Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   RPG (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=26)
-   -   Samochód w Fallout 2 (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=45087)

Taki siaki mag 07-08-2005 20:04

Samochód w Fallout 2

Co musze zrobić, żeby Smiti sprzedał mi ten samochód? Mam te 2000 i to coś tam z Klamath??? Ale w opcjach dialogowych nie czegoś takiego jak "Chce kupić samochud".

Elte Knight Forester 07-08-2005 21:04

QS na forum Tibia.pl jest zabroniony :P

A co do Fallout-a....przypomnij sobie co ten npc potrzebowal....bylo to cos z paliwem i bateria....no i oczywiscie kasa.....sprawdz zadania w pip-u....no i idz szukac....pomocne to bydle jest:P

Powodzenia w poszukiwaniach

Khan 07-08-2005 21:35

offtopic: Ten wóz to 'Highwayman', ktorego reklamę widzimy w intrze do F1. Tam kosztuje bodajże 199999,95$ A wzorowany był na Cadillacu Eldorado 1959.

Bedziesz potrzebował części z Klamath i z Gecko. Ponadto wóz mozna jeszcze ulepszyć m'in w New Reno.

A jesli nie masz opcji zakupu wozu, to albo:
- podpakuj inteligencje
albo:
- podpakuj inteligencje (;)) (Ta opcja MUSI tam być, tylko moze inaczej brzmi)

Pozdro.

Sokochłap 07-08-2005 23:12

jezeli masz wersje bez patcha (like me :) ) to wystarczy "cos" z klamanth

Taki siaki mag 07-08-2005 23:17

Ja nie mam patcha "Coś z Klamath ma", inteligencja na 10 :( ??????????

Nie ma takiej opcji dialogowej "kup samochod". Musisz pokazac mu tea zecz z GECKO a potem jak masz jeszcze 750gp to rowniez ta rzecz z klamath.

Taki siaki mag 08-08-2005 00:14

Z innej beczki... Czt w Norze DEN, opłaca sie zostać łąwcą niewolnikó, jaęsli tak morzna sporo zarobić forsy, ale traci sie sulika :(. Więc jak?

Seventh Son 08-08-2005 01:03

Ja wybiłem łowców i uwolniłem niewolników, a kasę miałem z ich uzbrojenia:)

S.P.M 08-08-2005 01:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Taki siaki mag
Z innej beczki... Czt w Norze DEN, opłaca sie zostać łąwcą niewolnikó, jaęsli tak morzna sporo zarobić forsy, ale traci sie sulika :(. Więc jak?

Nie.
Ludzie nie będą mieli do Ciebie szacunku.
Np. klecha z tego c***-wie-jak-mu-było miasta (tego gdzie bogacze mieszkają :P) nie będzie chciał Ci głosić kazań :P

Khan 08-08-2005 01:09

Jak zostaniesz Łowcą Niewolników, stracisz reputacje u wszystkich NPC. m'in' nie bedziesz mogł zwerbować Marcusa - Supermutanta.

Royal Drizt 08-08-2005 10:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Taki siaki mag
"Chce kupić samochud".

Omg .... Wracając do tematu, to ci nie pomogę bo grałem w to 5 lat temu i nie wiele pamiętam. Ale ten błąd popraw i to szybko ;P

Taki siaki mag 08-08-2005 20:18

Q..a, nie mam patcha, mam te 2000 $, a do k...y jasnej nie moge kupić. WWHHYY ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( Błagam, pomóżcie, plis, mnie tam na bagażniku zależy, plis pomóżcie.

PS>jestem ćpunem od JETU, jak sie tego pozbyć???????

Sokochłap 08-08-2005 20:24

minie po miesiacu. polecam zajrzec do 13 schronu ,tam wszystko jest opisane
Link 13 schron

Khan 08-08-2005 21:33

Lol? Uzaleznienie od Jetu nigdy nie mija.. Bedziesz miał pogrążone statsy do osranej śmierci :)

No dobra - mozna kupic antidotum na jeta, ale jest tylko kilka egzemplarzy w grze.

Taki siaki mag 08-08-2005 21:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sokochłap
minie po miesiacu. polecam zajrzec do 13 schronu ,tam wszystko jest opisane
Link 13 schron

Gówno prawda za przeproszeniem, czekam w PiP boy- u 2 mieś. i nic ciągle ćpun.

PS>down gdzie moge kupić te odtrutke/???/

Khan 08-08-2005 21:55

Hmm.. Jak pracujesz dla odpowiedniej rodzinki w New Reno, to z czasem spotkasz jednego gówniarza - Myron'a. On potrafo robić jet i odtrutkę, a także stimpaki i inne takie gowna.

Odtrutkę dostaniesz tez czasem na statku w San Francisco.

Z wszystkich innych uzależnień wychodzisz po upływie kilku dni (tydzień, miesiąc - różnie)
Wyjątkiem jest jeszcze napromieniowanie, które (chyba) się wżera i zamiast maleć się powiększa.. /Wiem że na siur sie nie regeneruje../

Jak masz więcej pytań o Fallouta - wal śmiało.

Matheous 08-08-2005 22:09

Odtrutke od Jeta moze tez zrobic doktorek z Vault 8 w Vault City, ale ja ten quest mam pieronsko zabugowany. Ale moze zrobic, co prawda mi sie udalo zrobic raz:P ale zrobi.
Co do auta-musisz mu powiedziec:
-z patchem 'Smithy, mam tu taka rzecz z Gecko...' i zacznie ci nawijac, az bedzie opcja ze chcesz kupic.
-bez patcha, to co wyzej lub 'Smithy, mam tu taka rzecz z Klamath' i jak zacznie ci nawijac, to znow to samo. Jesli nie ma opcji, to znaczy ze musisz zdobyc ta rzecz z Gecko. SPOILERMozna ja dostac od Skeetera, ktory chce w zamian Super Tool Kit, ktory ma Valerie w Vault City i da ci go jesli jej dasz klucz francuski(wrench-jest w bramach miasta, musisz dzieciakowi oddac jego misia i sluchac gadek, potem przeszukac kamienie nad nim) i zestaw narzedziowy(te kombinierki, jest ich pelno).koniec spoilera.
Zalecam wgranie patcha, inaczej samochodzik co chwile znika... Mi np. zniknal zaraz po zakupie, gdy wybralem sie do drugiej czesci Den i wrocilem. Wiec lepiej wgraj patcha.
I zwracaj uwage na estetyke i gramatyke postow... bo sie czytac nie da...

Khan 08-08-2005 22:12

@up
Cytuj:

I zwracaj uwage na estetyke i gramatyke postow... bo sie czytac nie da...
Ja gram w wersje angielską z CDA, bez patcha i jest raczej ok. Jak wóz znika zawsze mozna go znaleźć w Cafe of Broken dreams, SF, lub po prostu na pustyni.

Magus 09-08-2005 00:08

Czesc z Gecko - fuel cell controller, czesc z klamath - fuel cell regulator (nie jest niezbedny).
Odradzam gildie lowcow niewolnikow - stracisz Sulika (albo Cie zaatakuje), Marcusa i beda Cie atakowali Rangersi (na przyklad w NCR).

@znikajacy samochod
Zawsze jednak zostaje bagaznik i jest w kazdym miescie :)

Matheous 09-08-2005 13:47

@Khan-niby tak, ale jak ci zniknie na poczatku gry to raczej nie bedziesz lecial przez caly teren do San Fran, nie? A Cafe of Broken Dreams nie kazdemu sie 'odkrywa'(przeszedlem F2 jakies 3 lub 4 razy, raz nawet z luckiem 10 eksplorowalem specjalnie kazdy kwadracik, i nie mialem ani razu:P).
Akurat przy aucie to mi nawet nie chodzi tak bardzo o bagaznik, ale o szybsze pokonywanie pustyni:P Z udzwigiem wiekszych problemow raczej nie mam(Marcus, Sulik i Goris wystarczaja;P)... Choc, of korz, bagaznik tez czesto jest zapchany. Ale jednak to zawsze co innego, miec cale auto a sam bagaznik:P

Khan 09-08-2005 14:07

Wiesz ja mam filmik jak koleś przechodzi calego F2 w 15 minut.

Akurat dojscie do SF na 1 levelu nie jest niczym trudnym. Poza tym to zalezy od wersji, np u mojego kumpla (grał z tej samej płyty) błąd pojawia się głównie w VC, podczas gdy u mnie wóz najchętniej psuje sie (i naprawia) wlasnie w SF.

Taki siaki mag 09-08-2005 14:57

EEE, ten wóz już mam, ale jakie dziecko pod bramą :confused: . Rozwioązałem problem z elektrownioą, a mam tylko jedną rzecz dla Val, no więc eee Skeeter dostał z KS, mam nadzije że mi już Gecko potrzebne nie będzie, bo nikt nie chce ze mną gadać. Jak będe miał problem z Falooutem to sie odezwe, a jeśli ktoś inny ma problem to niech wali śmiało. Koniec gadki, za pare min. UPDATE :evul: :evul: :evul: :evul: :evul: :evul: :evul: :evul: :evul: :evul: :evul: :evul: :evul: :evul: :evul: :evul: :evul: :evul: :evul: :evul:

Taki siaki mag 10-08-2005 16:03

:p OJ, nie wytrzymałem za długo, co nie? :p ? APA, skąd można to wziąść, bardzo mi sie przyda. Only for najlepszych, a i co lepsze, Bozar (rox B)) czy ta najlepsza snajpera, w statach snajpera, ale jakie wrażenia? Bo zabicie 1 serią z bozara ziomka ktury ma te zieloną zbroje to coś.

Matheous 10-08-2005 16:56

...qrwa, ani slowa nie rozumiem z twoich postow. I taki czlowiek jest ode mnie tylko rok mlodszy ;D
APA jest w Navarro i na Oil Rig. Nie wiesz gdzie to jest? Hehehehhee, nie ma tak latwo :D:D:D
Osobiscie od Bozara wole Gauss Rifle-nie trzeba podchodzic tak blisko. Ale za to z Bozarem sa mniejsze problemy z ammo(bo uzywa sie go jeszcze m. in. do rifle'ow).
@Khan-tez widzialem ten filmik. Ale mi chodzi o ludzi, ktorzy graja pierwszy raz i nie znaja jeszcze mapki na wylot. Poza tym, to tez troche kwestia szczescia bo jak sie napatoczysz na random encounter z np. fire geckos na 1 lvlu to raczej nie przezyjesz... A z patchem to samochod nie zniknal mi ani razu przez cala gre-tylko w kryjowce raidersow pojawil sie 'z drugiej strony' ;D A wiem, ze bez patcha trzeba sie z tym caly czas meczyc. Po co? Wystarczy sciagnac kilkukB plik...

Elte Knight Forester 10-08-2005 23:59

Ja osobiscie przeszedlem F2 2 razy :P....i za pierwszym razem mialem szczescie spotkac starych kumpli (Cafe), ale historii o tym jak ktos przechodzi te gierke w 15 minut.......nono, jesli mozna to poprosze o link...musze to zobaczyc :P

A co myslicie o F3...bedzie, niebedzie.....

Taki siaki mag 11-08-2005 15:07

Ej gram kobiętą o imieniu Buffy z wiadomych powodów. ( ci co sie znają to znają :p też quest w Den), ale do kogo mam sie tam zwrócić. Do Rebeki, czy do kogo bo tej becky tam chyba nie ma. Help me.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:52.