![]() |
Dla początkujących - szybko expa zdobyć na mainie
Aby szybko przejść z 8lvl na 10lvl dla każdej profesji wystarczy udac się do Carlin i na trolle.
Mozna udać się na cmentarz ale najwiekszy respawn jest zawsze na wschód i południe od Carlin. Znajduje sie to na samym końcu półwyspu pomiedzy cmentarzem w Carlin a obozem Amazonek/Valkiri Schodzi sie do podziemi a tam zawsze pełno trolli. I co najważniejsze - ich odradzanie sie jest błyskawiczne :)) |
Szybki exp jest także na trolach pod Ab'dendriel. Jedyne co trzeba miec to 50gp na klucz. :D
|
Dla miszkających w Venore - sporo troli jest na Witch Swampie (po lewej, przy rzece). Trzeba wyjść z Venore południowo-zachodnim wyjściem i iść drogą w górę, niedalego mostu dwarfów odbić nieco w prawo na bagna. Sporo troli, zwłaszcza jak się wejdzie do dzióry pod drzewem. Tylko uwaga: Nie schodzić głębiej - w dziórze są 2 ślimy, a w zejściach z drabinką jest Mino Archer i Mino Mag.
Druga możliwość. Wyjść z Venore południowym wyjściem i kierować się na południe, aż do oceanu. Przy samej wodzie jest dzióra. A w niej mnóstwo swamp troli. Trzeba tylko ominąć kilka rotwormów (bo myślę, że na 8 lvl'u może to być mały problm), ale tam są tylko 3 i łatwo je ominąć. I zejść niżej. Tam już będą swamp trole i 1 skeleton i 1 ghul (ale skeleton i ghul są zamknięte - no chyba że ktoś zluruje). |
Cytuj:
|
Ijeszcze duuużo trolli jest w Mountain Troll - niedaleko Thais
ALE UWAGA!! są tam Skorpiony, a na niższych poziomach Dodatkowo Orcki Wariory. Ale pozatym rzeźnia niesamowita na głupich Trollach :) |
Cytuj:
|
Nie wiem jak teraz - ale kiedyś najwięcej PKerów było na Nova. Za cholerke nie mogłem wybić sie moim Sorcerem na 12lvl X(
Co go zdobyłem - od razu jakis PK mnie zabił..... W końcu dostałem nerwa i założyłem sobie postać na Calmerze. CHCĘ SOBIE POGRAC A NIE ZWIEWAĆ PRZED PEKERAMI!! A co do innych światów....Niskolevelowcy zawsze będą mieli ciężko :( |
Moim zdanem najszybciej mozna zrobic exp na takim lvlu na: swamp trollach w Venore i na waspach na Darashi i Ab'Dendriel
|
w kazdym miesice znajdzesz troole dlaego dla mnie nie ma roznicy gdzie sie idze na poczatek
wazne zeby bic trolle |
gdzie trenowac
najlepiej po wejsciu na main pobiec do ab schowac kase w depo kupic klucz za 50gp do kopalni elfow i expic tam do 11 lvlu a pozniej do kopalni kolo kazo gdzie jest "postrach" rooka :P i dwarfy a tam trenowac ile sie chce
|
Cytuj:
Jakoś ostatnio na poziomie o jeden niższym niż jest Budrik znajdują sie Dwarf Guardy!! X( |
Cytuj:
|
Cytuj:
Dośc szybko rzeźnią i zatruwają, a na niskim lvlu to troche niebezpieczne :) |
Temat przeniosłem do działu Mainland bo tam powinien być.
Co do poradnika to narazie jakiś taki biedny. Potem coś dodam teraz nie mam czasu :/ ciągle są jakieś błedy na stronie do poprawy ;( |
Cytuj:
Ressugie chce do światyni ;( jego trzeba przenieść ;( |
8-11 lvl trole
11 lvl druidzi uhy i powiinni juz miec dosc kasyy z hmm by kupić w miare dobre rzeczy a jak sie ma dobre rzeczy kopalnie kazzo gdzies do 15 lvl potem to juz tylko jakies potforki z hmm 11 lvl palcy speary i na dwarfy rozniez w miare dobre rzeczy gdy wyszkoli sie dobre skille i lvl rowniez z jakis 15 uhy i z lukiem smialo na cyce 11 lvl Knight tutaj jest już zupełnie innaczej 11 lvl trole potem dwarfy w kopalniach kazzo a na 15 lvl mozna albo zacząć sie nieźle trenować lub na maxa expowac i powoli expić na coraz silniejszych potforkach np : troll->rot->Dwarf Soldier,Ghuls->Cyclops itp 11 sorc rotki dwarfy szybko expic na lvl 15 bo od tego chyba mozna SD potem sprzedawac sd i tak samo jak druidzi expic na cycach guardach itp |
Wystarczy ze do 10lv skillujesz na bugach pod carlin, tak zebys jednym ciosem jednego zabil, pozniej do 12lv na trollach, a pozniej to najlepeij na slime w podziemiach <ja juz chodzilem> albo amazony, chociaz ja na 10lv chodzilem na amazony, ale raz to sie zle skonczylo :((
|
Najlepiej zrobić skille 30/30 i lecieć od razu do kopalni koło Kazo, ale brać tylko pojedyncze sztuki bo można wtope zaliczyć!!!
|
Mokry ma racje, ale moim zdaniem trza tylko na roty uwazac, bo dwarfy nie robią za duzo :]
|
niewiem czy niebylo podobnych tematow ale co tam:P
ja radzilbym od razu po rooq isc do venore, swamp trolow jest tam o wiele wiecej niz w ab zwyklych trolow (pamietam jak mialem po 8 s.trolkow dla siebie:D), tam mozna na loozie trenowac [i tu male sprostowanie:1.sa dwa wejscia,jedno od razu do trolow a drugie przez roty 2.rotow sa 3-4 spawny w tym w 2 po 2 roty 3.jest 1 (moze 2 ale niewidzialem) ghul/i za zamknietymi drzwiami 4. sa 4-6 skeletow w pokoju obok, rowniez zamknietym 5. jest cholernie duzo swampow, jezeli sie dobrze ustawic to mozna nienadazac z ich zabijaniem:D, na szczescie niesa zbyt mocne] moim zdaniem nawet do 15 lvl pozniej isc na roty, ewentualnie na orki a jak ktos chce expa a nie loot to zapraszam na amki i valki:D aqrat pisalem to bardziej pod postacie magiczne ale podobnie mozna chodzic wszystkimi tylko ze: pal: -gdy wycwiczy sobie skill do okolo 40 moze isc smialo z lukiem na slimy (bardzo szybki exp) -cyce moze bic jak bedzie mial okolo 50 dista knight: -po wytrenowaniu skilii najlepiej by zrobil idac do amazon camp (szybki exp) -roty moze bic ze wzgledu na loot (duzo capa) i do treningu:D |
Ja tam zawsze i wszystkim będę polecał Foldę - exp. leci naprawdę szybko na Rotach i Frost Trollach :]
|
JA proponuje zebys chodzil na swampy frost trole i na roty, mozesz tez isc na amazonki i na szkieletorki :P
|
powiem tak:
-knight-juz ze skilami 30/30 i ze sprzetem :-p armor -studded legs -soldier helm -dvarwen sh -bron (zzlezy od ciebie) mozna chodzic na castle elvenbone lub do thais: duzzzzo rotow a teraz po update miliony orkow iorkow warriorow i seprmany -druid-hmm.. najlepiej skile po 20 i podobny sprzet jak dla knajtow i jak najlepszy magic lvl i z hmm lub gfb do thais na orki -mag- jak druid -palek-tu juz odmienna sprawa skile jak najlepsze i postarac sie o luk lub speary jak sa klopoty finansowe i nawalac slima (najlepiej gdzie jest duzo przestrzeni) polaecalbym takze bagna , gdyz : sa tam amazonki itp. duzo troli i swamp troli najlepsze miejsce do expowania to takze kopalnie krasnolodow (kopalnie Morii :D ). tam zabijac krasnale i chodzic tam tak dlugo az wam sie nieznudzi. miuriel-druid-24lvl-trimera(moja chluba) adameko-14lvl-knajt(pozyczony od kumpla) |
Mnie interesuje gdzie są trolle blisko Carlin...
Możecie mi powiedzieć jak dostać się do tego miejsca ? |
No więc zadam zasadnicze pytanie dotyczące krypty koło Carlin: gdzie kupić klucz?!?
|
przeszukaj carlin dokładnie a znajdziesz:)(a szukaj koło portu:)))
|
I osobiście jestem za Foldą. Najpierw potrenować na powierzchni a potem zejść do jaskiń gdzie czekaja roty, orki, frost trolle a nawet slimy i fire elementale:D(pamiętać: uwaga na lawe)
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Taaaa.....jestem za Fire Elementarem :] szczególnie z 10lvl - jeden strzał i to byłoby na tyle :D |
Pytanko na temat LAWY. Da się w to cholerstwo wejść?? ?(
|
Nie da sie
|
Dobrym miejscem na exp jest tez Folda... Na niskich lv radze nie zapuszczac sie na 2 pietro w dol (slimki, mino archery), nie mowiac juz o 3 (fire elementale, fire devile)
Mozna zrobic tu w godzinke 2000expa a kasy to jakies 300 gp z samego loota kasy :) |
Ej no ja sie dziwie czemu wy sie tak rotow boicie? Ja ciagle chodze na Folde i jest mi tam dobrze, wiem ze 20 gp sie placi ale mozna to nadrobic! Sa tam frosty(trolle), roty wolfy(winter), misie(polar bear), no i mino! Ja spokojnie na roty chodze :/ O i jeszcze sa posion spidery wiec tylko siedziec na Foldzie i expic no i jak znajdziesz 3 frosty to skillowac :) raz 5 znalazlem - to byl moj rekord :p
|
Na niskim lvlu opłaca się iśc na swamp trole na południe od venore. Trzeba tylko uważać bo czasami ktoś może zlurować ghula.
|
Powiedzcie mi na 14 lvl knighta na jakie stwory lazic?? ?(
|
Cytuj:
rootwormy [polecam kopalnie na drugim półwyspie przy Kazo - i drugi poziom kopalni 4 miejsca respawnu i bardzo szybki respawn :D] minotaury - ten sam półwysep co powyżej jest miejscówka respawnu 5 minosów [tylko nie zapuszczać się za głęboko bo można się naciąć na mino-archery a dalej jeszcze na skorpiony :D :] więc może być wówczas baardzo gorąco :]] dwarfy - wszystkie kopalnie przy Kazo :D |
Z tymi rotami w kopalniach koło Kazo to uważajcie. Potworki nie są wyjątkowo silne, ale wczoraj poległem osaczony przez 4 Rot'y i 2 Dwarf'y (11lvl i dobry sprzęt). Ale ogólnie exp leci naprawdę bardzo szybko, loot o wiele gorszy niż ten z trolli w krypcie pod Carlin ale też nie ma na co narzekać.
off topic: Mam skille 36/30 na knighcie. Może mi ktoś powiedzieć jak z nich zrobić 36/36 ? Coraz bardziej zaczynają mi się "rozjeżdżać" ?( Niedlugo w akcie desperacji pójdę expić z dwiema tarczami w rękach :P |
A ja 15 lv Knightem nabiłem TYLKO na Wilkach i miśkach. :) Potem nie miałem problemów z Cycami Dwarvami itd...
|
Trolle , trolle do 10 lvl a pozniej dwarfy tylko na 1 i 2 poziomie kopaln kolo kazu
|
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 10:32. |