Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   Palladyn (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=49257)

Krystian Pal 04-09-2005 18:46

Palladyn

Czy jest jakas bron dal palladyna która moze skilowac a nie znika?A jak jet to prosze napoiscia jaka.

Huo 04-09-2005 18:47

Tak

Throwing Stars (shurikeny)
Kamienie
Throwning Knifes

Krystian Pal 04-09-2005 18:49

Kamienie

Kamienie znikaja dzisaj próbowalem

Rzemek M. 04-09-2005 18:52

Throwing stary też znikają!!

fifka 04-09-2005 20:17

-.-

po pierwsze nie ma takiej postaci jak paLLadyn. Czy wy sie kiedyś nauczycie ze sie pisze paLadyn!!!!!! X(
Przykro mi ale CipSoft postanowil spierd.... paladyna na calej dlugosci i nie ma zadnej broni ktora mozna spokojnie poskillowac (czyt. wszystko znika czym walczy paladyn) Dlatego tez przestalem grac w tibie gdyz nie moge dalej skillowac bo mnie nie stac na speary zeby awansowac z 84 na 85 dist itd.
Jak masz niski level to zacznij od nowa inna profesja bo zrobienie dobrych skilli po update jest baaaaardzo trudne :/ ( u pala) ;(

Hieyan 04-09-2005 20:24

Bełty, strzały.

Dwarf 04-09-2005 20:25

Ludzie nauczcie sie czytac ze zrozumieniem... koles ise pyta o bronie dystansowe ktore NIE znikaja!! -.^

Sie mapes 04-09-2005 21:34

takowych ni ma po update, pozatym zgadzam sie z przedmowca nie ma paLLadynow a sa paLadyni

Wojen 04-09-2005 21:54

tak, paladyn moze trenowac np, hand axem, swordem, battle hammerem, i te bronie nie znikna, a jesli masz zamiar trenowac dystans to kazda bron znika bo zostaly wprowadzone po to zeby nie mozna bylo trenowac afk

bmc86 06-09-2005 14:47

Niestety jak juz za pewnoscia wiekszosc was juz wie po ostatnim update CipSoft wprowadzil modernizacje ktora popsula szyki kazdemu kto chcialby trenowac do bolu swoj dystans skils. Osobiscie w chwili obecnej gram paladynam i mam nastepujaca taktyke. Dystans wskakuje mi podczas expienia. Pewnie wielu z was uwaza ze shielding u paladyna niema sensu, a ja przekonalem sie ze jest calkiem inaczej.

Przyklad:
Expilem na cyclopach z kusza przy skilach shielding 40 srednia HP jakie otrzymywalem to 40-50, obecnie przy nieco wiekszych skilach obrazenia te diametralnie spadly. Wiadomo ze obrazenia zaleza jeszcze od eq jakie posiadacie, moj eq jest moja tajemnica. Dlatego zachecam kazdego grajacego ta profesja do trenowania shieldingu, wbrew pozorom nie jest to strata czasu. Pozdrawiam.

*MaTi* 06-09-2005 16:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wojen
tak, paladyn moze trenowac np, hand axem, swordem, battle hammerem, i te bronie nie znikna, a jesli masz zamiar trenowac dystans to kazda bron znika bo zostaly wprowadzone po to zeby nie mozna bylo trenowac afk

A i tak Knight treni więcej AfK...

Wojen 06-09-2005 18:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez *MaTi*
A i tak Knight treni więcej AfK...

Serio? O.o
Jakbys nie zrozumial to tlumacze: Wprowadzili lamiace sie wlocznie zeby nie mozna bylo trenowac afk. Po co mieli by robic lamiace sie wlocznie skoro paladyni zazceli by brac np. kamienie i dalej by byli afk. Jednoczesnie nie uwazam ze jest to dobry pomysl. I dobrze wiem ze knighci trenuja afk. A pozatym to jestem pal.

jazda 06-09-2005 19:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez bmc86
Niestety jak juz za pewnoscia wiekszosc was juz wie po ostatnim update CipSoft wprowadzil modernizacje ktora popsula szyki kazdemu kto chcialby trenowac do bolu swoj dystans skils. Osobiscie w chwili obecnej gram paladynam i mam nastepujaca taktyke. Dystans wskakuje mi podczas expienia. Pewnie wielu z was uwaza ze shielding u paladyna niema sensu, a ja przekonalem sie ze jest calkiem inaczej.

Przyklad:
Expilem na cyclopach z kusza przy skilach shielding 40 srednia HP jakie otrzymywalem to 40-50, obecnie przy nieco wiekszych skilach obrazenia te diametralnie spadly. Wiadomo ze obrazenia zaleza jeszcze od eq jakie posiadacie, moj eq jest moja tajemnica. Dlatego zachecam kazdego grajacego ta profesja do trenowania shieldingu, wbrew pozorom nie jest to strata czasu. Pozdrawiam.

hmm expiles z kusza... to przeciez shield nie gra roli, sama nazwa wskazuje shield- tarcza to tak samo by bylo jak bys expil kusza i Ci shield rosl...

*MaTi* 07-09-2005 16:48

Cytuj:

Serio? O.o
Jakbys nie zrozumial to tlumacze: Wprowadzili lamiace sie wlocznie zeby nie mozna bylo trenowac afk. Po co mieli by robic lamiace sie wlocznie skoro paladyni zazceli by brac np. kamienie i dalej by byli afk. Jednoczesnie nie uwazam ze jest to dobry pomysl. I dobrze wiem ze knighci trenuja afk. A pozatym to jestem pal.

Świetnie Cię zrozumiałem, chciałem jedynie porównać trening pala do treningu knighta, pala udupili już wcześniej, kiedy to GS'y zaczęły używać haste i POH jest "dostępny" od wyższych lvli.
Tak w ogóle też jestem palem

Jerkov Thundersword 07-09-2005 21:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez bmc86

Przyklad:

Wbrew pozorom shielding blokuje w penwym stopniu obrażenia kiedy mamy broń dwuręczną. Podobnie jak rycerz z Dragon Lance, ale on zbiera mniej obrażeń bo d lance ma bodajrze 16 obrony a kusza 0, mimo to paladyn blokuje niektóre ataki. Ja mam skille 76/62 i planowąłem 80/70 na 45 lvl ale cip soft zniszczył moje plany :( Niestety, nie ma broni dystanswoej która nie znika :( jednak trenowanie samego shieldingu to rzeczywiście starta czasu. Ja wyćwiczyłem ten shielding poprzez długi trening na cyclopach ze spearami :)

Helixaw 08-09-2005 07:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez *MaTi*
Świetnie Cię zrozumiałem, chciałem jedynie porównać trening pala do treningu knighta, pala udupili już wcześniej, kiedy to GS'y zaczęły używać haste i POH jest "dostępny" od wyższych lvli.
Tak w ogóle też jestem palem

Nie mów głupstw, że udupili palka szybkością gsa... Wtedy palek miał OLBRZYMIĄ przewagę nad innymi profesjami, knight był bezużyteczny na gs hunty w teamie z palkiem.
CO do treningu palkiem, nie jest on potrzebny, skille wskakują mu tak szybko, że praktycznie nie potrzebuje on treningu, jedynie może do około 30dista, dalej skille same wskakują przy expieniu z łuku.

Wojen 08-09-2005 10:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Helixaw
Nie mów głupstw, że udupili palka szybkością gsa... Wtedy palek miał OLBRZYMIĄ przewagę nad innymi profesjami, knight był bezużyteczny na gs hunty w teamie z palkiem.
CO do treningu palkiem, nie jest on potrzebny, skille wskakują mu tak szybko, że praktycznie nie potrzebuje on treningu, jedynie może do około 30dista, dalej skille same wskakują przy expieniu z łuku.

Tak, pan nie potrzebuje treningu, a potem wywala tone beltow zeby 1 zerka zabic. Ciekawe jak by wygladal hunt nietrenujacym palkiem w fortecy orkow lub w vamp hellu. Pewnie by wbiegal z 4 zerkami w spaw 2 liderow i shamana. Albo z jednym bone bestem biegalby po calej tombie. Nitrenujacym palkiem mozna sobie an cyce poplowac, ale na wyzszych levelach jest to raczej uciazliwa forma expienia. Co do tego ze gs na 24 lev byl lekka przesada to sie zgodze, ale zerki mogli zostawic. A knight ciagle jest bezuzyteczny na gs hunty, no chyba ze idzie sobie 3 knightow 80+ na poh to moga troche poexpic.

Wojcirej 08-09-2005 15:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Krystian Pal
Czy jest jakas bron dal palladyna która moze skilowac a nie znika?A jak jet to prosze napoiscia jaka.

Kazda znika aczkolwiek jeśli trenujesz z ludzmi i stoisz w miejscu to troche wiecej czasu bedziesz mial wlocznie czy inne znikajace rzeczy dystansowe niz ruszajac sie (sam testowalem ;] )

Millerus 08-09-2005 17:30

To jest nie prawda. Speary znikają losowo i nic na to nie poradzisz. Żadne testy nie pomogą.

wazz 08-09-2005 18:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez fifka
po pierwsze nie ma takiej postaci jak paLLadyn. Czy wy sie kiedyś nauczycie ze sie pisze paLadyn!!!!!! X(

a kiedy ty sie nauczysz ze pisze sie 'paladin' a nie paladyn... najpierw sie dowiedz a pozniej pouczaj innych...
@topic
nie ma takich broni -.-

sorki za nabicie posta ale nie moge z goscia -.-

Helixaw 08-09-2005 20:03

Cytuj:

Tak, pan nie potrzebuje treningu, a potem wywala tone beltow zeby 1 zerka zabic. Ciekawe jak by wygladal hunt nietrenujacym palkiem w fortecy orkow lub w vamp hellu. Pewnie by wbiegal z 4 zerkami w spaw 2 liderow i shamana. Albo z jednym bone bestem biegalby po calej tombie. Nitrenujacym palkiem mozna sobie an cyce poplowac, ale na wyzszych levelach jest to raczej uciazliwa forma expienia. Co do tego ze gs na 24 lev byl lekka przesada to sie zgodze, ale zerki mogli zostawic. A knight ciagle jest bezuzyteczny na gs hunty, no chyba ze idzie sobie 3 knightow 80+ na poh to moga troche poexpic.

I może jeszcze jak nie mam 40mlvl na 20lvl to jestem noob? Może i zabije tego zerka na 20lvlu tylko po co ma marnować czas na trening, jeśli w tym czasie może trochę kasy na strzaly i expić. Skill leci tylko trochę wolniej jeśli masz stały kontakt z potworami. Tylko, że nie będziesz mógł się pochwalić tym, że masz skilla 99 na 15lvlu...

Helixaw 08-09-2005 23:11

Haha, no wreszcie Gremlin się potknął :D przecież przy fiście nie używa się broni ;)

Vil 09-09-2005 01:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gremlin
odpowiednio 99 i 100 distance, obaj nigdy nie trenowali.

w takim razie zastanawia mnie jedno : czemu ten z wiekszym distem ma o polowe expa mniej ? ;>

co do reszty zgadzam sie w 100%

Karrith 09-09-2005 17:44

@up
bo chodzil na inne potworki...jeden z nich chodzil na takie ktore daja duzo expa a maja malo hp, a drugi na odwrot...(tak trudno jest chwile pomyslec??)

Cytuj:

nie potrzeba trenowac palem, dobijasz jakies 35-40 dista i na cycki lecisz, bardzo szybko skille leca, marnujesz troche wiecej strza niz przy dluzszym treningu ale i tak ci sie za nie zwraca. a na vamp hell czy do OF to sie idzie "troche" pozniej..szczegolnie jak cie gonia 4 zerki to lepiej chyba uzyc gfb, nie? expiac bez treningu mozna miec bardzo dobry dist. duzo high lvli z wysokim distem ma malo shieldingu poniewaz malo trenowali, a jakos teraz sa jednymi z najlepszych na serwie

Vil 09-09-2005 20:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Karrith
nie potrzeba trenowac palem, dobijasz jakies 35-40 dista i na cycki lecisz, bardzo szybko skille leca

zalezy ile masz strzal, jesli nie masz sporego zapasu dlugo nie posiedzisz, kolo 47-50 dista zarobisz tyle ze mozesz amunicje kupowac w sklepie takze akurat w tym miejscu warto dotrenic

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez karrith
bo chodzil na inne potworki...jeden z nich chodzil na takie ktore daja duzo expa a maja malo hp, a drugi na odwrot...(tak trudno jest chwile pomyslec??)

niespecjalnie mnie przekonales

Karrith 09-09-2005 21:26

nie edytuje bo sie z tego syf zrobi.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil
zalezy ile masz strzal, jesli nie masz sporego zapasu dlugo nie posiedzisz, kolo 47-50 dista zarobisz tyle ze mozesz amunicje kupowac w sklepie takze akurat w tym miejscu warto dotrenic
ja jak gralem palem ubijalem te 35-50 dista na trollach/rotach/goblinach i mialem wtedy tyle kasy ze moglem miec 2 razy do full capa strzal(kupionych w sklepie), za kazdym razem jak wracalem po strzaly to w gp mialem okolo 50-70% na kolejne a w loocie bylo jeszcze z 60%(czasami wiecej jak jakas halabarda wypadla czy cos). wiec zawsze mi sie zwracalo.

niespecjalnie mnie przekonales

zobacz: 1 z nich mogl expic na dragach z ktorych za 1k hp jest 700 expa czyli za 1hp 0.7 expa, a inny chodzil np na hero z ktorych jest 1.2k expa za 1.4k expa czyli okolo 0.86 exp na 1hp(przykladowe stwory). i widzisz ze ten drugi mial wiecej expa za mniej wykorzystanych boltow, czyli mu mniej doszlo do dista w tym samym czasie. dodatkowo dochodzi do tego czy bil potwory co chwile czy czekal na spawn, np na dragach na edron bije sie prawie caly czas, a na hero trzeba czekac.

moglo rowniez byc tak ze ten ktory ma wyzszy lvl chodzil na potwory ktore atakuje sie z glownie z run(nawet palem) np demon czy warlock, wtedy ma duzo expa a malo mu do dista dochodzi bo wiekszosc zycia potwora zabiera za pomoca magii

*MaTi* 09-09-2005 23:50

Cytuj:

nie edytuje bo sie z tego syf zrobi.

zobacz: 1 z nich mogl expic na dragach z ktorych za 1k hp jest 700 expa czyli za 1hp 0.7 expa, a inny chodzil np na hero z ktorych jest 1.2k expa za 1.4k expa czyli okolo 0.86 exp na 1hp(przykladowe stwory). i widzisz ze ten drugi mial wiecej expa za mniej wykorzystanych boltow, czyli mu mniej doszlo do dista w tym samym czasie. dodatkowo dochodzi do tego czy bil potwory co chwile czy czekal na spawn, np na dragach na edron bije sie prawie caly czas, a na hero trzeba czekac.

moglo rowniez byc tak ze ten ktory ma wyzszy lvl chodzil na potwory ktore atakuje sie z glownie z run(nawet palem) np demon czy warlock, wtedy ma duzo expa a malo mu do dista dochodzi bo wiekszosc zycia potwora zabiera za pomoca magii

Z tego co się orientuję, to nie ma tak dogodnych miejsc dla Pala ze spawnem hero, takich jak są ze spawnem draga, oczywiście mówię o solo, bez blokera.

Vil 10-09-2005 01:50

Cytuj:

zobacz: 1 z nich mogl expic na dragach z ktorych za 1k hp jest 700 expa czyli za 1hp 0.7 expa, a inny chodzil np na hero z ktorych jest 1.2k expa za 1.4k expa czyli okolo 0.86 exp na 1hp(przykladowe stwory).

Tak, zgadzam sie. Nadal jednak nie rozumiem jak z tego stosunku 07- 0.86 zrobilo sie w koncu 35M roznicy

chyba ze jeden z nich latal sobie ze spirami po guardach

Karrith 10-09-2005 09:43

Cytuj:

Tak, zgadzam sie. Nadal jednak nie rozumiem jak z tego stosunku 07- 0.86 zrobilo sie w koncu 35M roznicy

ja podalem tylko przyklady, na pewno nie bylo tak, ze jeden caly czas expil na dragach a drugi na hero, musieli oczywiscie chodzic na inne potworki. a poza tym jak juz wczesniej napisalem ten ktory ma wyzszy lvl mogl expic runami.

Cytuj:

Odpowiedz satysfakcjonujaca. Dziekuje.

lol to samo napisalem w 2 postach a dopiero u Gremlina zauwazyles..

Wojen 10-09-2005 21:22

@ Gremlin:
PG to odrebna katagoria graczy. To ze spedzaja ~16 godzin przed pc pozwala im np ze skilem 10 w dyscie chodzic z beltami na bugi, a po tygodniu i tak beda lepsi niz gracze ktorzy spedzaja przed pc 2-3 godziny dziennie. Ja polujac na 50 lev na dragach w edron (duzy spaw) bylem w stanie grajac tygodniowo 12 godzin expic rownie szybko co jakis milosnik cyclopis z gorszymi skilami i takim samym lev, ale on spedzal 8 godzin dzienie przed pc.

Vil 10-09-2005 23:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gremlin
Marshall duzo expil z SD na demonach, Pyro wiecej na potworach do ktorych bicia uzywa sie przedewszystkim boltow.

Odpowiedz satysfakcjonujaca. Dziekuje.

edit:
@Karrith: fakt, przeoczylem. Thx.

Thristen 12-09-2005 00:20

Cytuj:

Blah.
Jak Eternal ma o pare milionów wiecej expa od Cahera?!?!
odp. Bo cachero odpoczywa a eternal expi ^.^
a gdy cachero expil i eternal to cachero szedl na demon hell z 40bp sd i mial 6k expa za demona, eternal musial chodzic na behe z burst/dle/wrle z expolo i mial o polowe tego expa mniej.

Tak samo ja mam 95lvl i 91dista 34% do 92 a kattnon na naszym servie (Celesta) ma 120+ lvl i 92dista bo ponad 30lvli wbil na Wrlach z Sd juz kapujesz?

Vil 12-09-2005 00:28

@up : spozniles sie o 1 dzien, kapujesz ?

Vizharan 12-09-2005 16:33

kumpel zrobil pala ;] ale nietrenil nim nic oprocz cluba i shielda ;] typ ma 67 cluba i 72 shielda na 32 poziomie ;] jest paladynem ma 12 mlvl ;] i uwaza ze jest to lepsze rozwiazanien niz robienie knioghta xD mo moze uzywac siecej czarow jak vita. czy inne ;] a nawet sd ;] :baby:

Sozemego 12-09-2005 17:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vizharan
kumpel zrobil pala ;] ale nietrenil nim nic oprocz cluba i shielda ;] typ ma 67 cluba i 72 shielda na 32 poziomie ;] jest paladynem ma 12 mlvl ;] i uwaza ze jest to lepsze rozwiazanien niz robienie knioghta xD mo moze uzywac siecej czarow jak vita. czy inne ;] a nawet sd ;] :baby:

w tą bajke nie uwierze

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:38.