Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   Knight a ...distance (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=4789)

Tibiz 17-04-2004 16:37

Knight a ...distance

Spokojnie sobie stojąc kolo świątyni na pohu, inagle mnie zamurowało. Biegnie sobie knight a za nim gs. Nic w tym niby dziwnego gdyby nie to że on walil z beltow w gsa. Dowiedziałem się pozniej od znajomych, że wielu knightow tak robi, specjalnie robią sobie skile dista by zabijac te przerażające pajęczaki:). Co o tym myślicie??

Parys 17-04-2004 16:57

Paranoja... Chyba sie nie oplaca robic z knighta palladyna i odwrotnie. Koles sie musial duzo nameczyc zeby mec skile 55+ zeby zabic gs-a....

Tibiz 17-04-2004 17:00

ehh no wiesz... ziomek miał 50 lv. Walił gsa po 30-40. To już nie chodzi o same skile, tylko o lv. A skile o mógł miec nawet do 30.

Karol ll 18-04-2004 12:45

To samo myślę, co Twoi koledzy. Nawiasem mówiąc to Knightowi wcale tak wolno nie leci Distance Fighting.

Ithelios 18-04-2004 14:09

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Tibiz
ehh no wiesz... ziomek miał 50 lv. Walił gsa po 30-40. To już nie chodzi o same skile, tylko o lv. A skile o mógł miec nawet do 30.
Przecież szansa trafienia nie rośnie wraz z levelem

Gremlin 22-04-2004 17:55

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Karol ll
To samo myślę, co Twoi koledzy. Nawiasem mówiąc to Knightowi wcale tak wolno nie leci Distance Fighting.
WCALE :lucznik: zeby zrobic 50 distance to wystarczy tylko tyle trenowac co paladynem do 95 :)

Mroczuœpl 22-04-2004 18:02

Nic w tym nadzwyczajnego mój kolega trenuje:lucznik: a jest knightem. Jeżeli ma sie wysoki shielding i sword/club/axe fighting i ma sie duza czasu moze byc to opłacalne.

Pan Zeneq 22-04-2004 20:11

lol to sie przeciez nieoplaca czemu odrazu sobie ci wojacy nie zrobili pala??jush lepiej by trenowal zwykle skile i by tesh poszedl na gs na solo tylko by musial uhy wziasc!!a pozatym by go szybciej ubil!!ze skilami w np. Axe 95 niz distance 50 !!oj nooby sa wsrod nas!!wiem tesh ze duzo ludzi za bardzo sie w diablo II nagralo i paladynami z mieczem lataja :]
8)

she_devil 22-04-2004 21:02

Nigdy ak nie robcie sama probowalam zrobic cos takiego
Zamiast lukiem walilam mieczem :)

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
TERAZ WALCZE FISTEM

A na serio to walcze lukiem a fistem bije bugi :) A i czasem rotki

Hanja™ 25-04-2004 21:36

co ty chcesz od diablo II moim zdaniem jest the best
Tibia byla bazowana [chyba bo na podobnym fakcie] na d2 a ze nie zrobili paladynom aurow to nie moja wina :)) dali luki i sie skonczylo ...
a moim zdaniem jak ktos jest knightem i robi distance to jego sprawa :P

Raluvuxa 25-04-2004 21:42

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Hanja™
Tibia byla bazowana [chyba bo na podobnym fakcie] na d2 a ze nie zrobili paladynom aurow to nie moja wina :)) dali luki i sie skonczylo ...
I tu popieram :)
Każdy robi to co mu sie podoba :))
Nie ingerujmy w to co innym sie podoba :) :P

mokry 26-04-2004 16:32

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Hanja™
LOL Tibia nie była bazowana na żadnym Diablo 2!!!!!
Tibia jest dużo starsza od Diablo 2. A jak jesteś noobem i mi nie wieżysz to zobacz kiedy powstał serwer Antica.

Parys 26-04-2004 17:55

@Ravuluxa
Edytuj posty...

@Topic

Mokry chyba ma racje chociaz nie gram w Diablo to wydaje mi sie ze Antica powstala w 1991r (chyba moge sie mylic).

Slajt 26-04-2004 18:49

lol !!! knightowi przeciez tak samo rośnie shielding jak knightowi więc poco trenować na distansie + palek ma przeciez czary !!! lol !!!

TheNatoorat 26-04-2004 19:20

@Re up:
Nie kapuję co chciałeś powiedzieć... tak jakby powiedzieć "jabłko wygląda jak jabłko". I pytasz, po co trenować dista? Jest coś takiego jak blokowanie. I ci knighci, którzy mają ochotę blokować Dragona, a nie GS'a, są prygotowani na nagły wypadek ataku tego pajęczaka. Po drugie GS daje tyle samo expa, a loot z niego jest 3x lepszy.

Howgh!

Ozzie 27-04-2004 19:51

@mokry

gdzie mozna znalezc gdzie powstal server? szukalem dlugo i nie znalazlem :blazen:

Shog 28-04-2004 20:34

Antica postala w 97 pozniej byla Nova chyba 2000-2001 ,a potem reszta swiatow.
Taki temat juz byl tylko w odwrotny spoub a mianowicie "palek i sword" wiec raczej do zamkniecia.
Shielding skacze palkowi tak samo jak knightowi.
Dist knightowi tak jak malee skill u palka.

Van_Waterflew 03-09-2005 10:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pan Zeneq
lol to sie przeciez nieoplaca czemu odrazu sobie ci wojacy nie zrobili pala??jush lepiej by trenowal zwykle skile i by tesh poszedl na gs na solo tylko by musial uhy wziasc!!a pozatym by go szybciej ubil!!ze skilami w np. Axe 95 niz distance 50 !!oj nooby sa wsrod nas!!wiem tesh ze duzo ludzi za bardzo sie w diablo II nagralo i paladynami z mieczem lataja :]
8)

Obejżyj sobie jakiś filmik z high-lvlem pallkiem na jakimś quescie np. 4 demon quest pallek blokje z magic swordem i mastermind shieldem -.- a jak na chwile naożył crossbowa to prawie padł.
PS: Ponoć pallkom leci syzbciej shielding nisz knightom i paladyn najpierw był stworzony do blokowana potworkuw -.- . A po za tym teraz nie da sie trenować dista spearami (prawie). Myśle, że zrobie pallka walocego swordami i zobacze jak sie tak gra -.- :D .

Adagern 03-09-2005 12:10

nie Rozumiem O Co Wam Chodzi, MoŻe Palek Wolniej NiŻ Knight Nabija Swordy Itp. Ale Za To Mlv RoŚnie Szybciej I OczywiŚcie Hmmemsy GÓrĄ :p

khazad 03-09-2005 18:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gremlin
WCALE :lucznik: zeby zrobic 50 distance to wystarczy tylko tyle trenowac co paladynem do 95 :)

moze ten ktos jest masochista? moze chce zrobic postac doskonala? taka co czesze, goli, banki stawia? ;)

ripper 03-09-2005 22:31

A może koleś się po prostu bawił ? :|

Pogromca Dragonów 04-09-2005 15:53

@up popieram
Amoże założył śię z kolegami kto z czego szybciej zabije i kto gs'a np palek ze sworda/qluba/axe a kinght ze x-bow/bow bolts/arows
Powodów są miliony....
Może go lurował albo chcial sprawdidz jak daleko sie po uptade luruje i wziol kuse zeby na 100% gs sie na nikogo innego nie przeżucił albo zeby jak ktos go zabije dostal exp.?.
j/w Powodów są miliony....

Belvedor 04-09-2005 16:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pan Zeneq
wiem tesh ze duzo ludzi za bardzo sie w diablo II nagralo i paladynami z mieczem lataja :]

Lol, paladyn z zalozenia ma chodzic z mieczem a nie jakims lukiem Oo
W kazdej fantastyce paladyni, czyli swieci wojownicy, maja bron bezposredniego ataku... Za duzo tibi czlowieku, bo pal to nie zaden "jasio" w rajtuzach z lasu Sharewood ( dobrze? ), tylko odziany w ciezka zbroje rycerz walczacy mieczem i tarcza ( tak, tarcza tez mozna walczyc ;d ).

Btw. diablo przewyzsza tibia w kazdym calu ( jak dla mnie ). Jego cel jest bardziej ambitny, a sama gra jest ponadczasowa... ( Ahhh... to juz 4 lata :d )

Van_Waterflew 09-09-2005 09:01

hmm no właśnie paladyn to wojownik światła walczący w imię dobra i walczący mieczem a nie jakiś kusznik który zabija ludzi używająć boltuw i sd -.- tylko w tibii jest tak

Xyrius 09-09-2005 15:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Van_Waterflew
hmm no właśnie paladyn to wojownik światła walczący w imię dobra i walczący mieczem a nie jakiś kusznik który zabija ludzi używająć boltuw i sd -.- tylko w tibii jest tak

PALLADYN - TO Ten oto wojownik walczący w imie światła... a nie PALADYN...

Belvedor 09-09-2005 16:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gremlin
A nie przypadkiem ~10 lat?

Chodzi mi o 4 lata mojej przygody z diabelkiem ~~

webhaos 15-11-2005 19:44

heh

ja 36knight mialem 36dista jak wylotowlam arowsy/belty to se z nich walil a jak mi sie nduzlo skilowalem jesli potem skile idom dolamujonco wolno to nimoze se poskilwoac czegos inego czemu np jakeis hight lvl mjaom 100sworda i 60axe na co im axe po co ludzie walom z piensci bo chom sie pobawic chcom meic radnoc jak im na 1h idzie skil a nie co 30

Syllas 12-01-2006 19:31

właśnie
zagrajcie w never winter night czy jakos tak tam zobaczycie ze palladyn to wojownik poslugujacy sie magią a druid to nie odmiana maga poslugujaca sie magiom przyrody tylko wojownik poslugujacy sie magiom o kturej wczesniej wspomnialem

sry za brak polskich zankow ale przyzwyczailem sie z tibi (za duzo yego zeby poprawic

hardman 17-01-2006 17:58

Ja tam tez mysle ze knight z distancem to dobra rzecz, ale czy nie lepiej zrobic palla i miec w distancie np . 80 , a potem trenowac w axe/club/sword ?
Byłoby chyba to bardziej korzystniejsze........ ;)

KLoN 17-01-2006 19:27

Lol

WTF :| to on jest niezły ale czasami sie tak robi :P

Vil 17-01-2006 20:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez hardman
ale czy nie lepiej zrobic palla i miec w distancie np . 80 , a potem trenowac w axe/club/sword ?

Nie. Tak samo nieprzydatne i czasochlonne.

Stillmen 17-01-2006 21:36

(c)RPG

W wszystkich RPG'ach w jakie gralem byl osobny archer do walenia na distance.Byłem ździwiony jak poszedlem do oracle i widze knight paladin sorcerer i druid a gdzie arczer?!Nie było wziąłem Knight'a choć zastanawiałem sie 3 dni miedzy knight'em a pallem.Ostatnio walilem ze speara w bug'i ale byly jaja :p

Blade of Nebula 18-01-2006 14:58

:p

ludzie przeciez wiadomo ze knightowi skille leca jednakowo dla wszystkich rodzaji broni nawet dista no a ze malo jest praktykowane to juz inny motyw :baby:

poprostu sie przyjelo ze knight wali ze sworda, axe lub cluba a pall z ditsa

Yoshu Thor 18-01-2006 15:26

Temat paladyna: http://www.toya.net.pl/~gorim/wfrp/profesje/pal.html

Dziekuje.

Temat (zapomnialem o czym to): Calkowity bezsens.

Dziekuje.

Vil 18-01-2006 15:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Blade of Nebula
ludzie przeciez wiadomo ze knightowi skille leca jednakowo dla wszystkich rodzaji broni nawet dista

Chyba kpisz.

Thunder Slayer 18-01-2006 15:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xyrius
PALLADYN - TO Ten oto wojownik walczący w imie światła... a nie PALADYN...

OO ziomie, rządzisz... nie mialem pojęcia o różnicy między paLadynen, a paLLadynem ;)

Thunder Slayer 18-01-2006 15:58

Argh

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Blade of Nebula
ludzie przeciez wiadomo ze knightowi skille leca jednakowo dla wszystkich rodzaji broni nawet dista no a ze malo jest praktykowane to juz inny motyw :baby:

poprostu sie przyjelo ze knight wali ze sworda, axe lub cluba a pall z ditsa

CZŁOWIEKU SPRÓBUJ WYTRENOWAĆ KNIGHTEM DISTA TO SIE KU**A ZDZIWISZZZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Thunder Slayer 18-01-2006 16:01

Argh2

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Syllas
właśnie
zagrajcie w never winter night czy jakos tak tam zobaczycie ze palladyn to wojownik poslugujacy sie magią a druid to nie odmiana maga poslugujaca sie magiom przyrody tylko wojownik poslugujacy sie magiom o kturej wczesniej wspomnialem

sry za brak polskich zankow ale przyzwyczailem sie z tibi (za duzo yego zeby poprawic

ZNOWU nie widzimy różnicy między LL a L plX0r?

Alanus Lutinum 18-01-2006 16:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Parys
@Ravuluxa
Edytuj posty...

@Topic

Mokry chyba ma racje chociaz nie gram w Diablo to wydaje mi sie ze Antica powstala w 1991r (chyba moge sie mylic).

Jak tibia powstała w 1997 roku to antica NIGDY nie mogła powstać w 1991 roku, ja myślę ze gdzieś w 1998-2000 mogła powstać.

A ten kboght robi tak jak chche jego sprawa nie nasza :D

Thunder Slayer 18-01-2006 16:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez hardman
Ja tam tez mysle ze knight z distancem to dobra rzecz, ale czy nie lepiej zrobic palla i miec w distancie np . 80 , a potem trenowac w axe/club/sword ?

Popieram tego pana! Melee palowi idze tak samo jak knightowi dist (jak sie myle, niech ktoś mnie poprawi) a knightowi melee idzie wolniej, niz dist palla...

WYKRES PRĘDKOŚCI SKILLI (mniej więcej podane proporcje)
KNIGHT:
dist:
--------------------[1]
melee:
----------------------------------------[2]

PALADYN (czy jak mu w końcu tam)
melee:
--------------------[1]
dist:
--------------------[1]-----------------[2]-----------------[3]

Można powiedzieć, że PALLY (?) ma lepiej...

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:00.