![]() |
Bramki lvlowe na rooku
Ostatnio na roku jest coraz wiecej noobow. Aby temu zapobiec proponuje wprowadzic na roku bramki lvlowe. Oto moje pomysly na takie bramki:
Jaskinia rotów - 20 lvl Mino hell - 18 lvl Chain armor - 15 lvl Uwazam ze wszyscy byliby wtedy zadowoleni poniewaz: 1. nooby nie chodzilby do tych miejsc a wiec nie zostalyby strapowane i nie zaliczyly deda 2. kazdy expilby na swoim poziomie, tzn.: ludzie ktorzy ida na maina expiliby na orkach i trollach gdzie expiloby im sie duzo szybciej niz na minosach lub jeszcze gorzej rotach, ktorych bije po 8 noobow i kazdy zbiera minimalna ilosc expa, a rookslayerzy expiliby wlasnie w tych miejscach z bramkami lvlowymi i nie chodziliby na orki i trolle, a wiec nie zabierali expa ludziom ponizej 8 lvla (rookslayerzy sa silniejsi i zgarniaja wiekszosc expa + z reguly tez loot) |
A jak sobie wyobrażasz, żeby osoby które idą na maina zdobyły chain armora, carlin sworda i reszte sprzętu? Przecierz nie każdy ma kolgów którzy coś dadzą. Nie zawsze da się kupić scale armor(bo kto tym handluje) i całą reszte? Pomyśl logicznie-jak taki świerzo upieczony gracz miałby sobe dać radę na mainlandzie?
Samą kasą nie wyrzyje. Coś jednak musi mieć. A tak na marginesie: Cipsoft nie popiera rookstayerów. Edit: Jakby miały by już być te twoje bramki lv to: Jaskinia rotów - 6lv Mino hell - 5lv Chain armor - 4lv Albo coś w tym stylu. Ale napewno mniejsze/równe 8. |
Rook jest po to, zeby nauczyc sie grac, a nie dla jakis smiesznych rookstayerow. Tak zawyzone bramki to glupi pomysl.
|
Cytuj:
|
Taaaa tylko ciekawe jak by sie eq zdobywalo na rooku ja na 3-4 levlu robie chain armor qesta. Rook nie jest po to zeby tam zostawac tylko po to zeby nauczyc sie grac i na 8 levlu wyjsc na maina.
@dwimenor oj oj na asterze duzo ludzi handluje :D @up Nie popiera uzywania macro, zobacz ile bylo 11 levli przed upade a ile teraz moim zdaniem mniej! |
Cytuj:
Pisząc ten temat myślałeś że co ?? Cipsoft przeczyta temat uzna to za wspaniały pomysł i zrobi Rook update ?? :p Chyba nie Ten temat raczej nic nie zmieni co do rooka ;) |
Cytuj:
|
Ale jak pójdzie ci taki noob na minosa czy rota to co on mu zrobi ?? 1-3 hity i to co 1-3 min a rookslayer bedzie go bił szybko i loota napewno zakosi ;)
A przez rookslayerow inni ci co chcą się wydostać na maina mają nie chodzić na mino i roty ?? Bo te potwory sa dla rookslayerów?? Oni zostaja, niech cierpią Rook to większość Noobów a ci co postanowili zostać na rooku na stałe wiedzieli o tym : B) |
Bez sensu,questy muszą być.
@Dwim Nie wiedziałem że moderatorzy popełniają błędy ortograficzne ; 0 |
Tak jak Dwim napisał, CipSoft nie popiera rookstayer'ów, więc nic dla nich nie zrobi. I te bramki z podanymi przez Ciebie levelami są idiotyczne. Bo zdecydowana większość ludzi gra na rooku z przymusu żeby jak najszybciej przejść i wyjść na main. No chyba, że minimalny level na wyjście z rooka podniesiesz na 20. -.-
|
mnie naprzykład jarała gra ana rooku zrobiłam tam w niecałego miecha 25 lvl bo byłam zmęczona hakiem i rookiem z 30 lvlu ;/ chciałam się odciąć od świata gdzie non stop była wojna w którą byłam zamieszana...
|
Mnie w tym temacie tylko jedno intryguje...zamiast nOOb, może newbie?
|
Ja myślę, że takie bramki były by fajne, tyle, że nieco niższe... Wiem co wkurza Poisonera (n00by, czekające, aż jakis high lvl pójdzie pierwszy i wszystkie potwory rzucą się na niego. Wtedy on będzie sobie mógł spokojnie, na sępa zrobic questa. A i jeszcze pewnie zdąży wrócić i zacząć bić się o caiło potwora, którego nawet nie dotknął...), gdyż mnie "drzaźni" to samo, ale Twój wzór bramek jest faktycznie ciut (wg. mnie) zawyżony... A oto moje typy:
Jaskinia rotów: 7 lvl Mino Hell: 7/8 lvl Chain armor: 5/6 lvl |
Hmm... Bramki lvl-owe to niedobry pomysł! Po dłuższy rozpatrzeniu aspektu noobków i nevbie atakujących nasze potwory doszedłem do wniosku, że przecież każdy doświadczony Rookstayer umie sobie z tym poradzić. A to, przyblokuje potwora jakąś rzeczą (krzesło, box, czy nawet inna postać) by zaczął atakować kogoś innego, a to jest najlepsza perswazja by ktoś opuścił dane miejsce. Co do podkradania lootu... Czy zbawi nas, jeśli sobie ktoś weźmie te pare gp? Jedynie nie traktuje tego gdy huntuje na trolach ( z powodu silver amuletów ) oraz na mino ( poisena i brozne amulet ), ale na to też da się znaleźć sposób. Pozatym np. w przypadku mino hell sądzę że niskolvlowe postacie nawet się przydają. A to czasem zaliczą deda ( z tąd mam wkońcu 23 wędki :) ) albo coś od Ciebie kupią. Jeśli stoje przed wyborem: Czy zabrać ze sobą przypuśćmy 3 chain armory ( choć wiadomo że po huncie na mino jest ich o wiele więcej ) do miasta i tam je sprzedać za 80-100 gp, czy zostać w mino hell i ów armory sprezdać za 50-80 gp to wybieram tą drugą możliwość. Pozatym z noobków i newbie idzie czasem się dobrze pośmiać :D A nie ma to jak pożądna dawka humoru z rana ( to jest lepsze niż kawa ) Także w dyskusji na temat bramek lvlowych jestem na NIE
|
Ok, krzesła przydają się na pojedyńcze n00by, ale co gdy Twój hunt przerywa całe stado n00bów (4-5) ? Wtedy krzesło nie pomoże (chyba, że bardzo ciasny korytarz :P). Mi tu nie chodzi o pare gp, bo takowych mi raczej nie brakuje, ale denerwuje mnie sam fakt takich n00biastych looterów (najgorsze z mozliwych połączeń :)), którzy sobie stoją z boku, albo jeszcze gorzej - odpychają cię od potwora i koszą wesoło loot. Oczywiście w wypadku wilków, orków czy snake'ów
taki looter mnie nie obchodzi, ale jak mówisz - w wypadku trolli czy mino jest to wyjątkowo wkurzające... A bronze amulet w taki właśnie sposób wywalczyłem (ledwo zdążyłem rzucić ciało minosa koło siebie (minosa, którego JA zabiłem (zabrałem mu 95 % hp...)) |
Cytuj:
ja na 2 levelu zrobilem carlin sword questa, chain armor, copepr shielda, legion helmet i studded legi wypadly z matwego goscia na pisonach (chcial zeby mu oddac buaha ). I co, taki 6-7 level szedl przedemna, zropowal minosa, i bilismy razem. Gosciu se robil skile + loot byl jego. Ja mam zasade ze nie kradne lootu ani nie zabijam pootworow jezeli on sma mi nie podpadl albo teog chce :P Poisoner sie zdolowal jak zobaczyl u 2 levela taki ekw jak ja np mialem. A jak ci powiem ze na 9 levelu (48/48 92% jeszcze do 10) mam c arma k legi itd. to zrobisz bramke levelowom na depo abym nie mogl nic kupic?:P SROL Edit: Aha, i nooby sie przydaja, zejda gdzies, nie zdaza wyjsc, ropuje cialo i... wooooow 2k wypoadlo z ciala :D |
LOL!
Komu by sie chciało siedzieć na rooku do takich lvli -.- To co powiedziałes jest bez sensu,... X( |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Nierealne...
A co do poprzedniej strony, że chciałeś chronić n00by które na 2lvl chodzą na Minosy i Roty, to równie dobrze mógłby chcieć zrobić bramkę w każdym miejscu na mainie...Orc Wariory od 11lvl, Cyc od 13, MinoGurad od 14 (Zależy jeszcze od profesji) itd. Wtedy co to byłaby za gra? Jakbym chodził tylko na potwory które na 98% Ubiję bez problemu... ?
I poprę porzedników że te bramki lvlowe od wyżej niż 7lvl to niedostępność, bo CipSoft w życiu by się na to nie zgodził, a nasze posty oni mają w du...Ekhymn.....Gdzieś. I za nic niebędzie tego bo by było więcej Rookstayerów, a to by Cipom wyszło na złe... I PODEJRZEWAM że będą niedługo chcieli Rookstayerów wytępić poprzez automatyczne wysłanie postaci od 8(Maksymalnie 10) automatycznie na Main, trzeba będzie tylko podać profesję i miasto. Albo nawet na oficjalnej stronie Tibii. Więc już nie kombinujcie, bo to się stanie jeszcze naprawdę! A to byłby cios wielkości, rozpadających się spear'ów ;( ;( ;( !!! |
Cytuj:
|
ja sie prawie w 100% zgadzam z poisonerem co prawda według mnei te bramki lvl mogły by być troche nizsze. a co do tego ze poisoner jest noobem bo siedzi na takim lvlu an rooku to sie neizgadzam. Według ciebie pewnie sunrise tez jest noobem a moge sie załozyc ze maasz o wiele nizszy lvl od niej an meinie niz ona ma na rooku wiec jedynym noobem tutaj mzoesz byc ty
|
te bramki są bez sensu, ponieważ rook jest po to, aby się nauczyć grać, a jeżeli się zostaje rookstayerem to trzeba się liczyć z noobami
|
;p
jezlei juz bramki to powinni zrobic kosmiczne bramki typu 50+ i tam quest z jakimis hunterami na scale arm a bramki na mino hell etc. to jest glupie ty myslisz ze na nowym servie wiara czasem do 14-15 lv biega z eq z rooka wiec zastanow sie troszeczke
|
Cytuj:
Bramki na rooku :> Bez przesady.. wiec jesli ide z kumpelm i chcemy sobie nawzajem pobloczyc minoski czy roty to najpierw mamy nabjac kosmiczne lvle? A moze.. do 15 lvla mam siedziec na ratach bo wyjscia na loowny teren rooka bedzie od 15 lvla? Pomysl troszke... |
Cytuj:
Cytuj:
|
@Dwimenor, Raul
racja, ale jak od wszystkiego takze od tego sa wyjatki... CIPsoft dawal ludziom itemy za high lvl na rooku, jeden z Godów ma postac Rookstayera i nawet ktos podobno dostal tam domek o.O |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Paraftazując stare przysłowie: Nie oceniaj ludzi po levelu. Cytuj:
|
niektorzy tutaj tak mowia jakby rook to bylo wasze cale zycie i nic wiecej nie widzicie. Chcesz grac to graj, wybrales rooka to spoko, ale czy gdzies jest napisane, ze dostaniesz itemy za wytrwalosc ? Nie. To nie dopraszaj sie, wiedziales na co sie decydujesz wybierajac rooka.
A co do kombinowania nad questami. Mowisz ze macie nad czym myslec, a tutaj na mainie wszystko latwe. To moze powiesz to jak juz rzeczywiscie KTOS wymysli, jak zdobyc tego spike sworda. Bo tutaj na razie nikt nie rozwiazal wiele questow. 100 level na rooku mistrz gry ? niby czemu ? bo ma 34784574 razy wiecej cierpliwosci niz normalny czlowiek zeby przez prawie 16 MIL expa bic tylko trolle/roty/minosy. Raczej mistrz ludzkiego mozgu -.- nie cytowalem bo mnie sie nie chce, mam nadzieje, ze wszyscy wiedza o co chodzi |
Podziwiam ludzi którzy mają high lvl na rooku :o Ale na mainie wcale nie jest tak łatwo zdobyć 100 lvl B) Main to nie tylko expienie to także skillowanie, ćwiczenie m lvl, questy i prześciganie się lvl. A co do CipSoftu to kur** nie przesadzaj!! Starają się ulepszaja gre a ty kur** narzekasz !! Wkur*** mnie takie coś X(
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
trzeba sie wysilic ? a gdzie efekty ... |
Skoro wszystkie questy na mainie są takie proste to moze wytłumaczysz mi jak zrobić quest na Warlord Sworda? Albo na Winged Helmet? Oczywiście, każdy umie blokować faraony, ale do walenia minosów na 50 lvlu to trzeba mieć wyjątkowe umiejętności i wiedzę o tibii. Rookslayer dla mnie jest osobą która ma za dużo wolnego czasu, albo nie umie grać na mainie.
Ocenianie ludzi po lvlu - Ok, mam 2 postacie - jedna 140lvl, druga 4 lvl. Gram tą drugą więc jestem noobem. SpoX! Sunrise i brass legi - wiesz to od kumpla gm'a z podwórka? A nawet jeśli - on jest legendą, a ty nigdy nią nie zostaniesz. @Topic Tibia to gra. Na rooku mamy się nauczyć grać. Dlaczego nie moge tam przeżyć czegoś ciekawego np. uciekać przed mino na 2 lvlu. Kiedys to było fajne... Ty byś chciał wepchnąć wszystkie newbie na trole - siedźcie tam bo na mino huntuje pan super mega hlvl rookslayer! Rookslayer to osoba która powinna pomagać nowym. Nawet sam powinieneś dać im ten loot, nauczyć grać a nie trapować poison spiderami. |
Cytuj:
|
Cipsoft mógłby zrobić dodatkowe miejsca z bramkami levelowymi dla rookstayerów, ale nie powinien w żadnym wypadku zabierać starych terenów osobom chcącym szybko przejść rooka. Wszystkie te pomysły z bramkami są niemożliwe do zrealizowania.
|
oki tera bedzie flejm
Cytuj:
czy zaczneisz sie bawic w system totalitarny? Cytuj:
ale PROstak sie odzywa Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
niesztuka jest expic ..... co masz za sztuke expic na rooku swoim mega wypasem ???? idziesz bijesz, idziesz bijesz, idziesz bije, logut sztuką dla sztuki, nikt Cie ne przykuwa do monitora, do tibi, a wkoncu do rooka Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
kumasz? Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
po 2 mnie to zwisa po 3 mnie to powiewa ze jestes rookslayerem buhahah sama nazwa, typowe dla ludzi co please w plx zmieniaja Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
a tak naprawde to nie do wiary amagad matriks yst evriłere Cytuj:
Cytuj:
tibia to gra mmorgp nikt to cie nie zmusza do niczego nie musisz byc "HAJDŻ" levelem nie musisz miec wypas spoko ziom skilli jak nie masz czego w grze robic oprocz nabijania expa/lvli, żałuj ----------------------- ehh mamlagi wiec sie troszki rozpisalem, podsumowujac to tak : zle ci na rooku ? to sie zamknij i zobacz czy Cie w laznience nie ma -----------------edit @piosoner przeczytalem reszte twoich wypocin w tym dziale i innych typu Cytuj:
Cytuj:
sam sie do jasnej cholery lecz noobie, noobie noobie noobie noobie innego slowa nie uzywaz gdy dyskutujesz z kims i macie spreczne poglady???dziekuje ---------------- i jeszcze jeden "kwiatek" naszego guru Cytuj:
masz slabe/niestabilne lacze, smiecia nie komputrera, idz pobaw sie w pletwonurka w zamrazalce dziękuję |
Najlepiej nic nie ruszać :)
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
@topic: bramki lvl na rooku? Idiotyczny pomysl. Rook nie jest miejscem, gdzie sie expi powyzej 8 lvl. To, ze ktos tego nie rozumie to ju nie zmartwienie cipow. Rook jest dla newbi nie dla doswiadczonych graczy. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:18. |