![]() |
BEZ TEMATU !!
Siema wszystkim.
Zwracam się do was z proźbą. Otuż mam 600 gp na 7lvl i nie wiem co z tą kasą robić. :D Wydać na lepszy ekwipunek ?? Czy zostawić ?? Gram w Tibie od 4 dni i nie bardzo się orientuje na tych sprawach. Jeżeli tak , to prose was abyście mi podali co mam wymienić , kupić, czy zdobyć (Umieściłem mapkę , podajcie Literę , Cyfrę gdzie daną rzecz moze kupić bąć znaleść). My Ekwipunek : http://cashzone.republika.pl/1.JPG Niestety spodni i innych przydatnych rzeczy nie posiadam :( . http://www.tibia.pl/images/maps/rookgaard.gif Z GÓRY DZIĘKI :D |
Na 8 poziomie możesz wyjśc z Rookguardu wiec niewiele Ci brakuje .. Najlepiej to nie wydawaj teraz kasy tylko zostaw na Maina za która mozesz kupic (za niewielką cenę) np. Scale armor, Dark/Steel Helmet dwarf Shield czy jakąś broń
|
Ale jak wyjde z Rookguardu i zara mnie sklepią i zabiorą złoto ;( . ??
PS Apropo jak usunąć ten post wyżej |
No to możesz nigdy nie wyjść z rooka z takim myśleniem..
Najlepiej to odrazu biegnij do Depo i zostaw tam pieniążki I jeszcze coś podaj na jakim świecie grasz plx plx :) Usunąc posta sie nie da ( tylko modki+administratorzy mogą ) |
dokladnie sie zgadzam z poprzednikami. zostaw kase na maina. podaj serwer, miasto i nicka.
|
Zgadzam się z przedmówcami.
Zostaw sobie kasę. Na Mainie będziesz miał co z nią zrobić, gwarantuję Ci. Kupisz sobie początkowe wyposażenie i czar na 0 magiczny poziom - jeśli druid i paladyn proponuję Create Food, rycerz - światło, mag - równierz światło. Sprzęt w jaki się powinieneś wyposażyć na dobry początek: -Soldier Helmet(100gp) -Dwarven Shield(100-150gp) -Scimitar(80-100gp) -Brass legs(100gp) -Scale Armor(90-150gp) Warto też jest poszukać "sponsora". Są gracze, którzy chętnie dadzą Ci coś, co jest im niepotrzebne. Tylko nie bądz natrętny. |
Do 8 lvl brakuje mi niecałe 200 exp. A złota mam 1k.
Jaką najlepiej postać wybrać ?? druida ? Mój ekwipunek: http://www.cashzone.republika.pl/2.JPG |
Wybór profesji... Hmmm.... Jak dużo grasz i lubisz magie i nie masz "lakuf" to bierz sorcia lub druida. Jak lubisz walczyć na dystans to pallek (ale nie moshesz mić lagów). Jak dla mnie to najlepszy jest knight.... Ach te hity...
|
Bardzo ładnie. Bij expa szybciutko i leć na main. Widzę, że to Twoja pierwsza postać, więc sugerowałbym wybrać rycerza, na początku będzie Ci się grało nim łatwiej niż innymi profesjami. Gdy trochę bardziej się zaznajomisz z Tibią, to możesz stworzyć sobie inną profesję, to już zależy od Ciebie. Po więcej informacji, przydatnych wskazówek i poradników dla różnych profesji odsyłam do działu "Profesje".
|
Cytuj:
No i mam dylemacik jaką postać wybrać :(. Chyba wybiorę jednak Rycerza. A do jakiego miasta się udac ?? |
Cytuj:
albo Ab'Dendriel (bedzie musial wybrac Carlin, a potem przejsc piechotą, Polacy i zwykłe Trolle w ilościach hurtowych) :D Good luck! |
Wybrałem Druida , Knight :D. i Venore :D. Chyba dobrze wybrałem ?(. A w dopo tej mojej skrzynki nie okradną ?
Którą z tych postaci ?? Druida , Knight ?? |
Cytuj:
NIe, jesli wrzuciles swoje rzeczy do tej skrzynki to w kazdej innej (w odrebie miasta) beda twoje przedmioty. |
Już mnie głowa boli od tego wybieraina :rolleyes:.
Stoję przed wyrocznią i myślę i myślę :O. Na początku wybrał bym Rycka ale jak po kolei czytam tematy\posty to już sam nie wiem. |
Może te tematy Ci pomogą?
Dyskusja użytkowników, która profesja jest najlepsza Dyskusja użutkowników, jaka jest ich ulubiona profesja |
yo yo yo
Moje zdanie...
Jęśli jesteś nowym graczem (bo jesteś) to bez zastanowienia wybieraj Knighta ponieważ ta postać jest najłatwiejszą i naj przyjemniejszą postacią do gry i zdobywa szybko lvle a taki macz czy druid kupe godzin poświęca na staniu w mieście łowieniu ryb i robieniu runków... i oczywiscie trenowaniu m lvlu, również magiem czy druidem nie pojdziesz na Hard potwory czyli nie bedziesz mial szybko lvlu dobrego... Moje zdanie: WYBIERZ RYCERZA THX ALL POZDROWIENIA DLA WSZYSTKICH :) |
Też tak myślę :D. Jeszcze jedno co znaczą te wszystkie bp uh i inne ?
|
Żeby dowiedzieć się co oznaczją te skróty kliknij tu .
|
wybierz knightaaaaaa... ja po raz pierwszy wybralem maga i wiem ze zle zrobilem :/ nie mialem wcale kasy na runy / czary / rzecyz .. :( na trollach kasy sie nie uzbiera ... pogralem nim troche i widzialem ze to nie bedzie dobra postac na 1 raz :P wiec odrazu zrobilem knighta :D:D [ 1 raz rooka robilem 4 dni ;d 2 raz - 4 godz :D ( i tak cienko ale 2 raz... ) wiec jak zle zrobisz to sam to zobaczysz a jak juz na rooku bedizsz obeznany to bez problemow mozesz grac profesja ktora ci sie podoba :P ]
|
Ja na rooku robie tak mam już 8 lvl i skupuje masowo Carlin swordy na rook kupisz za 30 a na mainie sprzedasz za... 118 w Carlin. Świetny interes mówie wam. :D
|
U mnie nie da rady mam tyle złota ze już nic nie uniose :D
|
Mam pytanie ?(
Chodze od godzinny po bagnach Venorey i nie moge poza wężami nic znaleść. :rolleyes: Są w tym mieście jakieś trolle Orki ?? I Gdzie ? |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:46. |