... Gracze i tak z cheatami czy bez placa za pacc i nabijaja kieszen naszym wspanialym Tibiotworcom.

Ale GMom zawsze mozna pomoc! Jak widze kolesia z 40 rybami pod soba albo bezczelnego mc to tez mozna wyslac swojego 8 lvlego mistrza z war hammerem aby ukrucic przestepcza dzialalnosc.

Moze ten Update faktycznie utnie kilka tibigg i innych dziwadel...

OBY!

Thimburd 15-07-2005 11:38

No nareszcie. Może wezmą się wreszcie do pożądnej walki z cheaterami. Ale jeden nowy GM to za mało. Powinno się ich zatrudnić więcej! Tak... zdecydowanie z jakieś 2 GMy na świat (powiedzmy, że taki Junior GM który może gm'ować na jednym serverze ;) który dostają najlepsi i najuczciwsi gracze Tibii). I bany na 4 lata dla wsyzstkich używających TBI, TibiaSuite, TibiaGG, wszelkich makro i innych świństw.

Dared 15-07-2005 11:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Teddy Burn
A jeszcze milej GM lub Goda, prawda? -..-

Customer Support = Senior GM więc jeżeli ktoś jest CS to po co ma się zniżać do GM?

(Senior GM Niby nie istnieje, ale przecież zmieniła się tylko nazwa :))

spider-bialystok 15-07-2005 12:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Thimburd
I bany na 4 lata dla wsyzstkich używających TBI, TibiaSuite, TibiaGG, wszelkich makro i innych świństw.

Cip-owie zbankrutowaliby gdyby zbanowali na 4 lata polowe tibii ;p.

Thimburd 15-07-2005 12:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez spider-bialystok
Cip-owie zbankrutowaliby gdyby zbanowali na 4 lata polowe tibii ;p.

Połowę? To chyba będzie jakies 90% xD

Xyrius 15-07-2005 12:57

Niestety jeden nowy GM nie uczyni Tibi bezpiecznej. Zresztą cheaty były, są i będą. Można tylko zmniejszyć ich występowanie ;)
Przecież od dawien dawna wiadomo że łatwiej zburzyć niż zbudować.

YoungLady 15-07-2005 13:26

Ja tak szczerze mówiąc siedziałbym cały czas na Game Masterze jakieś 6-7 godzin codzienne a co do GM`ów to mogliby zatrudnić więcej na świat tak jak powiedział Thimburd ale no cóż jeszcze trochę poczekamy aż będzie więcej GM online albo zatrudnianych :confused:

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 04:29.