Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Mainland (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=22)
-   -   Dla początkujących - szybko expa zdobyć na mainie (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=4223)

Trener 29-03-2004 11:34

Dla początkujących - szybko expa zdobyć na mainie

Aby szybko przejść z 8lvl na 10lvl dla każdej profesji wystarczy udac się do Carlin i na trolle.

Mozna udać się na cmentarz ale najwiekszy respawn jest zawsze na wschód i południe od Carlin.

Znajduje sie to na samym końcu półwyspu pomiedzy cmentarzem w Carlin a obozem Amazonek/Valkiri

Schodzi sie do podziemi a tam zawsze pełno trolli. I co najważniejsze - ich odradzanie sie jest błyskawiczne :))

Sajan 29-03-2004 14:00

Szybki exp jest także na trolach pod Ab'dendriel. Jedyne co trzeba miec to 50gp na klucz. :D

maszlesz 29-03-2004 14:21

Dla miszkających w Venore - sporo troli jest na Witch Swampie (po lewej, przy rzece). Trzeba wyjść z Venore południowo-zachodnim wyjściem i iść drogą w górę, niedalego mostu dwarfów odbić nieco w prawo na bagna. Sporo troli, zwłaszcza jak się wejdzie do dzióry pod drzewem. Tylko uwaga: Nie schodzić głębiej - w dziórze są 2 ślimy, a w zejściach z drabinką jest Mino Archer i Mino Mag.

Druga możliwość. Wyjść z Venore południowym wyjściem i kierować się na południe, aż do oceanu. Przy samej wodzie jest dzióra. A w niej mnóstwo swamp troli. Trzeba tylko ominąć kilka rotwormów (bo myślę, że na 8 lvl'u może to być mały problm), ale tam są tylko 3 i łatwo je ominąć. I zejść niżej. Tam już będą swamp trole i 1 skeleton i 1 ghul (ale skeleton i ghul są zamknięte - no chyba że ktoś zluruje).

Trener 29-03-2004 14:45

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Sajan
Szybki exp jest także na trolach pod Ab'dendriel. Jedyne co trzeba miec to 50gp na klucz. :D
Szkoda tylko, że tam (w Ab' ) jest najwięcej PKerów X(

Trener 29-03-2004 14:49

Ijeszcze duuużo trolli jest w Mountain Troll - niedaleko Thais

ALE UWAGA!! są tam Skorpiony, a na niższych poziomach Dodatkowo Orcki Wariory.

Ale pozatym rzeźnia niesamowita na głupich Trollach :)

Sajan 29-03-2004 15:03

Cytuj:

Szkoda tylko, że tam (w Ab' ) jest najwięcej PKerów
To zależy od świata. Jak gralem na Eterni (bylo to dosc daaawno) to bylo to dal mnie bezpieczne miejsce. Teraz juz nie jest tak bezpeiczne. Duzo Pk czai sie na niskolevelowych graczy :(

Trener 29-03-2004 15:15

Nie wiem jak teraz - ale kiedyś najwięcej PKerów było na Nova. Za cholerke nie mogłem wybić sie moim Sorcerem na 12lvl X(

Co go zdobyłem - od razu jakis PK mnie zabił.....

W końcu dostałem nerwa i założyłem sobie postać na Calmerze.

CHCĘ SOBIE POGRAC A NIE ZWIEWAĆ PRZED PEKERAMI!!

A co do innych światów....Niskolevelowcy zawsze będą mieli ciężko :(

Ozzie 29-03-2004 15:30

Moim zdanem najszybciej mozna zrobic exp na takim lvlu na: swamp trollach w Venore i na waspach na Darashi i Ab'Dendriel

Mathayus 29-03-2004 15:34

w kazdym miesice znajdzesz troole dlaego dla mnie nie ma roznicy gdzie sie idze na poczatek

wazne zeby bic trolle

Algebral 29-03-2004 15:42

gdzie trenowac

najlepiej po wejsciu na main pobiec do ab schowac kase w depo kupic klucz za 50gp do kopalni elfow i expic tam do 11 lvlu a pozniej do kopalni kolo kazo gdzie jest "postrach" rooka :P i dwarfy a tam trenowac ile sie chce

Trener 29-03-2004 16:20

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Algebral
najlepiej po wejsciu na main pobiec do ab schowac kase w depo kupic klucz za 50gp do kopalni elfow i expic tam do 11 lvlu a pozniej do kopalni kolo kazo gdzie jest "postrach" rooka :P i dwarfy a tam trenowac ile sie chce
TYLKO UWAŻAĆ!!

Jakoś ostatnio na poziomie o jeden niższym niż jest Budrik znajdują sie Dwarf Guardy!! X(

Gothar 29-03-2004 16:22

Cytuj:

najlepiej po wejsciu na main pobiec do ab schowac kase w depo kupic klucz za 50gp do kopalni elfow i expic tam do 11 lvlu a pozniej do kopalni kolo kazo gdzie jest "postrach" rooka i dwarfy a tam trenowac ile sie chce
Moj qumple tak zrobil potrenil chyba z 15 min i zaraz go wywalili bo mowili ze blokowal resp :/

Trener 29-03-2004 16:35

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Ozzie
Moim zdanem najszybciej mozna zrobic exp na takim lvlu na: swamp trollach w Venore i na waspach na Darashi i Ab'Dendriel
Z tymi Waspami to troszke niebezpieczne :]

Dośc szybko rzeźnią i zatruwają, a na niskim lvlu to troche niebezpieczne :)

Dr. Omader 29-03-2004 16:44

Temat przeniosłem do działu Mainland bo tam powinien być.

Co do poradnika to narazie jakiś taki biedny. Potem coś dodam teraz nie mam czasu :/ ciągle są jakieś błedy na stronie do poprawy ;(

Trener 29-03-2004 17:11

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Dr. Omader
Temat przeniosłem do działu Mainland bo tam powinien być.

Dzieki za przeniesienie - lubie jak się przenosi :D

Ressugie chce do światyni ;( jego trzeba przenieść ;(

Lama chodzi sama 29-03-2004 17:13

8-11 lvl trole

11 lvl druidzi uhy i powiinni juz miec dosc kasyy z hmm by kupić w miare dobre rzeczy a jak sie ma dobre rzeczy kopalnie kazzo gdzies do 15 lvl potem to juz tylko jakies potforki z hmm

11 lvl palcy speary i na dwarfy rozniez w miare dobre rzeczy gdy wyszkoli sie dobre skille i lvl rowniez z jakis 15 uhy i z lukiem smialo na cyce

11 lvl Knight tutaj jest już zupełnie innaczej 11 lvl trole potem dwarfy w kopalniach kazzo a na 15 lvl mozna albo zacząć sie nieźle trenować lub na maxa expowac i powoli expić na coraz silniejszych potforkach np : troll->rot->Dwarf Soldier,Ghuls->Cyclops itp

11 sorc rotki dwarfy szybko expic na lvl 15 bo od tego chyba mozna SD potem sprzedawac sd i tak samo jak druidzi expic na cycach guardach itp

Necron 29-03-2004 21:55

Wystarczy ze do 10lv skillujesz na bugach pod carlin, tak zebys jednym ciosem jednego zabil, pozniej do 12lv na trollach, a pozniej to najlepeij na slime w podziemiach <ja juz chodzilem> albo amazony, chociaz ja na 10lv chodzilem na amazony, ale raz to sie zle skonczylo :((

mokry 30-03-2004 11:47

Najlepiej zrobić skille 30/30 i lecieć od razu do kopalni koło Kazo, ale brać tylko pojedyncze sztuki bo można wtope zaliczyć!!!

Ozzie 30-03-2004 14:21

Mokry ma racje, ale moim zdaniem trza tylko na roty uwazac, bo dwarfy nie robią za duzo :]

qba 30-03-2004 16:34

niewiem czy niebylo podobnych tematow ale co tam:P
ja radzilbym od razu po rooq isc do venore, swamp trolow jest tam o wiele wiecej niz w ab zwyklych trolow (pamietam jak mialem po 8 s.trolkow dla siebie:D), tam mozna na loozie trenowac [i tu male sprostowanie:1.sa dwa wejscia,jedno od razu do trolow a drugie przez roty 2.rotow sa 3-4 spawny w tym w 2 po 2 roty 3.jest 1 (moze 2 ale niewidzialem) ghul/i za zamknietymi drzwiami 4. sa 4-6 skeletow w pokoju obok, rowniez zamknietym 5. jest cholernie duzo swampow, jezeli sie dobrze ustawic to mozna nienadazac z ich zabijaniem:D, na szczescie niesa zbyt mocne] moim zdaniem nawet do 15 lvl pozniej isc na roty, ewentualnie na orki a jak ktos chce expa a nie loot to zapraszam na amki i valki:D
aqrat pisalem to bardziej pod postacie magiczne ale podobnie mozna chodzic wszystkimi tylko ze:
pal:
-gdy wycwiczy sobie skill do okolo 40 moze isc smialo z lukiem na slimy (bardzo szybki exp)
-cyce moze bic jak bedzie mial okolo 50 dista
knight:
-po wytrenowaniu skilii najlepiej by zrobil idac do amazon camp (szybki exp)
-roty moze bic ze wzgledu na loot (duzo capa) i do treningu:D

Michaas 30-03-2004 19:19

Ja tam zawsze i wszystkim będę polecał Foldę - exp. leci naprawdę szybko na Rotach i Frost Trollach :]

Dawid_Mistrz 30-03-2004 19:50

JA proponuje zebys chodzil na swampy frost trole i na roty, mozesz tez isc na amazonki i na szkieletorki :P

miuriel 30-03-2004 20:35

powiem tak:
-knight-juz ze skilami 30/30 i ze sprzetem :-p armor
-studded legs
-soldier helm
-dvarwen sh
-bron (zzlezy od ciebie)
mozna chodzic na castle elvenbone lub do thais: duzzzzo rotow a teraz po update miliony orkow iorkow warriorow i seprmany

-druid-hmm.. najlepiej skile po 20 i podobny sprzet jak dla knajtow i jak najlepszy magic lvl i z hmm lub gfb do thais na orki

-mag- jak druid

-palek-tu juz odmienna sprawa skile jak najlepsze i postarac sie o luk lub speary jak sa klopoty finansowe i nawalac slima (najlepiej gdzie jest duzo przestrzeni) polaecalbym takze bagna , gdyz : sa tam amazonki itp.
duzo troli i swamp troli

najlepsze miejsce do expowania to takze kopalnie krasnolodow (kopalnie Morii :D ). tam zabijac krasnale i chodzic tam tak dlugo az wam sie nieznudzi.

miuriel-druid-24lvl-trimera(moja chluba)
adameko-14lvl-knajt(pozyczony od kumpla)

muggler 01-04-2004 16:52

Mnie interesuje gdzie są trolle blisko Carlin...
Możecie mi powiedzieć jak dostać się do tego miejsca ?

Fallorian Thennars 01-04-2004 17:55

No więc zadam zasadnicze pytanie dotyczące krypty koło Carlin: gdzie kupić klucz?!?

slawski 04-04-2004 22:24

przeszukaj carlin dokładnie a znajdziesz:)(a szukaj koło portu:)))

slawski 04-04-2004 22:29

I osobiście jestem za Foldą. Najpierw potrenować na powierzchni a potem zejść do jaskiń gdzie czekaja roty, orki, frost trolle a nawet slimy i fire elementale:D(pamiętać: uwaga na lawe)

Trener 05-04-2004 11:48

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Fallorian Thennars
No więc zadam zasadnicze pytanie dotyczące krypty koło Carlin: gdzie kupić klucz?!?
Klucza nie kupisz - znajdziesz w skrzyni koło portu

Trener 05-04-2004 11:50

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez slawski
I osobiście jestem za Foldą. Najpierw potrenować na powierzchni a potem zejść do jaskiń gdzie czekaja roty, orki, frost trolle a nawet slimy i fire elementale:D(pamiętać: uwaga na lawe)

Taaaa.....jestem za Fire Elementarem :] szczególnie z 10lvl - jeden strzał i to byłoby na tyle :D

Iceman 07-04-2004 08:24

Pytanko na temat LAWY. Da się w to cholerstwo wejść?? ?(

Toony Knight 07-04-2004 11:12

Nie da sie

Rawik 07-04-2004 14:42

Dobrym miejscem na exp jest tez Folda... Na niskich lv radze nie zapuszczac sie na 2 pietro w dol (slimki, mino archery), nie mowiac juz o 3 (fire elementale, fire devile)
Mozna zrobic tu w godzinke 2000expa a kasy to jakies 300 gp z samego loota kasy :)

Tikozax 10-04-2004 18:39

Ej no ja sie dziwie czemu wy sie tak rotow boicie? Ja ciagle chodze na Folde i jest mi tam dobrze, wiem ze 20 gp sie placi ale mozna to nadrobic! Sa tam frosty(trolle), roty wolfy(winter), misie(polar bear), no i mino! Ja spokojnie na roty chodze :/ O i jeszcze sa posion spidery wiec tylko siedziec na Foldzie i expic no i jak znajdziesz 3 frosty to skillowac :) raz 5 znalazlem - to byl moj rekord :p

Wujek eustachy 10-04-2004 18:54

Na niskim lvlu opłaca się iśc na swamp trole na południe od venore. Trzeba tylko uważać bo czasami ktoś może zlurować ghula.

Arius Master 12-04-2004 22:50

Powiedzcie mi na 14 lvl knighta na jakie stwory lazic?? ?(

Dar!0 13-04-2004 15:35

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Arius Master
Powiedzcie mi na 14 lvl knighta na jakie stwory lazic?? ?(
14 lvl knighta... hmm :D :
rootwormy [polecam kopalnie na drugim półwyspie przy Kazo - i drugi poziom kopalni 4 miejsca respawnu i bardzo szybki respawn :D]
minotaury - ten sam półwysep co powyżej jest miejscówka respawnu 5 minosów [tylko nie zapuszczać się za głęboko bo można się naciąć na mino-archery a dalej jeszcze na skorpiony :D :] więc może być wówczas baardzo gorąco :]]
dwarfy - wszystkie kopalnie przy Kazo :D

Monoskar 15-04-2004 02:09

Z tymi rotami w kopalniach koło Kazo to uważajcie. Potworki nie są wyjątkowo silne, ale wczoraj poległem osaczony przez 4 Rot'y i 2 Dwarf'y (11lvl i dobry sprzęt). Ale ogólnie exp leci naprawdę bardzo szybko, loot o wiele gorszy niż ten z trolli w krypcie pod Carlin ale też nie ma na co narzekać.

off topic:
Mam skille 36/30 na knighcie. Może mi ktoś powiedzieć jak z nich zrobić 36/36 ? Coraz bardziej zaczynają mi się "rozjeżdżać" ?( Niedlugo w akcie desperacji pójdę expić z dwiema tarczami w rękach :P

WuZet 16-04-2004 20:45

A ja 15 lv Knightem nabiłem TYLKO na Wilkach i miśkach. :) Potem nie miałem problemów z Cycami Dwarvami itd...

TomekMaster 17-04-2004 00:39

Trolle , trolle do 10 lvl a pozniej dwarfy tylko na 1 i 2 poziomie kopaln kolo kazu

Jaroslav 17-05-2004 17:05

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Trener
Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Sajan
Szkoda tylko, że tam (w Ab' ) jest najwięcej PKerów X(
Może jest ich trochę. Ale w Carlin jest najwięcej ;)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 10:32.