![]() |
Muzyka ...
a wiec tak.... zajmuje sie mixowaniem muzy od dosc dawna (no 6-8 michoof) i chciałbym zaprezentowac moje dzieła :) (uprzedzam only techno :P)
wiec tak link : http://members.lycos.co.uk/nafa77/ wszystkie mp3 zamieszczone na tym serwerze sa tylko i wyłacznie przezemnie mixowane z dodatkiem mixow innych dj'ow wiec o prawa autorskie sie nie martwic :P Jeżeli ktos bedzie miał prozbe o mix danych piosenek to prosze o link do tej lub tych piosenek postaram siee je zmixowac :) thx. plx comment P.S. umiesciłem ten temat w dziale filmy poniewaz wchodzi tu wielu ludzi , jezeli ktorys z modkoow uzna ze to zły pomysł prosze o pw albo o przeklejenie tematu :) pozdr. kazik |
idealny temat do dzialu filmy. wrecz super!!!
|
Nawet spoko
|
Cytuj:
|
Kolejeny 13latek nie rozróżniający działów. X(
|
Cytuj:
"P.S. umiesciłem ten temat w dziale filmy poniewaz wchodzi tu wielu ludzi , jezeli ktorys z modkoow uzna ze to zły pomysł prosze o pw albo o przeklejenie tematu " tak trudno przeczytac ? :P |
Cytuj:
noi co ztego ze tu najwiecej ludzi wchodzi?-.- ten temat sie nadaje do "tworczosci" moze? |
wiara ma racje idealny temat na muzyke.i co z tego ze tu duzo wiary zaglada?to jest temat do filmow tibi a nie muzyki-.-
|
"O wszystkim i o niczym" a moze bys popatrzyl na inne tematy??? :baby:
Inne tez istnieja :p Ja tu wchodze zeby sciagnac filmik a tu ktos wyskakuje z jakims mixem. |
SaNdAłEk-MeGa MiX LaTo 2005.mp3
DAj mi oroginał tego plx |
Cytuj:
|
KAZIUUU OJ KAZIUUNIUNIU!!!
Musze to napisać....: 1.Czy ty wogóle wiesz co to jest przejście pomiędzy utworami??Bo wydaje mi się że nie....to co ty zrobiłeś to jest...ee....n/c. 2.Mowisz że zajmujesz się tym od 6-8 "michoof".....to co ty robiłeś przez ten czas??Bo po tych 'mixach' myśle że spałeś... "Jeżeli ktos bedzie miał prozbe o mix danych piosenek to prosze o link do tej lub tych piosenek postaram siee je zmixowac" Stary załamujesz mnie. :D A może firma trudniąca się mixowaniem utworów na zlecenie???omfg.. ;( Ocena końcowa:1/20* Enjoy! *ciesz się że jest chociaż jeden,nie miałem serca napisać zera:) |
Sciągłem wszystkie, i oceniam je tak: 1/10
Radze ci jeszcze się uczyć, ja się uczyłem Mixowania 10 miechów i świetnie mi to wychodzi, ale ja gram na sprzęcie. No i jeszcze jeden minus, w niektórych Secikach są stare kawałki, postaraj się pościągać nowe kawałki i je Mixować. Powiedz mi na czym to Mixujesz? Na jakim programie? P.S Dla mnie to jest zwykłe puszczanie Muzyki, ale wieże że niedługo wkońcu zacznie ci to wychodzić!!!:) Pozdrawiam i trzymam kciuki!!!:) |
Cytuj:
|
Jak dla mnie nie wyszlo ci to najlepiej ale i nie tagicznie daje 4/10
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
[quote=Gonzo von Krenzel]
No niestety - widać jak się znasz. Takiego programu nie ma, bo to nie jest możliwe. z takim małym wyjatkiem ze jesli robisz mix danej piosenki musisz miec najpirw czyste słowa zeby sopasowac muzyke :) a pozatym NIC powtarzam NIC w muzyce nie jest niemozliwe :) |
[quote=kaziu]
Cytuj:
Zrozum, że z technicznego punktu widzenia nie da się oddzielic muzy od słów. Chyba że pobawisz się w Stereo, muze nagrasz na kanale prawym a słowa na lewym lecz już się boje co z tego wyjdzie.... Żaden, nawet najnowszy program nie oddzieli ci dzwięku gitary (ewentualnie perkusji, bassa...) od wokalu bo niby jak ma odrużnić czy dany dzwięk jest wywołany giatrą elektryczną czy jękiem wokalisty trafionego butelką po piwie... chciałem posłychać, lecz po recenzjach przedmówców, i sprawdzeniu jakie to małe cacko (16mb...) zrezygnowałem... wole nie marnowac transferu... użyj win rara... |
[quote=Wieszok]
Cytuj:
@dj necro - program na ktorym to robie to atomix mp3 oraz audio edit deluxe :) |
Ja osobiscie tez zajmuje sie robieniem muzy. Tyle, że bardziej w kilmatach 'gitarowych'.. I zgadzam sie z przedrozmowcami. Jesli masz jedną sciezke wokal+muza, to nie da sie tego w zaden sposob rozdzielic.
Istnieje jedynie plugin do winampa, ktory pozwala częściowo zamazac skrajne tony, dzięki temu niektore piosenki, choc odrobine zniekształcone, brzmią jak utwory instrumentalne. (efekt jest podobny jak przy grafice po obróbce 'blurem') |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Oczywiście - mix wykonany na mixerze, gramofonach jest na pewno bardziej ceniony; a osoba tworząca go jest profesjonalistą. |
Co do robienia remixów... osoby, które się tym zajmują załatwiają najpierw po prostu ścieżki ze słowami, potem robią pod to muzę i na końcu wszystko razem sobie mixują i dodają efekty. Mixów nie słuchałem, ale przedmówcy pewnie mają rację :] Zresztą osobiście nie lubię techno, więc po co miałbym najeżdżać tylko dlatego, że nie lubię danego gatunku... więc nie oceniam. Ale na muzyce znam się na tyle, że mógłbym ocenić.
|
dodam tu swoich groszy, otoz jest taki program ktory potrafi wyciac wokal, mowie wyciac w znaczeniu wyciszyc a nie oddzielic, nazwy programu nie podam bo nie pamietam ale szukam go juz dosyc dlugi czas, druga rzecz remixerzy uzywaja kompow + samplery+ gramofony + przede wszystkim keybordy, ty co najwyzej mogles zrobic krotkie sety, megamixy, poprawka to nawet nie sa megamixy, te przerwy miedzy utworami vide rocco?? nie o to tu chodzi, najwazniejsze jest to zeby przejsc plynnie z jednego kawalka w drugi "bit w bit" i zeby nie bylo zadnych zgrzytow dudnien pierdow itd, u ciebie to sa poprostu 3 kawalki nagrane po sobie wiec to zaden mix, jak chcesz moge udostepnic gdzies mojego autorskiego seta z bylego klubu gdzie gralem zobaczylbys mniej wiecej o co chodzi. kolejna rzecz odinstaluj sobie tego badziewnego atomixa bo tym sobie mozesz musyczke conajwyzej popuszczac, sciagnij sobie BPM Studio albo Mixvibes Pro., co do tego ostatniego "remixu" House Baby to ja nie wiem czym sie rozni to to od normalnej clubowej wersji, oceniam to jako 0/10, zero
a i moze ktos zna jakis darmowy serwer gdzie moglbym umiescic swojego powyzszego secika ( okolo 60 MB) |
Skleiłem coś tam na szybko żeby pokazać co to jest mix. Nie starałem się zabardzo... ;) Nie chciało mi się kleić całego secika, nie mam czasu. Poza tym za dużo by zajmował...
http://mitglied.lycos.de/gonzek/even..._by_gonzek.mp3 A tu serwerki: http://forum.jportal.pl/lista-bezpatnych-vt79.html |
Cytuj:
@TOPIC: Haha, a się Temat kręci:P @Kaziu: Dawaj nowy Mixy, będe ci mówił jakie błędy popełniłeś ;) |
Nekro mam pytanko jaki sprzet masz? Ja uzywam playera reloop rcd-3000 i mikserka behringer'a 700tki, tyle ze musze powiedziec ze mikser to badziewie bo fadery szybko padaja, mam zmiar kupic do kompletu mikser reloopa :) fotki gdzies w temacie "zdjecia z rl" albo http://photobucket.com/albums/a145/Adrianoss/
|
Chcesz wiedzieć jaki mam sprzęcik??? Dołącz do grupy TECHNO STARS, tam zamieściłem fotke:P
|
Co do remixów w ogóle. Wpieniają mnie tacy ludzie: gościu podłożył tempy bit pod genialny utwór Yes i to teraz się stanie wielkim hitem choć już prawie słów nie słychać.
Dla mnie techno, jak i hiphop czy inne disko z pola to nie muzyka sorry folks. |
up:
A mi takie coś odpowiada... jak jakiś stary kawałek jest po prosru za stary... trzeba go zcoverować :P Muzykę am się po prostu dobrze słuchać... teksty są mniej ważne... (only) up: Ara'gorn... a wiesz, że Pink Floyd to hip hop |
@up
Zabardzo sie na tym nie znam, ale czy zamiast robić coś na mikserze, nie można nagrać piosenki od nowa? nawet z tekstem. Robiono tak nie raz i fajnie było ^^ |
Nie. Bo nagrywając utwór od nowa nie uzyskasz takiego samego brzmienia tekstu, instrumentów jak w oryginale. A to właśnie jest w remixach starych utworów najważniejsze. I to zapewnia im sukces.
|
ja juz kiedys mowilem http://www.bsk.vectranet.pl/~adrian/...%20MegaMix.mp3 moj secik sprzed conajmniej roku ;p nowego mi sie nie chce robic, dodam ze jest to live set, lal sie browar, halas itd wiec nie jest idealny, ale zadziwiajaco dobrze wyszedl ;p jak na warunki jakie tam panowaly
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 09:49. |