![]() |
Program do obróbki Video
Mam pytanie...
Czy zna ktoś jakiś dobry program do obrabiania filmików...Chodzi mi o łączenie kilku plików, odczyt formatu wmv, dodawania tła muzycznego i jakieś małe efekty, np. przejścia pomiędzy jednym a drugim filmikiem. I czy ktoś wie jak się nim posługiwać:) Operuję na systemie Windows 98 SE. Cya |
USE THE POWER OF "SZUKAJ" BUTTON
tzn. szukaj a nie zakladasz idiotyczne tematy @hoomik: ja sie nie denerwuje tylko mowie mu zeby poszukal... niekoniecznie na forum. przeciez jest wiele wyszukiwarek internetowych i stronach o obrobce video plx |
nie w*******aj sie, jak nie masz nic ciekawego do powiedzenia. Ja uzylem "szukaj", na haslo "obrobka video" nic nie znalazlo. Wiec zanim cos napiszesz - pomysl... moze byc ci na poczatku ciezko, ale sprobuj.
Pavvel: Adobe Premiere Pro. Lepiej miec do niego mocnego kompa, bo troche zasobozerny jest. Triala sciagniesz z oficjalnej strony adobe. |
Sam posiadam Adobre Premiere Pro i musze przyznac, ze program jest naprawde ogromny, ale trezba sie nauczyc z niego korzystac. Troche z poczatku trudny do opanowania. W ostatecznosci mozna uzyc Windows Movie Maker, tam tez mozna cos sklecic.
@Down: Aha, moj blad. |
w win98 nie ma movie makera.
|
Czy program pobrany z sieci będzie działał na win98? (Mam dokładnie na myśli Movie makera 2).
Pozdrawiam. |
nie 123456789
|
Cytuj:
ofkors wyszło z tego cacko zajmujące prawie 900 mb więc musiałem pobawić się windowsowskim MM i go odchudzić, ale strasznie stracił na jakosci ;( P.S. Zna ktoś jakiś dobry program do kompresowania filmów by zachowały jak najlepszą jakość i najmniej zajmowały? |
Cytuj:
A, i jeszcze jedno - nie komplikowalo, tylko "kompilowalo". I swoja droga, procesor procesorem, ale bez min. 512 mb ram premiere'a pro bym nie ruszal (mimo ze sam mam 256, ale mi na czasie nie zalezy, a do jako-takiej pracy styka) |
Znalazłem jescze program, który się nazywa VIRTUALDUB jednak przy otwieraniu filmików WMV do obróbki wystepuje jakiś błąd i nie wiem co mam z tym zrobic....=/
Re all @up Dzięki za pomoc;) |
bo virtual dub ssie mocno i namietnie. Jezeli juz cos z tej kategorii "for newbies only" chcesz, to video mach.
|
Hmm... ściągnołem sobie ten programik, lecz niezabardzo wiem o co chodzi. Szukałem jakichś tutoriali jednak niezabardzo było co znaleźć :P
Proszę o pomoc ! ;) |
Cytuj:
|
jezeli nie umiesz poslugiwac sie video machem, to dobrze ci radze - rzuc robienie filmow...
|
hoomik, ja kompresowalem swoje filmy VirtualDub'em..
|
Cytuj:
Chodzi ci o VirtualDub czy Videomach? |
Cytuj:
@down: no wiem, to jest taki prosty, uogulniony zarys, jak zrobić początkowy filmik |
a wiesz, ze tych efektow jest ilosc taka, ze na 100% nie znasz nawet polowy z nich... a wiesz, ze to wcale nie jest takie banalne, jak ujmujesz to w swoich slowach... a wiesz, ze zeby w pelni wykorzystac moc premiere pro to musisz z nim pracowac naprawde dlugo... premiere _nie_ jest dla poczatkujacych, a ten pan powyzej na takiego mi wyglada.
|
a Czy jest jakis program do zmiany formatu pliku video z np. WMV na AVI?
CHodzi o to bo np VirtualDub nie chce odtwarzac plików WMV... jak ktoś znałby i podałby to byłbym wdzięczny :D |
|
Dzięki hoomik ;) spoko nast razem sprawdze : P
|
Mam małe pytanie co do programu Virtual Dub... znalazłem program do przeróbki formatów... (X Video Converter) ...zmieniłem format pliku z WMV na avi na avi z DiviXem i chcąc go odpalić pojawia się następujący komunikat...
"Coulnd't locate decompressor for format DiviX (DiviX 4+) Virtual Dub requires a Video for Windows (VFW) compatible codec to decompress video. DirectShow codecs, such as those used by Windows Media Player, are not suitable." Pewnie chodzi mu o to, że nie można znalezc dekompresora dla formatu Divix wyższego niż 4. Lecz skąd mam wziąść i co to za kodek, którego wymaga program aby odpalic filmik... Proszę o pomoc :) Cya |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:56. |