Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Pierwszy, sondaż przedwyborczy wykonany na zlecenie Trogira przez Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=49147)

Trogir 03-09-2005 20:55

Pierwszy, sondaż przedwyborczy wykonany na zlecenie Trogira przez Tibia.pl

A więc rozpoczynamy pierwszy sondaż by tibia.pl. Wcześniej były tylko przymiarki, teraz wykonujemy pierwszy sondaż po odejściu Zbigniewa Religi.
Ja wybieram Tuska. To człowiek, który sposród kandydatów ma najlepszą przeszłość.

Mafuss 03-09-2005 20:57

dokladnie popieram : Tusk górą !! :)

Trogir 03-09-2005 21:04

Proszę także nie głosować 'dla jaj', czyli np. Lepper, bo wtedy bedzie wiecej blokad.
A od siebie dodam, że przestrzegam przed Cimoszewiczem, Borowskim i Bochniarz (mam nadzieje ze wszyscy wiedza jaka kariere robili w PZPRze)
Kaczyński - Powie do Busha 'spieprzaj dziadu' i będzie wojna :) Poza tym, w Warszawie za jego rządów jest dobrze, więc niech tak zostanie :)

Rafaelo 03-09-2005 21:09

Tusk ponad wszystko! Donald Tusk to najlepszy kandydat.
Gdyby był pełnoletni zagłosowałbym na niego albo (ewentualnie)Kaczyńskiego.

Pogromca pk 03-09-2005 21:22

"Szukajcie a znajdziecie". To nie pierwszy sondaż a... trzeci. Nie wiem po co robic nowy temat, juz kiedys zalozylem taki o nazwie "Kto prezydentem, hm?".

Tak czy inaczej, zagłosowałem na Tuska.

@down:
Owszem, była. Tusk wygrał.

Trogir 03-09-2005 21:24

@up
Chciałem powiedzieć, że w nim nie było sondy. Sondaż jest z procentami. Tyle.

Gunir 03-09-2005 21:26

Marek Borowski rlz.

Gufat III 03-09-2005 21:30

Komuchom mówimy nie (Borowski i Lepper out!)... Na Mikke nie zagłosuje bo mu całkiem odwaliło... Kaczucha jest tak anty-liberalny że rzygać mi sie chce ;-P Najmniejsze zło to Kaczor Donald Tusk będzie. I tak głosuję.

Parys 03-09-2005 21:33

A ja wybrałem Cimoszewicza. Zastanaiw mnie tylko jedno. Dlaczego w POlsce nie da sie uczicwie wygrac wyborow, tylko trzeba obrzucac blotem innych? A co do tego, że "Tusk ma najlepsza przeszlosc", to mzoe powiesz, co on takiego waznego zrobil, ze ma taka dobra przeszlosc?

Klimmek 03-09-2005 21:35

Ja zagłosowałem na Henie Bochniarz, gdyż i tak nie ma szans wygrać, więc nie będe musiał się za nią wstydzić. :D

Trogir 03-09-2005 21:43

@upup
Chodzi mi o to, że przeszłości nie ma splamionej -.-. Kaczucha ma 'spieprzaj dziadu', Cimoszewicz, Bochniarz, Borowski PZPR.
I tak do kogos tam...Lepper nie jest komuchem, tlyko małym biednym rolnikiem (aczkolwiek lekko krzykliwym :))

Huo 03-09-2005 21:43

Borowski... wybrałem dlatego, że za przeproszeniem nie *******i jaki on dobry dla dzieci samowoli, pomagał rolnikom w czasie okupacji itd. (Tak jak to robi Kaczor i Tusk -.-).

Garbaty John 03-09-2005 21:45

Lepper rulez

No coz cytuje pana mezo : ,, Polska to i tak jedno wielkie bagno" czy jakos tak ktokolwiek bedzie to nic tego nei zmieni ale moze sie nie znam ale ja popieram leppera nic nie zmieni polski oprocz nas, a przynajmniej bedzie smiesznie :D

Xagar 03-09-2005 21:52

Byly juz tematy typu "kto na prezydenta" ale no coz zaglosuje na Tuska jest porzadnym czlowiekiem gdybym byl pelnoletni glosowal bym na niego

Trogir 03-09-2005 21:52

@up
Mezo śpiewa, że 'najlepiej mówić, że polska to jedno wielkie bagno'.
Jak nie masz poglądów to nie pisz. Znasz chociaż program Leppera?
Widzę, że ten temat to niewypał, bo piszą tu dziesięciolatki...

Caer 03-09-2005 22:05

@Up:
A więc dziesięciolatek nie ma prawa wygłoszenia swojego zdania? -.-' Mogłes napisać w tytule, np. "Sondaż "Kto prezydentem?" (Od lat 18)" -.-'

@Topic:
Borówa rządzi. I tak chłop nie wygra, ale go popieram. Tusk śmierdzi lizodupstwem ;p

@Down:
A niby gdzie? Dyskutowałbym o tym ;p

Yoh Asakura 03-09-2005 22:10

@Cae:
A Ty może nie ? :P
@Topic:
Tusk,sam nie wiem czemu.Poprostu spodobała mi sie jego reklama. ;)
@Hiey:
A po kiega wała tam ma być Tasior,skoro on JUŻ jest prezydentem ? ;)

Trogir 03-09-2005 22:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Caerlionne
@Up:
A więc dziesięciolatek nie ma prawa wygłoszenia swojego zdania? -.-' Mogłes napisać w tytule, np. "Sondaż "Kto prezydentem?" (Od lat 18)" -.-'

@Topic:
Borówa rządzi. I tak chłop nie wygra, ale go popieram. Tusk śmierdzi lizodupstwem ;p

1. Może wyrazić zdanie, ale jak się zna. Jak się nie zna to niech spada.
2. Lizusem to jest Nałęcz, a Tusk nie ma się komu podlizywać, bo sam jest przewodniczącym (PO).
A tak swoją drogą, to Platforma ma besciacki program i na nią zagłosuję.

Hieyan 03-09-2005 22:19

ożesz... czemu tam nie ma obcji "Tasior"???
Tasior głosuje na prezydenta i ja na niego będę głosował! www.koalicja2005.prv.pl jak nie wierzycie! :P

Quodion 03-09-2005 22:24

Tusk, ale i do niego mam ostatnio duże wątpliwości. :confused: Kaczyńskiemu nie ufam, chce zupełnie przerobić konstytucję i mam wrażenie że na gorsze. Szczególnie gdy PiS ma bardzo wysokie notowania. Ta sprawa mi śmierdzi. Lepper i Giertych to dla mnie osoby, hm... ciekawe, szczególnie pod względem słownictwa, ale nie nadające się kompletnie na stołek prezydenta. :baby: Reszta kandydatów się dla mnie nie liczy, a Borowskiego za słabo znam. ;)
W tej chwili zagłosowałbym na Tuska, ale myślę że Cimoszewiczowi dużo nie brakuje, ostatnio zaczął nadrabiać. Myślę też że za parę dni bym zagłosował na Cimoszewicza, a nie na Tuska.
Narazie Tusk.

@Down, Down: Dzięki, zupełnie mnie pocieszyłeś. ;) Skąd wiesz że Cimoszewicz to komuch? Prawdą jest że jeszcze tydzień temu, gdybym był pełnoletnim bez wachania oddałbym głos na Tuska. Jednak sprawa z Jarucką została rozwiązana, korzystnie dla Cimoszewicza. Po za tym PO mnie ostatnio zadziwia, negatywnie, dlatego się wacham. To nie oznacza że zupełnie nie znam się na polityce, a to że mam 14 lat (wiem że patrzyłeś na mój wiek) to nie oznacza że jestem rozwydrzonym smarkaczem (wiem że tego nie napisałeś). :baby:
Re: Niestety masz rację, nie mam ukształtowanych poglądów i to mnie bardzo martwi. To że był w PZPR dla mnie mało znaczy, ponieważ człowiek musiał sobie jakoś radzić. I sorry, mnie też lekko poniosło.

Pogromca pk 03-09-2005 22:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Parys
A co do tego, że "Tusk ma najlepsza przeszlosc", to mzoe powiesz, co on takiego waznego zrobil, ze ma taka dobra przeszlosc?

Dla mnie wystarczy, ze dzialal w Solidarnosci, kiedy Cimoszenko był w PZPR i był wielkim przeciwnikiem Solidarności. Albo to, że nie powiedzial powodzianom że "mogli sie ubezpieczyc". I nie pomylił sie o 500.000 w oswiadczeniu majatkowym, jak pewnien doktor praw, niejaki Towarzysz Cimoszewicz.
Poza tym, rzecznik Towariszcza Cimoszki działa pod wpływem Nałęczowianki.

Trogir 03-09-2005 22:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Quodion
Tusk, ale i do niego mam ostatnio duże wątpliwości. :confused: Kaczyńskiemu nie ufam, chce zupełnie przerobić konstytucję i mam wrażenie że na gorsze. Szczególnie gdy PiS ma bardzo wysokie notowania. Ta sprawa mi śmierdzi. Lepper i Giertych to dla mnie osoby, hm... ciekawe, szczególnie pod względem słownictwa, ale nie nadające się kompletnie na stołek prezydenta. :baby: Reszta kandydatów się dla mnie nie liczy, a Borowskiego za słabo znam. ;)
W tej chwili zagłosowałbym na Tuska, ale myślę że Cimoszewiczowi dużo nie brakuje, ostatnio zaczął nadrabiać. Myślę też że za parę dni bym zagłosował na Cimoszewicza, a nie na Tuska.
Narazie Tusk.

Jeżeli wachasz się pomiędzy Tuskiem, a Cimoszewiczem, to znaczy, że kompletnie nie znasz się na polityce, otóż: Cimoszewicz to komuch, a Tusk - zagorzały Liberał.
Re: Przepraszam, poniosło mnie. Chciałem powiedzieć ci tylko, że nie masz ukształtowanych poglądów. A skąd wiem, że Cimoszewicz to komuch??
Był bodajże głównym sekretarzem w PZPRze (Polska Zjednoczona Partia Robotnicza, rządząca za komuny, walcząca zagorzale z solidarnością)
PS. Jak za 10 dni tusk będzie mial ponad 50% głosów, to obejdzie się bez drugiej tury :)
@down
Właśnie dlatego tak mówię :)

Yoh Asakura 03-09-2005 22:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Trogir
PS. Jak za 10 dni tusk będzie mial ponad 50% głosów, to obejdzie się bez drugiej tury :)

Tusk już teraz ma prawie 50% głosów ;)
@Pogromca (down):
Mi chodzi o wyniki na Forum.

Arrivald 03-09-2005 23:08

Roman Giertych ,\m/ Podoba mi sie jego postac, widac ze ma wiedze i gardzi wszystkimi ;) Oczywsicie material na prezydenta z niego taki jak i z reszty kandydatow, czyli zaden :P

Pogromca pk 03-09-2005 23:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gohan-san
Tusk już teraz ma prawie 50% głosów ;)

Ostatnie sondaże mówią, że 23 %, tak jak Kaczynski...

vaviec 03-09-2005 23:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Arrivald
Roman Giertych ,\m/ Podoba mi sie jego postac, widac ze ma wiedze i gardzi wszystkimi ;) Oczywsicie material na prezydenta z niego taki jak i z reszty kandydatow, czyli zaden :P

O ile się nie myle to nie Roman a jego ojciec kandyduje.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pogromca Pk
Ostatnie sondaże mówią, że 23 %, tak jak Kaczynski...

Mu chyba chodziło o ten "nasz ,tibijski" sondaż

Topic@
Tusk:>

Hakuoh 03-09-2005 23:26

Buhahahhahaha głosujecie nawet na tą świnie Leppera? Co on chce zrobić dla Polski?? GÓWNO! To samo tyczy NIE ROMANA lecz MACIEJA GIERTYCHA. A Tusk? On można powiedzieć dobrze wykonał robote z zachecaniem. To sie robi przed wyborami a nie tak jak Jarosław Kaczyński...jakieś 3 miechy temu. Ale ja popieram Włodzimierza Cimoszewicza. \../(>.<)\../

Raul 03-09-2005 23:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Arrivald

Pomijając szczegół, że Roman Giertych nie zgłosił się na kandydata na prezydenta to masz racje...

@topic
Tusk

Trogir 03-09-2005 23:41

3.9.05 Pisząc tego posta, wiem, że Tusk przekroczył barierę 50%.
<edit> po 10 minutach mamy z powrotem 49%

Arrivald 04-09-2005 01:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Raul
Pomijając szczegół, że Roman Giertych nie zgłosił się na kandydata na prezydenta to masz racje...

Cholera, niezly wypust ;)

Nightwalker 04-09-2005 01:24

Sam głosuję (raczej bym głosował) na Lecha Kaczyńskiego.
Sądzę, że jest bardzo twardy - i dobrze taki musi być prezydent.

Co do Donalda Tuska - Jest liberałem, ale tylko ekonomicznym.

Vanhelsen 04-09-2005 01:49

Kaczor Donald... Ronald Mc'Donald?.... jak nie oni to chyba tylko Tusk Donald :D
Wydaje mi się najbardziej rozsądnym kandydatem z całej tegorocznej paczki, jeden z moich ulubionych polityków.

Lech kaczyński - Poprostu mi nie pasuje, raz na parady się zgadza, innym razem nie, coś mąci koleś mąci :P

Włodzimierz Cimoszewicz - Co prawda KOmisja Sledcza, czy to rywinowa, czy to Orlenowska to jeden wielki Kabaret (ewentualnie Cyrk) ale by tak ją olewać jak on to chyba przesada...

Andrzej Lepper - Na plakatach ma "Człowiek z charakterem" to prawda, charakter to on ma, ale czy z takim charakterem Polska będzie na znaczącym miejscu?

Marek Borowski - Głosował bym na niego, gdybym wiedział, że ma jakieś szanse, niestety nie ma, chyba jeden z nielicznych, moich ulubionych polityków :P

Maciej Giertych - Ojciec stwórcy Giertych Jugen (czytaj: Młodzerz wszechpolska), samo nazwisko wzbudza we mnie strach, jest on dla mnie chłopem ze wsi który sam nie wie co robi w takim piknym, marmurowym sejmie...

Henryka Bochniarz - Ciekawa partia, ale chyba nie ma poprostu szans, głos by się zmarnował :P

reszta albo nie ma szans albo ich nie znam

Hakuoh 04-09-2005 01:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wieszok
Maciej Giertych - jest on dla mnie chłopem ze wsi który sam nie wie co robi w takim piknym, marmurowym sejmie...

Mój ojciec DOKŁADNIE to samo mówi :D

Opuszczony 04-09-2005 10:36

DONALD TUSK!

A czemu?

A tak sobie... bo ma fajną reklamę... xD :p

Ashlon 04-09-2005 11:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Opuszczony
DONALD TUSK!

A czemu?

A tak sobie... bo ma fajną reklamę... xD :p

I przez takich ludzi waza sie losy Polski...

Osobiscie nie szedlbym na glosowanie, jesli jednak mialbym wybierac - to moze Tusk, moze Cimoszewicz...

Thimburd 04-09-2005 12:56

Dużo nad tym myslałem, jakoś tak nikogo fajnego nie było. Ale po przemysleniach wybrałbym Tuska ;) Zastanawiam się, kto głosował na Leppera. To chyba dla jaj, nie? A smutne bardzo jest to, że ludzie naprawdę będą na niego głosować... Polacy-głupi naród.

Trogir 04-09-2005 13:18

Naprawdę, nie rozumiem tych, którzy wachają się pomiędzy Tuskiem i Cimoszewiczem. Oni są jak ogien jak woda (czyt. jak "Solidarność" i PZPR).
Kaczyński - naprawdę twardy i zdecydowany, ale Warszawa (stolica, miasto reprezentacyjne) zamieniłaby się w jeden wielki burdel, gdyby odszedł :/
Reszta to plankton.

Pani K. 04-09-2005 13:50

Ja zagłosowałabym na Tuska, przekonała mnie reklama w telewizji. Pokazuje, kim był kiedyś, a nie, jak kampanie innych kandydatów, co mogliby zrobić dla Polski, a i tak tego nie zrobią. Pokazuje go jako człowieka wiarygodnego itd. itp. Chociaż ja i tak się nie znam.

Matek 04-09-2005 14:27

Cimoszewicz.

$corcerer 04-09-2005 14:30

Szkoda że wybory mogą się potoczyć inaczej niż ta sonda :>

Wybrałem Tuska, jednak zamiast mówić jaki to on wspaniały i wielki, pozwolę sobie troche poobrzucać błotem resztę towarzystwa :> Wszystkie zdania będą jedynie wyrażeniem mojego punktu widzenia, jeżeli się z nimi nie zgadzasz, to zapraszam do dyskucji na PW/GG, ale nie w tym temacie bo zrobimy offtopic :>

Kaczucha mogła by być, ale słyszałem że coś niezbyt szło mu zarządzanie Warszawą (tu ukłon do Doba), pozatym mam czasem wrażenie że nasz kaczorek czasami trochę przesadza z wypełnianiem swoich obowiązków i staniu na straży Prawa i obyczajów - patrz parada równości.

Cimek odpada zupełnie. Jak można chcieć na prezydenta człowieka który nie panuje nad własnym językiem? (słynne już "Jest pan świnią.") Przepraszam bardzo, ale raz, że jest osobą publiczną, więc jeżeli są jakieś niejasności, to powinien je rozwiać porządnymi argumentami, a nie wyskakiwać do ludzi. A tych ludzi, którzy mówią, że zrobił dobrze, chciałbym się zapytać, czy Bill Clinton też tak mówił do dziennikarzy w czasie afery rozporkowej? no przepraszam bardzo, ale sytuacja jest analogiczna. Druga sprawa, zobaczcie jak on drwi wręcz z prawa, które sam jako poseł usatnawiał (myślę teraz o komisji śledczej). Sam będąc posłem na Sejm dał życie komisji, wyznaczył jej zakres obowiązków, a teraz przed nią ucieka? to znaczy że ma chyba coś do ukrycia...

Leppera pominę milczeniem bo nawet słów szkoda.

Borowski jest jakiś taki... nijaki - mało o nim słychać, widać też go było niewiele...

Giertycha na pal

Bochniarz - a kto to jest?

Kalinowski najpierw utopił cały PSL, który z jednej z największych partii na początku tej kadencji Sejmu wyszedł na polityczne zadupie i praktycznie nie istnieje, a teraz jeszcze na prezydenta chce - i też skończymy pewnie jak cały PSL, dokoptowany do innego walącego się giganta (/me spogląda na Wschód)

Gabriel Janowski/Maria Szyszkowska/Liwiusz Ilasz/Bolesław Tejkowski - Kim oni są?

Janusz Korwin - Mikke - temu już zupełnie odwaliło.

Inni - kim oni są?

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:49.