Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   Bramki lvlowe na rooku (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=46999)

poisoner 20-08-2005 12:32

Bramki lvlowe na rooku

Ostatnio na roku jest coraz wiecej noobow. Aby temu zapobiec proponuje wprowadzic na roku bramki lvlowe. Oto moje pomysly na takie bramki:
Jaskinia rotów - 20 lvl
Mino hell - 18 lvl
Chain armor - 15 lvl
Uwazam ze wszyscy byliby wtedy zadowoleni poniewaz:
1. nooby nie chodzilby do tych miejsc a wiec nie zostalyby strapowane i nie zaliczyly deda
2. kazdy expilby na swoim poziomie, tzn.: ludzie ktorzy ida na maina expiliby na orkach i trollach gdzie expiloby im sie duzo szybciej niz na minosach lub jeszcze gorzej rotach, ktorych bije po 8 noobow i kazdy zbiera minimalna ilosc expa, a rookslayerzy expiliby wlasnie w tych miejscach z bramkami lvlowymi i nie chodziliby na orki i trolle, a wiec nie zabierali expa ludziom ponizej 8 lvla (rookslayerzy sa silniejsi i zgarniaja wiekszosc expa + z reguly tez loot)

Dwimenor 20-08-2005 12:37

A jak sobie wyobrażasz, żeby osoby które idą na maina zdobyły chain armora, carlin sworda i reszte sprzętu? Przecierz nie każdy ma kolgów którzy coś dadzą. Nie zawsze da się kupić scale armor(bo kto tym handluje) i całą reszte? Pomyśl logicznie-jak taki świerzo upieczony gracz miałby sobe dać radę na mainlandzie?
Samą kasą nie wyrzyje. Coś jednak musi mieć.
A tak na marginesie: Cipsoft nie popiera rookstayerów.

Edit: Jakby miały by już być te twoje bramki lv to:
Jaskinia rotów - 6lv
Mino hell - 5lv
Chain armor - 4lv
Albo coś w tym stylu. Ale napewno mniejsze/równe 8.

Shinjix 20-08-2005 12:42

Rook jest po to, zeby nauczyc sie grac, a nie dla jakis smiesznych rookstayerow. Tak zawyzone bramki to glupi pomysl.

poisoner 20-08-2005 12:50

Cytuj:

A tak na marginesie: Cipsoft nie popiera rookstayerów.
Cipsoft niestety nikogo nie popiera od pewnego czasu. Ani rookslayerow, ani paladynow, ani rybakow, ani uhmakerow i runemakerow. My sami musimy domagac sie swoich praw. X( X( X(

Xagar 20-08-2005 12:52

Taaaa tylko ciekawe jak by sie eq zdobywalo na rooku ja na 3-4 levlu robie chain armor qesta. Rook nie jest po to zeby tam zostawac tylko po to zeby nauczyc sie grac i na 8 levlu wyjsc na maina.

@dwimenor

oj oj na asterze duzo ludzi handluje :D

@up

Nie popiera uzywania macro, zobacz ile bylo 11 levli przed upade a ile teraz moim zdaniem mniej!

Nietypowy 20-08-2005 12:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez poisoner
1. nooby nie chodzilby do tych miejsc a wiec nie zostalyby strapowane i nie zaliczyly deda

Jak zaliczą deada to ich problem następnym razem niepójdą tam i tyle ;)
Pisząc ten temat myślałeś że co ?? Cipsoft przeczyta temat uzna to za wspaniały pomysł i zrobi Rook update ?? :p Chyba nie
Ten temat raczej nic nie zmieni co do rooka ;)

poisoner 20-08-2005 13:03

Cytuj:

Jak zaliczą deada to ich problem następnym razem niepójdą tam i tyle
Ale mi chodzi o to zeby dobrze mialy i nooby ktore pozniej pojda na maina (beda chodzily na odpowiednie dla nich potwory, a nie minosy czy roty) i rookslayerzy, ktorzy w ten sposob bede mieli gdzie zgarniac duzo expa bo nie beda im sie takie 4-5 lvle pałętały i bily minosow czy rotow oraz zabieraly loota. :p

Nietypowy 20-08-2005 13:18

Ale jak pójdzie ci taki noob na minosa czy rota to co on mu zrobi ?? 1-3 hity i to co 1-3 min a rookslayer bedzie go bił szybko i loota napewno zakosi ;)
A przez rookslayerow inni ci co chcą się wydostać na maina mają nie chodzić na mino i roty ?? Bo te potwory sa dla rookslayerów?? Oni zostaja, niech cierpią Rook to większość Noobów a ci co postanowili zostać na rooku na stałe wiedzieli o tym : B)

-Res- 20-08-2005 13:51

Bez sensu,questy muszą być.
@Dwim
Nie wiedziałem że moderatorzy popełniają błędy ortograficzne ; 0

Raul 20-08-2005 13:54

Tak jak Dwim napisał, CipSoft nie popiera rookstayer'ów, więc nic dla nich nie zrobi. I te bramki z podanymi przez Ciebie levelami są idiotyczne. Bo zdecydowana większość ludzi gra na rooku z przymusu żeby jak najszybciej przejść i wyjść na main. No chyba, że minimalny level na wyjście z rooka podniesiesz na 20. -.-

Lady Tigerka 20-08-2005 15:40

mnie naprzykład jarała gra ana rooku zrobiłam tam w niecałego miecha 25 lvl bo byłam zmęczona hakiem i rookiem z 30 lvlu ;/ chciałam się odciąć od świata gdzie non stop była wojna w którą byłam zamieszana...

DR.UTi 20-08-2005 15:46

Mnie w tym temacie tylko jedno intryguje...zamiast nOOb, może newbie?

Pell Darith 20-08-2005 15:57

Ja myślę, że takie bramki były by fajne, tyle, że nieco niższe... Wiem co wkurza Poisonera (n00by, czekające, aż jakis high lvl pójdzie pierwszy i wszystkie potwory rzucą się na niego. Wtedy on będzie sobie mógł spokojnie, na sępa zrobic questa. A i jeszcze pewnie zdąży wrócić i zacząć bić się o caiło potwora, którego nawet nie dotknął...), gdyż mnie "drzaźni" to samo, ale Twój wzór bramek jest faktycznie ciut (wg. mnie) zawyżony... A oto moje typy:

Jaskinia rotów: 7 lvl
Mino Hell: 7/8 lvl
Chain armor: 5/6 lvl

Anturek 20-08-2005 16:47

Hmm... Bramki lvl-owe to niedobry pomysł! Po dłuższy rozpatrzeniu aspektu noobków i nevbie atakujących nasze potwory doszedłem do wniosku, że przecież każdy doświadczony Rookstayer umie sobie z tym poradzić. A to, przyblokuje potwora jakąś rzeczą (krzesło, box, czy nawet inna postać) by zaczął atakować kogoś innego, a to jest najlepsza perswazja by ktoś opuścił dane miejsce. Co do podkradania lootu... Czy zbawi nas, jeśli sobie ktoś weźmie te pare gp? Jedynie nie traktuje tego gdy huntuje na trolach ( z powodu silver amuletów ) oraz na mino ( poisena i brozne amulet ), ale na to też da się znaleźć sposób. Pozatym np. w przypadku mino hell sądzę że niskolvlowe postacie nawet się przydają. A to czasem zaliczą deda ( z tąd mam wkońcu 23 wędki :) ) albo coś od Ciebie kupią. Jeśli stoje przed wyborem: Czy zabrać ze sobą przypuśćmy 3 chain armory ( choć wiadomo że po huncie na mino jest ich o wiele więcej ) do miasta i tam je sprzedać za 80-100 gp, czy zostać w mino hell i ów armory sprezdać za 50-80 gp to wybieram tą drugą możliwość. Pozatym z noobków i newbie idzie czasem się dobrze pośmiać :D A nie ma to jak pożądna dawka humoru z rana ( to jest lepsze niż kawa ) Także w dyskusji na temat bramek lvlowych jestem na NIE

Pell Darith 20-08-2005 17:00

Ok, krzesła przydają się na pojedyńcze n00by, ale co gdy Twój hunt przerywa całe stado n00bów (4-5) ? Wtedy krzesło nie pomoże (chyba, że bardzo ciasny korytarz :P). Mi tu nie chodzi o pare gp, bo takowych mi raczej nie brakuje, ale denerwuje mnie sam fakt takich n00biastych looterów (najgorsze z mozliwych połączeń :)), którzy sobie stoją z boku, albo jeszcze gorzej - odpychają cię od potwora i koszą wesoło loot. Oczywiście w wypadku wilków, orków czy snake'ów
taki looter mnie nie obchodzi, ale jak mówisz - w wypadku trolli czy mino jest to wyjątkowo wkurzające... A bronze amulet w taki właśnie sposób wywalczyłem (ledwo zdążyłem rzucić ciało minosa koło siebie (minosa, którego JA zabiłem (zabrałem mu 95 % hp...))

Okrutny 20-08-2005 17:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pell Darith
Ja myślę, że takie bramki były by fajne, tyle, że nieco niższe... Wiem co wkurza Poisonera (n00by, czekające, aż jakis high lvl pójdzie pierwszy i wszystkie potwory rzucą się na niego. Wtedy on będzie sobie mógł spokojnie, na sępa zrobic questa. A i jeszcze pewnie zdąży wrócić i zacząć bić się o caiło potwora, którego nawet nie dotknął...), gdyż mnie "drzaźni" to samo, ale Twój wzór bramek jest faktycznie ciut (wg. mnie) zawyżony... A oto moje typy:

Jaskinia rotów: 7 lvl
Mino Hell: 7/8 lvl
Chain armor: 5/6 lvl

To te nooby wychodzac na maina beda mialy skile 12/12 :P
ja na 2 levelu zrobilem carlin sword questa, chain armor, copepr shielda, legion helmet i studded legi wypadly z matwego goscia na pisonach (chcial zeby mu oddac buaha ). I co, taki 6-7 level szedl przedemna, zropowal minosa, i bilismy razem. Gosciu se robil skile + loot byl jego. Ja mam zasade ze nie kradne lootu ani nie zabijam pootworow jezeli on sma mi nie podpadl albo teog chce :P
Poisoner sie zdolowal jak zobaczyl u 2 levela taki ekw jak ja np mialem.
A jak ci powiem ze na 9 levelu (48/48 92% jeszcze do 10) mam c arma k legi itd. to zrobisz bramke levelowom na depo abym nie mogl nic kupic?:P
SROL
Edit: Aha, i nooby sie przydaja, zejda gdzies, nie zdaza wyjsc, ropuje cialo i... wooooow 2k wypoadlo z ciala :D

Krizz 20-08-2005 18:08

LOL!
Komu by sie chciało siedzieć na rooku do takich lvli -.-
To co powiedziałes jest bez sensu,... X(

ShoX 20-08-2005 19:01

Cytuj:

Ostatnio na roku jest coraz wiecej noobow. Aby temu zapobiec proponuje wprowadzic na roku bramki lvlowe. Oto moje pomysly na takie bramki:
Jaskinia rotów - 20 lvl
Mino hell - 18 lvl
Chain armor - 15 lvl
Uwazam ze wszyscy byliby wtedy zadowoleni poniewaz:
2. kazdy expilby na swoim poziomie, tzn.: ludzie ktorzy ida na maina expiliby na orkach i trollach gdzie expiloby im sie duzo szybciej niz na minosach lub jeszcze gorzej rotach, ktorych bije po 8 noobow i kazdy zbiera minimalna ilosc expa, a rookslayerzy expiliby wlasnie w tych miejscach z bramkami lvlowymi i nie chodziliby na orki i trolle, a wiec nie zabierali expa ludziom ponizej 8 lvla (rookslayerzy sa silniejsi i zgarniaja wiekszosc expa + z reguly tez loot)

Szczerze?? Sam jestes noobem jak siedzisz na tym lv na rooku

poisoner 20-08-2005 21:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez DR.UTi
Mnie w tym temacie tylko jedno intryguje...zamiast nOOb, może newbie?

Raczej glupi pomysl, bo 99% newbie to sa nooby ktore bija obce potworki. :p

poisoner 20-08-2005 21:46

Cytuj:

Hmm... Bramki lvl-owe to niedobry pomysł! Po dłuższy rozpatrzeniu aspektu noobków i nevbie atakujących nasze potwory doszedłem do wniosku, że przecież każdy doświadczony Rookstayer umie sobie z tym poradzić. A to, przyblokuje potwora jakąś rzeczą (krzesło, box, czy nawet inna postać) by zaczął atakować kogoś innego, a to jest najlepsza perswazja by ktoś opuścił dane miejsce. Co do podkradania lootu... Czy zbawi nas, jeśli sobie ktoś weźmie te pare gp? Jedynie nie traktuje tego gdy huntuje na trolach ( z powodu silver amuletów ) oraz na mino ( poisena i brozne amulet ), ale na to też da się znaleźć sposób. Pozatym np. w przypadku mino hell sądzę że niskolvlowe postacie nawet się przydają. A to czasem zaliczą deda ( z tąd mam wkońcu 23 wędki ) albo coś od Ciebie kupią. Jeśli stoje przed wyborem: Czy zabrać ze sobą przypuśćmy 3 chain armory ( choć wiadomo że po huncie na mino jest ich o wiele więcej ) do miasta i tam je sprzedać za 80-100 gp, czy zostać w mino hell i ów armory sprezdać za 50-80 gp to wybieram tą drugą możliwość. Pozatym z noobków i newbie idzie czasem się dobrze pośmiać A nie ma to jak pożądna dawka humoru z rana ( to jest lepsze niż kawa ) Także w dyskusji na temat bramek lvlowych jestem na NIE
Bardzo sie ciesze, ze wreszcie wypowiedzial sie jakis czlowiek, ktory madrze gada i po jego wypowiedziach latwo wyciagnac wniosek ze jest on rookslayerem, a wiec bratnia dusza. :) Jednak z tym humorem to ja lubie sie posmiac, ale tylko wtedy kiedy robie trapy w mino hell z kumplem, normalnie wolalbym jednak sam poexpic. :p
Cytuj:

Twój wzór bramek jest faktycznie ciut (wg. mnie) zawyżony
Twoje wzory sa niedobre, poniewaz jak juz mowilem to nie jest miejsce do expienia dla "mainiakow" tylko dla rookslayerow, wiec proponujcie wszystkie wzory powyzej 8 lvlu.
Cytuj:

Poisoner sie zdolowal jak zobaczyl u 2 levela taki ekw jak ja np mialem.
Nie doluje mnie to, ze ktos ma dobry eq. Niech gosciu i ma na 1 lvlu legion helmet, brass armor, studded legi, leather bootsy, cooper shielda, spike sworda, poison daggera, scale armora, silver amulet, bronze amulet, brass legi i nawet moze miec na roku na 1 lvlu magic plate armor, tez mnie to nie zdoluje, bo bede zbieral kase zeby kupic. :) Tylko denerwuje mnie ze oni sobie biora drogie itemy moim kosztem z potworow za ktore ja dostalem prawie caly exp. :p A ze swoimi c armami i k legami nie wyjezdzaj bo to jest dzial o roku a wiec walisz offtopica i tyle ci powiem. I jeszcze sie chwalisz jakie masz wspaniale skille na mainie. :p
Cytuj:

Komu by sie chciało siedzieć na rooku do takich lvli -.-
Zrobic 100 lvl na mainie potrafi kazdy idiota, nawet dziecko 3 letnie by potrafilo, a na roku zdobyc 100 lvl to trzeba byc mistrzem tej gry. :)
Cytuj:

Szczerze?? Sam jestes noobem jak siedzisz na tym lv na rooku
Nie sztuka jest expic na mainie gdzie wpada 5 k expa na godzine na niskich lvlach, natomiast sztuka jest expic na roku gdzie trzeba sie mocno napocic zeby zarobic 2 k expa w godzine. ;)

Crowal 20-08-2005 22:07

Nierealne...

A co do poprzedniej strony, że chciałeś chronić n00by które na 2lvl chodzą na Minosy i Roty, to równie dobrze mógłby chcieć zrobić bramkę w każdym miejscu na mainie...Orc Wariory od 11lvl, Cyc od 13, MinoGurad od 14 (Zależy jeszcze od profesji) itd. Wtedy co to byłaby za gra? Jakbym chodził tylko na potwory które na 98% Ubiję bez problemu... ?
I poprę porzedników że te bramki lvlowe od wyżej niż 7lvl to niedostępność, bo CipSoft w życiu by się na to nie zgodził, a nasze posty oni mają w du...Ekhymn.....Gdzieś. I za nic niebędzie tego bo by było więcej Rookstayerów, a to by Cipom wyszło na złe... I PODEJRZEWAM że będą niedługo chcieli Rookstayerów wytępić poprzez automatyczne wysłanie postaci od 8(Maksymalnie 10) automatycznie na Main, trzeba będzie tylko podać profesję i miasto. Albo nawet na oficjalnej stronie Tibii. Więc już nie kombinujcie, bo to się stanie jeszcze naprawdę! A to byłby cios wielkości, rozpadających się spear'ów ;( ;( ;( !!!

poisoner 20-08-2005 22:15

Cytuj:

I PODEJRZEWAM że będą niedługo chcieli Rookstayerów wytępić poprzez automatyczne wysłanie postaci od 8(Maksymalnie 10) automatycznie na Main, trzeba będzie tylko podać profesję i miasto. Albo nawet na oficjalnej stronie Tibii. Więc już nie kombinujcie, bo to się stanie jeszcze naprawdę! A to byłby cios wielkości, rozpadających się spear'ów !!!
To bedzie koniec mojej przygody z tibia, bo po updacie gra na mainie nie ma sensu, a jesli cipsoft zwali takze rooka to bedzie znaczyc ze ci ludzie nie maja w ogole pojecia o tym czego chca gracze, a rookslayerow jest naprawde duzo, prosze mi wierzyc, ja na minosach spotykam dziennie z 10 nowych rookslayerow na minosach, a jest sporo takich o lvlach +15. Ja jednak mysle ze Cipsoft nie zwali calkowicie gry, bo juz wystarczaja duzo sie zmienilo na duzy minus w tej grze, wiec juz chyba limit bledow cipsoft wyczerpal. X( X( X(

musc 20-08-2005 22:23

ja sie prawie w 100% zgadzam z poisonerem co prawda według mnei te bramki lvl mogły by być troche nizsze. a co do tego ze poisoner jest noobem bo siedzi na takim lvlu an rooku to sie neizgadzam. Według ciebie pewnie sunrise tez jest noobem a moge sie załozyc ze maasz o wiele nizszy lvl od niej an meinie niz ona ma na rooku wiec jedynym noobem tutaj mzoesz byc ty

Vallon 20-08-2005 22:52

te bramki są bez sensu, ponieważ rook jest po to, aby się nauczyć grać, a jeżeli się zostaje rookstayerem to trzeba się liczyć z noobami

Clark 21-08-2005 10:51

;p

jezlei juz bramki to powinni zrobic kosmiczne bramki typu 50+ i tam quest z jakimis hunterami na scale arm a bramki na mino hell etc. to jest glupie ty myslisz ze na nowym servie wiara czasem do 14-15 lv biega z eq z rooka wiec zastanow sie troszeczke

Dziadoo 21-08-2005 15:33

Cytuj:

Zrobic 100 lvl na mainie potrafi kazdy idiota, nawet dziecko 3 letnie by potrafilo, a na roku zdobyc 100 lvl to trzeba byc mistrzem tej gry. :)

oO 100lvl nawet 3 letnie dziecko potrafi oO Dobrze wiedziec... moglbys podac swoja najlepsza postac :> Bo chyba jestes zdeka starszy jak 3 lata :P

Bramki na rooku :> Bez przesady.. wiec jesli ide z kumpelm i chcemy sobie nawzajem pobloczyc minoski czy roty to najpierw mamy nabjac kosmiczne lvle? A moze.. do 15 lvla mam siedziec na ratach bo wyjscia na loowny teren rooka bedzie od 15 lvla? Pomysl troszke...

Raul 21-08-2005 17:56

Cytuj:

Skoro już mówisz, że każdy idiota potrafi zdobyć 100lvl na mainie, to zapewniam, że również każdy idiota potrafi zdobyć 100lvl na rooku. Tylko zajmie mu to więcej czasu.
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez musc
Według ciebie pewnie sunrise tez jest noobem a moge sie załozyc ze maasz o wiele nizszy lvl od niej an meinie niz ona ma na rooku wiec jedynym noobem tutaj mzoesz byc ty

Skoro oceniasz czy ktoś jest noobem po jego lvl, to życzę powodzenia w przyszłym życiu.

Pramus 21-08-2005 18:13

@Dwimenor, Raul
racja, ale jak od wszystkiego takze od tego sa wyjatki... CIPsoft dawal ludziom itemy za high lvl na rooku, jeden z Godów ma postac Rookstayera i nawet ktos podobno dostal tam domek o.O

poisoner 21-08-2005 19:58

Cytuj:

to jest glupie ty myslisz ze na nowym servie wiara czasem do 14-15 lv biega z eq z rooka wiec zastanow sie troszeczke
A nie znasz takiego pojecia jak rookstayer??? Jakbys nie wiedzial to ci ludzie zostaja na rooku do konca swojej gry w tibie i caly czas biegaja z tym samym eq nawet na 50 lvlu, wiec ty sie lepiej zastanow. :p
Cytuj:

chcemy sobie nawzajem pobloczyc minoski czy roty to najpierw mamy nabjac kosmiczne lvle?
To sie wam calkowicie nie oplaca, bo jest duzo ludzi i kazdy dostaje minimalna ilosc expa, a loot bierze jedynie ta osoba, ktora najszybciej przerzuci cialo minoska. A z tym bloczeniem rotow to zycze ci powodzenia, bo mnie one mocno walily ponizej 8 lvla mimo ze mialem najlepszy eq jaki jest na roku i dobre skille (18/20 czy cos w tym stylu, juz nie pamietam dokladnie). Natomiast rookslayerowi oplaca sie hunt na te potwory, bo traci duzo mniej hp, zgarnia duzo wiecej expa i bierze dobry loot.
Cytuj:

A moze.. do 15 lvla mam siedziec na ratach bo wyjscia na loowny teren rooka bedzie od 15 lvla? Pomysl troszke...
Jesli ktos chce szybko przejsc roka to nie chodzi na minosy, gdzie jest duzo ludzi i kazdy zgarnia bardzo malo expa, tylko chodzi na orki i trolle gdzie exp jest duuuzo szybszy jak dla niego. :p
Cytuj:

Skoro już mówisz, że każdy idiota potrafi zdobyć 100lvl na mainie, to zapewniam, że również każdy idiota potrafi zdobyć 100lvl na rooku. Tylko zajmie mu to więcej czasu.
Wlasnie o to chodzi, ze zajmie to duzo wiecej czasu i tez duzo wiecej pozniej bedzie musial pomyslec glowa nad tym jak zdobyc spike sworda jak bedzie chcial tego dokonac, a na mainie wszystkie questy sa jasne jak slonce i wystarczy wybic kilka potworow i juz quest zrobiony. Nawet kazdy wie jak zrobic anihilatora, a jak zdobyc spike sworda nikt nie wie. Na mainie w ogole nie trzeba duzo myslec, np przy expieniu wystarczy klepac bez sensu dwarfy az lvl skoczy do gory, a pozniej sie przeniesc na cyce i inne smiechu warte potwory. Dlatego tez uwazam ze kazdy idiota zrobi 100 lvl na mainie :p
Cytuj:

Skoro oceniasz czy ktoś jest noobem po jego lvl, to życzę powodzenia w przyszłym życiu.
A niby po czym ocenia sie umiejetnosci gry danej osoby, jak nie po levelu? Powiem ci, zes teraz palnął glupote. :p
Cytuj:

racja, ale jak od wszystkiego takze od tego sa wyjatki... CIPsoft dawal ludziom itemy za high lvl na rooku, jeden z Godów ma postac Rookstayera i nawet ktos podobno dostal tam domek o.O
Cipsoft powinien wynagradzac ludzi za wysilek i czas, ktory poswiecaja gracze grajacy bardzo dlugo w tibie. A zdobycie high lvla na roku to duzo wiekszy wysilek niz na mainie, gdzie pod depo polowa osob ktore tam stoja ma lvle powyzej 30. :p

Dwimenor 21-08-2005 20:11

Cytuj:

A nie znasz takiego pojecia jak rookstayer??? Jakbys nie wiedzial to ci ludzie zostaja na rooku do konca swojej gry w tibie i caly czas biegaja z tym samym eq nawet na 50 lvlu, wiec ty sie lepiej zastanow. :p

I tak wszystko kończy się na tym, że dla Cips Softu pojęcie rookstatyera nie istnieje.
Cytuj:

Wlasnie o to chodzi, ze zajmie to duzo wiecej czasu i tez duzo wiecej pozniej bedzie musial pomyslec glowa nad tym jak zdobyc spike sworda jak bedzie chcial tego dokonac, a na mainie wszystkie questy sa jasne jak slonce i wystarczy wybic kilka potworow i juz quest zrobiony. Nawet kazdy wie jak zrobic anihilatora, a jak zdobyc spike sworda nikt nie wie. :p
Jak ktoś korzysta z rozwiązań, to rzeczywiście: zabić kilka potworów, wypowiedzieć pare kwestii i tyle.

Cytuj:

A niby po czym ocenia sie umiejetnosci gry danej osoby, jak nie po levelu? Powiem ci, zes teraz palnął glupote. :p
A ja ci powiem, żeś ty palną głupotę.
Paraftazując stare przysłowie: Nie oceniaj ludzi po levelu.
Cytuj:

Cipsoft powinien wynagradzac ludzi za wysilek i czas, ktory poswiecaja gracze grajacy bardzo dlugo w tibie. A zdobycie high lvla na roku to duzo wiekszy wysilek niz na mainie, gdzie pod depo polowa osob ktore tam stoja ma lvle powyzej 30. :p
A tam wysiłek. Bardziej ciągłe powtarzanie tych samych czynnośći. Nie wysiłek-ale wytrwałość. Jakoś jeszcze nikt mnie nie wynagrodził za bycie wytrwałym w kasowaniu codziennie trzech tematów "jak wklejać zdjęcia"

Sozemego 21-08-2005 21:17

niektorzy tutaj tak mowia jakby rook to bylo wasze cale zycie i nic wiecej nie widzicie. Chcesz grac to graj, wybrales rooka to spoko, ale czy gdzies jest napisane, ze dostaniesz itemy za wytrwalosc ? Nie. To nie dopraszaj sie, wiedziales na co sie decydujesz wybierajac rooka.

A co do kombinowania nad questami. Mowisz ze macie nad czym myslec, a tutaj na mainie wszystko latwe. To moze powiesz to jak juz rzeczywiscie KTOS wymysli, jak zdobyc tego spike sworda. Bo tutaj na razie nikt nie rozwiazal wiele questow.
100 level na rooku mistrz gry ? niby czemu ? bo ma 34784574 razy wiecej cierpliwosci niz normalny czlowiek zeby przez prawie 16 MIL expa bic tylko trolle/roty/minosy. Raczej mistrz ludzkiego mozgu -.-

nie cytowalem bo mnie sie nie chce, mam nadzieje, ze wszyscy wiedza o co chodzi

Nietypowy 21-08-2005 21:24

Podziwiam ludzi którzy mają high lvl na rooku :o Ale na mainie wcale nie jest tak łatwo zdobyć 100 lvl B) Main to nie tylko expienie to także skillowanie, ćwiczenie m lvl, questy i prześciganie się lvl. A co do CipSoftu to kur** nie przesadzaj!! Starają się ulepszaja gre a ty kur** narzekasz !! Wkur*** mnie takie coś X(

poisoner 21-08-2005 21:30

Cytuj:

I tak wszystko kończy się na tym, że dla Cips Softu pojęcie rookstatyera nie istnieje.
Skoro dla Cipsoftu pojecie rookstayera nie istnieje to czemu daje w nagrode dobre itemy high lvlowym rookstayerom? Przeciez sunrise otrzymal brass legi wlasnie za wysoki lvl na ROKU!!!
Cytuj:

Paraftazując stare przysłowie: Nie oceniaj ludzi po levelu.
Ale to wlasnie lvl najbardziej odzwierciedla umiejetnosci gracza, wiec skoro nie po lvlu, to sie pytam po czym mam oceniac graczy???
Cytuj:

A tam wysiłek. Bardziej ciągłe powtarzanie tych samych czynnośći. Nie wysiłek-ale wytrwałość. Jakoś jeszcze nikt mnie nie wynagrodził za bycie wytrwałym w kasowaniu codziennie trzech tematów "jak wklejać zdjęcia"
Wlasnie to na mainie jest powtarzanie tych samych czynnosci, a nie na roku. Bo na mainie sie bez przerwy wali krasnale, a na roku zeby zdobyc spike sworda nie wystarczy zabic kilka milionow minosow, bo klucz z nich na pewno nie wypadnie, tylko trzeba sie wysilic intelektualnie i znalezc ten klucz, wiec gadasz glupoty. Jak powszechnie wiadomo, kazdy rookstayer dąży do zdobycia spike sworda i sie przy tym wysila intelektualnie, a nie bez sensu wali krasnale, wiec tutaj zdecydowanie jest odwrotnie niz ty piszesz. :p
Cytuj:

Sunrise i brass legi - wiesz to od kumpla gm'a z podwórka? A nawet jeśli - on jest legendą, a ty nigdy nią nie zostaniesz.
Jeśli ja nie zostane legendą, to ty nie zostaniesz nigdy niczym wiecej jak pospolitym noobem, jakich tysiace sie pałęta w tej grze. :p
Cytuj:

Nawet sam powinieneś dać im ten loot
Ja zbieram kase na kupno poison daggera i chce miec przynajmniej tyle kasy co dziewiczy instynkt, wiec nie widze powodu zebym mial oddawac noobom za nic kase czy jakis wartosciowy loot. :p
Cytuj:

nie zaliczasz się do pospólstwa idiotów, tylko jesteś wyjatkowym kretynem
Jeśli ja jestem wyjatkowym kretynem to na opis twojej glupoty po prostu brakuje slow. :p

Sozemego 21-08-2005 21:36

Cytuj:

Skoro dla Cipsoftu pojecie rookstayera nie istnieje to czemu daje w nagrode dobre itemy high lvlowym rookstayerom? Przeciez sunrise otrzymal brass legi wlasnie za wysoki lvl na ROKU!!!

Ale to wlasnie lvl najbardziej odzwierciedla umiejetnosci gracza, wiec skoro nie po lvlu, to sie pytam po czym mam oceniac graczy???

Wlasnie to na mainie jest powtarzanie tych samych czynnosci, a nie na roku. Bo na mainie sie bez przerwy wali krasnale, a na roku zeby zdobyc spike sworda nie wystarczy zabic kilka milionow minosow, bo klucz z nich na pewno nie wypadnie, tylko trzeba sie wysilic intelektualnie i znalezc ten klucz, wiec gadasz glupoty. Jak powszechnie wiadomo, kazdy rookstayer dąży do zdobycia spike sworda i sie przy tym wysila intelektualnie, a nie bez sensu wali krasnale, wiec tutaj zdecydowanie jest odwrotnie niz ty piszesz. :p

na mainie nie tylko wali sie krasnale, jest WIELE potworkow do walenia, poza tym tez sie chodzi na hunty, skilluje itp~
trzeba sie wysilic ? a gdzie efekty ...

aires 21-08-2005 23:05

Skoro wszystkie questy na mainie są takie proste to moze wytłumaczysz mi jak zrobić quest na Warlord Sworda? Albo na Winged Helmet? Oczywiście, każdy umie blokować faraony, ale do walenia minosów na 50 lvlu to trzeba mieć wyjątkowe umiejętności i wiedzę o tibii. Rookslayer dla mnie jest osobą która ma za dużo wolnego czasu, albo nie umie grać na mainie.

Ocenianie ludzi po lvlu - Ok, mam 2 postacie - jedna 140lvl, druga 4 lvl. Gram tą drugą więc jestem noobem. SpoX!

Sunrise i brass legi - wiesz to od kumpla gm'a z podwórka? A nawet jeśli - on jest legendą, a ty nigdy nią nie zostaniesz.

@Topic
Tibia to gra. Na rooku mamy się nauczyć grać. Dlaczego nie moge tam przeżyć czegoś ciekawego np. uciekać przed mino na 2 lvlu. Kiedys to było fajne... Ty byś chciał wepchnąć wszystkie newbie na trole - siedźcie tam bo na mino huntuje pan super mega hlvl rookslayer! Rookslayer to osoba która powinna pomagać nowym. Nawet sam powinieneś dać im ten loot, nauczyć grać a nie trapować poison spiderami.

Ehur 21-08-2005 23:22

Cytuj:

Wlasnie o to chodzi, ze zajmie to duzo wiecej czasu i tez duzo wiecej pozniej bedzie musial pomyslec glowa nad tym jak zdobyc spike sworda jak bedzie chcial tego dokonac, a na mainie wszystkie questy sa jasne jak slonce i wystarczy wybic kilka potworow i juz quest zrobiony. Nawet kazdy wie jak zrobic anihilatora, a jak zdobyc spike sworda nikt nie wie. Na mainie w ogole nie trzeba duzo myslec, np przy expieniu wystarczy klepac bez sensu dwarfy az lvl skoczy do gory, a pozniej sie przeniesc na cyce i inne smiechu warte potwory. Dlatego tez uwazam ze kazdy idiota zrobi 100 lvl na mainie :p

Tia, zrobiłeś kiedyś od ZERA desert quest? Szczerze wątpie. No i popieram to co Aires napisal z winged helmetem itd. "Na mainie..." - opisałeś właśnie rooka, czyli bić orki/trolle/roty/mino do upadłego. Demony śmiechu warte? Haha, no boki zrywać. Wątpie żebyś ty miał szansę zrobić 100 lvl na mainie, bo nie zaliczasz się do pospólstwa idiotów, tylko jesteś wyjatkowym kretynem... Powiedziałem, co miałem do powiedzenia - teraz możemy sobie podyskutować :o

Elmer 21-08-2005 23:27

Cipsoft mógłby zrobić dodatkowe miejsca z bramkami levelowymi dla rookstayerów, ale nie powinien w żadnym wypadku zabierać starych terenów osobom chcącym szybko przejść rooka. Wszystkie te pomysły z bramkami są niemożliwe do zrealizowania.

emilok 22-08-2005 01:31

oki tera bedzie flejm
Cytuj:

pozwolisz ludzia samym decydowac na co moga isc?
czy zaczneisz sie bawic w system totalitarny?
Cytuj:

Raczej glupi pomysl, bo 99% newbie to sa nooby ktore bija obce potworki. :p

szczeze to mnie to wali, ale osoba poczatkujaca to w 99,9% idiota i debil?
ale PROstak sie odzywa
Cytuj:

Bardzo sie ciesze, ze wreszcie wypowiedzial sie jakis czlowiek, ktory madrze gada i po jego wypowiedziach latwo wyciagnac wniosek ze jest on rookslayerem, a wiec bratnia dusza.

kali ukrasc krowe dobrze, kaliemy ukrasc zle
Cytuj:

Twoje wzory sa niedobre, poniewaz jak juz mowilem to nie jest miejsce do expienia dla "mainiakow" tylko dla rookslayerow, wiec proponujcie wszystkie wzory powyzej 8 lvlu.

o ****a mac, TY tak ustaliles mój buddo
Cytuj:

Nie sztuka jest expic na mainie gdzie wpada 5 k expa na godzine na niskich lvlach, natomiast sztuka jest expic na roku gdzie trzeba sie mocno napocic zeby zarobic 2 k expa w godzine. ;)

wiec widac po tym ze ty jestes inteligent poniewaz nie posiadasz 100 lvla?, czy mowisz takze o sobie?
niesztuka jest expic .....
co masz za sztuke expic na rooku swoim mega wypasem ????
idziesz bijesz, idziesz bijesz, idziesz bije, logut
sztuką dla sztuki, nikt Cie ne przykuwa do monitora, do tibi, a wkoncu do rooka
Cytuj:

To bedzie koniec mojej przygody z tibia

moze juz skoncz
Cytuj:

ofg ty debilu, idz na nauke czytania ze zrozumieniem
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Clark
jezlei juz bramki to powinni zrobic kosmiczne bramki typu 50+ i tam quest z jakimis hunterami na scale arm a bramki na mino hell etc. to jest glupie ty myslisz ze na nowym servie wiara czasem do 14-15 lv biega z eq z rooka wiec zastanow sie troszeczke

NA NOWYM SWIECE KAZDY CHCE BYC PIERWSZY, A WIEC NA TWOIM ROOKU ROBI 8 LVL NA SZCZURACH, TROLACH I WILCZKACH, IDZIE DO SWIATYNI I PRZENOSI SIE NA MAIN JAKO JEDNA Z PIERWSZYCH OSOB, JEGO EQ TO : LEATHER HELM, STUDDED ARMOR, STUDDED SHIELD, LEATHER LEGS, MACE, 10 MEAT,
kumasz?
Cytuj:

To sie wam calkowicie nie oplaca, bo jest duzo ludzi i kazdy dostaje minimalna ilosc expa, a loot bierze jedynie ta osoba, ktora najszybciej przerzuci cialo minoska. A z tym bloczeniem rotow to zycze ci powodzenia, bo mnie one mocno walily (...)

ty umieć czytać wiecej jak 5 wyrazów naraz?
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dziadoo
Bramki na rooku :> Bez przesady.. wiec jesli ide z kumpelm i chcemy sobie nawzajem pobloczyc minoski czy roty to najpierw mamy nabjac kosmiczne lvle? A moze.. do 15 lvla mam siedziec na ratach bo wyjscia na loowny teren rooka bedzie od 15 lvla? Pomysl troszke...

jezeli Twoi koledzy kradna sobie loota, to albo nie masz kolegów i nie wiesz co to kolezenstwo, albo sa tacy jak ty, a z bloczeniem to za przeproszeniem *** cie to obchodzi ile on dmg dostaje?, cos ty sie chyba zabardzo chcesz w*******ic w zycie kazdego tibijczyka
Cytuj:

Natomiast rookslayerowi oplaca sie hunt na te potwory, bo traci duzo mniej hp, zgarnia duzo wiecej expa i bierze dobry loot.

po 1 mnie to wali
po 2 mnie to zwisa
po 3 mnie to powiewa
ze jestes rookslayerem buhahah sama nazwa, typowe dla ludzi co please w plx zmieniaja
Cytuj:

Jesli ktos chce szybko przejsc roka to nie chodzi na minosy, gdzie jest duzo ludzi i kazdy zgarnia bardzo malo expa, tylko chodzi na orki i trolle gdzie exp jest duuuzo szybszy jak dla niego. :p

nie wpierniczaj sie mi sie do tego co ja robie, prosze, ja twoich dzialan nie oceniam
Cytuj:

Wlasnie o to chodzi, ze zajmie to duzo wiecej czasu i tez duzo wiecej pozniej bedzie (...)

czyli 3 letnie dziecko nie moze bo nie zdazy, ale 5 letnie juz umie oraz kazdy idiota?
Cytuj:

Cytuj:

ja tu widze ze sie zamotales "oceniasz czy ktoś jest noobem po jego lvl" a ty "A niby po czym ocenia sie umiejetnosci gry", moze mnie zrozumiesz [ mała podpowiedz noob = idiota lub tym podobne]
Cytuj:

Cipsoft powinien wynagradzac ludzi za wysilek i czas, ktory poswiecaja gracze grajacy bardzo dlugo w tibie. A zdobycie high lvla na roku to duzo wiekszy wysilek niz na mainie, gdzie pod depo polowa osob ktore tam stoja ma lvle powyzej 30.

to sie nie mecz, tylko nacisnij malutki X w górnym lewym rogu ekranu
Cytuj:

bo na jego roku akademickim nikt wiecej nie gral w tibie -.-
a tak naprawde to nie do wiary amagad matriks yst evriłere
Cytuj:

wg Ciebie mozesz bezkarnie obrazac innych ludzi, tylko dlatego ze maja mniejsze lvl i zdolnosci grywalne?, bo tak wychodzi, wszedzie ich nazywasz noobami, mam nikla nadzieje ze wiesz co mowisz
Cytuj:

o to mnie rozbawilo najbardziej,
tibia to gra mmorgp
nikt to cie nie zmusza do niczego
nie musisz byc "HAJDŻ" levelem
nie musisz miec wypas spoko ziom skilli
jak nie masz czego w grze robic oprocz nabijania expa/lvli, żałuj
-----------------------
ehh mamlagi wiec sie troszki rozpisalem,
podsumowujac to tak : zle ci na rooku ? to sie zamknij i zobacz czy Cie w laznience nie ma
-----------------edit
@piosoner
przeczytalem reszte twoich wypocin w tym dziale i innych typu
Cytuj:

Jesli chce sie pozostac afk to nalezy wlaczyc autologout oraz tryb paranoi w TBI bo inaczej mozemy dednac.

Cytuj:

Czy moze mi ktos powiedziec jak sie sciaga filmiki z rapidshare?
Bo chcialbym se sciagnac filmiki a nie wiem jak i juz mnie to z lekka zaczyna w****iac X( X( X(

oto moja refleksja
sam sie do jasnej cholery lecz noobie, noobie noobie noobie noobie innego slowa nie uzywaz gdy dyskutujesz z kims i macie spreczne poglady???dziekuje
----------------
i jeszcze jeden "kwiatek" naszego guru
Cytuj:

Skomentuje wszystkie punkty nowego update:

1. bardzo dobre, teraz patrzac na mape respawnu bede wiedzial gdzie szukac poszczegolnych potworow i nie bede musial bac sie zlurowanych
2. dobre, mysle ze pomoze w obronie przed pk
3. bardzo dobre, teraz pekowanie w jaskiniach bedzie o wiele trudniejsze, to chyba najlepszy punkt tego update
4. bardzo dobre, uchroni przed kradzieza
5. totalna porazka, palek ktory bedzie chcial dlugo skillowac bedzie zmuszony co jakis czas zeby wrocic sie na trolle po nowe speary ;(
6. punkt zupelnie bezuzyteczny, bo przeciez nikt nie bedzie lowil ryb po tym updacie gdy potrzebne beda soul pointy :(
7. dla mnie to po prostu tragedia i powod zebym juz teraz na zawsze skonczyl z tibia, a wlasnie chcialem wykupic PACCA a co za tym idzie zasilic kase Cipsoftu, a wiec Cipsoft zamiast zyskac to straci na tym updacie bardzo wiele. Ja jestem 20 lvl sork i mam bardzo wartosciowe itemy a bez przerwy przesladuja mnie lagi i kicki i juz bardzo duzo dedow zaliczylem tylko i wylacznie przez nie, bez przerwy zabijaja mnie jakies smiecie typu spermany i wariory wlasnie przez lagi, i po prostu boje sie robic runy przy expieniu bo moze sie zdarzyc taka sytuacja ze majac jedna rune brakujaca zgine bo mnie np. wywali z klienta X( X( X( X( X( X( X( X( X( X(

to jest typowy lament naszego kochanego mc/afk/macro usera
masz slabe/niestabilne lacze, smiecia nie komputrera, idz pobaw sie w pletwonurka w zamrazalce
dziękuję

Tychanowicz 22-08-2005 02:14

Najlepiej nic nie ruszać :)

Matek 22-08-2005 10:36

Cytuj:

Rook jest dla ludzi do 8lvl. Nie dla innych pacanow, ktorzy tam zostaja, zeby meczyc newbie.
Cytuj:

Tylko denerwuje mnie ze oni sobie biora drogie itemy moim kosztem z potworow za ktore ja dostalem prawie caly exp.

Ty exp oni staff. Proste i logiczne;] Z tego co wiem zawsze tak bylo.

Cytuj:

Zrobic 100 lvl na rooku to trzeba byc zakompleksionym, nic nie potrafiacym graczem, ktorego ciagle rookowali z maina. I tyle.

Cytuj:

Ale to wlasnie lvl najbardziej odzwierciedla umiejetnosci gracza, wiec skoro nie po lvlu, to sie pytam po czym mam oceniac graczy

A chociazby po tym jak sie zachowa, kiedy dwoch PK o levelach wyzszych o 10 poziomow zacznie go nawalac.

@topic:

bramki lvl na rooku? Idiotyczny pomysl. Rook nie jest miejscem, gdzie sie expi powyzej 8 lvl. To, ze ktos tego nie rozumie to ju nie zmartwienie cipow. Rook jest dla newbi nie dla doswiadczonych graczy.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:18.