Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Broń i przedmioty (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=15)
-   -   afk (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=4653)

Avatar Of Valour 12-04-2004 20:42

afk

Nie wiem czy to dobry dzial ale jest tu o treningu, o niego wlasnie chodzi.Przykladowa sytuacja: trenuje afk,zagapilem sie wylalo mnie ,postac zostala w grze, a ja sie nie moge lognac. Czy jak bede online ale nie bede w grze beda mi rosnac skile??? ?(

Wujek eustachy 12-04-2004 20:50

Jeżeli zostałeś wyrzucony przez odcięcie dostępu do serwera to trenujesz dalej przez 15 minut, jeżeli zaś byłeś afk przez 16 miut to zostajesz wylogowany i skile ci nie lecą.

Avatar Of Valour 12-04-2004 20:52

wcale nie!!! w tej chwili trenuje z osoba ktora wywalilo i powiedziala zebym dalej trenowal i ja uhal i tak juz godzine jade!! :D

Pyzior 12-04-2004 21:12

Hehe jesli nie bedziesz tej osoby uhac to wlasnie tylko przez 15 min a potem juz sie wyloguje .

Avatar Of Valour 12-04-2004 21:15

pytalem sie czy skille rosna,a nie czy mnie wyloguje -__-'

Matheous 12-04-2004 21:25

Jak cie wyloguje to sie nie ruszasz i nie atakujesz-tylko stoisz jak kolek. A skoro do awansu musisz zadawac obrazenia, to skille ci nie urosna....

Nuzen 13-04-2004 09:01

a wlasnie ze atakujesz heh, mnie wywalilo raz tak na moim knighcie i mi 4 skille skoczyly i caly czas walil wiec tu gosciowi sciemy nie wsciskaj

ludmo 13-04-2004 09:15

Z moich doświadczeń wynika że:

1. Jak stwierdzili moi przedmówcy, wylogowuje cię po +/- 15 minutach. Jednak musi zostać spełniony punkt drugi.
2. Nie wykonujesz żadnych czynności, tzn : nie ruszasz się, nie grzebiesz w backpacku, nie piszesz na jakimkolwiek kanale.

Nie ma chyba możliwości, abyś stał przez 1h wogóle nie ruszając się...

To by bylo na tyle...

Pozdrawiam

Avatar Of Valour 13-04-2004 17:27

hmmm...chyba nie jasno powiedzialem,trenuje wiec uderzam to chyba ruch nie?, a poza tym trenowalem z ta bapka 5 godzin i jej jakos nie wywalilo...

kvi 13-04-2004 17:35

Gdy cię kicknie podczas treningu dalej jesteś w grze i dalej kolesia bijesz. I skille rosna :))

Dioskas 13-04-2004 17:42

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez kvi
Gdy cię kicknie podczas treningu dalej jesteś w grze i dalej kolesia bijesz. I skille rosna :))
Dobrze mówi :)
Sprostowanie:
Trenujesz i dostajesz kika. Jeśli w momencie kicka atakowaleś osobe i/lub ona cie atakowala twoja postać zostaje w grze i nie masz na nia kontroli.
Wyloguje cie tylko wtedy kiedy ty przestaniesz kogos atakować i/lub ciebie przestaną i zniknie ci "walka"
Skille rosną jakbyś normalnie trenował...
Może sie zdażyc taka sytuacja że kolega Cie nie bije i sie odsunał od ciebie.. ale ty masz go w okienku battle zaznaczonego jako atakowanie wtedy też nie wywali.
Pozdro

Master Mazi 13-04-2004 18:54

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Matheous
Jak cie wyloguje to sie nie ruszasz i nie atakujesz-tylko stoisz jak kolek. A skoro do awansu musisz zadawac obrazenia, to skille ci nie urosna....
jak cie wywli w czsie treningu to walisz cały czas i skile rosną !!! dostałęm kick weszłem tak około po 10 minutach i miałem adv w swordach w czasie nieobecnosci ;] i kolega mi mówił ze cały czas waliłem go ;) bibi~~

Avatar Of Valour 13-04-2004 19:01

wszystko zostalo wyjasnione wiec prosze o zamkniecie tematu.

Litawor 15-04-2004 17:28

Drobna poprawka: kiedy jestes afk, wylogowuje cię po 16 minutach (po 15 pojawia się ostrzeżenie, że za minute zostaniesz wylogowany). :D

WuZet 16-04-2004 14:20

A gdy ma sie "miecze" tzn. nie można się wylogowac z opowodu walki to też po 16 minut zostaje się wylogowanym??

Avatar Of Valour 16-04-2004 15:08

re up: nie

Matheous 16-04-2004 17:48

No to ja mam takie pytanko-raz bilem se roty gdziestam dostalem kicka i jak sie zalogowalem po jakis 5 min to rot dalej stal i mial tyle samo zycia co wczesniej a ja mialem duuzo mniej-czyli ja go nie walilem a on mnie walil!!! Czyli jak w koncu???

Karwa 17-04-2004 07:49

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez ludmo

1. Jak stwierdzili moi przedmówcy, wylogowuje cię po +/- 15 minutach. Jednak musi zostać spełniony punkt drugi.
2. Nie wykonujesz żadnych czynności, tzn : nie ruszasz się, nie grzebiesz w backpacku, nie piszesz na jakimkolwiek kanale.

czyli masz zke diswuadczenia. ja stalem 1,5 h jak mi matka wylaczyla kompa i dopiero po tych 1,5 h zabily mnie stworki. a nie atakowalem zadnego wiec nie wciskaj kitu

elite 17-04-2004 13:40

nie jest to wcale prawda, ze jak sie kicknie i zostanie twoja postac i bedzie takowac i bedzie atakowana to cie nie wyloguje. kiedys (nie mialem MC) logowalem jedna postac, zostawialem z ratem i pozniej druga i tak w kolko az obie postacie sie atakowaly i jedna ja kierowalem i po kilku minutach (nie 15) wylogowywalo mi jedna postac, roznie to jest- nie wiem od czego to zalezy...

ludmo 17-04-2004 15:16

Cytat:
--------------------------------------------------------------------------------
Oryginalnie dodany przez ludmo

--------------------------------------------------------------------------------

Cytuj:

czyli masz zke diswuadczenia. ja stalem 1,5 h jak mi matka wylaczyla kompa i dopiero po tych 1,5 h zabily mnie stworki. a nie atakowalem zadnego wiec nie wciskaj kitu

Z tego co wiem czy atakujesz czy nie po +\- 16 minutach wywala Cię z gry i koniec. I żadne wymówki typu : ale ja atakowąłem, albo mnie atakowali większego sensu nie mają. Wyrzuca i już

SkiLo 19-04-2004 13:07

nie wyloguje cie, trenowalem tak z kumplem przez pare godzin. pozniej odszedlem i po 15 minutach go wylogowalo.

salwek 26-04-2004 19:51

nie wylogowuje cie po 5 czy ta mpo jakims czasie
ja wyszedlem przez exit i trenowalem z kolega i poszlem sobie do kuzynki na urodziny i wrócilem po 3 godzinach a postac ciagle trenowala skile ,ale i tak mialem daleko do advance wiec nie wskoczyli mi skile :/

Dr. Omader 26-04-2004 20:29

Ja widze że się niezly syf robi to podam konkluzje:
Z mojego doswiadczenia wiem ze jak jestes bity albo ty bijesz to cie nie wywala z servera nawet po kicku. Jest tak od niedawno(chyba od grudniowego update). Kiedys trenowalem i mi prad wywalilo no to zonk bo cos sie server spsol i sie neo nie polaczyla. Dzwonie do kumpla zeby moje postacie poprzestawial no to on je poprzesowal tak ze sie nie bily i dal exit bo myslal ze tak jak zwykle wykickuje mnie po paru minutach jak zwykle przy zerwaniu polaczenia. A tu zonk sie okazalo ze moje postacie staly ponad 4h w grze dlatego ze ciagle byly pozaznaczane do bicia. I wtedy przysli zli evul PK i mnie zabili za AFK, sie wnerwilem bo to nie moja wina byla ze prad wywalilo.

A wiec nie wywala cie po kicku jesli ktos ciebie bije albo ty kogos.

-EOT-

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:57.