Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Wydarzenia ze światów (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=117)
-   -   Wojna DPFT vs Era Zero (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=47927)

kurcz 26-08-2005 09:54

Wojna DPFT vs Era Zero

A wiec stało się następna wojna na Arcani.Jedni mówią że wywołała te wojne DPFT a jedni że Era .Moim zdaniem do wojny mósiało już dojśc.

Dark Purples Faster Turtles już od dawna istnieje założył ją Fosifk(130master) .DPFT przeżyło już jedną wojnę z NG po wojnie tej DPFT się trochę rozdzieliło niektórzy zrobili własną gildie np. Sua Mea (Cartoon Network).DPFT jednak było nadal silne. No ale musiało dojść do sprzeczki i doszło kiedy Vorith(150royal) potrzebował pomocy ponieważ jakieś nooby blokneły go i czekał aż Turtle dojdą i pomogą lecz się nie doczekał i musiał sam zabić te nooby i dostał reda wnerwił się i dołączył do Ery Zero którą zrobiła Sua Mea(jakby ktoś wiedział dlaczego zrobiła te gildia piszcie).Do Ery doszli ludzie z Cartonów i Turtli i mówiło się o nowej wojnie ale nie doszło do niej tak szybko. Miedzy Erą a Turtlami zgrzytało i mówiło się jednak że będzie ta wojna no i kiedy Coral Beach(101Elite) zaczoł bić bro Van Hels'ing(97elite) Van wnerwił się przybiegł z Xaiderek(95Royal) i zaczęli bić Corala potem turtle przybiegło troche Ery i zaczęli się bić z tej potyczki zginął tylko Valais(103MAster) przez Fosfika i Xaiderka. I o tej pory zaczęła się wojna miedzy Erą a Turtlami.
W tym czasie z Ery odeszło dużo ludzi między innymi Vorith i Arris chcąc być neutralni. Widząc że Era miała bardzo mało ludzi na wojnie dołączyli się do nich NG i z gidii zrobiła się całkiem niezła gildia.Była jedna otwarta wojna ale z tej potyczki całej 3 padło z Turtli niewiem co się stało niby Fosfik kazał uciekać do GH no ale wszystkim się nie udało.Na zachód od Venory była druga bitwa Era z tej bitwy wyszła dobrze bo zabiłaj około 9 ludzi z Trutli a Turtle coś około 2.Bitwa ta dość dziwna była ponieważ dwie gildie dzieliły mur noobów :/ Fosfik, Alunir i inni z Turtli chcieli Ere zatakować od tyłu zaatakowali ale dobrze im to nie wyszło kiedy Turtle już uciekali podrodze zalobkwali Alunira i go zabili Fosfik zdołał uciec.Do Ery doszedł ostanio Arris ponieważ chce się zemścić za to że Turtle go zchakowali i nie wykluczone że i Vorith jest już z Erą.Ostatnio dowiedziałem się że Turtle czekali na Darashi na Erą chcąc bitwy niedoczekali się i przeszli się do GH Ery (Wolf Tower) i podrodze spotkali Arathor Yrverion(102 elit)i zabili go Fosfik i jakiś noob dobił :) .Ostatnio nic wielkiego się nie działo ,jedynie pojedyncze wybijanie ludzi miedzy gildiami.Z DPFT odeszli Bedurion(odszedł bo zginoł 2x) i Damoon duża strata dla gildi.Ciekawe co teraz zrobią :)DPFT zaczyna robić mass logi już zabili Arathor Yrverion w OF z DPFT nikt nie zginoł udało im sie wylogować , Era nic nie mogła zrobić ponieważ nooby blokowały most :)Astaroth Zeg'en został zchakowany i stracił aż 35lev z 109 do 74lev.Ostatnio była chyba mała bitwa z której zwycięsko wyszli Turtle, u Turtli poraz pierwszy zginoł Fosfik.Niespodziewaine gildia Metalicana oraz niektórzy ludzie z Blue Cosmos(Damoon i inni) dołączyli do DPFT.To wojna zaczyna się robić coraz bardziej ciekawsza :).Na Ankh była bitwa okolo 13 EZ i 3 Turtli zgineło w tym poraz kolejny Valais.Nie którzy z Ery zaczynają odchodzić.Turtle zaczynają odrabiać to co stracili na wojnie ale wojna jeszcze trwa.EZ wychodzą coraz lepiej mass logi bo coraz więcej Turtli ginie.
(na stronie u dołu macię wszystkie fragi podane)

DPFT ma w swoim sojuszu takie twarze jak:
Fosfik(130 Master)
Alunir(135royal)
Tetuni(108royal)
Dark Thork(114 Royal)
Farylin Manson(105elite)
i wlelu innych.

Era Zero ma w swoim sojuszu:
Lamusini(104 royal),
Sheriff Woody(116royal)
Coral Beach(100elite)
Valais(102Master)
Kigoz(121royal)
i tez wielu innych.

Moim zdaniem gildie są bardzo równe i wojna bedzie długą i męczoca. :)

Tutaj macie link z fragami :
http://forum.tibia.com/forum/index.p...hreadid=982700

Tychanowicz 26-08-2005 10:23

Nie da się żyć spokojnie. Troszkę mało materiału.

kurcz 26-08-2005 10:56

Narazie to początek wojny jak coś się dowiem więcej to napisze :)

Cool 26-08-2005 11:05

Fosik na forum www.tibia.com napisał że huntuje kilku h lvli z ery zero i era chciała wojne za to. A tak wogóle to wojna nudna, większośźc osób ciągle offline albo siedzą wdomku fosfika i czekają nie wiadomo na co, a ludzie z ery zero czekają na nich przed domkiem :(

kurcz 26-08-2005 11:13

Dziś moim zdanie będzie wojna otwarta ponieważ tamci tego już chcą i i turtle dziś bedą pierwsze fragi :) mówi wam to.

Lord Dreathan 26-08-2005 11:35

Winter Fresh a nie fresh winter =]

Narazie trochę za mało jak na artykuł. Spróbuj dotrzeć do tego jak zaczęła się wojna.

bogibo 26-08-2005 11:48

Jeśli chodzi o artykuł to fakt- mało danych ;)

ale jesli chodzi o wojnę to jestem za Turtlesami :D
i jeszcze raz Gratuluję Xaiderkowi i Fofsikowi za fraga :D

Dwik 26-08-2005 13:36

Na razie fosfik i spółka zfragował pare osoób z ez. Jednak należy spodziewać się odwetu. W DPFT jest dużo 60lvl, wystarczy zabić około 10 spadnie morale w gildi, zaczną się masowe leavy i finito będzie po bitwie.

Mag Merlin 26-08-2005 13:46

wojna na arcanii

Moim zdaniem jest to prawda w DPFT są też 60 lvl a w erze teraz pozostaly same 80+. Uważam że do tej wojny w końcu musiało dojsc bo DPFT ostatnio za dużo sobie pozwalało te price listy, huntowanie każdego kto im się przeciwstawił itd. Era chce tylko zaprowadzic normalny porzadek więc Era rulez. :cup:

Cool 26-08-2005 13:51

Dpft wygrali!!! :(

Dwik 26-08-2005 13:57

@up

Nie wygrali tylko złapali kilka fragów. Wojna nadal trwa. Sama bitwa wyglądała dosyć smiesznie, wg opowiesci mojego kumpla ktory brał w niej udzial (110+ RP) wynika, że na bitwie stawiło się 10 osoób z EZ i 20+ z DPFT. Ma może ktos filmik.

Cool 26-08-2005 14:08

http://rapidshare.de/files/4383962/W...iaxDD.rec.html

Skarbeq 26-08-2005 17:16

Cóś malo tak naprawde to powinny byc szkriny i powinienes bardziej zainteresowac czytelnikow o co chodzi a ty dales kilka (a nie kilkanaście lub kilkadziesiad) radze neich ktos inny o tym napisze lub musisz to o wiele bardziej rozbudowac bo inaczej temat do kasacji, sorki za niezbyt pozytywna odpowiedz ale tak to napisales

Tanivupo 26-08-2005 17:31

Dpft Rox

Mysle ze DPFT wygra ;];]
Poniewaz mam tam paru kumpli ;] wiec chcilabym zeby wygrali... no i mam lekkie pretensje do kilku graczy z Era Zero za PA ;];]

Jak tylko dowiem sie od ktoregos z kumpli od czego zaczela sie wojna... zaraz napisze;];]

Masive Shady
lvl 38
Royal Palladyn ;];]

Thomasi 26-08-2005 17:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kurcz
A wiec stało się następna wojna na Arcani.Jedni mówią że wywołała te wojne DPFT a jedni że Era .Moim zdaniem do wojny mósiało dojść i wine kierować do obu gildi.

Wojna zaczeła się od tego że Coral Beach zabił kolege Van Hels'ing.
Napoczątku kiedy ogłoszono wojne z Ery dużo ludzi odeszło niechcac tracić postaci.Sytuacja wyglądała tak że Era niemiała żandych już szans ale o wszystkim dowiedzieła się gilda która wcześniej walczyła z DPFT czyli NG oraz Winter Fresh .Era wszsysktich invitowała i teraz wygląda na to że wojna będzie bardzo wyrównana.

Oto pierwsze fragi z wojny:
DPFT Frags:
Sua Mea
- Aug 26 2005, 11:47:43 CET Killed at Level 108 by Alunir
and by Fosfik
Buz Astral
- Aug 26 2005, 11:45:57 CET Killed at Level 100 by Fosfik
and by Luki Tharion
Sorrow Osk
- Aug 26 2005, 11:41:14 CET Killed at Level 61 by Luki Tharion
and by Medivh Shady
Ca'fuze
- Aug 26 2005, 11:48:38 CET Killed at Level 104 by Alunir
Morximal
- Aug 26 2005, 11:44:35 CET Killed at Level 103 by Fosfik
Valais
- Aug 25 2005, 11:03:44 CET Killed at Level 103 by Fosfik
and by Xaiderek
Eldyn Avano
- Aug 26 2005, 00:59:43 CET Killed at Level 87 by Fosfik
Ljubo De'Omerta
- Aug 26 2005, 11:45:27 CET Killed at Level 73 by Fosfik
and by Medivh Shady
Tar-Minotaur
- Aug 26 2005, 00:55:44 CET Killed at Level 47 by Fosfik

Jak widać prowadzi DPFT :)

JA PIERDZIELE CO ZA STEK BZDUR...skad ty czlowieku masz wogole takie kosmiczne informacje??powiedz mi skad wyssales sobie ze Winter Fresh dolaczylo do wojny??pytales o to kogos??ktos ci powiedzial??czy kolega kolegi slyszal od kolegi??bo chyba tylko tak to mozna okreslic...tak sie sklada ze jestem liderem Winter fresh i dobrze ze wiesz o tym ze dolaczylem do gildi ale ja o tym nie wiem...przez takich glupkow ktorzy cos naskrobia i mysla ze juz maja fajny artykul a nie sprawdzili informacji teraz sie bede musial tlumaczyc...ehh czlowieku wez pomysl pozniej pisz

Cool 26-08-2005 18:07

jestes huntet za to co napisales na dole!!!****a ty jesteś za turtlesami!!!??
noob? -.- nie padlem od nikogo z ery i mam tam kilku kumpli, padlem od perrymona za free i jestem albo bylem hunted od fosfika za to że jego kumpel sie pomylił.

Realm 26-08-2005 18:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Cool
Van hels'ing nie ma żadnego deada od corala!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11111

Sorx, ANDRZEJ, ty nie idiota ~~ sorx myslisz mi sie z karolkiem ;p

------
Temat: Wątpie, że wojna sie od tego zaczeła, ponieważ całe Turtles twierdzi, że Ca'Fuze i inny wyzywali turtlesów...

@Tanivupo

"Mysle ze DPFT wygra ;];]
Poniewaz mam tam paru kumpli ;] wiec chcilabym zeby wygrali... no i mam lekkie pretensje do kilku graczy z Era Zero za PA ;];]"

muahhahahahahhahahahah, bo spadne z krzesła, hahahah. EZ ma członków PA? OK, Ma. Ale ja nie bede nic mowił o Perrymonie i Fosfiku, je.banych abuserach >_<

// jesli mowimy o tym kto za kim jest, to ja jestem za Era Zero & NG - ale to w sprawie wojny, formalnie mam ją głęboko w CzTeReCh LiTeRaCh.

edit // Ach no właśnie. Na Tibia.com Fosfik napisal temat że huntuje paru ludzi z Ery Zero i na następny dzień była już wojna, więc chipoteze taką, że woja jest przez śmierć kolegi Van hel'singa OBALAMY.

Tanivupo 26-08-2005 19:17

;o

Realm nie wiem jak ty ale ja sie nie zetknolem jeszcze z turtlesami PA ;o jesli juz to mi pomogli ... a np Morximal ? to pa jakich malo znam kilka osub ktore byly zastraszane przez niego ..... dlatego ze oni zabili 9 DRIUIDA PK!

a co do tego ze fosfik napisal na forum ze huntuje ludzi i dlatego wojna to nie prawda... wojna szykowala sie od dawna ;o a fosfik tylko napisal kogo huntuje...

a co do Thomasi.... to kurcz moze wiedziec duzooo wiecej na ten temat poniewaz jego rl bro ma na arcania 70+ sorca.... ktory jest w turtlesach...

Realm 26-08-2005 19:27

Nooo, nie zetknołeś się ponieważ masz tam znajomych, ja nie mam w turtlesach ich wcale, natomiast jeśli chodzi o Morxa, to tak, on też jest Power Abuserem, mimo wszystko gdy patrzę na dwie strony to bardziej pragnę porażki DPFT a nie EZ. Chociarz jak mówilem wczesniej do wojny podchodze z dystansem.

Hmm, nie wiem czy na wojne sie zanosiło już wcześniej, ale wszystko przybrało na pośpiechu po tym poście Fosfika.

CaldO 26-08-2005 19:33

Hmmmm...

Ciezko to nazwac artykulem. Gdybys dokladniej przeczytal zasady umieszczanaia propozycji w tym temacie wiedzial bys, ze nie podajemy fragów tylko odnosnik do strony z fragami na forum tibia.com
Czyli po odjeciu fragow, pozostaje marna ilosc wiadomosci...

Karrith 26-08-2005 19:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mag Merlin
Moim zdaniem jest to prawda w DPFT są też 60 lvl a w erze teraz pozostaly same 80+. Uważam że do tej wojny w końcu musiało dojsc bo DPFT ostatnio za dużo sobie pozwalało te price listy, huntowanie każdego kto im się przeciwstawił itd. Era chce tylko zaprowadzic normalny porzadek więc Era rulez. :cup:

smieszny jestes. w porownaniu do EZ, dpft to aniolki. np. Morximal czy Valais (wczesniej Bismillah)..., a w dodatku przyjeli do gildii starych czlonkow NG co juz troche o nich swiadczy (w NG byli jeszcze wieksi PA niz we wczesniejszej EZ)...chociaz dpft tez nie sa najlepsi, chcociaz jesli mam wybierac to wole dpft niz ez + ng itp

Realm 26-08-2005 22:22

@UP

no.. z tym NG to jest szara prawda :O

ja mysle ze jest juz po wojnie, przejrz(ż?)ałem przed chwilką liste członków obu gildii, i niedość, że żółwi jest więcej ,to jeszcze ich lvle są znacznie większe on EZ. :<

BTW. To co mnie rozbiło i jak to zobaczyłem to spadłem z krzesła to to,że w Invitach do Era Zero jest... Ruskhus! HuHu - człowiek przez ktorego ~3 miechy temu była wojna ....

Telupeje 26-08-2005 22:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tanivupo
a co do Thomasi.... to kurcz moze wiedziec duzooo wiecej na ten temat poniewaz jego rl bro ma na arcania 70+ sorca.... ktory jest w turtlesach...

Przykro mi, ze musze cie obrazic, ale jestes taboretem! : (

Jakis kurcz wie, ze Winter Fresh dołacza do wojny, a lider WF tego nie wie? Ciebie chyba popi.erdolilo!: /

//Gorfin Dibbler

PiXik 26-08-2005 23:15

Oczywiste że jestem za dpft :)Fosfik to dobry lider pamiętam czasy kgb:P(btw radena silva-veltis suxxxxx)Era zero to koledzy corala a coral to najmniej lubiana postać na tym serverze:)+teraz nie gram na arcani ale kiedyś to był koszmar to co oni robili bo byli w kgb i paowali jak cholera;s z dpft nie lubie tylko luki thariona i jego calej familji(głupie dzieci bawiace sie w pa są niebezpieczne,posługują się lukim to wyrzucania ludzi z expowisk)i wiecie co?dpft tą wojnę wygrwa a dlaczego?bo dpft to BYŁA zbieranina ale jakoś ludzie się zgrali.a era zero to zbieranina aktualnie invitowanie każdego daje efekty uboczne czasem.powodzenia obydwu stronom.!
btw.prosze o jakiś filmik z fragami

kurcz 27-08-2005 08:33

Był jeden filmik ale totalnie z*****y . A jak mówicie że to zły atr to trudno moim zdaniem to jak na początek wojny więcej nie dało się napisać.A o te gildie Winter Fresh to dowiedzialem się od znanym ludzinie nie noobów chyba że chcieliście ale sie nie zgodziliście i plotka poszła.

Vorith 27-08-2005 09:33

totalny bull shit

Cool 27-08-2005 09:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vorith
totalny bull shit

A mam pytanie: czy Ty będziesz walczyć po którejś ze stron??
Arris miał hacka i trapowali go ludzie z ery zero żeby nie padł a on teraz dołączył do dpft -.- debil....i chyba lepiej by było gdyby nad servem panowała gildia era zero, oni przynajmniej nie zabijają, nie huntują ludzi za free.
Jak dpft przegra zapewne all będą hunted, ale będą robić tak jak shyan aurelius itd. logują sie raz na tydzień razem zabioją kogoś, tyle że teraz do nich dołaczą ludzie z ery zero.

Thomasi 27-08-2005 09:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kurcz
Był jeden filmik ale totalnie z*****y . A jak mówicie że to zły atr to trudno moim zdaniem to jak na początek wojny więcej nie dało się napisać.A o te gildie Winter Fresh to dowiedzialem się od znanym ludzinie nie noobów chyba że chcieliście ale sie nie zgodziliście i plotka poszła.

"chcieliscie ale sie nei zgodziliscie" bardzo to sprytnie napisales:]jakbysmy chcieli to juz bysmy tam walczyli a zgadzac sie nikt na nic nie musi...jest to aprodia a nie artykuł wogóle jak to czytam to mnie brzuch boli...mozesz miec matke i ojca i kogo tam jeszcze w dpft co mnie to obchodzi??jak i tak piszesz glupoty

Cool 27-08-2005 10:06

No to jeśli teraz wf nie dołączy to na 99% era przegra i pozostanie jedno....zmiana serva ;( ;( ;( ;( ;(

kurcz 27-08-2005 10:36

Jedno chyba w tym art jest dobre że został poruszony ten temat i macie gdzie swoje opinie napisać o wojnie :)Bo narazie nie widze żeby ktoś się fatygował o napisaniu tej wojny.

Thomasi 27-08-2005 11:26

uwzieliscie sie na moja mala biedna gildie a co my mozemy:D:D

Nasit 27-08-2005 14:02

@Tomasi

Duzo wiecej niz myslisz :)

/ged

Cool 27-08-2005 14:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Thomasi
uwzieliscie sie na moja mala biedna gildie a co my mozemy:D:D

Właśnie możecie dużo, wystarczy chcieć. Pewnie będzie tak że twoja gildia też będzie hunted od dpft, bo od ery to mało prawdopodobne. To chyba lepiej wygrać.

DuLiB 27-08-2005 16:19

Ale pie.rdoly, widac, ze tibia.pl ;pp

Przed chwila padlo 3 zolwi ;p

Vinchenzo Nightmare
Aug 27 2005, 15:55:11 CET Killed at Level 60 by Valais
and by Rhargar

Negocjator
Aug 27 2005, 15:55:34 CET Killed at Level 64 by Morximal
and by Shyan Aurelius

Argos Galar
Aug 27 2005, 15:55:25 CET Killed at Level 55 by Morximal
and by Shyan Aurelius

Po tej "bitwie" turtlesi uciekli :)

daje jeszcze filmik
http://rapidshare.de/files/4425488/Arcania_War.rec.html

kurcz 27-08-2005 18:16

Nie uciekli tylko stałi w GH i nie wyszli sam nie wiem dlaczego -.- mieli przewage i to dużą :/

Thomasi 27-08-2005 19:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Cool
Właśnie możecie dużo, wystarczy chcieć. Pewnie będzie tak że twoja gildia też będzie hunted od dpft, bo od ery to mało prawdopodobne. To chyba lepiej wygrać.

ja wiem co mam robic:]ta wojna moze byc bardza ciekawa

K3ine 27-08-2005 22:25

Oglądałem różne filmiki i co to za gildia (DPFT) która stoji w GH i patrzy jak jej członkowie giną? Poprostu śmiechu warte! Do zakończenia wojny DPFT z NG stałem za Turtlesami ale po wojnie stwierdziłem że wolałbym NG chyba. I co z tego że Żółwie mają więcej fragów ale oni je zdobywają jak duża większość Ery jest Offline, a gdy cała Era jest Online Fosfik stoi na Edron i(jak to qmpel powiedział) "stoi i h**a wącha" a reszta DPFT stoji w PZ. Więc sami oceńcie co to za wojna.
Hail Zylas.
Hail Dirzzit.
Hail Tomasi.
Hail Geddarm.
Hail Era Zero.
Hail Winter Fresh.

Cool 27-08-2005 22:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez K3ine
Oglądałem różne filmiki i co to za gildia (DPFT) która stoji w GH i patrzy jak jej członkowie giną? Poprostu śmiechu warte! Do zakończenia wojny DPFT z NG stałem za Turtlesami ale po wojnie stwierdziłem że wolałbym NG chyba. I co z tego że Żółwie mają więcej fragów ale oni je zdobywają jak duża większość Ery jest Offline, a gdy cała Era jest Online Fosfik stoi na Edron i(jak to qmpel powiedział) "stoi i h**a wącha" a reszta DPFT stoji w PZ. Więc sami oceńcie co to za wojna.
Hail Zylas.
Hail Dirzzit.
Hail Geddarm.
Hail Era Zero.
Hail Winter Fresh.

Zgadzam się z tobą.

Dwik 27-08-2005 22:32

@up

Gdyby wyszli to nie padloby ich 3 ale 10+ :D Wojna staje się coraz ciekawsza i nabiera rozpędu, jednak dwaj najwięksi lvlow gracze pozostają neutralni (i chwała im za to). Niedługo posypią się fragi dla EZ, to jest pewne ;d

kurcz 27-08-2005 23:13

-.- lol śmiać mi się chce co wy piszecie Turtle zawsze chcieli otwartej bitwy to Era siedzi i gówno robi -.-

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:37.